Avslöjande: Så skapades feministisk myt i Norge

by

Här kommer ett case ur verkligheten på hur en feministisk myt tillverkas, växer och får spridning. För att sedan bli en etablerad ”sanning” över stora delar av världen. Tack, Genusnytts läsare Geir i Norge.

På filmfestivalen i Toronto i Kanada spelade den norska regissören Eva Sørhaug sin film ”90 minutter”, som handlar om ett nära-relation-mord på en kvinna. Regissören fick frågan hur hon fått inspiration till sin film. Svaret blev att även om Norge är ett av världens mest jämställda länder så ligger landet i Europatoppen avseende partnermord.

En kvinna i publiken frågade: ”Vad i all värken är det som är galet med den norske mannen?”

Ja det kan man ju fråga sig. Ända borta i Kanada ställer de sig den frågan: Vad är det som är galet med den norske mannen?

Det har spridit sig vitt och brett att Norge ligger högst i Europa, överst på den dystra listan, avseende kvinnor som mördas av sina män. Många hävdar detta, bland annat Amnesty.

 

Intressant nog gick tidningen Dagbladet till botten med saken. En sådan åtgärd är mycket ovanlig när det gäller genusrelaterade påståenden. Dagbladet har uppenbarligen minst en (1) duktig journalist.

Vederbörande började med att ringa Amnesty. Där sa de:

Detta är hämtat från en rapport vi skrev tillsammans med 13 andra organisationer som skickades till FN i samband med Norges hearing för FN:s kvinnokommitté i februari. Det var ‘Krisesentersekretariatet’ som skrev just denna punkt”.

Jaha, Krisecentersekretariatet. Reportern ringde till Krisecentersekretariatet.

Där sa de att informationen har hämtats från en rapport från ‘Likestillings- og diskrimineringsombudet’ (alltså norska motsvarigheten till Diskrimineringsombudsmannen).

Reportern ringde då till ‘Likestillings- og diskrimineringsombudet’. Där sa de, efter att ha ”nystat i bakgrunden”: ”Formuleringen är tyvärr inte exakt. […] Detta är ett stort problem i Norge, men vi kan alltså inte belägga att Norge toppar statistiken”.

Kan inte belägga, sa de. Nähä. Kan inte belägga. Så var det med den topplaceringen. Så var det med den myten.

Visst är det särskilt intressant att det var just Diskrimineringsombudsmannen som tillverkade myten?

Med anledning av den här historien har jag två funderingar:

1. Hur många andra feministiska myter är i omlopp, ännu inte avslöjade?
2. Varför är det så sällsynt att journalister arbetar så här seriöst och källkritiskt när det gäller genusfrågor?

Både Amnesty och Krisesentersekretariatet beklagar nu att de har gett oriktig information. Det har de all anledning att göra. Men det gör inte skadan ogjord. Ryktet lär leva vidare. Så fungerar myter.

Läs hela historien här. Än en gång, tack Geir i Norge! Vi måste tillsammans jobba hårt på att avslöja den omfattande mytbildningen på genusområdet!

Näraliggande: Klicka på bilden nedan så kan du läsa en debattartikel jag skrev på Newsmill, där jag redogör för hur en annan feministisk myt tillverkades och spreds.

.

För övrigt: Maud Olofsson har varit i TV4 Nyhetsmorgon och berättat om sitt arbete i Hillary Clintons råd med att stärka kvinnors företagande och ledarskap. Bland annat sa hon att kvinnor ska hjälpa fram varandra. En form av paktbildning alltså. Tänk om en man hade sagt att män ska bilda pakt – vilket liv det hade blivit. Tack för tipset, David! Se inlägget här.

40 svar to “Avslöjande: Så skapades feministisk myt i Norge”

 1. Joakim Steneberg Says:

  Trots allt så måster det finnas något land i Europa som ”ligger i topp” om partnermord. Både när det gäller kvinnor såväl som män, då även med hjälp av torpeder.
  Skulle inte förvåna mig, om ”världens mest jämställda länder” läs feministiska, ligger rätt illa till (med hänsyn till ”graden av civilisation” i dessa länder).
  Precis som när det gäller partnervåld, skilsmässor, ökande kvinnlig kriminalitet/våld och annat liknande ”genusrelaterat” i dessa länder.
  Hur vad det nu hon hette, Clintons utrikesminister som sa: ”Det finns en särskild plats i helvetet, för kvinnor som inte hjälper kvinnor!” Ren könsrascism.

 2. Nils Jungenäs Says:

  – ”Kvinnor äger bara några få procent av världens tillgångar” är ju en annan myt som helt saknar belägg.

  Angående paktbildning så finns det psykosociala undersökningar på området. Dessa ger vid handen att både män och kvinnor tenderar att premiera kvinnor på olika sätt.

 3. Petter Says:

  Den här härvan är symtomatiskt hur illa ställt det är inom hela humaniorian, inte bara på universiteten, utan i hela samhället.

  Grundläggande är att man alltid söker upp ursprungskällan, just för att undvika dessa ständiga reciteringar där det i varje led riskerar att smyga in feltolkningar som ju längre kedjan blir kommer att fortplanta sig och blir allt större.

  Sedan bör man även fråga sig VARFÖR man ska citera en massa källor. Vilken ny kunskap har man tillfört genom att bara återupprepa sådant som någon annan redan har skrivit? Är det inte bättre att utveckla en metod för att själv komma fram till slutsatser, och då givetvis redovisa detta arbete gick till.

 4. Lasse Says:

  Maud Olofsson med folkskola i ryggen och dåliga betyg.

  Maud Olofsson fick lite byråkratpolitiska jobb hemma, utredningar och uppdrag. Så småningom blev hon vd för Hushållningssällskapet i Västerbotten, ett bolag med syfte att hjälpa företag på landsbygden. Det var 1997. Senare skulle Maud Olofsson skälla på bidragstagare och göra en stor poäng av att hon själv haft egen erfarenhet av att vara företagare. Men under sina fyra år som vd präglades verksamheten av bidragsberoende och felsatsningar.

  Hushållningssällskapet satsade bland annat på ett dotterbolag, vars affärsidé var att odla skiitake-svamp. Men man glädjekalkylerade efterfrågan. Strax efter att Maud slutat begärdes bolaget i konkurs. Med över en miljon i skulder.
  Men svampfiaskot var inte det enda problemet hon lämnade efter sig. Överdimensionerad personal, rörig finansiering och eldsjälar som saknade ekonomisk kompetens hade den nya ledningen att hantera. De tvingades till och med sälja sällskapets ögonsten, herrgården Stenfors, till underpris. De såg ingen annan utväg.
  Maud lyckades tysta ner sina misslyckanden från 90-talet.

  *****************************************

  Hon är typexempel på politisk broiler med populism som främsta vapen. En människa utan erfarenhet och verklighetsförankring.

  Symptomatiskt för många feminister.

 5. Lasse Says:

  Nu var jag för snabb på tangentbordet igen, ta bort ett p i sista raden…..

 6. Joakim Steneberg Says:

  ”Världens mest jämställda land” ligger ju i topp när det gäller våldtäkter, efter Lesotho. Hur vet vi.

  Ett typiskt fall, var ju uppgiften som spreds genom Maria-Pia- Boethius, med stora rubriker i tidningarna och även FN-annons i DN, halvssida, (har den kvar)
  ”Den vanligaste dödsorsaken för kvinnor mellan 16-35, är genom våld från män.” Detta svalde alltså DN, AB, Svenska FN-förbundet m.fl. med hull och hår!

  Det var vi på AFS (Antifeministiiska samfundet) någon där,som var med och avslöjade den grova lögnen, (konstuerad hos någon feminist i Tyskland tror jag det var) vilken sedan först kom in i facktidningen ”Journalisten”. (Dementierna blev avsevärt mindre i media). Boethius själv vägrade erkänna misstaget öppet.

  Vill bara nämna detta, och den spjutspets som AFS och antifeministerna där, (nedvärderade idag på sina håll…) var mellan -95 och 2007, i kampen mot feminismen!

 7. Ninni Says:

  @ Robert.

  Var det där ironi/sarkasm? Den formuleringen kan lätt tolkas olyckligt..

 8. michael Says:

  Hitta en feministisk myt hela feminismen bygger på myter och lögner.
  Du borde vända på frågan att hitta en feministisk fråga som inte bygger på myter halvsanningar eller rena lögner.Vilket borde vara som att hitta en nål i den feministiska höstacken.

 9. Tintin-Gate – När svenskar började förfalska andra länders historia « Aktivarum Says:

  […] Genusnytt: Norska feminister spred falsk våldsstatistik i Kanada […]

 10. Göran Jansson Says:

  Undrar hur många feministiska myter som är i omlopp , frågar Pär retoriskt ovan .
  Ja , tillräckligt många , om inte för att driva ett vindkraftverk ,
  så ändå mer än väl för att hålla medierna med material i princip oavbrutet .

  Detta är ”Feminismens Perpetum Mobile.”

  Den kännetecknas av det eviga kretslopp av myter som sprids och ger upphov till nya sådana som publiceras o.s.v i evighet .
  Amen .

  Redaktionerna måste ju göra en filtrering av sitt material .
  Det mesta går bort , Kvar är en mindre del som publiceras .

  Genom en analogi med vattenrening så kan man säga att medierna i princip släpper feministiskt material orenat ut i mediaströmmen.

  Kommer en uppgift i stället från ex.vis Pär Ström , kommer det att passera en trekammarbrunn ,sandfiltreras och kloreras för att ingen på redaktionen ska riskera få sina tankar förgiftade .

  Sedan kommer det att kastas efter försiktig provsmakning ,

  Kasta vatten ,heter det . := )

 11. Men@Work Says:

  Apropå feministiska myter. Forskaren Dick Wase motbevisar att sexköpslagen minskar trafficking. Detta är en av de mer omfattande och spridda av feministiska myter, eller för att tala klarspråk: ren och skär lögn.

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/23/bluff-att-sexk-pslagen-minskat-prostitutionen

 12. Maria Says:

  Glädjande nyhet för de närmast berörda men också för rättssäkerheten. En nu 51-årig man som blev anklagad av en 14-årig flicka för våldtäkt och dömd till sexton års fängelse har blivit frikänd och nu tilldömd ett skadestånd på närmare 800 000 euro. Även hans mor får ett skadestånd på 50 000 euro och hans syskon får 30 000 euro. Hans far fick inget för han dog förra året ”av sorg”.
  Han hann sitta av sju år i fängelse. Då hade flickan två år tidigare erkänt att hon ljugit.
  http://www.lemonde.fr/societe/article/2012/09/25/les-indemnites-de-loic-secher-fixees-a-797-352-euros-par-la-justice_1765154_3224.html

 13. Maria Says:

  P.S. Ovanstående man är en av endast sju män som fått resning sedan 1945.

 14. JustMe Says:

  ”Ovanstående man är en av endast sju män som fått resning sedan 1945.”

  😉

 15. David Says:

  Vad fick flickan som ljög och sedan erkände? Jag kan tyvärr tänka mig att hon fick en skarp tillsägelse; Gör inte om det! Jag kan också tänka mig att Gudrun Schyman & Claes Borgström ger henne en klapp på huvudet och säger; Bra att du försökte!

 16. John Berg Says:

  ”Tänk om en man hade sagt att män ska bilda pakt – vilket liv det hade blivit.”

  För att inte tala om vilken vaksamhet Vänsterpartiet hade ägnat pakten.

 17. Maria Says:

  Läste vidare på länken om bakgrunden till detta rättsfall som jag inte kände till sedan tidigare.
  I resningsrättegångarna ställdes de ansvariga bakom flickans anklagelser till svars. Dvs lärare, skolpsykologer m.fl. De förklarade att de fått instruktioner av bl.a. den dåvarande ministern Ségolène Royal att ”lyssna och tro på barnets berättelse” och att allt skulle rapporteras vidare till rättsliga myndigheter. Flickan svarade fåordigt på frågor och ville efter sina första berättelser inte svika dem som hon anförtrott sig åt, så hon fortsatte att framhålla sin story. Hon fick idén att anklaga just Sécher av sin pappa, som tyckte att grannen uppträtt konstigt och dessutom börjat dricka. Under de kommande rättegångarna var det tydligt att flickan mådde dåligt men den kvinnliga domaren tolkade att det berodde på ”förövarens” närvaro. Under resningsrättegången då flickan förklarade att hon ljugit framkom det att hon åkt ut och in på psykkliniker de senaste tio åren.
  Sécher å sin sida hade under sin tid i fängelset försökt begå självmord, hållits isolerad för att inte utsättas för de andra internerans behandling av våldtäktsmän och varit tvungen att sälja sin mark för att kunna bekosta sitt försvar.
  Sedan han blev frisläppt förra året har han levt på socialbidrag på 417 euro i månaden, så ett skadestånd underlättar situationen.

 18. MarcusE Says:

  @Robert

  Klart att kvinnor klarar sig lika bra som männen. Med likabehandling. Tycker inte om din kommentar…

 19. Joakim Says:

  För övrigt: Maud Olofssons vurmande för kvinnligt företagande och ledarskap har sedan länge slutat att förvåna, men är hon tvungen att jobba för en krigsförbrytare som Hillary Clinton?! USA förtjänar att bojkottas mer än Iran.

 20. Bashflak Says:

  Artikel i DN idag, om en amerikansk kvinna som blev våldtagen och pekade ut en man på konfrontation. Mannen fick livstid + 50år fängelse och senare påbackning i en ny rättegång där han sökte resning. Bl.a. hade hans forna arbetskamrater vittnat om att han brukade flirta med vita kvinnor, vilket ansågs vara bevis.

  Men en man som satt i samma fängelse erkände senare våldtäkten och blev sedan fälld med DNA-bevisning, medan den ursprungligt utpekade släpptes efter 11 år på kåken.

  Nu har våldtäktsoffret och den oskyldiga mannen hon pekade ut skrivit en bok tillsammans, och åker världen runt för att föreläsa om rättssäkerhet i våldtäktsmål.

  (Kan ej länka från mobilen)

 21. Torbjörn Says:

  Verkar inte bara vara i Sverige som feministerna ljuger och hittar på statistik för att skapa myter. Att de inte skäms.

 22. Nils Jungenäs Says:

  Feministiska teser som mer eller mindre saknar belägg men trotts detta utgör grunden för hela den feministiska teoribildningen och således utgör grunden för en massiv mansdiskriminering, enorma offentligt finansierade kvinnosatsningar och kollektivt skuldbeläggande av män:

  – Kvinnor blir misstrodda i större utsträckning än andra när de anmäler en våldtäkt.
  – Kvinnor har haft det svårt i tusentals år medan männen har haft det ansenligt lättare.
  – De som är emot feminism är emot jämställdhet och/eller kvinnor.
  – Det finns en machokultur som gör män aggressiva och kvinnoföraktande.
  – Det finns en generellt negativ syn på kvinnor i samhället.
  – Samhället ser inte ner på män som misshandlar eller våldtar kvinnor.
  – Könet är bara en social konstruktion. Det är egentligen ingen medfödd biologisk skillnad på män och kvinnor. Framförallt är män absolut inte bättre än kvinnor på något.
  – Kvinnor är däremot bättre än män på flera saker.
  – Den existerande genusvetenskapen är seriös.
  – Kvinnor och män uppvisar statistiskt exakt samma mönster vad gäller strävan och livsval. Kvinnodiskriminering och glastak är därför enda tänkbara orsakerna till att kvinnor är underrepresenterade på vissa positioner i samhället.
  – Kvinnor och män uppvisar statistiskt exakt samma mönster vad gäller strävan och livsval. Kvinnodiskriminering är därför enda tänkbara orsaken till att kvinnor totalt sett tjänar mindre pengar.
  – Det är inte det faktum att kvinnor generellt gör andra prioriteringar i livet som gör att kvinnor har yrken med lägre lön. Samhället värderar bara kvinnors arbete lägre.
  – Prostitution existerar praktiskt taget bara i en form – olyckliga kvinnor som säljer sex till lyckliga män.
  – Våld i nära relationer = partnervåld.
  – Våld i nära relationer utgörs praktiskt taget bara av att män slår kvinnor.
  – Män tenderar att premiera andra män.
  – Kvinnor dubbelarbetar, (Män gör det inte.) dvs – kvinnor utför mer arbete, det avlönade och det oavlönade sammataget, än vad män gör.
  – Kvinnor är tvugna att lägga ner mer arbete än män på att städa i hemmet (även singelhushåll) då männen inte gör det.
  – Det är nödvändigt att diskriminera män i viss utsträckning för att uppnå ”riktig” jämställdhet.
  – Kvinnor är tvungna att leva upp till omänskliga skönhetsideal.
  – Dessa skönhetsideal upprätthålls inte av alla de andra kvinnornas identiska strävan utan av…? Män…? De stora (de som säljer (till kvinnor) bäst) modemagazinen… ?

  Kvinnor kan!
  Kvinnor behöver däremot också lyftas fram och beredas plats för att lyckas med något.

  Jag hade kunnat fortsätta hur länge som helst, men jag måste ta en cigg nu och lugna ner mig lite…

 23. Eva Says:

  @ Men@Work kl 13:21

  Är Dick Wase verkligen forskare? Är det i så fall samma kille som fick hoppa av Piratpartiet efter sina kontroversiella uttalanden om pedofili?

  http://www.expressen.se/nyheter/val-2010/pp-man-avgar—efter-uttalande-om-pedofili/

 24. Det lilla landet i norra Europa « Toklandet Says:

  […] hur en myt kan skapas kan ni läsa om på Genusnytt. Har ju viss relevans med Tintindebatten […]

 25. Maria Says:

  Dick Wase är historiker med Gotland som specialitet, men han har även fördjupat sig i sexualhistoria. Han är inte knuten till någon akademisk institution och fick därför ge ut sin bok Samlag eller salighet på eget (?) förlag (en bok som en holländska jag är bekant med för övrigt beklagade att den bara finns på svenska).

 26. Men@Work Says:

  @Eva:

  Ganska oseriöst försök av dig att svartmåla Wase, som är mycket respekterad inom akademiska kretsar.

  Wase är som sagt historiker. Hans bok ”Samlag och salighet” beskriver hur sexuella minoriteter plågats och förföljts i kristendomens och moralismens (nu feminismens) namn genom tiderna. Även i våra dagar, gällande framförallt sexarbetare oxh sexköpare. Boken används som akademisk litteratur på vissa psykologiutbildningar.

  Hans tal om pedofili ska förstås i ett bredare sammanhang. Han försvarar inte pedofili, utan har beskrivit samhällets behandling av dessa, samt beskrivit att fenomenet inte är tabu i alla kulturer och i alla tider. En historiker beskriver nämligen, till skillnad från feminister, verkligheten.

  Wases slutsatser rörande sexköpslagen stöds för övrigt av fil. dr. Laura Agustin, som är en av världens mesta ansedda trafficking- och migrationsforskare. Vill du läsa ett av hennes alster, så kan du läsa ”Sex at the margins”.

  Att sexköpslagen inte bidragit till att minska prostitution, sexköp och trafficking kan du även finna i fil. dr. Dodillets och Östergrens ”Swedish sex purchase act – claimed success…” detta följs upp av en artikel från Rightswork (i anknytning till ett amerikanskt college). Slutsatserna stöds även av Sveriges organiserade sexarbetare,via Rose Alliance.

  Sexköpslagen hör hemma på historiens skräphög över semitotalitära morallagar.

 27. Men@Work Says:

  Så här skriver Wase (mycket träffande, eftersom topic är feministisk mytbildning):

  Antiprostitutionsagendan existerar inte för att hjälpa några traffickerade eller prostituerade. Den existerar enbart för att gynna aktivisterna själva. Som politiker kan du genomdriva totalitära idéer och plocka enkla poäng, men ändå framstå som engagerad, och som en människorättsförkämpe, utan att vara det.  Som radikalfeminist skrämmer du samhället till att acceptera sexual- och mansfientliga lagar, som journalist kan du producera ”nyheter” utan att behöva utföra något undersökande arbete – för att ändå framstå som engagerad – och som aktivist kan du tjäna dig ett uppehälle och/eller inhösta respekt och/eller genomdriva dina moralistiska och ideologiska idéer. Nu finns det svart på vitt på att det faktiskt ligger till på det sättet!

 28. Stockholm/TT Says:

  Joakim Steneberg säger:
  26 september 2012 kl. 10:19

  ”Hur vad det nu hon hette, Clintons utrikesminister som sa: ‘Det finns en särskild plats i helvetet, för kvinnor som inte hjälper kvinnor!’ Ren könsrasism.”

  Thomas Sheridan i sin bok Puzzling people: The labyrinth of the psychopath: ”For every male [psychopath] there is equally a female Madeleine Albright who, when informed on American television that sanctions against Iraq which she ordered had led to the death of half a million children (more than died in Hiroshima), Albright replied, ‘The price is worth it.'”

  De feministiska myterna tutar på i samma korkade anda som den om inuiterna och deras femtioelva ord för snö. De har bara ett ord för snö, punkt slut. Men skitsamma, vi vet ju bäst i here in genusland.

 29. Eva Says:

  @ Men@Work

  Jag ifrågasatte inte Dick Wases kunskap. Jag ifrågasatte att du titulerade honom forskare.

 30. Men@Work Says:

  @Eva:

  Forskare är ingen officiell titel, det heter i så fall doktorand eller dylikt.

  Wase är forskare, men all hans forskning sker inte inom ramen för akademien. Däremot har han gjort arbeten i koppling till exempelvis Stockholm universitet, och som sagt publicerat litteratur som begagnas av akademien.

  Dessutom: se mina övriga referenser, vilka stöder att jag och Wase har rätt i sak, vilket är det centrala här. Ditt hårklyveri börjar likna ett sätt att avleda från topic: feministisk mytbildning.

 31. Men@Work Says:

  Klicka för att komma åt wase.pdf

 32. Jack Says:

  Så länge man tror att det är ”misstag” eller lite smådumma kvinnor som ligger bakom de feministiska mytbildningarna så kommer män och pojkar inte ha en chans.

 33. Nordboer Says:

  Her har du et perfekt eksempel på hvordan en annen feministisk myte er blitt skapt. Helt uten dokumentasjon påstod en feminist på 70 tallet at kunn 2% av voldtektsannklager var falske. Så ble dette sitert i en vitenskapelig artikkel som så igjen ble sitert i en annen artikkel og en annen artikkel osv. Dette ga inntrykk at dette var et forskningsresultat noe alle feminister og stort sett alle andre har trodd siden da. I realiteten var det bare oppspin og et svært godt eksempel på hvor ueterettlige feministiske forskere pleier å være:

  http://digitalcommons.lmu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=2216&context=llr

  De reele tallene for falske voldtekstannklager ligger et helt annet sted:

  http://en.wikipedia.org/wiki/False_accusation_of_rape

  Klicka för att komma åt Voldtaegt-del-II-falsk.pdf

  Forøvrig er det noen svært interesante funn mot slutten av denne rapporten om en økning i falske anmeldelser på grunn av endrede seksualvaner:

  Klicka för att komma åt Vedlegg_1309.pdf

 34. Stockholm/TT Says:

  Jack säger:
  26 september 2012 kl. 21:19

  ”Så länge man tror att det är ‘misstag’ eller lite smådumma kvinnor som ligger bakom de feministiska mytbildningarna så kommer män och pojkar inte ha en chans.”

  Det är förstås allt annat än ett misstag. Maliciösa karaktärer har alltid hittat ”legitima” former för sin maktutövning, med kaos och lidande som slutstation. Tyranniet för dagen heter feminism. Det ligger säkert något slags pervers ”begåvning” i exempelvis N Björks framfart på DN Kultur, som när denna fick ettan plus ett uppslag på sig att påvisa att ”den [alltid onda] manliga blicken” även finns på den halva sida i Hjalmar Söderbergs utomordentliga roman Den allvarsamma leken, där Lydia tar sig ett helt oskyldigt bad i skärgården – ”Så böjde hon sig framöver och simmade ut på det smaragdklara djupet. Hon njöt av att känna vattnet bära sig – hon kände sig så lätt. Hon simmade lugnt och tyst. Hon såg inga abborrar i dag; annars brukade hon leka med dem ibland. En gång hade hon varit så nära att fånga en med handen, att hon stack sig på hans ryggfena” – men anledningen till dessa individers dunderkarriärer, tillskansade genom en patologisk framfart med manipulation och dogmer som inte håller för en ficklampas ljus, är väl just det som beskrivs i en scen i Life of Brian. Brian: ”You’ve got to think for yourselves! You’re ALL individuals!” Massan (unisont): ”YES, YES, WE ARE ALL INDIVIDUALS!”

 35. Carl Says:

  Så fungerar media. Svart/vita budskap fungerar. Våld och sex fungerar, helst i kombination. Bad news travels fast. Och korkad populism fungerar – SD fångar upp de som säger ‘jag är inte rasist men…’, V och MP går uppenbarligen in för feminismen och kvinnliga väljare, och stöter därmed aktivt bort män som inte blivit knähundar.

  (Gudrun Schyman i ‘Min sanning’ visade det uppenbart, stackars försupna människa som inte inser att radikalism aldrig fungerar så länge människor i ett samhälle faktiskt har det oerhört bra ställt och har mer att förlora på en revolution än att vinna. Ingen jag känner – en generation under typiskt vita kränkta män, så som Pär Ström, förstås – skulle ens yppa, utan ironisk/sarkastisk humor, att kvinnor är sämre och understående människor. Det finns liksom inte, och hur denna bild förvanskas tills det att vi är ‘kvinnohatare’ är snuskigt bisarr)

 36. Hurtbullen Says:

  U-N-B-E-L-I-E-V-A-B-L-E WTF ?

 37. Adam Bek Says:

  Råttan i pizzan i genustappning är nog vanligare än man kan tro. Ännu ett exempel:

  Under en obligatorisk genuskurs på mitt jobb serverades jag en liknande obeläggbar genusmyt. Det påstods att nyblivna föräldrar är så fixerade vid sitt barns kön att de inte kan ta emot det i famnen om de inte först får veta dess kön.
  Eftersom jag själv var nybliven förälder och inte alls kände igen beskrivningen ville jag ha belägg för påståendet. Föreläsaren hänvisade till en bok hon glömt namnet på. Jag envisades och mejlade i efterhand om hon kunde komma på vilken bok det var. Efter mycket tjat fick jag till slut titeln på en bok (som jag roligt nog glömt namnet på nu) där det inte stod ett jota om att föräldrar inte kan ta emot barn de inte vet könet på. Om de själva hittade på lögnen eller fått den till livs på annat sätt vet jag inte.

 38. Adam Bek Says:

  @Nils Jungenäs säger:
  ”Angående paktbildning så finns det psykosociala undersökningar på området. Dessa ger vid handen att både män och kvinnor tenderar att premiera kvinnor på olika sätt.”

  Det där lät intressant. Har du länktips i ämnet?

 39. Nils Jungenäs Says:

  Jag sitter inte vid datorn nu. Du kan gå in på girlwriteswhat på youtube. En film som heter ”female hypoagency” (tror jag) och klicka på källhänvisningar. Det är en kanadensisk sida.

 40. Adam Bek Says:

  Nu känner jag inte till något speciellt källhänvisningsfält på Youtube att klicka på men i postarens kommentar hittade jag en länk till en undersökning om personlighetsskillnader mellan könen. Är det den du menar? ”The Distance Between Mars and Venus: Measuring Global Sex Differences in Personality” heter den.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: