Mediamakten går mot kraftig kvinnodominans

by

Snart är tre av fyra journalister kvinnor

 

Journalistkåren har en väldig makt eftersom den kan påverka hur verkligheten beskrivs och vilka frågor som tas upp till debatt. Och vilka frågor som förtigs. Det är inte för inte som media kallas ”den tredje statsmakten”.

Mot den bakgrunden är det intressant att notera att Sveriges journalistkår – som redan är kvinnodominerad – går mot ännu större kvinnodominans.

Här finner du Statistiska Centralbyråns skrift ”Arbetskraftsbarometern 2011”. På sidan 94 tas journalistutbildningen upp. Nedan ser du ett utdrag:

Visserligen avser siffrorna personer som har gått journalistutbildningen, vilket inte är riktigt samma sak som gruppen med journalistjobb, men kopplingen torde vara stor.

Siffrorna avser 2009/10. Om journalistutbildningen fortsätter att producera resultat som hittills går vi alltså mot en journalistkår som har en kraftig övervikt kvinnor. 73 procent kvinnor innebär att det nästan går tre kvinnor på varje man.

Jag undrar om det här ses som ett problem av dem som äger möjligheten att dra igång en samhällsdebatt (alltså huvudsakligen journalistkåren). Vad tror du? Nästa fundering: Om könen vore omvända, skulle det då ses som ett problem?

Observera att jag inte har sagt att könsfördelningen utgör ett problem. Vad jag däremot påstår är att detta inte direkt understöder den feministiska tesen att kvinnor är ett underordnat kön.

Ett annat yrke som ger makt är juristyrket. Samma rapport visar att de som examinerades från juristlinjen 2009/10 bestod av 64 procent kvinnor och 36 procent män. Nästan två kvinnor på varje man, alltså. Kvinnlig underordning? Utgångspunkten, alltså könsfördelningen bland dagens yrkesverksamma jurister, är 51 procent män och 49 procent kvinnor.

Tack för tipset, Per!

För övrigt: Journalistkåren styr vår bild av verkligheten, som sagt. Så här använder till exempel Expressens Johannes Forssberg sin makt: ”Många av världens fattiga platser präglas av manlig lathet. Männen ligger och snarkar i små högar tillsammans med andra män medan kvinnorna får allt att gå runt”. Så inleds en ledare han skrev för några år sedan. Ojoj. Nu orkar jag inte med mera manshat på ett tag. Jag tror jag ska gå och lägga mig i en liten hög och snarka.

 

 

 

Annons

91 svar to “Mediamakten går mot kraftig kvinnodominans”

 1. Malte Skogsnäs Says:

  Journalistkåren har en väldig makt eftersom de väljer vilken verklighet som ska beskrivas. Oftast är det den politiskt korrekta (PK) eller den feministiskt korrekta (FK) som väljs.

 2. Jämställdhetsfeministern Says:

  Ja, det är ett mycket allvarligt problem att 27% av alla journalister fortfarande är män. Och hela 35% av alla jurister alltså är män. Skrämmande siffror. Gubbväldet lever vidare! Det är dags att regeringen tar krafttag för att öka andelen kvinnor i dessa branscher! Om vi fortsätter som idag, så kommer det att ta minst 20 år innan 100% av alla journalister och jurister är kvinnor. Skandal att det ska ta sån tid!

  Tydligen är det nödvändligt att lagstifta om att kvinnor kvoteras in som journalister och jurister. För i dagsläget håller ju männen bara på att kvotera in varandra i alla fall. Vi måste släppa fram alla duktiga kvinnor! Dags för journalist- och juristgubbarna att maka på sig!

 3. AV Says:

  Samtidigt tappar ”den tredje statsmakten” allt mer makt. Vi har tillgång till fler oberoende kanaler. Man kan inte ljuga och vinkla hur mycket som helst eftersom rapporter och källor ligger ute på nätet.
  Dessutom kan jag inte låta bli att observera den kvalitetssänkning som journalistiken i Sverige genomgår. Att skriva sin by line under ett TT-telegram eller ett hafsreportage utan analys. Jag säger inte att det beror på fler kvinnor i yrket, men jag kan tänka mig att allt fler män inte ser det som en intressant framtid. Dessutom ganska låga löner och osäkra anställningar i början. Få blir rika journalister. Ska man jobba osäkert i skiten ett tag ska det finnas en rejäl chans att vinna på det.

  När det gäller juristyrket är det så kul att för att bli åklagare och så småningom domare krävs mycket högre betyg. Med lägre betyg får man bli advokat. Men lönerna som affärsjurist och advokat är högre. Vi har duktiga strävsamma flickor som jobbar stenhårt för att bli offentliga jurister i domstolarna, för makt och inflytande. Ofta har de en vilja att förändra samhället. Men de får sämre lön än de pojkar som pluggar mindre men tar privata jobb. Kanske inte så stor makt att ”sätta dit” folk, mest förlikningar och krångliga kontrakt, men de kan skratta hela vägen till banken.

 4. max Says:

  @Jämställdhetsfeministern
  You are my hero.

 5. Noterat Says:

  I detta sammanhang kan det vara intressant att berätta att nu äntligen kommit svar på varför i artikeln om Carin Götblad inget nämndes om att ca 1/5 av våld i nära relationer begås av kvinnor mot män.
  ”Det nämndes under intervjun men vi sållar alltid i materialet” skriver den kvinnliga reportern.
  Nu är det bekräftat vad vi redan visste. Massmedias makt är oerhörd, inte bara för vad dom skriver utan minst lika mycket för vad dom låter bli att skriva, och sålunda undanhåller läsare och tittare.

 6. Aktivarum Says:

  Fortsättning på serien om Elitfeministerna

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/10/29/elitfeministerna-av-susanna-popova-del-2-genusforskarna/

 7. psodh Says:

  Apropå Driftiga kvinnor och lata män:
  Hur detta går ihop med kvinnors betydligt högre uttag av sjukpenning ex. Och då menar jag inte småbarnsföräldrar utan även de utan barn och med vuxna barn. Kvinnor med vuxna barn fortsätter dessutom att jobba deltid i relativt hög utsträckning. Journalister ser det de vill se, och skriver det som de tror läsarna vill läsa. Men frågan är hur smart det är i längden.

  Johannes Forsberg imponeras av Blondinbella. Men det kanske inte den sortens driftighet som kommer att bygga Sveriges välstånd i framtiden. Tur att 30-35 % av männen ändå väljer att ta en universitetsexamen, och ofta gör det inom utbildningsområden som faktiskt efterfrågas på arbetsmarknaden. Alla kan ju inte bli genusvetare.

 8. Urban Says:

  Är journalistyrket på väg att gå samma väg som läraryrket frågar man sig sålunda..?

 9. Johan Says:

  Noterat skriver: i artikeln om Carin Götblad inget nämndes om att ca 1/5 av våld i nära relationer begås av kvinnor mot män..

  Tja, inte ens i detta lärda forum har de rätta siffrorna trängt igenom. Någon nämner dem ibland, men de försvinner i det allmänna babblet.

 10. Robin Says:

  Jag ser inget problem med att journalistkåren är kvinnodominerad. Däremot ser jag ett problem med att könsmaktsfeminismen och mansföraktet är så etablerade i journalistkåren, jämfört med i samhället i stort.

 11. Lasse Says:

  Skulle vara intressant att veta hur många av dessa journalister som anammar den feministiska ideologin.

  En vild gissning 95% ?!

  Som vanligt där man uppnått total dominans sänker sig tystnaden samtidigt som man skriker i högan sky när det gäller andra områden som kvinnor inte fått MINST 50% deltagande.

  Här gör jag nu en direkt jämförelse med hur Nazismen implementerade sin ideologi i media från början. Man såg helt enkelt till att lyfta fram journalister som anammade ovanstående -ism. Observera att jag nu skrev i början dvs. när -ismen var ganska färsk.

 12. bierman1 Says:

  Den kvinnliga journalistdominansen märks tydligt i rapporteringen av damfotboll. Den ges oproportionerligt stort utrymme i media i syfte att uppfostra och lära män att följa damfotboll med samma lidelse som fotboll. Det är bara ett problem: det funkar inte.

 13. Elin Says:

  Denna avundsjuka över att det finns fler kvinnor inom ett visst yrke. Om jag inte missminner mig så har kvinnor bättre läs och skriv förståelse och väljer sedmera sådana yrken där de kan nyttjna sin talang. Jag tror folk väljer att jobba med det de vill.

  Så vitt jag vet så övväldigas det av män på VD poster! Och det är väll en maktposition om nått. Så nja vad tjänar denna avundsjuka till?

  Herregud oj kvinnor få makt, ve o fasa det är ju skkandalöst….eller hur Pär? Om nån inte förstod, så var detta ironi.

  Det går inte att få det lika rättvist…ibland väger skålen över av kvinnor på vissa yrken ibland så väger skålen över av män. Ska man inte få välja jobba med det man vill eller? Varför ska man välja yrken efter sitt kön? Hade jag gjort det så skulle jag jobbat inom vården. Jag hatar vården och är det sista jag vill jobba inom. Tycker folk ska få välja yrke efter sin individuella förmåga utefter vad folk har för egenskaper, intresse, och talang för. Hur som haver ska man ialf välja ett yrke man trivs med, är folk nöjda med deras yrkes val och mår bra ja då ska andra skita i att häda dem.

  För övrgit så kollade jag som hastigast i en bok som hade statetiskt över kvinnor o män i städer/kommuner….i de allra flesta län så är det överskott på tjejer, främst större stöder, männen hade något mer överslag på mindre orter. Skall läggas till att jag lite som hastigast noterade detta och att det var en parentes. Men å så interssant.

 14. Johan Says:

  Lasse skriver: Skulle vara intressant att veta hur många av dessa journalister som anammar den feministiska ideologin.

  Du har väl hört den gamla historien om när hönan föreslog grisen att de skulle samarbeta och göra ägg och bacon?

 15. lavazza1891 Says:

  Som redan sagts är gammalmedia på väg nedåt. När kvinnor ger sig in i ett yrke har det nått en platå och det ökade antalet kvinnor skyndar på fallet. Jag antar att samma sak kommer att hända med juridiken, fast jag vet inte riktigt vad som kommer istället. Korruption? Privat tvistelösning? Undantagstillstånd?

 16. Pepsi Says:

  Om 10 år kommer feministerna gnälla över att lönerna har sjunkit för journalister och påstå att det beror på att yrket blivit kvinnligt. Sanningen är att man redan idag kan se att tidningarna är allt mindre lönsamma och att journalistyrket tappat status, vilket får män att fly ett yrke som inte har någon framtid. Kvar blir kvinnor som fortfarande tror att det är fint att vara journalist. Varför flyr inte dessa kvinnor journalistyrket lika mycket som män?

 17. Joakim Steneberg Says:

  Visst är det ett problem att media, undervisning, studenter på högskolor, juridik osv alltmera domineras av kvinnor
  Och särskilt de olíka sätten som det sker på.
  Jag tycker inte man skall sticka under stol med detta!

  Och det finns partier som domineras av kvinnor, för att nu inte tala om av ”kvinnofrågor”. där ligger ju hela problemet.
  Det är ett demokratiskt problem, bl.a.
  Skillnaden mot igår, när män (en liten grupp i mer elitiskt samhälle) dominerade, är att detta var ett könsrollsamhälle, som mer eller mindre både kvinnor och män accepterade, aktivt eller passivt.

  Idag har vi dessutom facit på hand, och vi ville väl ha ett ”jämställt” samhälle, män och kvinnor tllsammans?
  Skall vi då med detta facit göra om samma, fast ännu värre, och helt medvetet och med ständig sponsring av kvinnor till kvinnodominans på viktiga samhällsområden?

  Visst är det allvarligt, men den svenske mannen får ta åt sig en del av ansvaret! (Och framför allt männen med makt, obs!)
  Lojare än gårdagens kvinna, som faktisk ofta inte hade mycket val, unbunden av sin könsroll då.

 18. Grrblt Says:

  Elin, det är kul att du anklagar Pär för att inte förstå ironi när du själv inte ens har läst genom hela texten du kommenterar på.

 19. Lasse Says:

  @Elin

  Du har inte läst varken det Pär eller vi andra skribenter skrivit.

  Läs igen:

  ”Som vanligt där man uppnått total dominans sänker sig tystnaden samtidigt som man skriker i högan sky när det gäller andra områden som kvinnor inte fått MINST 50% deltagande.”

  Det vi protesterar emot är den dubbelmoral som feminismen använder. Vi blir även oroade på vilket sätt man implementerar en ideologi i sina maktpositioner.

 20. Elin Says:

  @Grrblt: Ahaaaa! Tack för upplysningen! 🙂 Då tar jag detta med en nya salt 😉

 21. Joakim Steneberg Says:

  Hur kan det ha blivit så här?
  Jo, bl.a, här en förklaring. Så här stod det i Journalistförbundets egen tidning, ”Journalisten” redan 2006.09.19.:

  ”Journalistförbundet arbetar för jämställdhet i mediebranschen. Men på förbundets eget kansli har jämställdhetsarbetet avstannat – samtliga chefer är kvinnor. En jämställdhetsplan finns och ska enligt beslut följas upp varje år. Detta har dock inte skett någon gång sedan planen upprättades 2003.”

  ”De tre sektionscheferna på kansliet i Stockholm är i dag kvinnor. Ytterligare tre chefer är kvinnor, bland annat Maja Aase, chefredaktör för Journalisten. Eva-Maria Kollberg, chef för administrativa avdelningen, ser heller inte könsstrukturen bland cheferna som ett problem:

  – härHela personalen domineras av kvinnor. Jag tycker att det är viktigare att sträva efter jämnare könsfördelning i personalen generellt än just bland cheferna.” Slut citat.

  Män mobbas alltså ut, över delar av fältet på viktiga och attraktiva samhällsområden.

  (Från min artikel SvT och jämställdhetsmatematiken)
  http://www.sourze.se/SVT_och_j%c3%a4mst%c3%a4lldhetsmatematiken_10550655.asp

 22. Johan Says:

  Ja, mannen har av tradition litat till sina muskler – och kvinnan till sin list. Med den ökande invandringen kanske männen kan få lite stöd från talibanerna? :-I

  Modereringsorsak: Poänglös och svepande kommentar med invandringsfientlig (eller invandringskritisk, går inte avgöra vilket när det görs svepande) grund. Se Pärs regler för kommentarer här

  – Admin

 23. hereticisright Says:

  Jag misstänker att Johannes Forssberg artikel handlar om något annat än lata män och driftiga kvinnor. Den handlar om folk i andra länder. Artikeln är vad hans yrkeskår brukar kalla rasistisk.
  För att kunna skriva ont om männen i Burkina Faso i Afrika, så säger han att de flesta män i Sverige är likadana. Det är naturligtvis bara en försäkring mot att bli kallad rasist. Han kan skälla svarta för vad som helst, bara han i nästa mening säger att svenskar är likadana. Svenska män förstås, inte svenska änglar, förlåt kvinnor.
  Fast nu är jag elak. Jag använder nämligen samma taktik mot (den av feministerna så väldresserade) Johannes Forssberg, som hans egen yrkeskår använder mot oliktänkande. Dvs jag pådyvlar honom åsikter han kanske inte har. Han är som sagt bara inställsam. Han vet vad som förväntas av honom.
  Felet är bara att han tar till i överkant. Artikeln är därför inte trovärdig. Och det är inte den tidning han skriver för heller. Skulle Expressen finnas om 5 år, beror det nog bara på konstgjord andning från ägarna eller den feminiserade feministiska Staten.

 24. dolf Says:

  Något som jag undrat över på sistone är just detta med jämställdhetsplaner. Om jag förstått det rätt är alla företag över en viss storlek (5 eller 10 anställda har jag för mig att jag sett) skyldiga per lag att upprätta en jämställdhetsplan. Jag förmodar att det inte räcker med att man sätter sig ner i fem minuter och skriver ner en plan som säger ”På vårt företag är vi jämställda och motarbetar diskriminering” utan att det skall lämnas in till och godkännas av någon myndighet, och att det finns krav på att man också aktivt implementerar sin plan (även om journalistförbundet tydligen slarvat med detta). Det ger ju upphov till en mängd frågor som till syvende och sist alla utmynnar i ”Till vilken grad är företagen redan idag politiskt styrda i sin ‘jämställdhet’?” och har vi de facto redan en form av lagstiftad kvotering på plats under radarn? Jag misstänker att vi här har en dold latrin som döljer mycken skit.

 25. Joakim Steneberg Says:

  hereticisright
  Visst är det rasism, nödtorftig dold, som det här.

  DN-ledare genom Eric Helmersson: ”Ja, just i dag fick bara flickorna semlor. Det är ett sätt att visa att kvinnor i hela världen varje dag utsätts för fruktansvärda orättvisor. De får sämre utbildning, om ens någon, de förhindras att jobba, de gifts bort mot sin vilja, de misshandlas av sina män och de mördas av sina släktingar för att de älskar fel person.”

  Hela fingret pekar ju mot män i tredje världen, generella fördomar utifrån grova generaliseringar.
  Feminsm ÄR rasism, på flera sätt.
  Och finns det öht några manliga jounalister, värda namnet, kvar?

 26. Petter Nilsson Says:

  Varför dras alltid slutsatsen att lönerna går ner för att kvinnor kommer in i en yrkeskår?
  Det finns många fall där det finns ett samband. Men sambandet är antagligen att tillgång på arbetskraft ökar, då faller priset/lönerna.

  Titta på läkaryrket, där tillgången är begränsad. Där faller inte lönerna trots en jämnare fördelning.
  Däremot tror jag just lönerna i läkaryrket på sikt nu kommer sjunka, Detta för att tillgången ökar genom allt fler examen i våra grannländer, t.ex. Danmark, inte p.g.a. kön.

 27. Aktivarum Says:

  Samtidigt som mediamakten blir allt mer kvinnlig blir den politiskt allt mer likriktad.

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/08/10/medias-bias-annu-varre-mp-kunde-nu-betyda-massmediepartiet/

 28. Aktivarum Says:

  Inte nog med det. När mediemakten blir mer kvinnlig vill journalisterna i allt högre grad vara lärare och fostrare.

  Hur var det nu med det där att kvinnor bara tvingas fostra sina barn och tvingas in i läraryrket och i själva verket vill göra andra saker?

  http://aktivarum.wordpress.com/2012/03/19/journalisters-jobb-ar-inte-att-uppfostra-medborgarna-ingrid-carlqvist-vs-kaj-schueler/

 29. Aktivarum Says:

  Robin:

  ”Jag ser inget problem med att journalistkåren är kvinnodominerad.”

  Det gör inte jag heller. Det är lika illa när manliga journalister agerar lärare, fostrare och helt saknar objektivitet. En av mina två länkar handlar om en manlig journalist, Kaj Schuler som är i konflikt med en kvinnlig mer objektiv journalist – Ingrid Carlqvist.

 30. Jocke Says:

  @ Noterat:

  Ett vanligt uttryck bland journalister är att ”hund bet man” inte är någon nyhet – men att ”man bet hund” däremot är en nyhet”. Detta verkar gälla i de flesta fall UTOM när journalister ska skriva om genus och jämställdhet.

  För faktum är att under senare år har mängder med gamla ”sanningar” när det gäller män och kvinnor punkterats och nya fakta har lagts på bordet. Information som vänder uppochned på väldigt mycket av det som påståtts tidigare och som faktiskt motsäger den feministiskt präglade genusdiskursen av idag.

  Här har alltså mängder med journalister haft världens chans att följa devisen ”man bet hund” – men så sker inte. Istället maler man på i samma hjulspår och det är inte svårt att lista ut varför. Journalistkåren är helt enkelt ointresserad av den här sortens nyheter. Det viktiga är istället att stödja sina egna ideologiska åsikter.

  För övrigt är det inte bra alls att en så viktig yrkesgrupp som journalistkåren blir totalt homogen. En dominans av vita, högavlönade akademikerkvinnor som bor i Stockholmsregionen och som aldrig har haft riktiga jobb är tveklöst ett allvarligt demokratiproblem.

 31. Joakim Steneberg Says:

  Huvudproblemet med kvinnlig övervikt på diverse områden är dels hur utvecklingen gått till (kvotering, nedvärderingen av män, pojkar som får orättvisa skolbetyg osv)

  Dels att många av dessa kvinnor (inte alla) tenderar att vara feminstiskt influerade, grupptrycket? Vilket iofs även många av männen på dessa områden verkar vara!

  Hur sedan ett samhälle, där män är i diverse underlägen, och kanske förlorat sin stolthet, kommer att utvecklas vill man helst inte tänka på.

  MC-gäng är kanske bara början?

 32. Joakim Steneberg Says:

  Därmed inget ont sagt om MC eller gäng i sig!

 33. Nisse Flygare Says:

  Kom ihåg att Socialdemokraterna har styrt det här landet i en halv evighet. Alla pengar måste ju gå till något och någonstans:

  Män skall inte tro att de är något.
  Män skall inte tro att de är lika god som vi.
  Män skall inte tro att de är klokare än vi.
  Män skall inte inbilla sig att de är bättre än vi.
  Män skall inte tro att de vet mer än vi.
  Män skall inte tro att de är förmer än vi.
  Män skall inte tro att de duger till något.
  Män skall inte skratta åt oss.
  Män skall inte tro att någon bryr sig om dem.
  Män skall inte tro att de kan lära oss något.

 34. Ulf Andersson Says:

  @ Nisse Flygare 10:42:

  Var det där ”jänte-lagen”?
  (Nytolkning av jante-lagen)

 35. Bashflak Says:

  I länder där männen är lata, är folket fattigt. Hur kommer det sig?

 36. Bashflak Says:

  Jocke – Journalisterna skriver däremot gärna om ‘Hund bet kvinna’.

 37. Bashflak Says:

  Dolf kl 9.46 – Mitt företag med ca 600 anställda har inskrivet i planen att man vid nyrekrytering ska sträva efter minst 40% av vardera könet på varje avdelning. Det är ganska uppdelat idag, män har de tunga och skitiga eller tekniskt svåra jobben, kvinnor jobbar på lab och kontor.

 38. Gubbklubben Says:

  Dramaten finansieras med statliga skattekronor

  217miljoner

  Går med förlust och kan inte stå på egna ben.

  Ägare Staten Regeringskansliet

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Dramaten

 39. Aktivarum Says:

  Bashflak:

  ”I länder där männen är lata, är folket fattigt. Hur kommer det sig?”

  Alla länder var ju fattiga från början. Alltså män är naturligt lata men vissa samhällen i världen hittade sätt att göra män mer produktiva, påfallande uppenbart använde de rikaste länderna könsdynamiken för att få män att arbeta hårdare, effektivare och smartare.

 40. Orolig Says:

  Men hur blir det sen då? När man nått 100% kvinnliga journalister och jurister. Blir inte dessa kvinnor då extra hårt drabbade eftersom det är de som får göra HELA jobbet?!

 41. Hurtbullen Says:

  Tänkte avliva myten om att journalister skulle vara högavlönade. Majoriteten (över 75%) tjänar mellan 20 och 30 k /mån.

  Jag tycker att Jocke gör en viktig poäng med detta :

  ” För övrigt är det inte bra alls att en så viktig yrkesgrupp som journalistkåren blir totalt homogen. En dominans av vita, högavlönade akademikerkvinnor som bor i Stockholmsregionen och som aldrig har haft riktiga jobb är tveklöst ett allvarligt demokratiproblem. ”

  Alla som följt Assange-fallet vet att demokratiproblemet redan där blommat ut i full kraft. Inte nog med att Assange schavotterades på kultursidorna ( Kultur = O.K. att förnedra och demonisera personer eftersom de inte har nyhetsvärde) – dessutom har ingen av de tongivande kulturjournalisterna givit tillfälle för Assange att bemöta beskyllningarna (Journalistik) För det tredje , och det allvarligaste i demokratiunderskottet är att alla landets kulturjournalister på våra papperstidningar, som på en given signal clonades till en hoper billiga skvallerjournalister som med illa dold avsky spekulerade,demoniserade,defamerade personen Assange och därigenom föregick rättsfallet.

 42. Jack Says:

  Joakim Steneberg,

  ”Hur sedan ett samhälle, där män är i diverse underlägen, och kanske förlorat sin stolthet, kommer att utvecklas vill man helst inte tänka på.”

  Kriminalitet och liknande skadar knappast makten utan är mest förevändningar för dem att ta mer pengar från skattebetalarna samt att sedan få stå och ta emot folkets tack som beskyddare.

  Nivån av kriminalitet bestäms av makten så att den ökar maktens inflytande. Inom polisen har man t ex direktiv för hur många man skall sätta fast för ett visst brott under en viss tid. På så vis skrivs statistiken på önskat sätt.

  Exempelvis önskar makten, dvs matriarkatet, idag manliga pedofiler och manliga sexköpare. Något arbete hitta eller producera kvinnliga diton görs inte då det inte ligger i matriarkatets intresse. Kvinnor med behov av sexköp rekommenderades istället nyligen i t ex Utbildnings Radion att åka ner till Gambia och köpa en svart man, något som inte är brottsligt.

  Här skrivs om det också:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article14819111.ab

  Nyligen på genusnytt nämndes Karolinska Sjukhuset, en skattefinansierad verksamhet för medicinsk vård, där skillnaden mellan liv och död hänger på en tråd och vetenskaplig och allmänmänsklig objektivitet måste krävas. T ex där har de istället för ett objektivt förhållningssätt en pedofillinje dit manliga pedofiler kan ringa.

  Linjen har det franskfeminint klingande namnet Preventell. Männen som ringer ringer alltså till ett erotikens namn, snarare än pedofilins.

  Det blir extra allmänmänniskobrottsligt när de inte också har en linje för kvinnopedofiler. Jag har föreslagit att de ska starta en linje med namnet Fabio då han i sin karriär lyckades få många kvinnor att bli intresserade av tantsnusklitteratur.

  Men intresset verkar knappast vara att hitta alla pedofiler utan att måla upp män som pedofiler och kvinnor som förebyggare.

  Det allra mest skrämmande för makten dvs matriarkatet idag är ifall män börjar se varför de och andra män fått de negativa omständigheter i sina liv de fått och börjar prata om det (varning genusnytt!) och tillräckligt många beslutar sig för att agera samarbetande i en förändringsrörelse mot gemensamma mål.

 43. JD Says:

  Grattis Pär till ännu en positiv recension av Mansförbjudet
  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=789&artikel=5327424

 44. dolf Says:

  @bashflak
  du säger ”mitt” företag. I vilken bemärkelse är det ”ditt”? Är du vanlig anställd, eller har du chefsposition, är styrelsemedlem, fackrepresentant, delägare eller något annat? (Jag undrar mest för att det lär väl ha en viss betydelse för hur mycket insyn du har och hur insatt du är i företagets jämställdhetspolitik). Om det är en del av jämställdhetsplanen att man har minst 40% av vardera könen, så har man ju i praktiken redan en kvotering. Frågan kommer då naturligt, är det företaget självt som har drivit 40% från början, eller har det skrivits in under påtryckningar eller eller någon form av tvång? Vad skulle hända om man tog bort det från jämställdhetsplanen? Skulle det leda till åtgärder (läs repressalier) från myndighet(er) i form av straffavgifter, ålägganden eller mer ”osynliga” bestraffningar, såsom att företaget diskvalificeras vid upphandlingar?
  Om det redan finns en dold kvotering som är framtvingad av myndigheter och genom regelverk, fast den aldrig nämns vid namn, så är det väl knappast att undra på att man ser tidningar som aktivt försöker styra nyhetsurval till förmån för kvinnlig expansion, IT-företag som damsuger [sic! avsiktligt] efter kvinnor. Och i dagens feministiska klimat verkar det ju inte alltför långsökt att jämställdhetsplaner drivs hårt från myndigheter och politiskt håll för att motverka mansdominans, men negligeras och nedprioriteras i fall som journalistförbundet där man då har en kvinnlig dominans.
  Att den svenska demokratin stinker så att en sulfitfabrik i jämförelse doftar som en jungfru i ett rosenbad är en underdrift som heter duga.

 45. Jakob Says:

  Som Hurtbullen sa ovan, journalister tjänar inte mycket. Är det ett statusjobb att vara journalist? Tveksamt.

  Jag har på senare tid alltmer uppfattat journalister som osakliga personer som gör tveksam research och använder artiklar till att torgföra sina egna åsikter på ett sätt som inte är objektivt och på många sätt liknar advokatyr.

  Ett exempel på detta är den så kallade Carema-skandalen som slogs upp i DN. Av en slump kom jag över en tidning på tågstationen, jag minns inte vad den hette, men den var gratis. I den hade de gjort en granskning av granskningen och nu kom det fram en helt annan bild som inte på något sätt kom fram i DN.

  Visst finns det undantag, men journalister är inte längre de där detektiverna som rotar djupt i tunnorna för att hitta bevis. Och därmed har statusen sjunkit, vilket är deras eget fel. De flesta kan dessutom hitta mer objektiv information genom att googla.

  Alltså: journalister är illa betalda människor med sjunkade status och som ingen bryr sig om.

 46. Joakim Steneberg Says:

  JD, läst det där, och man kan väl inte kräva mer idag? Då riskerar väl recensenten kanske sparken?
  Och som det här: ”men han verkar helt ha glömt av orsaken till varför stora delar av samhället satt kvinnor i fokus.”
  Var det verkligen bara kvinnor som hade problem, när ”fokuset” satte igång?

 47. Ninni Says:

  @ JD (12:25)

  Är det sant!? Äntligen! Fy f*n vad glad jag blir!

  Fortfarande är det lite så där försiktigt

  ”Det finns nämligen en särskild förordning om att kvinnor kan få statsbidrag för att organisera sig, men det kan inte män. Däri orättvisan, menar Pär Ström.”

  Nej, Pär ”menar” inte. Han visar den faktiska sanningen, Sveriges smutsiga buk, som man(läs feminister) väldigt ogärna vill se.

  han har sina poänger Pär Ström, men han verkar helt ha glömt av orsaken till varför stora delar av samhället satt kvinnor i fokus.

  Nej, han har inte ”glömt orsaken”, vi håller inte med om orsaken. Stor skillnad.
  Ni kan börja att påvisa era dolda strukturer och er könsmaktordning som ensidigt/mest missgynnar kvinnor, dvs ”orsaken”

  Men det är ett gigantiskt steg från vrålapa (var det va?) till detta försiktiga erkännande.

  Grattis Pär och en gigantisk gruppkram till oss alla!:D

 48. Lars I Says:

  Ja journalisternas makt är ett av våra största demokratiproblem som jag ser det (vid sidan av infiltrerade rätts- och granskningsfunktioner) och man blir skrämd av tanken på hur ens bild av omvärlden formas av samma journalistkår som vi ser förvrida sanningen här på hemmaplan. Andelen manliga journalister minskar och t.o.m kameleonten har förstått att överlevnaden hänger på anpassning och likriktning. Thomas Larsson på Östersundsposten och Johannes Forsberg på Expressen har dessutom förstått hur man i det rådande intellektuella klimatet höjer impafaktorn genom sartomotaler och logiska kullerbyttor. Den enögdhet vi hånade Pravda för i det forna Sovjet har blivit jornalistkårens livsuppehållande vardagsmat här och idag, fjärran från den ”oberoende kritiska granskning” som i grunden är journalistikens uppgift.
  Men: Problemet med att stå på huvudet och joddla och och samtidigt dela ut urskiljningslösa rallarsvingar är att de oftast missar målet och i värsta fall väcker åtlöje, och rätt uppenbart är feminismens dilemma idag det förbrukade förtroendekapitalet som den feministiska ”analysen” beskriver som ”backlash”, orsakad av de ondsinta, patriarkala männen. För i den analysen ingår nämlig inte självrannsakan, ett okänt begrepp som aldrig behövts i dagens svenska genusklimat. Men så länge självgodheten förbjuder självkritik och kursändring så är det förmodligen bara för de maktgalna männen att se på när tokfeminismen jobbar vidare på sin egen undergång, berusade av en journalistisk maktkänsla som i värsta fall är en chimär och fälla.

 49. Ulf Andersson Says:

  @ JD (12:25)

  Tack för tipset!
  Det har jag vidarebefordrat i ett antal mail.

 50. Ninni Says:

  @ Jack

  Är du säker på det där med Preventell? Jag har fått bilden av att den är könsneutral…

 51. Vänster och antifeminist Says:

  #Nisse

  ”för övrigt Teaterpjäs på dramaten”

  Strindberg var kvinnohatare enligt feminister! Stötte på en intressant betraktelse i kölvattnet från feministernas ointelligenta tolkning av sveriges största författare.

  ”När jag läste om Strindberg så satt jag och klassen och analyserade honom.

  Vi kom fram till att hans ”kvinnohat” låg i att han inte kunde få den kvinnan han ville ha då tidevarvet han levde i tillät inte kvinnor vara självständiga och självförsörjande.
  Det framkom lite grann vilken typ av kvinna han egentligen ville ha i just Giftas.

  Det resulterade i praktiken att han kom med en hel del sexism mot kvinnor och sarkastiska skämt om kvinnor. Som av många av dagens femnister upfattar som ”kvinnohat”. Men så är många av dagens femnister Ökända för att använda 2000-talets glasögon på sig när de skall analysera historian.

  Han sa iofs ett mycket sant ord:
  ”Kvinnor varför klaga på edre män, det är ju ni som uppfostra edre söner”.
  Många tolkar detta fel, (feminister i synnerhet) och tror att det handlar om att kvinnor är kassa mödrar som inte kan uppfostra pojkar alls..
  När det i sanningens namn handlar om pik till kvinnan över att kvinna har en stor makt att påverka hur man kan göra det bättre för kvinnor, genom hur hon uppfostra sina söner.”

 52. Joakim Steneberg Says:

  Ninni, jag blir visst inte riktigt lika glad som du (och inte för en ”kvinnovänlig” annan blogg), men det kan väl bero på könet ”man” hos mig kanske?
  Det verkar iaf som att detta med ”könsmaktsordningen” är gjutet i cement.

  Och att det ändå är tydligt, att dessa journalister och politiker (ganska få), som nu börjat uppfatta signalerna från vår ”främmande planet”, slutligen insett, att de kan inte förneka verkligheten: ”det finns två kön där ute”, båda mänskliga (kanske).

  Om man läser t.ex. vad Sabuni skriver ang. den här utredningen under Nisson.
  Så framgår det väldigt tydligt, hur hon mödosamt tvingas erkänna det som förnekats/negligerats/förvrängts av alliansen tidigare:
  Pappor som diskrimineras, pojkar som får orättvisa betyg osv.
  Där tvingas hon nu använda helt andra ord, men utan att erkänna gamla misstag.

  Jag har en del av dokumenten/länkarna, även om att grundfelet säkert inte är huvudsakligen hennes.

 53. Ulf Andersson Says:

  OT, men tack till JD (12:25):

  http://www.dads-r-us.se/2012/10/29/recension-av-mansforbjudet/

 54. Joakim Steneberg Says:

  ”…hur hon mödosamt tvingas påtala det som fönekats…” borde det stått!

 55. Ninni Says:

  @ Joakim Steneberg

  Ninni, jag blir visst inte riktigt lika glad som du (och inte för en “kvinnovänlig” annan blogg), men det kan väl bero på könet “man” hos mig kanske?
  Det verkar iaf som att detta med “könsmaktsordningen” är gjutet i cement.

  Förstår det. Jag skulle också önska att man stod upp för sitt misstag. Och bad om ursäkt för hur man hanterat oss, i synnerhet Pär Ström** och sa ”nu ska vi gå till botten med det här och åtgärda våra många misstag”. Ett tack hade inte heller varit fel.

  Det kommer aldrig hända. Dom kommer sakta vända kappan efter vinden och bit för bit skala bort sina galenskaper och låtsas som om dom aldrig burit någon skuld till att det blivit så här.
  Det är surt, men viktigast är att vinden vänder och det gör den på riktigt nu…

  ** Jag är övertygad om att jag inte är ensam om att ha betalt ett pris för detta som privatperson. I mitt fall främst två dåvarande högt älskade vänner som bar sig rent ut sagt för jävligt åt mot mig för att dom citerar ordagrant ”inte kunde respektera att man ställer sig bakom en sån som Pär Ström”.(gissa om den sved och svider än) I mina naivaste drömmar önskar jag dom kunde be mig om ursäkt, men jag inser att det är så naivt att det gränsar till idioti.

 56. Ninni Says:

  Det fattas lite i mitt ordagranna citat.

  “inte kunde respektera åsikter som mina och att man ställer sig bakom en sån som Pär Ström” ska det vara

 57. Joakim Steneberg Says:

  Ninni,
  Ja även om jag anser att vi män är mest drabbade av denna galenskap. (fast egentligen är vi lika drabbade, det är därför det s.k. fokuset från början borde riktats mot oss båda ungefär lika mycket).
  Så kan jag förstås inse att det i detta klimat måste vara extra knepigt att som kvinna säga emot feminismen.

  Här kommer en tröst, från ”en av de största” som insett.
  Doris Lessing, inför Nobelpriset, intervju i TV4.
  Intervjuaren: ”Vad anser du idag om feminister?”
  Doris: ”Hemska, förfärliga människor!”

  Jag såg intervjun, på tips av en tjej. Tyvärr verkar den inte finnas på youtube.

 58. Jocke Says:

  En rejäl drapa, riktad mot bland annat Pär Ström och Pelle Billing med rubriken ”Skrattretande att det skulle vara synd om männen”

  http://www.newsmill.se/artikel/2012/10/28/skrattretande-att-det-skulle-vara-synd-om-m-nnen

  Jo, en man är det i alla fall riktigt synd om – och det är Nils Pettersson som har författat texten. För han har uppenbarligen inte begripit ett endaste dugg.

 59. Adam Bek Says:

  @Nisse Flygare:
  Var väl ett tag sedan sossarna fick lämna stafettpinnen. Ogillar man dagens politik får man skylla på dagens folkvalda regering inte gårdagens.

 60. Ninni Says:

  @ Joakim Steneberg

  Så kan jag förstås inse att det i detta klimat måste vara extra knepigt att som kvinna säga emot feminismen.

  Mina fd. vänner är feminister av manligt kön.

  Jag tror faktiskt det är lättare som kvinna. Som kvinna anses man inte ”tala i egen sak”(jag tycker att man gör för det är vidrigt att omyndigförklara oss kvinnor så som feminismen gör) när man är feministkritisk. Det går liksom inte att avfärda min kritik som att jag är ”vit kränkt man som är rädd att förlora mina manliga privilegier”.

  Jag såg intervjun. Doris Lessing är ju bara sjukt läcker!

 61. dolf Says:

  @Ninni
  Doris Lessing läcker? Är hon inte typ närmare 90 än 80? Jag skulle väl snarare säga att hon verkar vara en hyvens kärring. Läckerheten hör nog tyvärr det förflutna till.

 62. Ninni Says:

  @ Dolf

  Jag har ju sagt det innan; intelligens är sexigt. Så jo, läcker är helt rätt ord i sammanhanget.:P

 63. michael Says:

  Tackar för inbjudan från Dramaten annars är väll Strindberg hatad av feminister för att han visar kvinnors överordning i t.ex Fadren och att dom inte bara är offer utan även förövare.
  Vilket strider mot deras analys om könsmaktsordning vilket gör att dom hyllar Ibsen och hatar Strindberg.

 64. Cving Says:

  Bashflack kl 11.27

  ”Mitt” tekniktunga företag i exportbranschen har en liknande policy. På ett informationsmöte gick personalchefen upp och presenterade de storslagna jämställdhetsplanerna och statistik över dagens bedrövliga situation på avdelningarna: nästan 80% av ingenjörerna var män! Hädanefter skulle kvinnliga sökanden särskilt lyftas fram vid varje rekrytering för att komma till rätta med moraset. Vi satt alla och skrapade med foten och skämdes lite så där manligt svenskt i bänkarna tills någon fick syn på könsfördelningen på personalavdelningen: 100% kvinnor! Efter påpekande om detta faktum och en rad frågor riktade till personalchefen vad man planerade för åtgärder i detta fall har vi inte hört av ”problematiken” något mera. Vi rekryterar den bästa kandidaten helt enkelt och ca 20% av dem är kvinnor, vilket motsvarar underlaget.

 65. Johan Says:

  Till admin, hysterisk överreaktion på mitt:

  Ja, mannen har av tradition litat till sina muskler – och kvinnan till sin list. Med den ökande invandringen kanske männen kan få lite stöd från talibanerna? :-I

  Inlägget var inte ett angrepp på invandring utan istället ett med feminismen motsvarande inlägg. fast denna gången från den manliga sidan.

 66. Joakim Steneberg Says:

  dolf och Ninni, huvudsaken är vad hon sa. Inte vara så fixerade vid utseende och sex :-)! Och inte vid ålder heller!
  Jag fick minsan förra året en komplimang av en marockansk tioårig flicka(!) soim jag kunde varit farfar till!

 67. Joakim Steneberg Says:

  Sedan vet i f-n vad som är värst eller lättast att stå ut med feminismen, som kvinna eller man, tänkande då alltså.
  Själv har jag gjort det i 35 år, så kvantitativt räcker det.

  Men samtidigt har det skärpt både skrivandet och argumenteringen i diskussioner på nätet.
  Och där har nog eländet betytt mycket för oss kritiska, där vi kommer att ha vunnit. Av rätt uppenbara skäl, läs Sveland och de andra…

  Ingen -ism i framtiden kommer att klara av skärpta hjärnor som
  denna debatt skapat hos oss med moral och känsla.
  Kan man hoppas…
  Därmed inte sagt att jag tycker ”feminismen skall få finnas”, och än värre på sina håll.

 68. dolf Says:

  @Joakim
  Jo, jag förnekar inte att det viktiga är vad hon sa.

  Jag fick minsan förra året en komplimang av en marockansk tioårig flicka(!) soim jag kunde varit farfar till!

  Sånt kan du väl inte posta på en offentlig blogg. Gå direkt i fängelse utan att passera lönekontoret och utan att lyfta årets lön, sexuella trakasserier och pedofili går inte för sig här.

 69. Pyspunka Says:

  Journalistyrket är med andra ord på väg att bli som lärar- och sjuksköterskeyrket där kvinnodominans är lika med låg lön och låg status. Fan!

 70. Adam Bek Says:

  @Cving 16.06:
  Klockrent. Det skall jag lägga på minnet om frågan auktualiseras på mitt jobb igen. Vi har haft genustrams i vår mansdominerade miljö också. Tror faktiskt vi också har 100% kvinnor på HR-avdelningen.

  @Pyspunka:
  Att journalistyrket får låg status får anses 90% självförvållat. Det är strålande.

 71. Ulf Andersson Says:

  Ännu fler feministiskt vinklade nyheter………
  Det är just det vi INTE behöver.

 72. Joakim Steneberg Says:

  dolf, jaja, den bjuder jag på. Men söt var hon!
  När det gäller att flirta med kvinnfolk funkar det oavsett ålder. ”Platonisk kärlek”.

 73. Anon Says:

  Johannes Forssberg är numera också känd för att han skrivit en mycket giftig krönika om Julian Assange. Till saken hör att Forssberg ömma moder varit ordförande för BSA, upphovsrättsorganisationen som arbetar med och för Bonniers och de advokat som fällde TPB. Som jobbade åt Assange.

 74. Jack Says:

  Ninni,

  ”@ Jack

  Är du säker på det där med Preventell? Jag har fått bilden av att den är könsneutral…”

  Biträdande utbildningsminister och jämställdhetsminister Nyamko Sabuni framlade Preventell så här, enligt denna kommentar, tyvärr kommer jag inte åt källan i tidningen VI:

  ”Vi måste visa männen att de också vinner på jämställdhet…Vi har ganska bra behandlingsprogram för män inom kriminalvården men det gäller ju dem som redan har begått brottet och blivit dömda, säger Nyamko Sabuni. Vad vi behöver satsa mer på är frivilligvården där är vi inte lika bra.
  Men även där finns bra exempel. Karolinska sjukhuset i Stockholm har en hjälptelefonlinje, Preventell, för pedofiler. Den vill Nyamko Sabuni se utvecklad att möta alla sorters övergrepp.
  – Det finns många män som vet att de är i riskzonen att begå övergrepp. De kan ringa till Preventell och få både akut hjälp och hjälp till långsiktig behandling”

  Det tycks iallafall som att preventell presenterat sig så att det ministern tagit det till sig som något för män. Det spelar förstås roll hur man framställer sig. Bara namnet och det är det enda jag granskat utav Preventell, mer än ministerns syn på verksamheten, ger dock ett franskt feminint klingande intryck. ”Preventel” med ett ‘l’ hade varit några snäpp mer oskyldigt.

 75. Jack Says:

  Ninni,

  Nu har jag iaf tittat in på siten och de skriver idag ”Hjälplinjen vid
  oönskad sexualitet”. Det är förstås mer okej att då kalla sig preventell, än om det hade gällt för bara pedofili. Kanske de dock följt Sabunis önskan att bredda sig?

  Bra av Sabuni isf även om hennes tanke kan varit en annan.

  Men om de alltid haft en bredare verksamhet är det dock dåligt av både Sabuni och siten som skapat missupfattningen hos Sabuni att det rörde just pedofili.

  Men oavsett bredden som är avsedd så är det ett feminint klingande namn. Det kan ha en lockande effekt på män. Men var ska kvinnopedofilerna vända sig?

  CASM- Centrum för Andrologi och Sexualmedicin står bakom preventell. Vad har motsvarande centrum för Gynekologi eller ( Gynologi? (feminismvarning i beskrivningarna på wikipedia) )för mottagning av kvinnor med oönskad sexualitet?

 76. Adam Bek Says:

  @Jocke 14:48

  Och Nils Pettersson jobbar på…
  [trumvirvel och andlös tystnad]
  …Södertörns Högskola.
  [publiken tappar hakan och häpnar]

  En lysande fyrbåk i vår annars mörka och fattiga forskarnation. Hemvisten för framtidens nobelpris. Geniernas bubblande gryta.
  Eller, nä…

  Någon som varit på Södertörns Högskola? När jag slutförde min utbildning på en av landets riktiga högskolor föll det sig så att jag hittade en kurs som lät intressant på Södertörns. Jag var där på uppropet men det kändes som jag kommit tillbaka till högstadiet så jag hoppade av den kursen. Det kändes verkligen inte som en högskola.

 77. Johan Says:

  Killar, vad säger ni om att lugnt och sakligt gå ned i varv och analysera ”feminist-situationen”?

  Som jag ser det har vi två alternativ:

  1. Hetsa på i samma förfasande, känslomässiga stil som feminsterna använt de senaste 30 åren?

  2. Använda gamla Aristoteles som ingen hets kan knäcka?

  Valet är ert.

 78. Ulf Andersson Says:

  @ Johan
  https://genusnytt.wordpress.com/2012/10/29/mediamakten-gar-mot-kraftig-kvinnodominans/#comment-117558

  Vem är du som kommer med ”goda råd”
  och varför tror du att alla kommentatorer på
  GenusNytt är av manligt kön ?

  ”Killar, [….]”
  WTF? Räknar du Ninni och de andra kvinnorna/
  de som använder nicks med kvinnonamn för ”killar”?

 79. Ulf Andersson Says:

  @ Joahn (23:39)

  Det står dig fritt fram att göra ditt val.
  Var så god och analysera!

 80. Adam Bek Says:

  @Johan
  Varför och hur skall vi använda Aristoteles hade du tänkt?
  Inget ont om filosofer men det känns fattigt att begränsa sig till en.

 81. joeytruelove Says:

  Haha… Jag tror inte ens att 100% kvinnor överallt skulle få stopp på Jämställdhetsfeministerns skrivarglöd. Denne vill säkert då komma upp i 110% kvinnor eller något. Men det är bra: öppna fullt och öka se’n!

  Om vi kommer ha något till möte på någon pub skulle vi kunna ha Jämställdhetsfeministern som pausunderhållning för om det är någon här i kommentarsfältet som ger mig faderskänslor så vet ni vem!

 82. joeytruelove Says:

  @ Johan; Ulf; Adam: Kan det vara så att användandet av det Amerikanska ‘guys’ i könsneutral bemärkelse kommit ända hit?

  Det kan vara så att Johan bara drog till med en tänkare i mängden, men just Aristoteles var särskilt känd för att ha varit den förste att skapa ett fullödigt system för västerländsk filosofi, där bl.a. moral, vetenskap, logik och politik ingick.

  Aristoteles lär också ha framhärdat att mannen är det aktiva elementet och kvinnan den passiva, och därför av feminister kallats sexistisk. Det kan vi välja att dra vilka växlar vi vill om, men generellt och biologiskt sett kan Aristoteles ha haft en viss poäng med det.

  Om jag får säga det själv utgör jag väl en del av den filosofiska ekvalismen och är gärna del i samtal om hur vi kan gå framåt i denna process utan att stöta sig med någon part. Om någon är intresserad att deltaga är det er fritt att klicka på mitt namn och höra av er.

 83. Johan Says:

  Ulf, du vill ha ett en auktoritetshänvisning?

  Adam, i sådana här diskussioner brukar Aristoteles nämnas som en analog till logik.

 84. Adam Bek Says:

  OK, ja jag håller med om att lugn och logik hör till de bästa av debattekniker.
  Tyvärr verkar det fungera lika dåligt på feminister som på andra religiösa grupper men förnuftet kanske segrar trots allt.

 85. Ninni Says:

  @ Adam Bek

  OK, ja jag håller med om att lugn och logik hör till de bästa av debattekniker.
  Tyvärr verkar det fungera lika dåligt på feminister som på andra religiösa grupper men förnuftet kanske segrar trots allt.

  Ser du inte hur vinden vänder? Sakta men säkert vinner vi mark.:)

 86. Ulf Andersson Says:

  @ Johan (23:39)

  ”Som jag ser det har vi två alternativ:”

  Du skriver ”vi”.
  Jag ser dig inte som en jämställdist,
  och jag förstår inte varför du räknar dig
  som en av ”oss”.

  På tal om analys, så började jag analysera
  feminister 2001/2002.

  Johan (1:59)
  ”Ulf, du vill ha ett en auktoritetshänvisning?”

  Det vore faktiskt inte fel, eftersom jag har ett
  visst CV som sträcker sig ett antal år
  tillbaka och med hänvisning till flera länder.

 87. Johan Says:

  Ulf, du skrev: ”På tal om analys, så började jag analysera
  feminister 2001/2002”..

  Jaha, jag var igång några årtionden tidigare. Jag brukar inte köra med auktoritetsuttalanden, men du skrev nyss: ”Det vore faktiskt inte fel,.”

  Ska ”vi” försöka med sakdiskusion, istället?

 88. Ulf Andersson Says:

  @ Johan 20:59

  Jag ser ingen anledning till att höja mitt blodtryck
  genom att diskutera med dig.

 89. Johan Says:

  Ulf, om sakliga diskussioner höjer ditt blodtryck betyder det att du ine har någon beredskap för den typen av kommunikation. I sådana fall, när kroppen märker att den kroppens psyke inte klarar av situationen så rycker ”den kloka kroppen” in och stänger av det falerande psyket. En ren skyddsåtgärd, alltså. Du bör inte försöka forcera detta skydd och diskutera i alla fall. Så din slutsats kl 20:59 ska du faktiskt se som en klok åtgärd. Stäng av! Syssla med något mindre krävande – eller kanske bara ligga ned och vila.

 90. Joakim Says:

  För övrigt 1: Snacka om att spotta på fattiga män. Ärligt talat förtjänar inte Forssberg att leva i ett I-land, han är uppenbarligen så bortskämd att han slår neråt.

 91. Adam Bek Says:

  @Joakim:
  Ja, Forssberg skriver att männen ”ligger i små högar och snarkar”. Likheterna med forna tiders uttalanden om människor med mörk hudfärg är skrämmande. Han säger i princip samma sak om samma folk men kommer undan med det genom att enbart peka ut den manliga delen av befolkningen. Sexism och rasism i skön förening. Vilken extremt obehaglig människa.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: