Detta är en feminists verkliga drömdejt…

by

Denna video är rent otroligt rolig (ibland måste även en ärrad jämställdhetskämpe på tillämpa lite humor…). På denna dejt är jämställdheten fulländad. Feministerna måste jubla! Tack för tipset, Petter!

.

För övrigt 1: Så här började ett mejl på Genuslistan från Lotta Wärnå på UN Women Göteborg:

Sedan januari 2011 är UN Women FN:s nya jämställdhetsorgan. UN Women innebär en ny chans att nå jämställdhet och lika rättigheter. UN Women Sverige/Göteborg inbjuder till informations- och inspirationsmöte på söndag, den 11 september. Mötet kommer att innehålla föredrag och diskussion om UN Women och FN:s Konvention om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor (CEDAW).”

Ser du den inbyggda självmotsägelsen?

För övrigt 2: Universiteten ska tydligen bli ännu mera feministiska. Jag noterar att även KTH, Tekniska högskolan, verkar ha börjat med genusfrågor. Även detta mejl kom på Genuslistan:

Hej!

Här kommer en uppmaning till alla som forskar om feministiskt förändringsarbete i universitetsvärlden att skicka in abstracts till konferensen som arrangeras av den vetenskapliga tidskriften Gender, Work & Organization den 27-29 juni 2012.

Gender, Work & Organizations konferenser erbjuder ett internationellt forum för diskussion och analys av ett brett spektrum av genusvetenskapliga frågor. Vid 2010-års konferens samlades 330 forskare från 37 nationer på Keele University, där även 2012-års konferens kommer att hållas (http://www.keele-conference.com/2/keele-hall)

För mer information om Gender, Work & Organization, se tidskriftens hemsida: http://onlinelibrary.wiley.com/journal/10.1111/%28ISSN%291468-0432

Bifogat finner ni call for abstracts.

Med vänliga hälsningar,

Charlotte Holgersson, Ek dr, Docent
Genus, organisation och ledning
Indek, KTH

53 svar to “Detta är en feminists verkliga drömdejt…”

  1. AN Says:

    Vet inte hur många gånger man ska behöva påpeka det men feminismen har som helst problem med att dela på notan på en dejt, feminismen förespråkar vilka lösningar som helst bara det inte automatiskt är killen som ska välja tid, plats, ordna transport och betala hela dejten. Så dejten är en feministisk dröm, så länge de verkar ha faktiskt kul på den.

  2. AN Says:

    Förlåt, ”har inga som helst problem” ska det vara.

  3. Urban Says:

    Skön snubbe! Han har krossat patriarkatet – hela patriarkatet – även de delar som kvinnor gärna vill ha kvar.

    Så varför inte göra gemensam sak med feministerna och göra det jobb som är kvar? Jag tycker att vårt nya jämställdistiska slagord borde bli: Krossa hela patriarkatet!

  4. S Says:

    ”Feministerna måste jubla.”

    Din sarkasm måste betyda att udden i det här inlägget är riktad mot feminismen, inte mot att killar i det amerikanska samhället förväntas prestera allt på en dejt. Menar du att du tycker det är BRA att killen ska planera och betala hela dejten, eftersom feminismen är vad du hånar här.

  5. Kristin Says:

    http://hn.se/asikter/kronikor/1.1352799-kvinnor-och-man-arbetar-lika-

    Riktigt bra krönika i gammelmedia, skriven av Mathias Grimpe

  6. stina Says:

    Det största problemet ja har med feminismen är att i förlängningen innebär det att alla fördelar med att vara tjej försvinner…samt att jag tycker det är fruktansvärt sorgligt att starka modiga gentlemannamässiga män blir allt sällsyntare.
    Varför i hela friden ska jag ställa upp på att va gravid i 9månader per barn samt gå i genom födandet med allt vad det innebär(tycker då inte att spricka eller bli uppklippt låter så lockande) om inte jag åtminstone kan få lite uppvaktning från pappan? 🙂

  7. Lorem Ipsum Says:

    @Kristin, tack för lästipset. 🙂

  8. Matte Says:

    @Stina

    ”samt att jag tycker det är fruktansvärt sorgligt att starka modiga gentlemannamässiga män blir allt sällsyntare”

    Feminism har liksom den effekten, det måste ju finnas damer för att gentlemän ska kunna finnas.

  9. Urban Says:

    Gentlemannaskap och ridderlighet är en mansfälla! Ju fler män som fattar det desto bättre och desto snabbare kan en förändring ske då gentlemän upprätthåller misandrin.

    Därmed inte sagt att man ska bete sig som en buffel. Man kan vara väluppfostrad och artig utan att upprätthålla patriarkalisk ridderlighet.

  10. Matte Says:

    Angående för övrigt 1.

    ”Mötet kommer att innehålla föredrag och diskussion om UN Women och FN:s Konvention om avskaffande av all slags diskriminering av kvinnor.”

    Vill de behålla diskrimineringen mot män?

  11. Medborgare X Says:

    AN och S!

    Tyvärr visar feminismen allt för ofta att man enbart är intresserade av plocka russinen ur kakan. Även om man säger sig arbeta mot könsskillnader och mot könsnormer så visar man allt för ofta att man i realiten bara gör det om det kan vara till nytta för kvinnor eller om det innebär att man kan rikta kritik mot män. Själva kan feminister vara hur könskonservativa som helst, vilket många feminister visar genom att ofta hylla mammarollen och själva identifiera sig starkt med den. Många feminister agerar heller inte i enlighet med de åsikter de propagerar. Här är ett par exempel:

    http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/01/konsrollskonservativa-feminister.html

    http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/09/feministisk-dubbelmoral.html

    http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/09/mer-feministisk-dubbelmoral.html

    Samma sak såg man under #prataomdet-kampanjen där man ständigt beskyllde den ”manliga könsrollen” för all misslyckad sex som kvinnor upplevt. Men om man ifrågasätta och ville granska kvinnors eget agerande när det gäller relationer mellan kvinnor och män så reagerade samma feminister med att resa ragg och slå ifrån sig. De visade i berättelse efter berättelse att de förväntade sig av män att uppvakta dem, vara den som tar initiativ till sex, vara den som är den aktive och den som ska se till att kvinnans alla drömmar uppfylls. Då passar det alldeles utmärkt för feminister att vara könsrollskonservatister.

    http://medborgarperspektiv.blogspot.com/2011/01/varfor-inte-prataomdet-pa-riktigt.html

    Om feminister verkligen vill förändra samhället så borde de börja med att förändra sig själva. Att leva som de lär. Att vara en förebild för det man förespråkar. Annars är man inte trovärdig!

  12. Info Says:

    KTH OCH STATSFEMINISMEN

    Ett lika talande som absurt faktum är, att den statsfeministiska religionen inte bara just nu börjat införas utan sedan länge predikats vid Kungliga Tekniska Högskolan. Översteprästinna har varit och är kanske fortfarande Anna Wahl.

    Får jag påminna om min kommentar hos Tanja B. 1/4 2011:

    ANNA WAHL: ”Statens ständiga genusguru och jämställdhetsambassadör – först på Handelshögskolan, sedan på KTH. Sedan på oräkneliga andra ställen: ´Genusforskaren Anna Wahl, professor på Kungliga tekniska högskolan, är ny ordförande för Expertgrupp för genus vid Vetenskapsrådet.´ Osv.

    Mindre imponerad var dock Susanna Popova i sin bok ´Elitfeministerna´ (2004). Bloggen ´liberum-Weto´ tog sig i januari 2009 tid att referera följande:

    ´Susanna Popovas bok Elitfeministerna Ett spel för gallerierna uppskattades inte av den vänster som genom feminismen skaffat sig välbetala arbeten och makt.

    Popova inleder boken med att tydligt visa hur Anna Wahl lyckades få en doktorsavhandling baserad på rent tyckande godkänd. Tesen var att kvinnliga civilekonomer och civilingenjörer missgynnas då de utgör ett störande moment för patriarkatets ordning – och att endast kvinnor som är ´sociala män´ tillåts få inflytande.

    Denna avhandling och flera kommer att bli en teoretisk bas för bl.a. Margaretha Winberg när hon arbetar för att kvinnor skall få ökade rättigheter (OBS inte jämställdhet).

    Popova ställer sig samtidigt frågan om hur feminismen, som började i liberala kretsar, nu helt hamnat i händerna på en vänster med politiska mål som inte enbart har med kvinnofrågor att göra.

    Hur det kommer sig att det sitter unga kvinnor på alla landets största tidningar och skriver förgrämda texter om hur marginaliserade de är. De har en möjlighet att skriva och förverkliga sig som ytterst få män i samhället har – men är ´bitterfittor´ och missnöjda.

    Bitvis är boken rent komisk när Popova visar på alla påhittade bevis som finns kring även statliga utredningar där kvinnors uppfattning ibland måste tolkas bakom vad de direkt säger. Rena falsarier för att påvisa förtryck – när kvinnor inte ens själva fattar att de är förtryckta. Det duger ju inte att tro på vad kvinnor själva säger – om det inte stämmer med teorin.”

    – – – – – – – – – – – – – – –

    Så långt liberum-veto. Här kan ni se TIINA ROSENBERG:

    Och här kan se ANNA WAHL:

  13. Matte Says:

    Angående videon.

    Hur många kvinnor vill med hjärtat på handen ha det så?

    I verkligheten hade den dejten tagit slut innan den börjat 🙂

  14. Jämställdhetsfeministern Says:

    Det här är inte alls en drömdejt för oss feminister.

    Vi tycker självklart att män ska vara gentlemän och planera allt, betala allt och fixa allt på en dejt – men samtidigt vara moderna och lyhörda ifall kvinnan känner för att ta något eget initiativ…

  15. Lasse Says:

    Sjukt egentligen vi lever på 2000-talet ändå skall en persson av ett visst kön betala för den andra. Tillåta sig bli utnyttjad av en annan person.

    Det här verkligen något för feministerna att sätta tändena i men som vanligt osynliggörs vissa saker fullständigt.

    ”Man vill både ha och äta kakan.”

    ps. har en polare som fullständigt kräks över fruntimmer som fortfarande använder ojämställda termer som ”gentleman”, ett uttryck som kvinnor i åhundranden använt för att manipulera och utnyttja män.

  16. Glenn Jason Says:

    AN, om en tjej på dejt skulle vilja betala själv eller bjuda, skulle åtminstone jag inte ha något emot det. Så vad är problemet? Även om du stör dig på själva inställningen, hans antagande att han skulle bjuda, så visar ju filmen att det även skulle bli problem om killar skulle ha den motsatta inställningen. You are damned if you do, and damned if you don’t.

  17. Lasse Says:

    När det här ämnet dyker upp brukar jag berätta min story som hände för många år sedan när jag ”dejtade” mycket. Åkte till stockholm på dejt en resa på drygt 30 mil t.o.r. Åt gott på en restaurang och när notan kom började man i vanlig ordning fingra efter plånboken.

    Vad händer ?

    Jo, tjejen tittar mig djupt i ögonen och säger:

    Lasse, du har åkt så långt för att träffa mig så nu betalar jag kalaset, man fick nästan tårar i ögonen över denna fina. goda och jämställda människa.

  18. Jack Says:

    En feministisk date ser inte alls ut så där.

    ”Feminism är teori, lesbianism är praktik” som det feministiska slagordet lyder.

    Men visst finns det hetersoexuella feminister också. Men för den situationen når videon inte hela vägen fram. Mannen har t ex inte långt hår och krusiduller för att göra sig lika attraktiv som kvinnan.

    Därutöver tar han inga initiativ till att kräva extra resurser av kvinnan. Att dela bensinpengarna är naturligt, men i en jämställd värld är det mannen som lika gärna går utan plånbok till en dejt och förutsätta att kvinnan betalar.

    I en jämställd värld så hotar också mannen lite skämtsamt om att skrika om inte kvinnan gör som han säger på dejten. Alla vet då att om en man skriker är det kvinnan som begått något brott.

  19. Lasse Says:

    ps. tyvärr en väldigt sällsynt företeelse.

  20. Jonas Says:

    Feminismen har ju två ansikten: Dels hard-core 50/50 och dels kvinlig dominans. Min första tanke när jag såg filmen var att den faktiskt var ekvalistisk – det vi påstår oss jobba för – men eftersom den är 50/50 så har du rätt i att det är en feministisk vinkling. Idealet vore snarast att t.ex. hon kanske skjutsar honom, han betalar middagen och hon bjuder på popcorn. Det viktiga är att det flödar på ett naturligt sätt och inte ‘var och en för en själv’.

    Förtryck per definition är när ena parten gör något mot sin vilja. Därför kan även män sägas vara förtryckta av kvinnor – och att feminismen därmed också är av förtryckande art. Ekvalismen förtrycker ingen utan ser till att vi alla kan samexistera på ett sätt som känns naturligt för oss.

  21. Aktivarum Says:

    AN:

    ”feminismen förespråkar vilka lösningar som helst bara det inte automatiskt är killen som ska välja tid, plats, ordna transport och betala hela dejten.”

    Exakt, AN vilket bara är ett till exempel på hur hjärndöda feminister är. ”vilken lösning som helst” är rent praktiskt samma sak som INGEN lösning och av naturliga skäl funkar det bättre att behålla ovanstående lösning än att inte ha någon lösning alls som feministerna – enligt vad du själv säger – förespråkar.

    Sedan kanske en riktigt korkad människa kan inbilla sig själv att ”vad som helst” är nåt annat än ett försök att slippa ansvar för beslut (den traditionella kvinnliga könsrollen – den som feministerna försöker inbilla oss de vill avskaffa) men det finns fortfarande folk med tankeförmågan och ryggraden i behåll som inser att vad feministerna då gör är precis samma sak som att killen skall välja allting. Vilket visas enklaste med nedan två punkter som summerar idiotierna

    1) Feministerna klagar på att killen tar alla beslut

    2) Feministerna föreslår ”vad som helst” och överlåter sålunda åt andra att ta alla beslut.

    ”Så dejten är en feministisk dröm, så länge de verkar ha faktiskt kul på den.”

    Du menar så länge kvinnan verkar ha faktiskt kul på den? Lycka till att hitta en feminist som försöker lista ut hur tjejer gör dejting mer kul för killarna. Det finns gränser på oärlighet att feminister skulle tycka det är viktigt killen har kul på den dejt överträder den gränsen med råge.

  22. S Says:

    Medborgare x,

    Det du skriver stämmer inte. Det märks att du väldigt gärna vill pussla ihop det så att feminismen och prataomdet inte ”egentligen” motarbetar sexism mot killar som t ex att killar måste ta initiativ osv, men det stämmer inte och du lyckas inte med det.

  23. Medborgare X Says:

    S!

    Visst stämmer det, precis som det stämmer att det finns gott om feministiska kvinnor som starkt identifierar sig med en traditionell mammaroll och som själva tar ut huvuddelen av föräldraledigheten.

  24. Pether Says:

    S: Kan du ge något som helst exempel?

    Prataomdet skapades för att skapa opinion emot Julian assange, och hade ingen annan anledning.

  25. ar4ne Says:

    Av att ha läst vissa kommentarer här som undrar över att riktiga gentlemän blir allt sällsyntare.

    Men vänder man på det, så finns samma fenomen, riktiga kvinnor är också sällsynta, hur många kvinnor ser man pr dag med järnskrot i ansiktet bärande Jeans med en cigarett i mungipan och dragande en barnvagn?
    Detta är den nya genuskvinnan som vi gentlemän avskyr!

  26. vmm Says:

    OT: Läste den här artikeln i Aftonbladet:

    http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article13604562.ab

    Handlar om tv-serien Solsidan. Så här säger en av manusförfattarna: ”Daniella Mendel-Enk berättade nyligen i Nöjesbladet att de nya säsongerna kommer att sätta större fokus på kvinnorna i serien.

    – Jag tycker generellt att kvinnorna i ”Solsidan” är intressanta och roliga. Men de bör få leva ut det mer. Kvinnorna ska fördjupas mer helt enkelt, sa hon.”. Efternamnet Mendel-Enk är ju inte så vanligt så det fick mig att associera till Stephan Mendel-Enk. Mannen som skrev om att manlighet är en sinnessjukdom:

    http://www.sydsvenskan.se/samtidigt/article84828/Han-kampar-for-att-inte-ruttna-inifran.html

    Hm… är det bara jag som ser en konspiration här? Jag vet inte om Daniella och Stephan är ett par, men nog verkar dom en smula skeptiskt inställda till män och manlighet? Och nu skriver alltså en av dom manus till en av Sveriges mest sedda tv-serier. ”Great”.

  27. Valeria Says:

    Som metahumor var filmen bra, men tanken på en sådan verklighet gör mig mest bara illamående.

  28. JLH Says:

    På tal om feministiska drömdejter, en liten fin ironisk sång på samma ämne:

  29. leifer Says:

    Problemet här är väl att kvinnliga feminister inte lever som man lär. Vid dejting så kör man ändå gamla könsroller och upplever jämställda män mindre attraktiva.

  30. leifer Says:

    Såg en film igår från 2008 som heter My best friends girl.
    http://www.imdb.com/title/tt1046163/
    Det slår mig att såna hollywood-filmer ständigt kör samma visa, för killen gäller det att göra enorma uppoffringar för att duga för tjejen, liksom att dom måste ha ett vettigt jobb, vara snygg, vara manlig etc.

    Vad behöver tjejen göra???

  31. michael Says:

    ar4ne.
    Du låter lika fördomsfull och generaliserade som feminister när dom diskuterar män

  32. Joel Johansson Says:

    @leifer,

    Det är en reflektion jag ofta gör. Men trots att man tycker lite illa om det hela så mår jag ändå bättre av att konsumera amerikansk kultur än svensk skräpkultur. Jag undrar om det beror på att jag, trots en liberal hållning, mår bättre av konservativa värderingar än förvirrad feminism.

  33. Aktivarum Says:

    leifer:

    Vad behöver tjejen göra? Tja bland annat så gav hon honom tre lavetter på rad i ansiktet när han sade hennes röv var stor nog att tillhöra en dvärgåsna. Hade han slagit henne med handflatan hade det låtit annorlunda…

  34. leifer Says:

    Aktivarum

    Ja sant, hon slog honom dessutom. En man får förstås inte klappa till en kvinna som är dum (dock kan man faktiskt se sånt i äldre hollywood filmer ex Bogart). Kvinnans roomate, en annan kvinna, var om möjligt ännu mycket jävligare. Nån man bara vill skjuta på fläcken.

    Joel

    Ja och ett större problem var väl inte dejtingen utan sen hur dom ska kunna leva tillsammans. Killen var då verkligen orolig att kunna leva upp till henne. Att hon var stjärnan, att hon var värd en bättre kille än honom, var liksom inget snack från nåt håll. Att killen skulle kunna vara sig själv bara, fanns inte på kartan. ”Duger som man är”, kan man alltså glömma om man är man, är budskapet.

    Är kvinnor bra trista kravmaskiner i dessa filmer undrar man då?

    Ska kolla in nya filmen Bridesmaid ihop om att se nytt nåt, men räknar med att bli gruvligt besviken.

  35. Bishounen Says:

    ar4ne säger:
    11 september 2011 kl. 12:34

    ”Vad feministerna försöker skapa är det totala bögsamhället och regimen t.o.m. importerar bögar ifrån MEMA länderna, senaste siffran ca 50.000 hittills!”

    Så äntligen har vi fått besök av ett typexempel på en Antifeminist som inte är emot feminismen för JÄMLIKHETENS skull, utan som en ursäkt för att få byta ett folkgruppförtryck mot ett annat.

    Att vara emot Genusfeminismen- om man nu är Jämlikist, vill säga- handlar om att man är emot den just för att den förtrycker folkgrupper- Inte att använda den som en skenmanöver att få klanka på ytterligare samhällsgrupper.

    ”Det här är vad genusforskning går ut på, att göra om våra pojkar till flickor redan i småbarnsåldern såndant har man fått läsa om att så sker på dagis och förskola.

    Det totala bögsamhället är deras mål, ingen tvekan om den saken”

    Knappast, eftersom bögar fortfarande är män och genusfeminismen inte tycker om män.
    Dessutom är Genusfeminismen i sig icke-acceptanta av HBTQ-personer, trots att de inte inser det själva, vilket också är orsaken till att det även finns en hel del anti-feminister inom HBTQ-kretsarna.

    ”Ibland får jag av gud förbjudna tankar, att män hämnas på kvinnorna genom att våldta dem och tanken har slagit mig varför så många våldtäktsmän blir satta på fri fot i brist på bevis” är det för att kvinnorna har tagit över makten i samhället och då får de skylla sig själva att män förgår sig på dem, tanken finns i resonemanget män emellan, förvisso mest av de där svartmuskiga sakerna.”

    I sådana fall har du komplett fått om bakfoten vad det hela handlar om, om du jämställer feminism med könet Kvinna, eftersom Kvinnosläktet inte har ett dugg med Feminism att göra, lika litet som Tyskarna som etnicitet hade någonting med Nationalsocialismen att göra.

    Genusnytt verkar tyvärr vara fel forum för dig, enär Genusnytt är en Blogg för Jämlikism. Det finns sidor som är mer passande för dig såsom Stormfront och Nationell.nu.

    Flashback finns du ju redan på. 😉

  36. Aktivarum Says:

    Ar4ne:

    ”Vad feministerna försöker skapa är det totala bögsamhället och regimen t.o.m. importerar bögar ifrån MEMA länderna, senaste siffran ca 50.000 hittills!”

    Vad sjutton är ett ”bögsamhälle” för någonting och hur får du feminismens manshat att sammanfalla med ett ”bögsamhälle”? Är det inte lite svårt att vara bög i ett samhälle fullt av manshat?

    ”Det här är vad genusforskning går ut på, att göra om våra pojkar till flickor redan i småbarnsåldern såndant har man fått läsa om att så sker på dagis och förskola.”

    Nej genusforskning går snarare ut på att skapa s.k. materiell jämställdhet genom att antingen förbjuda män från att konkurrera med kvinnor eller genom att göra pojkar så odugliga som möjligt så de inte konkurrerar effektivt. Att få pojkar att slösa sin tid och energi på saker som kvinnor föddes med mer talang för.

    Det totala bögsamhället är deras mål, ingen tvekan om den saken.

    Ovanstående gäller även homosexuella pojkar så det är svårt att se vad sätt detta skulle vara ett samhälle till för bögar.

    ”Ibland får jag av gud förbjudna tankar, att män hämnas på kvinnorna”

    Du menar alltså att om några personer mobbar dig så söker du upp några helt andra personer och hämnas på de andra personerna för att de inte försvarade dig mot de elaka mobbarna?

    Sök hjälp!

  37. Torstensson Says:

    ar4ne måste vara den galnaste jag sett skriva här någonsin. Rasist,böghatare och han funderar på att hämnas på kvinnor med våldtäkt.

    Antingen är han en feminist som vill få forumet att verka tvivelaktigt eller så är han verkligen sådär galen.

    Såna kommentarer borde du väl kunna ta bort Pär.

    ar4ne, det finns män som tycker att svarthåriga kvinnor är väldigt läckra. Jag är en av dom och jag skrattar åt dig och din dröm om en blek valkyria som bär vikingarustning. Jag är en stolt rasblandare och ska tänka på dig när jag gör mina toabesök. När jag en gång var väldigt nedbruten så tröstades jag av två homosexuella män. Det var helt underbart och dom lärde mig vikten av att vara en stolt man som inte låter sig hunsas. Radikalfeminism har inget med homosexuella att göra din otroligt megakorkade människa.

  38. leifer Says:

    Torstensson, skrev ett par inlägg till dig i förra tråden ”Hoppsan hoppsan vilken plötslig ärlighet”, hoppas du läser.

  39. Per Says:

    Fast Ar4ne kanske har en poäng: Om vi får ett bögsamhälle så kanske det äntligen blir jämställt!

    Bögar har inget intresse av kvinnor på det sätt som heterosexuella män har och som gör att de sistnämnda låter sig hunsas, kräla i stoftet och bli behandlade som skit. Bögar kan bli ”bästa väninna” med en massa kvinnor, men det råder terrorbalans; don´t bitch with a queen.

    Och för att parafrasera en ovanstående kommentar: Maskulism är teorin, bögeri praktiken, haha!

  40. Torstensson Says:

    Leifer jag ska ta en titt !

  41. ParStrom Says:

    Jag har tagit bort första kommentaren från ar4ne

  42. Valeria Says:

    @ParStrom

    Bra initiativ.

  43. Argus Says:

    För att förstå feminismen bör man inse att det är ett spel på ytan. Den verkligt jämställde mannen väljer feministen bort. Kvinnan tillåts svaghet, men inte mannen. Mannen ska säga att han är feminist men när det kommer till kritan ska han vara stark, manlig och ha hög status. Dessutom är kvinnor mer influerade av romantiska (ojämställda…) ideal än männen. Vilket åskådliggörs i filmen.

  44. Torstensson Says:

    Erik

    Jag svarade på något du skrev i en annan tråd men tar det här så du inte missar det.

    @Erik

    Känner igen mig i det du skriver om föreläsare som vill känna sig som den smartaste i rummet. Jag fick ofta…verkligen OFTA skit från manliga föreläsare när jag ställde frågor eller bara rent ut av visade mig kunnig. Du vet kanske lika väl som jag att högskolan har en del män om är skitbra men också män som förstår vilken makt de har i en sal. De får någon slags kick av att framstå som GUD i föreläsningssalen. Många säger att jag överdriver kring detta men jag måste isåfall tagit min kandiat på sveriges värsta högskola/universitet. Vi hade seriöst en manlig lektor som tog in en ung student på sitt lärarrum och läxade upp henne rejält och anklagade henne för plagiat sen hade han slagitt ut med händerna i en gest och sagt ”så jag vet inte hur vi ska kunna lösa detta, jag måste rapportera dej om vi inte kan hitta en lösning”.

    Hon berättade och jag förstod precis som henne att han var ute efter sexuella tjänster. Han hade tillochmed låst dörren ! Samma man gav mig ett helvete sista terminen för att jag helt enkelt stal hans hjältestatus i klassrummet. Jag var påläst och duktig.

    Det är rent skitsnack att män skyddar män och att män hjälper män. Sen vet jag att folk har mycket bättre upplevelser än mig men ändå, dessa maktgalna psykopater till män finns alltså på våra universitet. Det är helt sjukt att dom befinner sig där. En annan galning var professor , också en man, han störde sig på att en ung studentska i klassen pratade med mig ofta, han ville ha henne själv kan jag tänka mej, han hämnades på mig genom att prata skit om mig till några chefer där vi praktiserade samtidigt. Han ville sabotera för mig, sen drog han några skämt om min göta-dialekt på ett mycket rått sätt. Så när jag läser andras historier om konstiga personer på hög akademisk nivå så blir jag inte förvånad. Män krossar män.

    @leifer ska titta på den nu och skriva kommentar.

  45. Stina Says:

    Nu har en annan Stina än jag – som skrivit här länge – dykt upp igen. 😦

  46. Musse Pig Says:

    OT! OBS! Läs Roland Poirer Martinssons krönika i dagens SVD: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vi-borde-prata-om-feminismen_6460944.svd
    När läste man senast något så friskt om feminismen i svensk press (förutom Corren då)?

  47. JD Says:

    Jag tror filmen fick sin final touche av humor i och med de lysande kommentarerna från S och AN.
    Fullkomligt obetalbar humor.Det är en konst att låtsas som att man menar allvar fast man egentligen drar humorn till sin spets

    Tack ska ni ha! Ni är underbara!

    Robert Gustafsson och det övriga gubbväldet inom humoreliten, släng er i väggen ni har mött era överkvinnor!)

  48. Tanja Suhinina Says:

    Hur gick tjejen på bio om hon inte hade plånboken med?

  49. Helena Says:

    Tanja Suhinina säger: 12 september 2011 kl. 9:40
    Hur gick tjejen på bio om hon inte hade plånboken med?

    Hon log väl extra sött till den manliga dörrvakten?

  50. Mina Says:

    Om mannen och kvinnan i den här filmen varit två vänner som gått på en dejt. Vilka situationer hade varit fel då?

    Hade min vän glömt sin plånbok hade jag först erbjudit mig att låna ut pengar, om det inte gått så hade jag inte låtit hennom diska ensam. Hade min vän inte erbjudit sig att betala lite för bensinen eller försökt bjuda igen på något vis hade jag inte träffat hennom igen.

  51. Hjalmar Says:

    Musse Pig 6:52:
    Ja, instämmer! ”OT! OBS! Läs Roland Poirer Martinssons krönika i dagens SVD: http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/vi-borde-prata-om-feminismen_6460944.svd

  52. Aktivarum Says:

    Mina

    ”Om mannen och kvinnan i den här filmen varit två vänner som gått på en dejt. Vilka situationer hade varit fel då?”

    Det stora felet med det resonemanget är att de var inte två vänner som gått på en dejt och om de hade varit det hade det inte ens varit en dejt.

  53. Fredrik Says:

    http://www.aftonbladet.se/wendela/article13599281.ab?teaser=true

Lämna en kommentar