Leif GW: Kvinnor får mildare domar, men det är inget problem

by

 

I en teveintervju har författaren och polisprofessorn Leif GW Persson nyligen mer eller mindre erkänt att kvinnor får rabatt på straffet – men han tycker inte det är något problem.

Så här ställdes frågan till honom:

”Har förövarens kön någon betydelse när det kommer till dom och straffsats?”

Då svarade Persson:

Det ska inte ha det. Men det finns många forskare som hävdar att det har det. […] Det är juridiskt omtvistat och det har inget stöd i lagtexten.

Följdfrågan blev:

”Har du sett det också?”

Professorn svarade:

”Ibland så undrar man ju faktiskt.”

Programledaren sa då:

”Varför då?”

Persson svarar:

”Jag vet inte, jag vet inte. Det kanske är baksidan av den här ojämlikheten som gäller i livets alla andra skiften, nån form av inverterad ojämlikhet.”

Programledaren igen:

”Är det ett problem?”

Persson:

”Nej, det tror jag inte att det är.”

Programledaren:

”Varför inte?”

Professorn:

Nej, det tror jag inte att det är. Det gäller så få situationer till att börja med, så speciella situationer. Det är inte där som jämställdhetsdebatten ska föras (skratt) om du frågar mig va. Vore det ett stort juridiskt problem skulle man säkert markera det genom några vägledande domar i högre instans och så där men det har man inte gjort.

Se programmet här (börjar efter 32 minuter). Tack för tipset, Henrik!

Jag tycker detta verkar vara ett typiskt exempel på mäns självuppoffring. Eller, i det här fallet, en priviligierad mans uppoffring å andra mäns vägnar. För jag undrar om de män som blir drabbade av ett könsstraff för sin manlighet utöver det egentliga straffet verkligen delar professorns syn att detta inte utgör ett problem.

För övrigt tycker jag att Leif GW Perssons uttryck ”inverterad ojämlikhet” är intressant. Vad menar han med att kalla ojämlikhet som drabbar män för ”inverterad”? Är det inte helt vanlig ojämlikhet?

Redan i min första jämställdhetsbok, Mansförtryck och kvinnovälde, tog jag upp fenomenet med straffrabatt för kvinnor (kapitel 11, finns som pdf här).

För övrigt 1: Sajten ”I hate men” kallar sig ”världens största kvinnodrivna sociala webbplats”. Konstruktivt?

För övrigt 2: Kvinnofolkhögskolan i Göteborg arrangerar Genuståget, en ”feministisk folkbildningsresa genom Europa”, där deltagarna ska ”möta den feministiska rörelsen i Europa, lära oss om deras kamper, skapa kontakter, bilda nätverk och kanske planera för samverkan”. I programförklaringen står också ”Hur motverkas antifeminismen och de reaktionära rörelserna?”. Kvinnofolkhögskolan är en enkönad folkhögskola där män inte får gå, finansierad med skattepengar. Den är för övrigt med i min bok ”Mansförbjudet”.

.

Annons

83 svar to “Leif GW: Kvinnor får mildare domar, men det är inget problem”

 1. Liberalen Says:

  Reflekterade också över att GW präktigt överslätande och duktigt PK lekte vit riddare, istället för att rakryggat och intellektuellt hederligt, klart och tydligt, göra det fullständigt självklara för varje fritt tänkande människa: fördöma varje enskild skevhet/olikhet inför lagen.

 2. Joakim Steneberg Says:

  ”Eller, i det här fallet, en priviligierad mans uppoffring å andra mäns vägnar.”
  Exakt, det är så här det fungerar, och det insåg jag för 35 år sedan.
  Fjäsket, behovet hos män att sätta kvinnan på piedestal.

  Män har i alla tider mer förtyckt varandra, än de har förtryckt kvinnor. Men delvis för kvinnornas skull (onämnbart)
  Kolla älgarna

  Gå hem och lägg dig GW, och snarka! F.ö är han ju känd för att mumla en del, även om det blir rätt ibland.
  Men man måste löpa hela linan ut, vara konsekvent.

 3. leifer Says:

  ”Det kanske är baksidan av den här ojämlikheten som gäller i livets alla andra skiften, ”

  Trist att Leif GW har denna syn i jämställdhetsfrågor där han uppenbarligen tycker att kvinnor är ojämställda män på alla områden. Man kan ju samtidigt se det som rätt nedvärderande mot kvinnor. Kvinnor ses som ständiga offer som ska beskyddas från de hemska förövarna dvs männen. Dags att bojkotta Leif GWs böcker???

 4. Pontus Says:

  Rättsväsendet är bland det viktigaste som samhället ansvarar för, och det borde vara en självklarhet att rättsväsendet ska behandla alla människor lika!

 5. Robin Says:

  @Liberalen

  Precis.

  Konstigt att GW som annars är så påläst inte reflekterar och upprörs över att lagar och domslut inte är könsneutrala.

  Tyvärr finns det långt värre mansföraktare än Leif GW i det här landet så jag avstår från kraftuttryck och bojkott den här gången.

 6. Torstensson Says:

  Leifer

  Dessa alfamän kommer ALDRIG någonsin, ALDRIG ta och ställa upp för mansfrågor. Det har dom ingen som helst anledning att göra från sin position där de har pengar och kvinnors gunst. Andra män ska man klanka ner på, helt i linje med hur män genom tiderna kämpat för att vara top dog. Det här är sandlådebrottning på akademisk nivå helt enkelt. Jag blir inte chockad över sådana uttalanden, det är som sagt helt i linje med hur män imponerar på kvinnor.

 7. Urban Says:

  Leif GW är ju lite av den gamla stammens machomän av det vänsterprogressiva slaget; inget trams, träskor och ölmage som ”tar plats”, skjuter älgar och utan kärringfasoner.

  Precis den här sortens män som inte gnäller för minsta lilla, inte känner sig kränkta och tycker att kvinnor är det täcka och svaga könet som behöver särskilt beskydd. För inte alls länge sedan var hans sort ideal för de flesta män; idag vet vi bättre.

 8. Torstensson Says:

  Vilket i sig borde vara en indikator på att män faktiskt inte väljer andra män om man kokar ner det i olika beståndsdelar. Män gör i vissa skeden i livet allt för att klanka ner på andra män. GW, Aschberg och Guillou är ständiga exempel på detta. Själv är dom vita, heterosexuella och stenrika.

 9. Urban Says:

  ”GW, Aschberg och Guillou är ständiga exempel på detta.”

  De har ju råd att vara det, tillsammans med typ Benny Andersson som hjälper till att finansiera manshatet genom sina donationer till F!. Det är verkligen obehagligt.

 10. Torstensson Says:

  Kanske är en lösning på att få män att sluta med sin självförgörande ridderlighet att bland i salpetersyra i folkets mat. Salpetersyra använder man i krig för att män inte ska bli kåta och därmed förlora fokus på kriget. Dvs inte spring hem till frugan, dessertera för att få kvinnor.

  När man ser hur dessa mesiga självhatande män ständigt ondgör sig över andra män så undrar man om dom inte behöver äta mat av detta slag. Kanske kan dom då fokusera på sig själva och inte på kvinnor hela tiden.

 11. Torstensson Says:

  Urban ja typ

  Sen glädjer det mig att killarna hellre spelar WoW än att utbilda sig till viss del. Kommer få förödande konsekvenser för samhället tyvärr och kanske det som behövs?.

  Så fortsätta spela grabbar, samhället har svikit er, ni gör helt rätt i att svika tillbaka.

 12. Hjalmar Says:

  Fö1:
  Efter att ha läst de tolv första posterna, så verkar ”I hate men” mest vara en klagomur för svikna och besvikna kvinnor, som får häva ur sig allt möjligt elände om män. Hade man vänt på steken, och kritiserat kvinnor, då hade MSM skrikit sig hesa om misogyni och närhat mm.

 13. ParStrom Says:

  @Torstensson:
  MGTOW. Är det morgondagens melodi?

 14. Hjalmar Says:

  Näthat, förstås…

 15. Jack Says:

  GW smyger ändå in jämställdism, genom att på om frågan könets betydelse föra in begreppet ojämlikhet, närapå ojämställdhet.

  En sådan kanske omedveten koppling gör att tanken att jämställdhet kanske ändå kan handla om likhet inför lag blir mer lättsmält.

  Den som förut ej hade en tanke om detta fick kanske en.

  GW säger att han inte tror det är så viktigt ifall någon döms hårdare pga könet, men alla tittare kanske inte håller med.

  Det är också intressant att han säger sig ”tro” om saken, istället för att säga något. Det blir verkligen upp till tittaren att avgöra.

  Programledaren skall också ha cred för att överhuvutaget ha tagit upp frågan om huruvida kön spelar roll inför lagen.

  Inga bastiljer stormas men Jämställdismen har kommit långt! Det finns undertoner av jämställdism i sändningen även om ideerna om likhet inför lag inte vågas uttalas mer än ytterst försiktigt.

 16. Bashflak Says:

  Bra och förvånande med en intervjuare som ställer seriella motfrågor till feministiska påståenden. Jag trodde det var något som man slutat med på 2000-talet.

 17. Malte Skogsnäs Says:

  Såg också programmet och har väntat på att det skulle komma ett inlägg här.

 18. Fredrik Says:

  Undrar om I hate men bannerns bilder på kvinnor är representativ för medlemmarnas utseende…? 🙂

 19. Joakim Steneberg Says:

  Bashflak
  ”Bra och förvånande med en intervjuare som ställer seriella motfrågor till feministiska påståenden. Jag trodde det var något som man slutat med på 2000-talet.”

  Mja, bra visst, men här alltså en kvinna mot en man. Inte tvärtom.
  (Har ej sett live).

  Beträffande diskussionen om alfamän som aldrig kommer att ändra sig. Så är väl detta ett biologiskt/socialt resultat av tidigare utveckling?
  Men idag socialt lika otidsenliga som vissa gamla könsroller.
  Jobba – vara hemma med barnen osv.
  Eller?

 20. Niko Says:

  Lite synd att GW gör så här, men kanske är det en förutsättning för att kunna fortsätta på SVT?

  Man får inte glömma heller att alla män på toppen av samhället ofta inte tycker att de har någon särskild anledning att lyfta fram mansfrågorna (andra män betraktas traditionellt som konkurrens).

  Jag tycker att detta är så fint och häftigt, det som sker här nu och på denna blogg – kanske världens första organiserade uppvakande av män för mäns rätt till jämställdhet!

  Skulle tro att Pärs blogg har ungefär 20.000 läsare om dagen nu, det är inte så långt efter Aftonbladet – och vi vet ju alla åt vilket håll siffrorna går.

  Jag tycker att det är häftigt att få vara en del av detta uppvaknande.

 21. Joakim Steneberg Says:

  Fredrik, mycket ben att exponera iaf.
  Kanke ett varmare klimat än här?

 22. Fredrik Says:

  @ torstensson, Urban: måste faktiskt erkänna att ett av de första tillfällena jag såg kritik av feminism i tryck var när jag bläddrade i ”Stora Machoboken”, en soffbok som GW och Guillo krängde i skiftet 80-90 tal nångång, marknadsförd via tvprogrammet ”grabbarna i Fagerhult” i vår reklamfria statstelevision. De påpekade t.ex att 1600 talets häxprocesser drabbade ungefär lika många män som kvinnor. Och Guillo drev ju Eva Lundgren storyn rätt hårt i sina krönikor t.ex. Jag är rätt kluven till båda de där herrarna, men de har inte gjort allt fel.

 23. dolf Says:

  Jag hyser all respekt för GW. Jag tror inte att han opportunistiskt fjäskar, det går helt emot hans normala sätt att vara. Jag tror helt enkelt att han har en blind fläck och inte har reflekterat över problemet. I grund och botten en lokaliserad dumhet.

 24. Joakim Steneberg Says:

  Apropå ämnet, så kan man ju tänka på Helge Fossmo fallet. Han blev hårt dömd, hon är idag frikänd, hon som mördade.
  Jag har inte satt mig in i fallet detaljerat, men det har ju varit uppe på sina håll.
  Hur har gamla könsrollmönster avgjort i detta fall, och med så vitt skilda domar?

 25. leifer Says:

  Torstensson och Urban

  Jo Leif GW har patriarkaliska idéer helt klar.

  Men kanske också kombinerat med feminismen, vilket ger en sanslös soppa i syn på män och kvinnor. Den äldre generationens män måste nog helt enkelt försvinna från media, innan vi kan börja se nån förändring. Dom är för präglade av sin tid överlag och kan inte tänka nytt eller se hur det ser ut i dag för vanliga män.

 26. David8 Says:

  Undrar om feministerna, under sin resa, reflekterar över vem som la rälsen och uppfann loket. Kan tänka mig att det är rätt oskönt gäng som kommer huserar i de där vagnarna.

 27. Kjell Says:

  Hm! ”I hate men” Märkligt att alla dessa feminister kan hata sina söner så mycket. Med tanke på det undrar man hur många små pojkar som blir misshandlade av sina mödrar. Kanske mörkertalet är mycket stort. Tanken förskräcker.

 28. leifer Says:

  dolf

  Underskatta inte GW genom att prata om att han inte ”har tänkt”. Det han säger är ju faktiskt att kvinnor är diskriminerade på alla områden utom möjligen när det gäller straffsatser!

  Så snälla sluta bortförklara hans uttalande och agerande i detta. Han får ta ansvar för vad han säger. Vi pratar jämställdhetsfrågor här och synen på män och kvinnor. Leif GW syn är uppenbarligen föråldrad och i otakt med tiden. Men det gäller förvisso kanske du själv också, du har väl sagt att du inte är nån jämställdist etc.

 29. Aktivarum Says:

  Fredrik (m fl)

  De där bägge herrarna är gammaldags – inte genusstolliga sexister… det är en skillnad. De som läst Warren Farrells ”Myth of Male Power” känner till det här till punkt och pricka.

  Där förklaras nämligen hur det inte bara är feminister som särbehandlar (skyddar) kvinnor i rättsystemet. Gammaldags chauvinister gör det också….

  Hatten av för Warren Farrell som förutsåg en stor del av vad vi ser idag.

 30. dolf Says:

  @leifer
  klart att han får ta ansvar för vad han säger. Han är ingen idiot. Det är mycket möjligt att hans syn är föråldrar i det här sammanhanger. Jag menar bara på att jag tror inte att han ”sålt sig”, han är ute och cyklar, men han gör det ärligt. Skulle han börja intressera sig för jämställdhetsfrågor på allvar tror jag att han skulle svänga. Integritet är inte att ha rätt åsikt, integritet är att kunna inse att man har fel och ändra sig.
  Och vadå, skulle mina åsikter vara föråldrade och i otakt med tiden?
  Otakt kanske, men föråldrade? På vilket vis då?

 31. leifer Says:

  dolf

  Jo jag tror också Leif GW har rätt mycket integritet. Men det har väl också Jan Gulliou, och han har ju bara blivit stolligare med åren.

  Men att Leif GW skulle ändra sig i jämställdhetsfrågor även om han intresserade sig tror jag inte. Nu kanske Leif GW är ett specialfall, jobbar man med kriminalitetsfrågor så ser man nog män ofta ur den sämsta sidan så att säga. Å andra sidan borde han väl då se mycket av det patriarkala han säger sig ha nåt emot, och dessutom kvinnor som dras till ”spännande män”.

  Vad som är föråldrat kan diskuteras, men det jag menar är synen på jämställdhet. Liksom synen på könsroller, hur män och kvinnor ska vara. Jag tror Leif GW är enormt präglad där från en annan tid. Vi är ju som jag sagt tidigare formade under vår uppväxt, och det är sen svårt att ändra sin grundsyn.

 32. leifer Says:

  Aktivarum

  ”Där förklaras nämligen hur det inte bara är feminister som särbehandlar (skyddar) kvinnor i rättsystemet. Gammaldags chauvinister gör det också….”

  Exakt!

  Dock tycks ju USA se lite hårdare på kvinnor som begår brott eller ses som medhjälpare till män. Man kan ju bara dra sig till minne Annika Östberg, som ju till och med fick vara med i P1 Sommar. Annika Östberg framställdes ju närmast som ett fromt lam i svensk media, nån som blivit oskyldig dömd. En kvinna som bara vill väl, som ju alla kvinnor ju vill, utom när dom är under inflytande av elaka män…

 33. michael Says:

  Undrar vilka fler grupper som ska få straffrabatt för att dom är diskriminerade ska invandrare få lägre straff än svenskar,ska homosexuella få lägre straff än heterosexuella,ska handikappade få lägre straff osv.

 34. Jesper Says:

  USA är stort och straffen varierar. Vi drar oss till minnes Valerie Solanas, scum-manifesterskan, som sköt Andy Warhol och Mario Amaya och försökte skjuta Fred Hughes. Tre år i buren medan feministerna tjoade om frigivning.

 35. Jämställdhetsfeministern Says:

  Klokt sagt av Leif GW Persson, trots att han är en man. Det är ju inte här, i sådana här tramsiga inverterade fall av ojämställdhet där männen kanske drabbas, som jämställdhetsdebatten ska föras. Riktig jämställdhetsdebatt handlar ju om att kvinnor alltid blir diskriminerade medan män glider fram på en räkmacka.

 36. Lasse Says:

  GW sitter i ett populistiskt skruvstäd. Sanning eller PK.

 37. Forellen Says:

  ”ibland undrar man ju”, sa GW, jag tycker det visar på att han i själva verket är negativt inställd till förfarandet och har reflekterat över det mer än en gång. Men kanske var det enklare att mumla några osammanhängande fraser och krafsa sig nervöst i håret än att ta tydligt ställning i frågan. Programledaren såg nöjd ut.

  För övrigt: ”Kvinnofolkhögskolan är en enkönad folkhögskola där män inte får gå, finansierad med skattepengar.” Är det sant? Det är ju helt sjukt.

 38. Tommy Skoog Says:

  Jag anser att Leif GW återkommande, under lång tid, uppsåtligen och inte ringa skadat det allmänna och rättssäkerheten och i sin ställning som professor allvarligt missbrukat och utnyttjat sin position. Utöver Leif GW ska även delar av journalistkåren ställas inför allmänt åtal för grovt tjänstefel.

 39. AV Says:

  Det där feministtåget verkar lika gammaldags som deras argumentation. Ska de åka rällsbuss ner på kontinenten?

  Dags för en ny deckarserie. Kvinnor som hatar män. Och här har vi bakgrundsfakta direkt på nätet.

  Kvinnouniversitet? Varför börjar jag tänka på religiösa sekter? Kan tänka mig att diskussionerna är likt försäkringskassans senaste helt underbara reklam: vi är ett normkritiskt kollektiv.

  Leif GW tillhör just de män som feministerna älskar att representera alla män. Apex fallacy. Män som ledigt lägger ut en mille för något han tycker är viktigt. Han har kommit en lång väg sedan Gustavs grabb och ser inte andra män. Dessutom är det mest kvinnor som köper hans böcker…

 40. Noterat Says:

  Såg också inslaget men jag reagerade faktiskt positivt. Varför i all världen då kanske ni undrar.
  Jo för han fick frågan i samma serie även för ett par år sedan och då sade han ett bestämt nej. Nu har han i alla fall kommit en bit på sanningens väg.

 41. Mahmoud Mokhtar Says:

  Jag tycker man bör kunna förvänta sig mer av professorer än att de bara kan läsa innantill och slå i lagboken. En professor måste vara nydanande och ha förmågan att tänka och verka i framkanten. Feminismen är ett allvarligt hot mot vår säkerhet och kan liknas vid en ballong eller kondom som blåses upp där ingen luft kan pysa ut innan den exploderar eller vid en reaktor där trycker oavbrutet och oansvarigt tillåts stiga.

  Till en början måste professorn och kriminologen förstå att vi lever i ett onaturligt och konstlat samhälle där kvinnan ensam alltmer förvärvar sig ett osunt maktmonopol bla genom gränslös reproduktiv och sexuell makt. Detta leder till påfrestningar och svåra spänningar mellan könen där bla våldtäkt, misshandel och mord blir följden. Kvinnan måste och bör i enlighet med sin kropp och nödvändig lagstiftning ta ett betydande ansvar om vi menar allvar med att komma till rätta med många av samhällets mest grundläggande problem. Vi har inte längre råd att blunda och bortse från kvinnans sexuella kriminalitet och reproduktiva maktmissbruk. Vi kan inte längre låtsas som ingenting.

 42. Joakim Steneberg Says:

  Jag säger bara: Räkna inte med män som Leif GW, Jan Guillou eller Robert Aschberg. ”Machomän”(?) delvis i händerna på bitchiekvinnor. ”Patriarkatet” är en del av/orsakat av ”matriarkatet”.
  (Geoff Dench)

  Någon som såg isbjörnsprogrammet (kulturkanalen) igår? Hur den klunsiga och pilska isbjörnshannen blev en pajas i försöken att få till det med den luriga honan?
  Och allt handlade om biologi. Hur fast är vi själva?

  Apropå Warren Farell, så insåg han i tid (liksom jag själv, vi är födda samma år).
  De tre ovan nämnda har haft tid att reflektera, i den mijön.

 43. Gubbklubben Says:

  Leif Gw Pwrsson är alltså emot könsneutrallagstiftning.

 44. Kjell Says:

  Exakt! Det mest kloka och insiktsfulla jag någonsin hört

 45. Carl Says:

  GW brukar i och för sig låta så där när han är ointresserad av ett ämne (vilket sannolikt är de flesta), lägger minsta möjliga energi på att formulera sig. Han tycker inte jämställdhet är särskilt viktigt helt enkelt.

  Så jag har inte mycket till övers för de typiskt konspiratoriska kommentarer som förekommer här ovan.

 46. Noterat Says:

  Gubbklubben ovan nämner könsneutral lagstiftning.
  Såg något intressant på riksdagens hemsida. En kvinna har motionerat om att det skall bli straffbart även att sälja sex, inte bara köpa. Detta kommer nog riksdagens majoritet att avslå. Nyhetsmedia kommer även att undanhålla läsare och tittare detta.
  Inte minst då den kvinnliga riksdagsledamoten tillhör ett parti vars namnn man inte får nämna i det demokratiska Sverige.

 47. JD Says:

  @Carl
  Jag håller med dig!
  GW har helt enkelt inte något behov av behöva uttrycka sig då att alla Idioter runt omkring inte ska kunna misstolka honom. För honom finns det större frågor att engagera sig i.

 48. Mahmoud Mokhtar Says:

  Off men ändå relevant i sammanhanget: http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/staffanheimerson/article15641184.ab Det känns ibland som Sverige är på bättringsvägen från sin kulturkommunistiska pest.

 49. Joakim Steneberg Says:

  Carl och JD:
  Jaså, vad sysslar vi egentligen med här?
  ”Konspirationer, idioter runt omkring.”
  ”När han är ointresserad”, ”GW har helt enkelt inte några behov”-

  Pär uttrycker det mycket elegant.
  ”Eller, i det här fallet, en priviligierad mans uppoffring å andra mäns vägnar.”
  Det finns alltså män som lider av det här!

  Hon, intervjuaren, (eller han själv om han inte vore så ”ointresserad”) kunde ju tagit upp exempel utanför strafflagstiftningen.

  Om hur svenska myndigheter diskriminerar män, soc pappor i vårdnadsfrågor. tvärtemot både svensk lagstiftning och FN:s stadgar som Sverige skrivit under?

  Jag ahr iaf inga behov av ”machoidoler” som mumlar i frågan.

 50. Joakim Steneberg Says:

  Noterat,
  Även KDU är emot sexlagstiftning och statsfeminism, enligt en debatt som jag hade med dem på newsmill. (De vill ha strafför båda parter)

  Här råder ytterliggare en allvarlig juridiskt rättsröta, där de som borde tycka något, helt enkelt numera bara håller käften!

  Det är intressant, att när förslaget till slut gick igenom (sossekvinnornas tjat), så var det trots att de flesta remisinstanserna var negativa. Inkl FP och M.

  Men nu håller alla käft, trots ”utredning” som totalsågats av några med kunskaper, var på newsmill också.

 51. Ninni Says:

  @ Joakim Steneberg

  Någon som såg isbjörnsprogrammet (kulturkanalen) igår? Hur den klunsiga och pilska isbjörnshannen blev en pajas i försöken att få till det med den luriga honan?
  Och allt handlade om biologi. Hur fast är vi själva?

  Det vill jag se. Vet du vilken kanal eller vad det var för program?

 52. leifer Says:

  En intressant sak till med Leif GW är ju att män i den traditionella mansrollen, bygger sin identitet på sitt arbete. Dom är ingenting utan sitt arbete, saknar närmast identitet då. Och det stämmer väl hyfsat bra in på Leif GW om man säger så, till och med när han pensionerat sig, så bygger han sin identitet på att vara f.d. polis och expert på området. Det samma gäller dom andra ”stora” grabbarna som Jan Gulliou. Eller varför inte Ulf Lundell. Machomän, alfahannar. Män med enorma egon. Nåt som ju feministerna säger sig hata.

 53. Joakim Steneberg Says:

  Ninni, det var i kunskapskanalen, som väl är SVT, gratis iaf.
  Jag skrattade högt flera gånger, det hade filmats med fantastiska rörliga dolda kameror, och isbjörnarna verkar nästan ha nån form av humor, och smarta… Lite hotfullt också, isbjörnshannar är inte helt ofarliga för ungarna.

  Kommer en fortsättning snart, och kanske det förra går i repris, de kör ofta det på kanalen.
  Och mycket om kultur där, som serien om bl.a. islams påverkan på vår vetenskap är verkligen intressant.

  När kristendomen la locket på med dödsstraff mot ny vetenskap som hotade kyrkan (medeltiden) så översatte muslimer i öst grekiska och romerska vetenskapliga verk, införde siffror och nollan från Indien osv.

 54. PeterO Says:

  Mest komiskt på ”I Hate Men” är inlägget som uppenbart är gjort som ett skämt där handlingen i en film återberättas. Det är skrivet ur kvinnans perspektiv där hon tycker synd om sig själv efter ha levt i en tråkig relation med en rik man (gillar alla gåvor hon får men avskyr allt annat) och är därför otrogen med mannens bästa vän. När den bedragne försörjaren får reda på otroheten blir det ett gräl där hon förlorar båda männens gunst, och det hela slutar med att den bedragne mannen tar självmord. Inlägget avslutas med att nu är allt skit och det är männens fel. (Detta är en mycket kort sammanfattning där alla smaskiga detaljer utelämnas.)

  På detta inlägg, som helt tydligt beskriver en sociopat med en extra twist, finns dock en kommentar i stil med inget av det som hänt är ditt fel. Tyvärr avslöjas inlägget rätt snart som just fake. Men det hade onekligen varit kul att se var gränsen går. Hur bedrövligt kan en kvinna själv agera, men ändå anses vara offret?

  http://www.ihatemen.org/2012/10/29/the-many-reasons-why-i-hate-men-2/

 55. Noterat Says:

  Joakim Steneberg
  Har du sett någon viljeyttring, typ motion i riksdagen, från KD ?

 56. Gubbklubben Says:

  Noterat

  Logik och konsekvens hur Samhälle och stat hanterar sex. Kriminalisering ax sexförsäljning i ett Jämställt Samhälle faller sig naturligt i fortsatta motioner om lagstiftning, blogg inlägg
  och om så krävs manifestationer mot rådande radikalfeministiska lagar. Här bidrar oberoende nyhetsmedia knappnytt:

 57. Joakim Steneberg Says:

  Noterat, Nä…bara lite grymtande från Hägglund om ”den vanliga människan”. Men till skillnad från diverse andra ungdomsförbund så verkar ju KDU tänkt till, lite grand åtminstone.

 58. Frillan Says:

  Jag kan berätta för dig Pär att det visst går män på kvinnofolkhögskolan, min mamma jobbar nämligen där.
  En av männen som går där känner sig som kvinna men klär sig som man och vill inte operera sig, han får gå där i vilket fall.

  Sen förstår jag bara inte hur man kan bli upprörd över det? Jag hade inte blivit upprörd om någon startade mansfolkhögskolan, vad är problemet?

  Många muslimska kvinnor som gått där har också sett det som en fristad där de kunnat ta av slöjan och många gånger var det deras enda chans för att få studera att gå där, för att deras män inte ville att de skulle gå en vanlig skola bland massa män.

 59. Joakim Steneberg Says:

  Frillan, och resten då som skolan står för?
  Som de skriver:
  “Hur motverkas antifeminismen och de reaktionära rörelserna?“
  Visst är det märkligt, att feminismen idag ser sig som lika förbjuden att kritisera, som kristendomen tidigare!
  ”Antifeminism” kallas kritiken för.
  Eller är i själva verket feminismen kanske ”antidemokrati”?

 60. Jack Says:

  Frillan,

  ”Jag kan berätta för dig Pär att det visst går män på kvinnofolkhögskolan…männen som går där känner sig som kvinna men klär sig som man och vill inte operera sig, han får gå där”

  Tack, vilket bra exempel. Och så storsint av kvinnohögskolan.

 61. Jack Says:

  (för säkerhets skull: mycket ironi, i ovan kommentar)

 62. Elin Says:

  Det håller jag med om!
  Killar gör saker för tjejer trots att de inte behöver. Speciellt inom typiskt ”manliga” yrken, så offrar sig männen för kvinnan. Hon får bära kuddarna till soffan medan de stora starka kaakarlarna bär vittrinskåpet och soffan på samma gång. Till vilken nytta då? Vad får dom för det-……NADA! Jo en krökt rygg. Inte får dom en kyss av kvinnan heller…nä det är inte prinsen och prinsessan som existerar på arbetsplatser. Kvinnan vill hjälpa till att bära! Nää…då fan får hon inte det, för hon är tjej…ööööö vad hände?! Trams! Låt kvinnan bära det hon kan och orkar, det tyngsta om hon så vill. Hjälp varandra istället för att låsa in förmågorna. Och ja det finns kvinnor som är starka och har med testosteron i kroppen än normalt. Det är, enligt min teori, därför sådana kvinnor drar sig till hantverkaryrken, snickare, rörmokare, sotare, polis, brandman, flyttbärare, osv…Jag själv är väldigt praktiskt och fysiskt lagd, är ingen teoretiker och vill således jobba praktiskt. Då ska väll jag få bli snickare om jag vill det.
  När ska folk sluta gulligulla med kvinnor?

  Va*fa* låt mig göra det jag är bäst på utifrån mina egenskaper och individuella förmåga. Jag är gärna kvinnlig av mig i privata sammanhang, klär gärna upp mig i kjol och klänning till fest. På jobbet är det annat som gäller, byxor och min individuella kompetens som skall belysas.

  Hur ska vi förändra de diskurser som råder i samhället angående kvinnor och män? Går det?

 63. Ninni Says:

  @ Elin
  I det stora hela håller jag med dig. Bara en sak.

  Kvinnan vill hjälpa till att bära! Nää…då fan får hon inte det, för hon är tjej…ööööö vad hände?! Trams! Låt kvinnan bära det hon kan och orkar, det tyngsta om hon så vill.

  Vem är det hon inte får det för? Män?
  I så fall måste jag säg att jag inte håller med. Min erfarenhet är att män impas av kvinnor som ”tar plats” och har integritet att inte göra sig själv till ett offer.
  Iofs bär jag inte så värst mycket. Jag är en liten svag sak och kuddarna är typ tunga nog. Den där soffan, då är jag mest i vägen. Men hade jag varit stark kvinna hade män inte störts av att jag hugger i med vad jag kan bidra med.

 64. Aktivarum Says:

  Elin:

  ”Killar gör saker för tjejer trots att de inte behöver. Speciellt inom typiskt “manliga” yrken, så offrar sig männen för kvinnan.”

  Nja, snarare är det >>vissa<< killar som gör saker för tjejer trots att de inte behöver. Så länge det är en enda kille som gör det försvinner dock behovet för kvinnan så vad "killar" gör påverkar inte kvinnornas situation.

  Det är det som är skillnaden mellan ett val och en plikt.

 65. Torstensson Says:

  Hej

  Som ni vet funderar jag mycket kring min egna personliga relation till min tjej. Jag har alltid varit en analyserande människa och nu har det uppdagats en liten lögn som får nästan hela min värld att rasa samman i min bild av henne. Hon har berättat och jag var blåst alltså. När vi träffades så hade hon hela tiden en ”reserv-kille” ifall jag inte ville ha henne säger hon. Nu förstår jag helt plötsligt varför hon vissa dagar svarade på mina sms sent, för då hade hon varit hos den killen. Till saken hör att hon aldrig var kär i den killen, han var alltså trygghet. Jag trodde alltså att jag träffat en tjej som inte låg med andra under tiden, att det finns tjejer som inte dejtar andra under tiden man träffar dom. Ännu en illusion död för mig och jag undrar seriöst vad det är för fel på folk. Finns det bara jag i hela världen som inte dejtade andra samtidigt? Är folk inte alls rädda om sina känslor när de dejtar? Är världen verkligen en enda stor köttmarknad? Fan vad besviken jag är på henne.Fan jag litar inte på kvinnor snart alltså, hur fan kan man göra det? Kris nummer 2 i vårt förhållande är ett faktum. Inte heller kan man ge sig in i gayvärlden, för vad Urban berättar så knullar man runt friskt där också, så det verkar som att det inte finns en värld för ärlighet längre. Varför ska det knullas runt?

 66. leifer Says:

  Torstensson

  Skittråkigt att höra! Jag lider med dig verkligen.
  I detta fall är det väl ändå lite otur trots allt.

  Tråkigt är ju också att kvinnor har makten över sex, relationer och barn. Så det gör ju att man som man hela tiden lätt hamnar i underläge. Samtidigt är ju mansrollen den av att man ska ”spela rollen” av den som har makten, den som har övertaget, den som inte blir lurad etc. Hela jävla omöjligt är det med den mansrollen i kombination med ett slags matriarkaliskt samhälle vi lever i. Inte konstigt då att många män deppar ihop och ifrågasätter sig själva. Det är bara för j-vligt.

  Jag varken kan eller vill råda dig vad du ska göra nu. Ville bara visa min sympati för din situation.

 67. Joakim Steneberg Says:

  Torstensson, tråkigt, visst är det.
  Men inte all så ovanligt antagligen, fast dolt…

  Så här sjöng Evert Taube i Samborombon.
  ”När kvinnor älskar mer än en, då börjar dom bli sluga.
  trala, trala, tralallanla (glömt texten här), då får den andra duga…”
  Gäller nog en del män också….iofs

 68. Joakim Steneberg Says:

  Fel, Pepita dansar heter den!

  ”Denna sång har ibland kritiserats som kvinnofientlig pg.a. verserna:

  När kvinnor älskar mer än en
  då börjar de bli sluga
  (Om det första ljuset slocknar
  så kan väl det andra duga)”

 69. Ninni Says:

  @ Torstensson

  Vet inte ens vad jag ska säg… Kram?
  Det gör mig ont att läsa om er kris.

 70. Torstensson Says:

  Leifer och Ninni

  Asså vi är fortfarande ihop, det är bara det att jag tog det hårt att hon ljugit för att få mig. Att hon var som alla andra jag träffat-kalkylerande och kåt. Visst har man ingen rätt att bestämma över någon, speciellt inte under en dejtingfas. Men däremot har man ju rätt till sina egna regler och hon påståd att hon var helt rätt för mig och att hon också var noga med att inte träffa andra under dejtingperioden. Nu visade det sig som sagt att hon är precis som alla andra. Min bild dog av henne och jag har tagit det så hårt att jag funderar på att dumpa henne och hon är själv förtvivlad över att hon berättade det. Jag har lovat mig själv att inte vara ett luder och då förväntar jag mig precis detsamma just pga av det som leifer säger, att jag INTE vill vara en slav under en kvinnas sexuella makt.

 71. Torstensson Says:

  Som tankarna går nu så ska han ut från mitt liv. Men det är jobbigt bara det rent konkret och så. Jag har stängt in mej i min del där jag jobbar och tankarna bara går och går. Jag klarar nog inte det här med kvinnor längre, nu kommer jag bli politisk bög. Så går tankarna.

 72. Torstensson Says:

  hon* ska ut ska det stå. Än är jag inte gay hehe.

 73. leifer Says:

  Torstensson

  Vad ska man säga? Alla förhållande handlar om kompromisser. Och eftersom läget är som det är, dvs att män är in underläge, så får man antingen gilla läget eller avstå. Jag tror dock det går att hitta en mellanväg faktiskt ofta. Det är inte idealiskt. Det behöver dock inte innebära att du inte håller på din personliga integritet. Det låter ju faktiskt som hon är uppriktigt ledsen, så kanske ska du försöka se det positiva att hon ändå ville berätta hur läget är. Kanske är en idé för Er att försöka med lite partnerterapi som man gör i USA ofta. Låter kanske löjligt men kan vara befriande att få värda sina tankar och ”vända blad”. Bättre det än att fastna i destruktiva tankar och en destruktiv livssituation som båda far illa av.

  Tittar man på din retorik om ”shit test” så tror jag samtidigt det är bra att du visar att du är j-vligt besviken och inte utan vidare förlåter henne. För då verkar ju ju närmast desperat. Viktigt att hålla på sin integritet och det hon som gjort fel, inte du. Däremot kan du ju inte straffa henne för det hur länge som helst. Så igen, jag tror på lite partnerterapi så ni kan komma vidare.

  (oj nu gav jag råd i alla fall va?)

 74. Ninni Says:

  @ Torstensson (18:15)

  Jag tolkade dig så. Och det är just den där lögnen som sårar.

 75. Elin Says:

  @Torstensson.
  Sätter du inte lite mkt fälleben för dig själv nu. Tycker du inte att det är härligt att hon är fri?! Hon är fri i sin kropp. Hon kanske lär sig ngt nytt. Precis som när killar tittar på porr, finns tjejer sim anser att det är otrohet. Medan vissa anser att låt han titta han kanske lär sig ngt nytt!! Många många killar dejtar flera tjejer åt gången är det också fel?
  Känns nästan som att du lever o har en upplyst schablon bild om hur kvinnan ska vara o vad hon får o inte får göra/vara. ”hon ska stå.på en äng med sitt långa svävande hår o le”….det är fint men bara en drömbild, ingen verklighet.

 76. Torstensson Says:

  Elin

  Stå på en äng med sitt långa svävande hår och le? Nej men man kan väl ändå tycka att det är äckligt att den man dejtar knullas av en annan man? Speciellt då när hon säger att hon inte alls är sådan.

  Det finns en studie som säger att ju mer en kvinna haft sex, desto större är chansen att hon tycker just den mannen hon har nu är överflödig. Men det är väl så det är, vi börjar bli överflödiga för varandra och därför vet jag inte varför vi människor överhuvudtaget genomlider förhållanden. Vad fan är det för jävla hittepå idag egentligen?

  PS, dej hade jag ALDRIG dejtat kan jag säga dej.

 77. Torstensson Says:

  Leifer

  Jag, jag känner mig lurad, men kanske kommer jag över det. Jag vet inte ens om det är kul att vara ihop med henne såna tankar har jag också haft. Kanske det jag vill komma fram till, varför är man ihop med någon? Varför?

 78. Elin Says:

  @Torsendson.
  Ok. Jag hade inte heller tyckt om att min kille skulle ligga med andra.
  Det låter dom att det är mer henne ord som att på spel. Hennes agerande mot dig är det som smärta. Alltså att hon så att hon inte låg med ngn annan än dig. Hon ljög och det är det som smärta. Det förstår jag.

  Ps. Dig hade jag ALDRIG ALDRIG dejtat, det kan jag verkligen säga. Ds.
  Ps. Och det är jag väldigt glad för.

 79. leifer Says:

  Elin & Torstensson

  ”Dig hade jag ALDRIG ALDRIG dejtat”

  Starka känslor kan vändas åt andra hållet, kärlek börjar med bråk etc. Så vem vet, ingenting är omöjligt… 😉

  Såg Bond igår och gillar musikvideon med Adeles sköna röst, kolla in (ber om ursäkt OT)

  (klicka i HD kvalitet)

 80. Elin Says:

  @leifer
  haha! Det var en isebraker från dig!
  Blev överumplad av t:s kommentar så ville bara säga samma sak tillbaka. Intressant att man tycka så när man inte ens har träffats. Jaja det får stå för honom. Antagligen var han upprörd över situationen. Och eftersom att jag inte känner medlidande med honom eller håller med i samma utsträckning som du gör så förstår jag hans utspel.

  Tycker t har väldigt djupa tankar om människor o relationer och sånt är alltid intressant.

 81. Torstensson Says:

  Elin

  Ja det var en önödig kommentar från mej kanske. Vad jag menade var att jag är livrädd för att inte duga. Det är det allt handlar om. Dåligt självförtroende nej, utan det är dåliga erfarenheter och en envis bitter lust över att inte förnedra kärleken såsom mina föräldrar gjorde.

  Vill slippa sånt. Använde dig som metafor för det. Hur du är irl vet jag inte alls. Så ber om ursäkt för hur det kom ut.

 82. leifer Says:

  Elin

  ”haha! Det var en isebraker från dig!”

  🙂

 83. leifer Says:

  Torstensson

  ” Vad jag menade var att jag är livrädd för att inte duga. ”

  Ja det är ju just en del av det vi pratat om. Mansideal/normer. Kan man vara sig själv i alla lägen eller ska man spela en roll etc. Vad kan man kräva/förvänta sig av sig själv och den man är ihop med i en relation. Med en feminism som lär kvinnor att dom är prinsessor som minsanns är värda massa saker. Men ur jämställdhetsperspektiv, balansen mellan könen. Och har kvinnan makten i relationer överlag, så är det inte givet speciellt gynsamt för relationen eller mannen, men kanske inte heller för kvinnan. I alla fall inte om man tror på att vi alla är vinnare på jämställdhet vad gäller alla områden. Och jämställdhet handlar då också om att inte behöva känns sig i underläge. Det skulle då öka chansen för hälsosamma och bra relationer. Just en faktor är att folk vågar släppa garden, vara sig själva, vara äkta, och att chansen då ökar att man träffar nån man verkligen passar ihop med. Men också inse vad man är ute efter. PUA för att få snygga tjejer, eller kvinnor som vill gifta upp sig med en framgångsrik man, är ju ett spel i sig. Och inte sällan har man ju hört kvinnor som lyckats ”gifta upp sig”, att dom längtar efter att få vara sig själva, en man som älskar dom ”som dom är”. Och vad händer i ett samhälle med allt fler framgångsrika kvinnor, är dom intresserade av män som är mindre framgångsrika än dom själva?

  Ursäkta OT igen, handlade inte direkt om Leif GW, även om han ju just symboliserar den framgångsrika mannen och därmed inte delar såna här problem med vanliga män. Han låtsas ju dessutom vara ”arbetarklass” när han ju växte upp i en familj som hade både bil och sommarställe (vilket var ovanligt på den tiden). Han är alltså inte alls arbetarklass, det är bara bluff.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: