Carin Götblad: ”Soc tycker inte män ska hjälpas”

by

 

Jag vet att jag är några dagar sen med att blogga om detta – det är för att jag varit bortrest utan dator (bloggen gick på tidsinställt). Jag unnar mig den lyxen någon enstaka gång…

I fredags sände SVT ett inslag om kvinnors våld mot män som måste betecknas som ett genombrott. Där intervjuades regeringens nationella samordnare mot våld i nära relationer, Carin Götblad. Hela inslaget handlade – hör och häpna – om kvinnors våld mot män.

Utan att bli hånad eller utskrattad av programledaren (vilket tyvärr är vanligt förekommande i dessa sammanhang), och utan att en feminist har bjudits in till studion för att säga emot, säger Carin Götblad:

 • Det finns inte särskilt mycket hjälp att få för män som blir slagna av sina kvinnliga partners
 • Väldigt många män säger att de inte blir trodda när de anmäler att de blir misshandlade av sin kvinnliga partner
 • Socialtjänsten anser ofta att det inte ingår i deras uppdrag att hjälpa män
 • Det är skämmigt för en man att erkänna att han blir slagen av en kvinna
 • Vi har inte en könsneutral lagstiftning – både i brottsbalken och socialtjänstlagen pekas kvinnor ut som särskilt skyddsvärda när det gäller våld i nära relationer [de exemplen har jag med i min bok ”Mansförbjudet”]

När min bok ”Mansförtryck och kvinnovälde” kom ut för fem år sedan ägnade jag ett kapitel (kapitel 12) åt detta. Då var det ingen som tog problemet på allvar. Tänk att saken nu har avancerat så långt nu så att regeringens samordnare i teve för fram kvinnors våld mot män som ett stort problem! Det är verkligen ett genombrott!

Mest upprörande tycker jag de två sista punkterna i listan ovan är.

– Att soc inte ser som sitt uppdrag att hjälpa män borde föranleda räfst och rättarting av tidigare sällan skådat slag. Vilken skymf för Sveriges 4,5 miljoner manliga medborgare – de behandlas ju som andra klassens medborgare. Kanske ska en parlamentarisk kommission tillsättas för att utreda vad som har gått snett i socialtjänsten, och hur den sjuka kulturen kan brytas? Det lär ju inte bli lätt, för det sitter förmodligen i väggarna sedan decennier.

– Den icke könsneutrala lagen (som är mansdiskriminerande skriven) är också oerhört upprörande. Det var därför jag skrev en bok om mansdiskriminering. Likhet inför lagen borde vara en självklarhet i en demokrati på 2000-talet – men det har vi inte i Sverige.

Tänk att det som borde vara så självklart – lika rättigheter och skyldigheter för könen – ska vara så kontroversiellt och sitta så hårt inne.

Du kan se inslaget i Aktuellt här. Tack för tipset, Marianne och Thomas!

För övrigt: Här kan du läsa artisten och författaren Martin Svenssons debattartikel på Newsmill med rubriken  ”Jag skyllde på mig själv när flickvännen slog”.

49 svar to “Carin Götblad: ”Soc tycker inte män ska hjälpas””

 1. Kvinnors våld mot män. « Malte on the Roxxx Says:

  […] GenusNytt, 2012-10-15: Carin Götblad: “Soc tycker inte män ska hjälpas”. […]

 2. Noterat Says:

  Blev faktiskt glad när jag såg inslaget på TV.
  Sedan är det värt att notera att det i vanlig ordning bara var kvinnor i studion, både reporter och så Götblad. Därför blev det oväntat bra.
  Nu gäller det att, i alla fall som jag ser det, haka på och se till att inte saken blir undanstoppad.
  Skriv t ex insändare så folk blir påminda om verkligheten.

 3. Peter Says:

  Carin Götblad är min idol – saklig, påläst och engagerad! Lyssna på henne!. Pär Ström är också bäst.

 4. Gubbklubben Says:

  Noterat

  en bra början, möjligtvis vågar manliga brottsoffer till följd av Mansmisshandel/ våld i nära relation träda fram och bryta skammen. Ska bli intressant att se verkan inom rättsväsendet.

  https://genusnytt.wordpress.com/2011/03/12/hon-misshandlar-honom-han-blir-domd-k-vapnet-anvant/

 5. Men@Work Says:

  Ja, det är ingen tvekan om att vindarna har börjat vända. Men bi måste fortsätta att trycka på så att det inte stannar vid retorik. Vi vill se handling och konkreta ändringar. Håller med om att män betraktas som andra klassens medborgare i Sverige. Ändå betalar vi genomsnittligen mer skatt…

 6. Joakim Steneberg Says:

  Fantastiskt! Samtidigt är det ju oerört pinsamt att detta tagit decennier genom förnekande av fakta.
  Och med hennes chef, Beatrice Ask, som så tydligt lägger hela skulden på mannen, t.ex genom den stärkta sexköpslagen.

  Det där att ”män tar på sig skulden” (för allt möjligt), är också något urgammalt, möjligen kristet.
  Även mannen vill gärna sätta kvinnan på piedestalen, som lite godare och felfriare än han själv…
  Varför, tja…

 7. Gunnar D.U. Says:

  Väldigt bra att det blir uppmärksammat så här ifrån officiellt håll i samhället, både att män blir misshandlade av kvinnor samt svårigheten män då kommer i, samt att både vanliga lagen och socialtjänstlagstiftning ser kvinnor som mer skyddsvärda och dessa lagar därmed inte är könsneutrala!

  Dock blir jag både förvånad och besviken över att Carin Götblad 0:59 in i TVprogrammet säger ”Det är trots allt väldigt många fler kvinnor som blir misshandlade […]” som en (bort)förklaring till att män har så svårt att få hjälp och stöd, att hon därmed inte är uppdaterad på de senaste årens forskning i västvärlden som visar på att kvinnor och män utövar realtionsvåld lika mycket!
  http://www.svt.se/nyhetsklipp/nyheter/sverige/article350519.svt

  Samt flera undersökningar som visar att kvinnor oftare är den part som initierar / sätter igång relationsvåld samt mycket oftare tar till livsfarliga tillhyggen i sitt våld! Jag har även sett brottsstatistiksiffror på att mellan 25% – 30% av allt dödligt relationsvåld drabbar män samt att svåra skador av relationsvåld drabbar båda könen ungefärligt lika (från forskningsresultat)!

  Varför verkar inte Carin Götblad i sin roll som regeringens nationella samordnare mot våld i nära relationer insatt i detta?
  För mig är det ändå lite skrämmande!

 8. Clabbe Says:

  Daniel Breitholtz, känd från Idoljuryn, finns på Twitter som @MrBreitholtz och har över 20 000 följare. För en timme sen twittrade han: ”Såg precis en tjej som nitade sin kille i en bil. Hade det varit tvärtom hade jag ringt polisen. Gör man det nu med?”

  Fascinerande hur många av hans följare som tycker att svaret är nej. Flera av dem menar att en historisk ojämställdhet ger dagens kvinnor rätt att misshandla män.

  En som kommenterat Breitholz tweet är Tilde de Paula (@deTilde) som bland annat skriver ”Skitbra fråga”. Vi minns debatten för ett par veckor sedan mellan Kawa ”Vita kränkta män” Zolfagary och Pär Ström, där Tilde de Paula var oerhört jävig som debattledare: http://www.youtube.com/watch?v=7kJbFCTLB_U

 9. Moneymaker Says:

  Lika bra som oväntat, men det blir väl feministiska ”experter” på olika områden som får bestämma vad det hela slutar i. ”Män/pojkar har sig själva att skylla”, då de har en våldskultur/antipluggkultur… Tyvärr har vi sett det förut.

 10. ParStrom Says:

  Intressant observation, Clabbe, den kommentaren lyfter jag nog fram i nästa blogginlägg.

 11. Joakim Steneberg Says:

  Gunna D.U. Ja det drar ju ner betyget ett snäpp.
  Tänk att vi som insett feministlögnen sedan länge, måste korrigera nu när spår av sanningen kryper fram.
  ”Bara sanningen, hela sanningen och intet annat än sanningen” heter det Götblad.

 12. Egen erfarenhet Says:

  Finns bara en sak. Anmäl, anmäl och anmäl! När du/han har blivit påpucklad tillräckligt många gånger så brister det och du/han slår tillbaka. Det som då händer är att du bara ger mobben vatten på kvarnen, mannen är den som slår, alla gånger han blivit slagen räknas då inte.
  Anmäl!!

 13. Egen erfarenhet Says:

  Glömde!
  För att det skall bli rätt i statistiken, anmäl.

 14. Gubbklubben Says:

  @ Men Clabbe Pär Ström

  Det är samma reaktion som folk i gemen verkar ha pga Statsfeminismens hjärntvätt.
  Men något historiskt är på väg att hända när män och kvinnor ger sig ut och demonstrerar för mansfrågor och jämställdhet.

 15. Clabbe Says:

  Gör gärna det, Pär. Dock skrev jag fel – han skrev tweetet igår kväll, inte för en timme sen.

 16. JD Says:

  @Joakim Steneberg

  ”Och med hennes chef, Beatrice Ask, som så tydligt lägger hela skulden på mannen, t.ex genom den stärkta sexköpslagen.”

  Beatrice Ask är en nickedocka som gör som hon blir tillsagd.
  Jag har nog aldrig upplevt en sådan karaktärslös minister någonsin i en svensk regering om jag ska vara ärlig.
  Att Götblad skriver sina egna manuscript över vad hon ska föra fram förvånar mig inte ett dugg. Hon har det mod som andra saknar!

 17. Gubbklubben Says:

  JD

  Vem ger direktiven till Beatrice Ask?

 18. Krume Lur Says:

  Bra att frågan äntligen kommer upp på agendan! Hoppas att man också tittar på vad männen har gemensamt i sitt beteende eller partnerval som leder till att de blir misshandlade.

 19. Denny Says:

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ljog-om-valdtakt-kan-straffas_7582128.svd

  När endast ord står mot ord måste rättssystemet alltid fria om inte alla män till slut ska känna sig ständigt hotade ovh rättslösa. Särskilt med tanke på feministers uttalande om att alla män är potentiella våldtäktsmän och hustrumisshandlare.

 20. Joakim Steneberg Says:

  Beatrice Ask och Anders Borg är alliansens och M:s tongivande feminister. Så här:

  Moderata samlingspartiet:

  Feminismen var den starkaste drivkraften till kvinnans entré på arbetsmarknaden. Detta innebar i princip en dubbel skattebas, och därmed ökade möjligheterna till en hel del skattesänkningar. Med båda könen i arbete kunde vi också minska på bidragen, vilket har inneburit ytterligare några kronor i lägre skatt.
  Vi har därför i gengäld nu också kunnat sänka skatten på hushållsnära tjänster, samt även helt skatte- och momsbefria inkomsterna från den allra närmsta tjänsten, sexhandeln. Alltså dess legala kvinnliga del, försäljningssidan. Detta möjliggjordes genom att vi satte våra två mest kvalificerade feminister som ministrar inom de viktiga justitie- och finansdepartementen, och vilka där kunde komma överens om denna internationellt sett helt unika feminist-juridiska lösning.

  Denna finansieras då genom de dömda männens av oss höjda böter, två flugor i en feminist-finansiell smäll! Feminismens betydelse och medverkan, både inom och utom partiet, för denna moderata politik kan ej nog – öh – överskattas.
  Att kvinnor i allmänhet yrkesarbetar bara sex timmar beror f.ö. också på vanliga mäns utnyttjande av kvinnor.* Av dessa skäl utdelar vi genom vår feministiska finansminister stora bidrag från våra skattepengar till ett flertal kompetenta och feministiska kvinnoorganisationer, och som välförtjänt tack för deras fortsatta stöd till moderat politik!
  Och genom vår feministiska justitieminister kan vi alltså upprätthålla och förstärka en jämställd dvs. en feministisk lagstiftning på hela könsområdet!
  Detta är dessutom bara början på samarbetet mellan våra båda ideologier, mot kriminella män, försupna pappor,** problematiska pojkar och manssamhällets maktmissbruk! F.ö. önskar vår partiledare ej delat barnbidrag, av personliga skäl.**

  (*Reinfeldt 2011: ”Det är en frihetsinskränkning att en väldigt stor del av kvinnorna tvingas arbeta deltid för att ta ett stort ansvar för oavlönat arbete i hemmet”. http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/sverige/reinfeldt-kvinnor-maste-jobba-mer_7011987.svd
  **2006: ”Det finns kvinnor som separerat från män med alkoholproblem som på det här sättet kan tvinga till sig halva barnbidraget för att finansiera fortsatt alkoholmissbruk.”) http://www.dn.se/nyheter/politik/delat-barnbidrag-far-s-kritik?rm=print

 21. Nils Jungenäs Says:

  >> JD

  Erik Ullenhag möjligtvis…

 22. Egen erfarenhet Says:

  @Krume Lur

  Troligen har alla dessa män samma egenskaper som alla ”slagna” kvinnor. För som det ser ut så är det väl det enda som är jämnställt, att antalet slagna är åt 50/50 hållet Det handlar nog mest om tur eller otur men 50/50 kommer vi nog inte ifrån. Det gäller bara att samla in och börja anmäla för männen så att statistiken blir rättvis. Det krävs ”skinn på näsan” att tordas stiga fram på detta sätt som Götblad gör. En eloge till henne

 23. Jonna, ex-feminist Says:

  OT,

  De sexistiska vansinnet fortsätter;

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vitt-universitet-blir-rosa_7581324.svd

  Var det inte feministerna och dess medlöpare som ville bryta stereotyper, va?

 24. Ninni Says:

  @ Gunnar D.U.

  ”Jag har även sett brottsstatistiksiffror på att mellan 25% – 30% av allt dödligt relationsvåld drabbar män samt att svåra skador av relationsvåld drabbar båda könen ungefärligt lika (från forskningsresultat)!”(min markering)

  Har du källa som styrker det där jag markerade?
  Det är inte den bild jag har av seriös våldsforskning, därför vill jag ha källa på det.

 25. JD Says:

  @ Gubbklubben
  ”Vem ger direktiven till Beatrice Ask?”

  Förutom diverse ideella kvinnojourer med största sannolikhet även Thomas Bodström och Claes Borgström.

  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/politik/valet2010/dom-sexkopare-till-fangelsestraff_1107197.svd
  Finns fler indikationer på att det skulle kunna vara så.

 26. Ninni Says:

  @ Jonna

  Var det inte feministerna och dess medlöpare som ville bryta stereotyper, va?

  I synnerhet ska man ju ”motverka traditionella könsroller”. Därför är man riddaren som ska rädda kvinnor, medan män som dör i prostatacancer(dubbelt så många?) få ta skit som en man. Mer traditionella könsroller kan det knappast bli!

 27. Moneymaker Says:

  Från:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/vitt-universitet-blir-rosa_7581324.svd (Samma som Jonnas, 11:54.)

  ”Syftet är att hedra alla som förlorat kampen mot bröstcancer och de forskare som kämpar för att hitta nya sätt att besegra sjukdomen”, skriver universitetet i ett pressmeddelande.

  Bra att Lunds Universitet uppmärksammar offren för bröstcancer. När kommer Lunds Universitet, och/eller något annat universitet, att uppmärksamma offren för prostatacancer? Eller är det inte lika viktigt?

 28. Krume Lur Says:

  @Egen erfarenhet

  Du menar att de psykar sin partner?

  Tror ändå det är bra med mer kunskap om vad som triggar mansmisshandel så män kan lära sig vilka beteenden o situationer man bör undvika.

 29. Gunnar D.U. Says:

  @Ninni
  Nej, tyvärr sparade jag aldrig den källan när jag läste det, vilket jag ångrade redan någon dag efteråt. Jag uppfattade dock källan som vetenskapligt seriöst, men förstår att mitt påstående inte blir fullt trovärdigt utan källreferens. Blev själv lite överraskad av påståendet.

 30. JD Says:

  @Moneymaker

  Absurt!
  Det är fler män som drabbas och dör av prostatacancer än kvinnor som drabbas och dör av bröstcancer. Ändå är det i princip helt tyst om prostatacancern!

  Personligen mår jag illa varje gång jag står vid disken vid en affär, bensinmack, eller på ett apotek eftersom det där nästan alltid skyltas med rosabandet kampanjen.
  Jag mår inte illa pga jag missunnar dem som drabbats av bröstcancer att blir friska utan jag mår illa över den cyniska och vidriga ignorans som samhället visar upp då det gäller Män som dör av prostatacancer.

  Detta är en av anledningarna till att jag faktiskt föraktar feminism lika mycket som högerextremism.

 31. Momatottotiasos Says:

  Det var på tiden att något händer. Man får vara glad för det lilla antar jag.
  En annan positiv nyhet var målet om våldtäktsförsöket där offret biologiskt är man men klär sig och anser sig vara kvinna. Hovrätten gick emot tingsrätten och skärper straffet och faktiskt rubricerar det som väldtäktsförsök. Mycket positiv läsning så här på en måndag!
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/gota-hovratt-skarper-straff-for-valdtaktsforsok_7582988.svd

 32. Joakim Steneberg Says:

  Ninni och Gunnar D.U.
  Ni kan ladda ner Pärs första bok där han tar upp samlad internationell forskning från Prof Peter Gill, Gävle högskola.
  ”Nästan lika män som kvinnor uppgav sig ha blivit skadade av våldet.”
  ”Dubbelt så många kvinnor som män angav att de var först med att använda våld.”
  Kanke finns en direkt länk till Gill?

 33. Gubbklubben Says:

  JD

  Bodström och Borgström ser lite möra ut när de syns ibland i tv. Men frågan är vilka inom nuvarande statsskick styr justitieministern? Ja, visserligen sant att Bodström och Borgström har lagt grunden till eländet men styr inte längre. Genus Lagstiftning har inte rivits upp än mindre öppet kritiserats av borgarna.

 34. Joakim Steneberg Says:

  Borg och Ask styr bl.a., som jag skrivit ovan. Det finns förstås fler aktörer inom alliansen, bl.a. chefen själv…
  Här från dagesn SvD ett annat våldtäktsmål, dvs hon ljög, och han fick sitta inne två år…med stora konsekvenser förstås.
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/ljog-om-valdtakt-kan-straffas_7582128.svd

 35. Gubbklubben Says:

  Krumelur

  Inblick hur män blir slagna,förmedrade och bortglömda offer

  http://mobil.svd.se/c.jsp?cid=184981&item=http%3A%2F%2Fwww.svd.se%2F%3Fservice%3Dmobile%26articleId%3D573515&mredirectsrc=www.svd.se

 36. Gubbklubben Says:

  Joakim Steneberg

  Där har du dom som undkommer kritik gång på gång Borg Ask och Statsfeministern.

  Hur repar sig en man som suttit oskyldigt dömd för våldtäkt? Rena dödsstöten som krossar själen. Tills män ämnar lyfta just denna allvarliga skuld och skam inkvisition och för alltid rensar ut rättsrötan.

 37. bierman1 Says:

  I andra sammanhang propageras med kraft vikten av mångfald, men när det gäller socialtjänsten så är det knäpptyst. Där tillåts en homogen grupp av kvinnliga, vänstervridna, manhatande socialsekreterare diskriminera män på skattebetalarnas bekostnad. Det är faktiskt upprörande!

 38. JD Says:

  @Gubbklubben

  ”Ja, visserligen sant att Bodström och Borgström har lagt grunden till eländet men styr inte längre.”

  Man behöver ju inte sitta i båten själv för att tala om för kaptenen vart den ska segla!
  Blocköverskridande samarbete har funnits förr!

 39. Skattebetalande pappa Says:

  Vid ett antal tillfällen har jag suttit och diskuterat mina barns situation med socialsekreterare(dom är alltid två) och trots att jag aldrig höjt rösten eller varit hotfull, utan bara drivit min och barnens gemensamma sak. Det har då vid skilda tillfällen resulterat i att två olika socialsekreterare börjat skrika åt mig trots att jag inte höjt rösten eller gjort annat än hävdat min och barnens rätt.
  Däremot så har familjerätten hotat mig på ett sätt som var riktigt obehaglig och det var den som var ansvarig för familjerätten.
  Båda dessa inrättningar är ju hopkopplade med varandra, så det är väl inget annat att vänta.
  Det gäller att vara påläst, mentalt stark och balanserad för att kunna möta dem som skall hjälpa barn och pappor, dom är dessutom avlönade av oss. Det är surt att betala skatt till detta.

 40. Egen erfarenhet Says:

  @Krume Lur

  Visst är det väl så att du menar att det är bra med mer kunskap om vad som triggar kvinnor att misshandla så kvinnor kan lära sig vilka beteenden o situationer kvinnor bör undvika, att inte psyka osv. Det är väl kvinnorna det handlar om, eller.

 41. Joakim Steneberg Says:

  Skattebetalande pappa.
  Delar av socialtjänsten/familjerätten är rent könsrasistisk. Undanflykter, lögner, försinkande, och så det ohöljda stöttandet av mamman. Barnen kommer i andra hand, och pappan ibland inte alls.
  Generellt sett alltså, det finns säkert de som försöker göra ett bra jobb, kanske i motvind
  Men socialen i landet jämställdast borde utredas (eller vad göra?) ordentligt. Större delen av den offenliga sektorn är ett kvinnosamhälle, och framför allt feministiskt förstås.

  Här vittnessmål från en kvinnlig barnrättsjurist.
  http://www.skanskan.se/article/20100601/LUND/705319817/1057/*/jurist-sagar-socialtjansten
  ”Papporna har inte en chans i vårdnadsutredningar. Det menar barnrättsjuristen Lena Celander-Jörgensen. I vårdnadsmål som hon varit ombud i där Lunds Socialförvaltning ansvarat för utredningarna har visat på en socialtjänst som är undermålig och rent ut fruktansvärt inkompetent.
  – De har inte ens försökt…”

 42. jämställdisten Says:

  stå på dig martin svensson känn dig inte ensam du har många som står på din sida.därför är det viktigt att ta upp och debatera öppet om kvinnliga sexförövare som begår sexbrott mot pojkar och män och förändra samhället så att dessa kvinnor och flickor kan straffas.

 43. Bashflak Says:

  Jag vet inte vad feministpunkpoparen P!nk vill ha sagt med våldsbaletten i sin senaste video. Kanske är det en illustration av att våldet ofta går åt båda håll i våldsamma förhållanden, eller så finns det en mer bildlig innebörd i att samlivet innehåller både ömhet och konfrontation (nöd och lust).

  Eller så vill hon helt enkelt bara ha en ursäkt för att skryta med alla de hundratals timmar hon och hennes hunk lagt på gymmet.

 44. Joakim Says:

  Jag tipsade dig också om detta!

  För övrigt: Den är väl rätt gammal nu?

 45. RefcenOmega Says:

  Pär, har du missat vad C. G. EGENTLIGEN sade i intervjun (där två KVINNOR diskuterade kvinnors våld mot män! …vilket är intressant i sig)?

  Hon sade bl.a.:

  * ”Ja, en sak som naturligtvis é..é..har betydelse, dé é att dé é trots allt väldigt många fler kvinnor, som blir misshandlade och där é också våldet, vet vi genom olika undersökningar, grövre och mer upprepat”
  [d.v.s. förminskning av kvinnors misshandel av män]

  och

  * ”Se´n ska vi komma ihåg att BRÅ:s statistik, dé är alltså s.k. rådata, dé é alltså inrapporterade anmälningar, å dé é som me all annan brottsdata från BRÅ; den är inte analyserad…å när man gör dé, så sjunker dé drastiskt. Å så é dé även på det här området.”.
  [återigen en sorts förminskning av problemen]

  Läs gärna ReflektionsCentrums transkription av och kommentarer till intervjun här:
  http://reflektionscentrum.wordpress.com/2012/10/16/man-misshandlas-av-kvinnor/.

 46. Ninni Says:

  @ RefcenOmega

  ”[C. G., avbrytande mot slutet av föregående citat:]
  – Ja, i vart fall en könsneutral lagstiftning måste vi titta på, å se’n é ré naturligtvis så att..även män måste få känna att det finns hjälp för dom.”

  Jag tycker jag känner igen det där någonstans ifrån…. Kan nån hjälpa mig att komma på var jag hör det där förr?

  ;D

 47. Gubbklubben Says:

  JD

  Det är sant. Det jag mena ar att förlänga kritiken och inkludera Sabuni,Statsministern,Ask och Borg till redan nämnda Borgstrom Bodström och Winberg.

 48. RefcenOmega Says:

  @Ninni,
  jag tror att jag förstår vad du tänker på men många är de röster, som höjs och sedan länge har höjts för ”könsneutral lagstiftning”, vissa starkare än andra.

 49. Gubbklubben Says:

  @ Ninni Gunnar D.U

  Kommer någon av er till demonstrationen den 19/11?
  Många här har sunda åsikter som verkligen behövs.

  Joachim Steneberg

  Du får väldigt gärna länka till Pär Ströms andra bok 🙂

  Som någon skrev går det inte att förlita sig på
  att riksdag och regering sköter förändringsarbetet mot riktig jämställdhet. Utan påtryckningar och krav på vetenskap som tar kål på feministiska myter stannar jämställdhetsutredningen av.

  Ovanpå regeringens jämställdhetsutredning och Götblads tv framträdande. Vore det på sin plats med inslag om kvinnors våld mot män och liknande repotage om oskyldigt dömda som Sture Bergvall i veckans brott och TV3 efterlyst.

  Nästa program tar veckans brott upp våld mot kvinnor. Bra, men ännu bättre om veckans brott vill få hela rättskjedjan att fungera genom att ge en komplett bild med fler verkliga scenarier och få full trovärdighet.

  http://www.svt.se/veckans-brott/#

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: