Feministisk logik om presstöd och ”manliga projekt”

by

På Genuslistan, som drivs av Nationella sekretariatet för genusforskning, kom ett mejl från avsändaren Ana Valdés. Rubriken för mejlet var ”Minskat presstöd för Feministiskt Perspektiv”. Den feministiska nättidningen får kraftigt minskat presstöd för 2013 eftersom snittupplagan för 2012 inte nådde över 2000 abonnenter (läs mer om det här).

Mejlet är intressant eftersom det ger inblick i den feministiska logiken (jag tänker då på det första stycket). Jag klistrar nedan in det i sin helhet.

Annonser

67 svar to “Feministisk logik om presstöd och ”manliga projekt””

 1. Matte Says:

  Meningslösa manliga projekt? och manliga projekt som SAAB och JAS-plan?

  Men en tidning som mindre än 2000 läser (kvinnligt projekt?) det är grejer det!

 2. AV Says:

  Logiken:
  1. Vi måste ha in fler kvinnor i styrelserna för Sveriges tekniktunga företag. De är så viktiga för samhället att vi inte bara kan ha män där. Här måste kvoteras in kvinnor!
  2. Sveriges tunga teknikföretag är onödiga manliga projekt, jämfört med en gräsrotstidning som inte ens kan få ihop 2000 prenumeranter.

  krxxtchxtsxx Där brann en säkring.

  Så våra storföretag är något bra som kvinnor kan göra bättre (som om Jas-plan och bilar magiskt skulle bli annorlunda om kvinnor satt i styrelsen) men de är onödiga manliga projekt. Om vi nu kvoterade in 50% kvinnor i styrelsen, blir de då genast goda kvinnliga projekt? Jasplanen skjuter skumbollar istället för missiler? Jobbar inga kvinnor på SAAB och i industrin? Räknas inte de?

 3. AV Says:

  Ett par tre-fyra äldre manliga sportjournalister har tydligen försvarat Bo Hanssons verbala blunder. Det är enligt Expressens Friberg en ”mans-pakt” och det mest skrämmande i hela historien.

  Okeeej? Så när ett par tre-fyra kvinnor försvarar en kvinnlig partiledares blundrar är det då en ”kvinno-pakt”. Är det okej att förklara deras ställningstagande utifrån kön? Vad är Glenn Hyssén då som kräver att Bo ber om ursäkt? Är hans kön den viktigaste förklaringen?

  krxxtsstxx Där brann nästa logiksäkring.

 4. Kalle Says:

  Bra, då sparar samhället de pengarna. Skattemedel ska inte gå till att piska upp hat och motsättningar.

 5. Hjalmar Says:

  @AV
  Du ska nog inte vänta dig logik ifrån feminister. Det är deras åsikter som är viktiga. Kom inte dragandes med fakta…
  Att sedan Sverige som suverän nation har förbundit sig att hävda sitt luftrum, genom tex incidentberedskapen, är inget som feminister bryr sig om. Det är ju de feministiska projekten som räknas!

 6. an@n.ym Says:

  Vad har saab fått för statliga bidrag? Inga alls. Regeringen var mycket tydlig med att de inte ville gå in med några stödåtgärder till saab. De enda som fått lite hjälp är de anställda som förlorade jobbet. De fick statlig inkomstgaranti, precis som alla anställda i bolag som går i konkurrs får. Det kommer även feministiskt perspektivs anställda få när de går i konkurs.

 7. Gubbklubben Says:

  GenusNytt i pappersversion och 2500 läsare….

 8. Joakim Steneberg Says:

  Usel svenska hos den där Ana. Men det är väl bra om dom betalar sin tidning själva? F.ö. finns ju Bang, som är en ”feministisk kuturtidskrift” säger dom. Tycker det räcker och blir över,
  Det var väl Maud Olofsson som körde SAAB i botten? ”Staten skall inte driva bilfabriker” enligt vår kvinnliga näringsminister, inget stöd där.

 9. Nicholas Says:

  Btw herr Ström.

  Varför går inte du, Billing och andra ”jämställdistiska” bloggare ihop och skapar en gemensam sida? Kanske ni kunde få 2000 abonnenter och då få presstöd.

 10. Ninni Says:

  @ AV

  Det är ju taskigt att hemska staten inte kan ge mer av de pengar de trycker i källaren till stackars FP (= en samhällsutgift) bara för dom nödvändigtvis ska hålla på och ”slösa” på ”manliga projekt” (= det som har möjlighet att bidra till vår samhällsekonomi.)

  Äh.. FP… Det är samhällets ”manliga projekt” som betalar ert press-stöd! Därför måste samhället hjälpa dessa så att några av dom ska kunna utvecklas till vår ekonomis ryggrad. Vi, som samhälle och samhällsmedborgare, behöver dessa ”manliga projekt”. Ingen behöver er tidning.

 11. Shastra Says:

  Ana Valdés gör det bland bidragskramare vanliga misstaget att förväxla staten med samhället. Det är staten som betalar ut presstöd och finansierar Sveriges militära försvar, inte ”samhället”. Militärt försvar hör för övrigt till statens kärnuppgifter. Presstöd hör inte dit. Och jag visste inte ens att man kunde få presstöd utan att ge ut en papperstidning. Vad sjutton ska det vara bra för? Presstöd infördes ursprungligen för att ge självdöende andratidningar konstgjord andning, inte för att stötta pyttesmå extremistiska sekter som Feministiskt Perspektiv.

 12. michael Says:

  AV.
  Fribergs artikel visar klart och tydligt varför feministisk retorik är exakt samma som rasisters.

 13. Andreas Karlsson Says:

  Oj. Att bygga bilar och plan är tydligen manliga projekt. Något som vi har hittat på för att det är kul.

 14. Johannes Says:

  ”(läs mer om det här).” Knappt man vågar klicka på ”här” och bli länkad till feministernas sida. Snart hittas man väl uppskuren någonstans i ett dike. Det strömmar så mycket hat o onda tongångar mot killar och män att man har anledning att vara rädd. Bra att Feministiskt Perspektiv o deras främlingsfientlighet bantas.

 15. Access Says:

  På ett sätt tycker jag det är bra när feminister är tydliga med sin perversa syn på samhället i allmänhet och män i synnerhet. Ju öppnare de är med det, desto uppenbarare för omgivningen att man bör ta avstånd från dem.

  På ett annat sätt tycker jag också det är bra att de inser att man kan/bör/måste finansiera sina hobbyprojekt och entreprenörsambitioner med privata medel istället för att förutsätta fix färdig finansiering från skattemedel.

 16. Kjell Andersson Says:

  Hej Pär! ”Tråkigt och orättvist, tycker jag. Hm! Hörde i går på Aktuellt där regeringens utredare (tappade just bort namnet på henne men hon var tidigare polis) intervjuades om det faktum att kvinnor också slår män. Hon sa att vi har ingen könsneutral lagstiftning och heller ingen riktig statistik på hur det ser ut för männen. Män behandlas inte med respekt och värdighet om de gör en anmälan om våld mot dem. Kolla detta om du inte hörde nyheterna i går Pär. Det var intressant att det börjar röra på sig i dessa kretsar. Det betyder att någonting är på gång. Vi som varit med förr och kämpat mot både mobbing och på mansjourer för att förbättra klimatet för männen har ju aldrig tagits på allvar utan bemöts nedsättande av den feministiska eliten trots vårt goda syfte att försöka få till stånd en seriös dialog beträffande dessa orättvisor i samhället som också har skadat vårt samhället och rivit djupa sår ni detta för lång tid framöver. Tänk alla lidande fäder och barn som fått sin framtid känslomässigt förstörd.

  Mvh Kjell

  Modererat: infört ”prickbokstäver”(åäö) för ökad läslighet

  – Admin

 17. Liberalen Says:

  Vad ska vi med våra produktiva små- och storföretag till, som ju levererar riktiga jobb, som levererar riktiga vinster till samhället, som ju faktiskt möjliggör själva välfärden – när befolkningen ju istället borde försörja ännu fler könshatiska sk. ”gräsrötter”, ”genusforskande” och vithatande ”feminister”, så kallade genustanter. Ja ännu fler av våra så folkliga och jätteomtyckta könshaterskor, de behöver ju inte minst ännu mera ”presstöd”. Fattar ni inte det? Ännu fler bidragsberoende smygkommunistiska manhaterskor på befolkningens bekostnad. De kommunistiska ”gräsrötterna” behöver ju ännu mer av folkets pengar så att det blir jämställt. Fattar ni inte det?

  Ja. Det är faktiskt vad folket behöver: ännu fler bidragsberoende ”feminister”, som får ”presstöd”, så att fler av dessa våra smygkommunister ska kunna torgföra sitt kollektivistiska könshat på heltid. Det är riktig välfärd det..!

 18. Johannes Says:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/robertaschberg/article15595992.ab

  Kusligt.

 19. Hjalmar Says:

  @Johannes 10:29
  Vad är kusligt?

  Aschberg har blivit hemmansägare, och fått husgrunden invaderad av grävlingar, som riskerar att underminera (förstöra) huset. Grävlingarna måste bort, med alla medel, dock lyckas han endast med välriktade gevärsskott.

  Ja, man har rätt att freda sitt hem mot skadedjur, även om de är grävlingar. Alla bor inte i lägenhet, ännu.

 20. lavazza1891 Says:

  Här är ett citat som ofta passar:

  ”In the old days, women knew how to discreetly avoid tasks they would be ill-suited for. Now, they are encouraged to go in, demonstrate incompetence, and then loudly proclaim success and oppression at the same time.”

  De feministiska propagandan lurar många odugliga kvinnor att, ofta med statligt eller på annat sätt framtvingat stöd, ge sig in på svåra uppgifter som få män klarar, misslyckas, men sedan beskriva händelsen både som en framgång för kvinnor och ett bevis på kvinnoförtryck.

 21. Jämställdhetsfeministern Says:

  Ja det är väl inget konstigt med det här? Alla vet ju att SAAB och Jas är helt onödiga, korkade, manliga projekt som borde läggas ned genast. Pengar som satsas i svensk industri borde i stället läggas på Feministiskt Perspektiv och liknande kloka, viktiga kvinnliga projekt. Annars är det orättvist och kvinnoförtryck. Det tror jag alla förstår.

  Feminism är det enda område som Sverige är världsledande. Därför borde alla skattemedel gå till feminism och kvinnor.

 22. Hjalmar Says:

  Jämställdhetsfeministern:
  ”Feminism är det enda område som Sverige är världsledande (på). Därför borde alla skattemedel gå till feminism och kvinnor.”

  Ja, allt annat är kvinnoförtyck…
  Ett lysande exempel på feministisk logik.
  Män är förrövare. Kvinnor är offer. För det har feministerna sagt.

 23. Tobias Says:

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/09/26/kr-nkthet-har-blivit-en-karri-rv-g-i-sverige

  Med utgång i Tintin-debatten tar Bertil Rolf upp lättkränkthet som en karriärsväg, och nämner här även genushysterin.

  ”Att ta indignationens skendebatter och s.k. debattörer på allvar är ett missförstånd. Indignationen är egenreklam i former som ger sken av rättmätig indignation mot djupa sociala missförhållanden. Skenbart ser deras inlägg ut som att man seriöst förfäktar en ståndpunkt, och kanske inbillar man sig verkligen att så är fallet. Men fakta, förklaringar, upplysning och argument hjälper inte mot dem. Tvärtom, de behöver ständig upprördhet och nya inbillade oförrätter för att motivera sin existens.”

 24. Johannes Says:

  I aftonbladet likställer feministen Aschberg jämställdister med grävlingar som underminerar hans hus. Aschberg talar i vredesmod om diesel, ammoniak och explosion och att locka det sluga viltet och gasa oss med slang med avgaser från bilen. Ruskigt att feminismen och näthatet tillåts få gå så här långt !!

 25. Ninni Says:

  @ Johannes

  Var då? Kan du citera eller länka till det du ser?

 26. Leif Says:

  @Johannes:
  Har Aschbergs text modifierats nu? Kan inte se det du påstår.

 27. Robin Says:

  Kvinnan Maud Olofsson var delaktig i beslutet att JAS skickades till Libyen.

  http://www.centerpartiet.se/Nyheter/Arkiv-2011/Maud-kommenterar-Libyen-uppgorelsen/

  Så är JAS då ett manligt fallos-projekt eller ett kvinnligt dildo-projekt? Sanningen ligger nog i betraktarens ögon. Jag skulle säga att det inte finns nån anledning att könskoda JAS, men anhängare av vissa ideologier kanske inte kan låta bli.

 28. Robin Says:

  @Johannes

  Krönikan handlar inte alls om jämställdister utan om grävlingar.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/robertaschberg/article15595992.ab

 29. Aktivarum Says:

  Jag har kommenterat Aschbergs krönika: Enjoy!

 30. Biologist? Says:

  Tobias

  Nyttig läsning även för er jämställdister, skulle jag säga.

  ”Men minussidan väger antagligen tyngre. Det kan knappast vara psykosocialt gynnsamt att vistas i en småskuren miljö som jagar inbillade oförrätter och som markerar revir i det symboliska offentliga rummet. Hur mår man psykiskt efter några års Tintininspektioner eller n*g*rbollsanalyser? Kanske förlorar man förmåga att skilja viktiga frågor från bagateller, förmåga att skilja sakfrågor från symbolfrågor och vilja att kompromissa.”

 31. JD Says:

  Problemet är nog att svenska feminister har invaggats i en slags storslagen villfarelse att deras arbete har någon mening eller till och med är viktigt för samhället!
  I praktiken är feminismen inte om något annat än en gigantisk form av bidragsbluff som tar resurser från aktiviteter som kan bidra till att höja BNP.
  Vill man vara snäll kan man likställa feminism med FAS 3.
  Dvs.Det kommer människor tillgodo som annars skulle ha stått utanför samhället , hemlösa, drogmissbruk. osv.

 32. Tobias Says:

  Biologist

  Jag är personligen inte jämställdist (har inte behovet att definiera mig själv för att veta vart jag står i olika frågor), men läsvärt för alla.

  Ditt citat säger ingenting om feminismens/genusarbetarnas motståndare dock, så som du försöker vinkla det, då det som jag citerade innan inte på långa vägar gäller dess motståndsarbetare i samma usträckning: ”fakta, förklaringar, upplysning och argument hjälper inte mot dem. Tvärtom, de behöver ständig upprördhet och nya inbillade oförrätter för att motivera sin existens.”

 33. Malte Skogsnäs Says:

  Jämställdhetsfeministern: Starta en blogg eller liknande så man får njuta av dina ord på fler ställen än här på Genusnytts kommentarsfält.

 34. Jack Says:

  Johannes,

  Jag tror jag förstår hur du tänker men jag tror inte avsikten hos Aschberg varit att likna oss vid grävlingar, trots att vi grävt efter sanningarna i samhället. Likheten finns.

  Det kan förstås vara så att han avser något med men jag tror inte det! Författande är ibland politik omskrivet i en annan berättelse, ibland inte. Aschberg ville nog mest få sitt våldsutövande mot biologiska grävlingar bekräftat genom att skriva till andra om det.

  Tanken är obehalig dock.

  Gå ut o ta en promenad, vet ja!

 35. jämställdisten Says:

  feminismen och dess manshat går sakta men säkert mot sin död.

 36. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Malte Skogsnäs

  Ja, att starta en blogg kanske vore en bra idé för mig. Det behövs ju sannerligen en motvikt till de patriarkala strukturnerna på internet…

 37. Ninni Says:

  @ Biologist?

  Kanske förlorar man förmåga att skilja viktiga frågor från bagateller, förmåga att skilja sakfrågor från symbolfrågor och vilja att kompromissa.

  Vilka av våra frågor är det du anser vara bagatellerna?
  Att män inte får hjälp när de är offer för partervåld? Att pojkar slås ut i samhället av en skola som inte passar dom? Att vi anser lagen ska vara neutral? Att vi anser att meriter ska vara grunden för anställning inte personens könsorgan?

  Precis var är bagatellerna? Du måste hjälpa oss att se klart så vi klarar skilja viktiga frågor från bagateller.

 38. Hjalmar Says:

  @Jämställdhetsfeministern 13:13
  Ja, det manliga projektet ‘internet’ behöver verkligen tas över av feministiska bloggar! Så det blir jämlikt!

 39. Nils Jungenäs Says:

  Nu är det ju såhär…

  1. Regeringen har fått kritik för att de INTE lagt två strån i kors för SAAB.

  2. Vänstern ville efter vietnamkrigets slut inte att Sverige skulle handla stridsflygplan av USA. Beslutet att utveckla stridsflygplanet JAS 39 Gripen togs av sossarna på 80-talet. Det var en eftergift till vänsterpartiet som iom det gav sitt stöd i riksdagen till en massa andra sosseprojekt.

 40. psodh Says:

  Feministisk logik, är inte det en självmotsägelse (oxymoron).

 41. Hjalmar Says:

  @psodh
  ”Feministisk logik, är inte det en självmotsägelse (oxymoron).”
  Jo 🙂

 42. Biologist? Says:

  Tobias

  Jag tror det säger mycket om alla grupper.

  Ninni

  Vad sägs om varje gång Pär uppmärksammar en journalistisk text om ett samhällsproblem där någon har skrivit ”personer” istället för ”män”? Gör inte misstaget att tro att just jämställdister är fria från den här typen av problematik.

 43. Forellen Says:

  Ordentligt trött på personer som försöker påskina eller till och med tror på att hen-debatten är 100% meningsbyggnad och 0% politik, nu senast apropå Anne Holts inlägg i Skavlan igår. Hur kan dessa personer ha undgått att märka att feminister varit drivande bakom kampanjen?

 44. Ninni Says:

  @ Biologist

  Vad sägs om varje gång Pär uppmärksammar en journalistisk text om ett samhällsproblem där någon har skrivit “personer” istället för “män”?

  Det tycker jag personligen är en mycket viktig fråga, en av de viktigaste, men då måste man förstå vad det är Pär försöker visa på.
  Det handlar om misandrin i samhället, där ”män” kontinuerligt lyfts fram om det är något negativt medan det heter ”personer” om män gör något bra eller är offer. Varför är detta viktigt? Jo, för att våra unga män ska känna att manlighet inte är något dåligt. Unga män ska slippa skämmas för sin könsidentitet, dom ska tom få lov att vara stolta över vad manlighet faktiskt skapar och bidrar till i vårt samhälle. Tillika ska unga män få se att man kan vara offer fast man är man.

  Här hr du ett klipp värd att kolla på:

  Men naturligtvis kan vi ha olika åsikt om vad som är eller inte är bagateller.

  Gör inte misstaget att tro att just jämställdister är fria från den här typen av problematik.

  Det tror jag inte. Personligen anser jag hen-debatten är en metadebatt och trams. Det är precis lika mycket trams, enligt mig, att hålla på med ”höna” hit och dit. Men, som jag ser det, så är bagateller en försvinnande liten del på ”vår sida”. Men jag är partisk:P

 45. psodh Says:

  @Biologist?
  Skillnaden är möjligen att antalet individer som har sin huvudsakliga försörjning på jämställidsm, eller liknande jämställdhetsarbete, är försvinnande liten i Sverige jämfört med antalet genusvetare, genuspedagoger, femokrater etc.

  Problemet med personer som jagar inbillade oförrätter och som markerar revir i det symboliska offentliga rummet har så att säga en viss obalans.

  https://www.google.se/search?q=femokrat

 46. Ulf Andersson Says:

  Feminism och logik är som de flesta redan vet,
  inte vidare goda vänner. De är till och med
  varandras motpoler.

  ”Manliga projekt” som SAAB?
  Varför inte säga det rakt ut i ansiktet till
  alla kvinnor som har förlorat sina anställningar
  på SAAB?

  ”Manligt” möjligtvis i den aspekten att det är män
  som har konstruerat bilarna. Glöm inte att många
  kvinnor är anställda inom tillverkningsindustrin!

 47. michael Says:

  Biologist.
  Språket är väldigt viktigt t.ex när media talar om högerextremist och vänsteraktivist fast båda är extremister detta är ett medvetet val av medier.

 48. Niko Says:

  Ninni: Helt rätt!

  Filmen du länkar till kunde precis lika gärna handla om Sverige – jag skulle rent av säga att medierna här är ännu nogrannare med att metodiskt använda sig av misandriska tekniker och retorik för att demonisera eller osynliggöra gruppen män.

  Sverige är ju världens mest radikala, feministiska stat. Hatet och kriget mot pojkar och män har nu hållit på i drygt 30 år.

 49. Aktivarum Says:

  Ulf Andersson:

  ”“Manligt” möjligtvis i den aspekten att det är män
  som har konstruerat bilarna.”

  Du menar på samma sätt som Sex & The CIty är en ”manlig” serie eftersom det är två män som skapat den? Annars brukar den sortens produktioner bedömas efter sin tänkta publik och då borde ju frågan inte handla om vem som konstruerar bilarna utan vem som är tänkt att köpa dem.

  (Den som har hört företrädare för marknadsföring babbla om vad män och kvinnor köper fattar nog att nedan reklam är primärt tänkt att tilltala kvinnor)

  ”Glöm inte att många kvinnor är anställda inom tillverkningsindustrin!”

  Nej dem skall vi inte glömma men vi skall heller inte glömma alla kvinnor som finns i shoppingindustrin. Det är ju inte tillverkare som styr marknaden det är marknaden som styr tillverkare.

 50. Carl Says:

  Jakt
  Anfall
  Spaning

  Är väl ändå ganska uppenbart att JAS är ett hypermanligt superheterosexuellt projekt? Från början skulle det egentligen heta SJA för Spaning>Jakt>Anfall. =P

 51. Kim Says:

  @Carl

  Tycker mer att det låter som en frånskild Maria Sveland på en södermalmskrog under barnfri vecka 😉

 52. Hjalmar Says:

  @Carl 19:39
  ”Gripen /…/ kan användas för jakt-, attack- och spaningsuppdrag och dessutom växla mellan dem under flygning, därav namnet JAS 39. (”Jakt” innebär att man anfaller luftmål, ”attack” att man anfaller mark- och sjömål och ”spaning” att man tar foton och filmar.)”

  http://sv.wikipedia.org/wiki/JAS

  Jakt, Attack, Spaning.

  Supermanligt alltså, ett patriarkaliskt projekt för att förtrycka all världens kvinnor med denna potenta symbol… Patriarkatets ondska vet inga gränser… 🙂

  Däremot behöver stridsplan inte vara särskilt hetero-kodade, minns filmen ”Top Gun”… ”I’ll ride your tail anytime” Hrm. 🙂

 53. Claes-Peter Says:

  Angående extrem P.K. och därav med nödvändighet följande censur – man får nog ligga lågt i dessa internettider. Helst vara vit som snö, eller i alla fall inte ha några hemligheter!

  En viss kille som stack ut hakan nyss, fick hela svärmen av webbdebattörer på sig. På mycket kort tid grävde man fram att han var medlem på en dejtingsajt för gay S&M (eller BDSM) – komplett med det ”nick” eller ”alias” han uppträdde under – och att hans meriter inte på långa vägar uppfyllde kraven som utannonserats för hans tjänst – och att hans chef också är gay (öppet). Och så var det naturligtvis full fart på spekulationerna om hur man kan få ett jobb där förutsättningarna är akademisk examen, när man inte har någon sådan?

  Fast det skulle ju på sätt och vis vara väldigt jämlikt ifall även män kunde gå sängvägen och runda alla medsökande till attraktiva jobb! 😉

  Feministernas paranoida vanföreställningar om att det existerar ett patriarkat påminner väldigt mycket om Vilhelm Moberg och Haijby-affären, då de talades mycket om en stor sammansvärjning av homosexuella – de fanns överallt! De hjälpte varandra till orättmätiga fördelar och till att slippa rättsliga påföljder.

  Samma paranoja fanns ju i USA, där senator Joseph McCarty klättrade på maktstegen allt närmare en presidentpost, genom en häxjakt på kommunistsympatisörer och homosexuella.

  Och judehatet har ju i alla tider fått sin näring ur likartade teorier.

  Fast jag saknar faktiskt professor Eva Lundgren med sin fantastiska skapelse, en sorts fantasy-värld fylld av satanister och pedofiler som hade kannibalfester ute i skogen på småbarn. Tänk vilken teve-serie det hade kunna bli! Den hade sopat mattan med alla blodfattiga vampyrserier och J.K. Rowlings trolleriskolor! Och Lundgren hade kunnat bli rik som ett troll, ifall hon baa hade haft förmågan att skilja fakta från fiktion!

 54. Joakim Says:

  När jag och min lillebror var små och han förlorade i något spel eller någon tävling, så blev han alltid kränkt (ja, ni hörde rätt: KRÄNKT!) och brukade säga: ”Di olättvist!” Anekdoten känns på något sätt relevant.

 55. PJensen Says:

  Abort, graviditet och förlossning är självvalt och ska inte betalas via skattemedel ifall inte kvinnan och mannen är överens.

 56. AV Says:

  PJensen: Effekterna av ett sådant förslag skulle bli förödande. Vi har och ska ha en bra mödravård. Med ditt förslag skulle vi återgå till ”kloka gummor” med galgar, dålig koll på komplikationer och taskig hygien. Vill du klättra på listan om antalet döda i barnsäng? Och så dyrt för samhället är det inte, jmf med andra utgifter (forskning av genustrumpeter mm).
  Om du vill stärka mannen makt över reproduktionen finns det bättre sätt att diskutera. Bättre manliga preventivmedel, möjlig juridisk abort om hon lurats och automatisk gemensam vårdnad när man skriver på faderskap.

 57. Robin Says:

  AV: +1

  Men döp om mödravård till föräldravård. Och MVC till FVC. Så att det ses som självklart att alla blivande föräldrar är välkomna där.

 58. carpe diem Says:

  Dom feministiska vanföreställningarna lever och frodas,tydligen.

 59. Ninni Says:

  AV 7:29

  Ta bort ”om hon har lurats” och lägg till möjlighet till singeladoption och jag skriver under på den.

 60. dolf Says:

  @AV

  PJensen: Effekterna av ett sådant förslag skulle bli förödande. Vi har och ska ha en bra mödravård. Med ditt förslag skulle vi återgå till “kloka gummor” med galgar, dålig koll på komplikationer och taskig hygien.

  Visst, så skall vi ha statsfinansierad omskärelse också, för annars återgår judar och muslimer till ”händiga gubbar” med morakniv, dålig koll på komplikationer och taskig hygien.
  Det är en slags kolera eller pest-argument, vi väljer kolera för annars får vi pest. Tycker inte det är riktigt hållbart.

 61. Nicholas Says:

  Robin: Ni börjar resonera som feminister numera. Orka det.

 62. Robin Says:

  @Nicholas

  Nu förstår jag inte vad du menar. Vilken feminist har föreslagit det som jag föreslog?

  Könsneutral politik ligger ju hyfsat i linje med denna blogg, till skillnad från exempelvis statsfeminismen. Jag menar inte att föräldrar är likadana, bara att de ska ha samma rättigheter och känna sig lika välkomnade av vården.

 63. AV Says:

  Dolf: Att jämföra säker vård och abort med religiös könsstympning är inte speciellt rättvist. Det första är ofrånkomligt eftersom vi fortplantar oss och oönskade graviditeter alltid kommer finnas. Det senare ett helt onödigt och kränkande ingrepp alla klarar sig utan.

 64. Nicholas Says:

  Robin: För att det inte spelar någon roll.

 65. Aktivarum Says:

  Robin:

  ”Men döp om mödravård till föräldravård. Och MVC till FVC. Så att det ses som självklart att alla blivande föräldrar är välkomna där.”

  Jaa…. Fast nu tar du inte hänsyn till strukturer eller vad som Robert Aschberg kallar den ”historiska ryggsäcken” Enligt den logik feminister, politiker och många andra sedan länge resonerar efter måste vi kalla FVS fädervårdscentralen för att ”uppväga” historiskt bla bla bla… Det är ju så man resonerar när det handlar om kvotering/särbehandling. Att bara börja bli neutral räcker inte. Experterna står ju på rad och skriker att man måste kvotera och uppväga och kompensera till höger och vänster.

  Nån som ser hur idiotiskt det är att döpa om mödravårdscentralen till fädervårdscentralen borde även se hur idiotisk hela debatten är full som den är av människor som ljuger och hittar på saker.

 66. dolf Says:

  @AV
  kanske inte någon vidare jämförelse, men jag ville peka på att ”det är bäst vi stödjer detta, för annars görs det ändå under värre former” låter bra här, men i ett annat sammanhang skulle vi inte godta det som argument.
  Det sagt, graviditet är inte en sjukdom, och abort är inte ingrepp som företrädesvis utförs av hälsoskäl. Till att börja med är inte abort någon självklar rättighet, oavsett vem som betalar för den, och oavsett vad feminister anser. Men om vi ponerar att kvinnan skall ha rätt att bestämma över fostrets vara eller inte vara, så ser jag ändå inga skäl för att en människa skall belasta mig som skattebetalare med kostnaderna för sin graviditet eller abort om dessa inte är direkt hälsorelaterade. Det är, som någon redan påpekade, under kvinnans egen kontroll om hon blir gravid eller inte, följaktligen är det också hennes ansvar.
  I de fall där det rör sig om bona fide sjukvård, därför att komplikationer tillstöter under graviditeten eller en abort blir nödvändig av medicinska skäl så stöder jag till fullo, så länge som vi har skattefinansierad sjukvård, att behandlingen är skattefinansierad. Men saknas medicinska skäl för en abort finns inte heller några skäl för att någon annan än kvinnan själv skall stå för kostnaderna. Jfr. kosmetiska ingrepp som bröstoperationer.

 67. Jämställdhetsfeministern « Toklandet Says:

  […] Det kommenterade inlägget […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: