Sjuåringar anmälda för våldtäkt

by

I Kungsbacka har två sjuåriga pojkar polisanmälts för våldtäkt av en 14-årig flicka. Sjuåringarna ska ha fått flickan att klä av sig, och därefter ska de ha gnidit sina könsorgan mot henne.

Här kan man snabbt konstatera två saker:

1. De påstådda förövarna är sju år gamla. Sju.
2. Det påstådda offret är dubbel så gammal.

Jag försvarar inte handlingen. Men nog är det ett tecken på att något gått snett i vårt samhälle när dessa två sjuåringar polisanmäls för våldtäkt med anledning av detta.

Begreppet våldtäkt har breddats kraftigt på senare tid. Det är en juridisk breddning som kommit till stånd på politiskt initiativ. Uppenbarligen börjar den bredare definitionen göra inslag i folkmedvetandet.

Det är oroande, eftersom det urholkar det allvarliga i riktiga våldtäkter. En riktig våldtäkt är ett vidrigt brott.

Gunnar Jirven är tillförordnad förvaltningschef på socialtjänsten i Kungsbacka kommun. Han har en sund inställning till det hela. Jirven kallar enligt Expressen det inträffade för ”en lek som gått överstyr”.  Det verkar vara en rimligare beskrivning än ”våldtäkt”.

Man ska vara försiktig med orden.

Läs mer här. Tack för tipset, Pether.

För övrigt: Jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (fp) säger att statsanställdas sexköp utomlands ska bestraffas. Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!


67 svar to “Sjuåringar anmälda för våldtäkt”

  1. Christer Persson Says:

    Varför är det inte flickan som har anmälts för våldtäkt?

  2. hsl Says:

    Sabuni har tydligen svårt för det där med lagen. Svensk lag gäller inte utanför sveriges gräns. Är det för mycket begärt att en minister borde veta det?

    Hon erkänner att de inte finns någon laglig rätt att göra detta. Så vad det är då istället är ett brott emot ”värderingarna”. Vad jag vet är det inte olagligt att inte dela värderingar och sålunda svårt att bestraffa.

    Borde man inte ha en rätt bra ställning i en stämning eller dyligt gentemot sin myndighet om de straffar en för detta då man inte har gjort något lagligt fel?

  3. Clabbe Says:

    Nyamko Sabuni:

    I Kongo har man uppmärksammat en del oönskade händelser i tjänst där man inlett relationer med kvinnor i behov. Den typen av relationer kan egentligen aldrig vara jämställda utan det är utnyttjande av någon i underläge

    Så inte ens regelrätta förhållanden ska tillåtas av översteprästinnan Sabuni?

    Vad blir nästa steg? Ska man inte heller få bli tillsammans med någon i Sverige som är i ett ekonomiskt underläge?

    Sjuklöverns moralpolitik blir alltmer bisarr.

  4. Clabbe Says:

    Hur små barn kan egentligen dömas för våldtäkt? Ska amning likställas med sexuellt övergrepp – på mamman?

  5. Arne Says:

    ”- Det finns en sexuell del i denna handling, men min bedömning är att det är en lek som har gått över styr. Det har sannolikt inte funnit några vuxna i närheten som har kunnat sätta gränser. Nu behövs det utredas om det finns gränsöverskridande tendenser hos pojkarna, säger hon.”

    Ursäkta men är det inte i första hand flickan som behöver utredas?
    Vilken normal 14-åring klär av sig naken på en lekplats med två 7-åringar?
    Där vet vi nog alla hur rubrikerna sett ut om det varit en 14-årig kille och två 7-åriga flickor istället.

  6. hsl Says:

    ”Flera vuxna skall ha bevittnat händelsen och även dokumenterat det som grund för anmälan. Om – eller – varför dessa vuxna personer inte ingripit direkt är oklart.”

    Den sista meningen säger nog allt.

  7. Barely legal Says:

    Om Sabunis rättsbegrepp: Är det tänkt att fungera med reciprocitet? Dvs kommer regeringen att se positivt på om människor från katolska länder som kommer till Sverige och gör abort skulle drabbas av repressalier i sitt statliga jobb när de kommer hem? (Man kan tänka sig fler religiöst eller politiskt/ideologiskt inspirerade scenarier). Bara undrar.

  8. Nova Says:

    Såklart 14-åringe var helt i 7-åringarna våld. Kvinnor är alltid offer och oförmögna att ta vara på sig själv!

  9. Håkan Says:

    Skulle inte förvåna mig om flickan är förståndshandikappad. Vilken 14-åring skulle annars klä av sig naken på allmän plats inför två (i 14-åringens ögon) småbarn?

  10. Pelle Billing Says:

    Den ena pojken är född 2005. Han kan som mest vara 6,5 år gammal.

    Dvs en 6-åring och en 7-åring.

    Kan en 14-åring bli tvingad att göra något mot sin vilja av två småpojkar? Möjligen om hon är förståndshandikappad.

  11. Valeria Says:

    @Pelle Billing

    Jag tänkte precis samma sak.

  12. John Nilsson Says:

    Svårt att ha någon uppfattning i ärendet utan att veta mera om de inblandade personerna och omständigheterna i övrigt, men det låter onekligen rätt absurt att det är de sjuåriga pojkarna som polisanmälts och inte den fjortonåriga flickan. Är det någon som tror på en polisanmälan mot två sjuåriga flickor för våldtäkt på en fjortonårig pojke?

    ”Clabbe” skriver om ammande gossebarn som eventuella sexuella förövare, men frågan är om man inte kan gå längre: kanske polisanmäler någon snart en ”patriarkal” spermie för penetration av en ”oskyldig” kvinnlig könscell (ett ägg), som inte otvetydigt gett sitt samtycke? ”Bättre att stämma i bäcken än i ån”, som det heter. Bättre att brännmärka allt som går att förknippa med pojkar och män riktigt från scratch, än att försöka förändra de patriarkala svinen på genusdagis, när de redan är ”förstörda” så att säga. Även på SvD:s ledarblogg är man ”bekymrad” över det otillräckliga genusarbetet på landets dagis:

    http://blog.svd.se/ledarbloggen/2011/03/07/mp-sthlm-alla-dagis-ska-vara-genusdagis/

  13. Mjauuuuuuuu Says:

    Jag har pojkar i 7 års ålder de tycker ju det är äckligt å pinsamt om de råkar se sexuella händelser i en film på TV typ Agent 007 hånglar med en brud. Att 7åringar skulle kunna verkställa sexuella händelser är helt osannolikt, som
    jag sagt tidigare vilket problem har den 14 åriga tjejen, för till skillnad mellan en 14 åring å en 7 åring är att 14 åringen vet vad sex är det vet inte 7 åringen. Detta är könsrasism inget annat, vore 14 åringen en kille hade han åkt dit direkt.

  14. JL Says:

    Som det låter i artikeln så fanns det vuxna som tittade på och dokumenterade vad som skedde.

    Ett scenario skulle kunna vara att precis som det tidigare nämns att den 14 -åriga flickan var förståndshandikappad och de som bevittnade händelsen tyckte att det från början var ”kul” när småpojkarna(kanske även drev på) lockade, lurade eller vad de nu gjorde för att få henne att klä av sig.
    Framkommer inte hur vuxna de vuxna egentligen var, kan vara äldre syskon till pojkarna som fick en ”kul” idé.

  15. Jämställdhetsfeministern Says:

    Ett solklart fall av gruppvåldtäkt mot barn. De båda pojkarna måste rimligen dömas till ett par års fängelse för detta. Annars är det skandal och ännu ett bevis på hur förtryckta kvinnor är i Sverige.

  16. Jämställdhetsfeministern Says:

    Nyamko Sabuni: ”I Kongo har man uppmärksammat en del oönskade händelser i tjänst där man inlett relationer med kvinnor i behov. Den typen av relationer kan egentligen aldrig vara jämställda utan det är utnyttjande av någon i underläge”.

    Sabuni har rätt. Svenska män ska självklart förbjudas att ha relationer med kvinnor från Afrika, Asien och Latinamerika. Att som svensk man ha en relation med en kvinna från dessa platser är att betrakta som ett grovt moralbrott, eftersom en sådan relation aldrig kan vara jämställd.

  17. Jämställdhetsfeministern Says:

    @Barely legal

    Självklart skulle det inte vara okej om andra länder tillämpade sina lagar i Sverige. Våra svenska, feministiska lagar är moraliskt överlägsna alla andra lagar i världen och måste därför accepteras av hela jordens befolkning och gälla överallt i universum.

  18. JD Says:

    Den ena pojken är bara 5 eller 6 år och den andra har möjligen fyllt 7 i år eftersom dom är födda 05 och 04!!!
    Att vuxna feministjävlar är så snabba att direkt döma dessa småpojkar och utse en nästan straffmyndig tjej som utsatt offer är sjukt.
    Förmodligen dömer man pojkarna så snabbt därför att det passar den feministiska bilden av hur ”män” är.
    Fullkomligt sjuka människor som utnyttjar dessa barn i eget syfte. Fullkomligt sjuka människor!!!

  19. Zzzzzz Says:

    ”Flera vuxna skall ha bevittnat händelsen och även dokumenterat det som grund för anmälan. ”

    Hur var det nu egentligen. Fanns det vuxna eller inte?

    ”Det har sannolikt inte funnit några vuxna i närheten som har kunnat sätta gränser.”

    Något är riktigt, riktigt fucked up i dagens Sverige när man får läsa sådant som detta…

  20. doomspawn Says:

    De enda som ska polisanmälas i det här fallet är de vuxna som ”dokumenterade” händelsen och inte ingrep. Vad gjorde de med ”dokumentationen”?

  21. John Nilsson Says:

    Jämställdhetsfeministern säger:
    ”Sabuni har rätt. Svenska män ska självklart förbjudas att ha relationer med kvinnor från Afrika, Asien och Latinamerika. Att som svensk man ha en relation med en kvinna från dessa platser är att betrakta som ett grovt moralbrott, eftersom en sådan relation aldrig kan vara jämställd.”

    Helt riktigt. Svenska kvinnor kan däremot ha relationer med män från dessa länder, ja alla länder, eftersom den patriarkala könsmaktsordningen är global och kvinnor följaktligen alltid är i underläge. Eller hur blev det där nu då?? Borde inte alla relationer mellan män och kvinnor vara omöjliga då?

    Skit samma. Det viktiga är att vita feministiska medelklasskvinnor kan säkra tillgången till såväl vita som svarta (framgångsrika) män, och undanröja konkurrensen om vita män från (tämligen ”vanliga”) svarta kvinnor.

    (Det är också här som islams syn på relationer mellan muslimska och icke-muslimska män och kvinnor blir så svår att kritisera för dessa vita feministiska medelklasskvinnor, trots dess i övrigt så påtagligt patriarkala och ”rasistiska” karaktär (gentemot icke-muslimer). För i ovan nämnda avseende har såväl fundamentalistiska feminister, som dito muslimska män, en given och långsiktigt hållbar intressegemenskap.)

  22. Carl Says:

    Kunskapen om barns sexualitet är inte direkt hög – vissa hävdar nog gärna att den inte existerar. Varför man antagligen i det här fallet helt sonika anmälde händelsen och därmed lämpade över den djupt obekväma situationen.

    För övrigt tänkte Sabuni låta omskära sin son, men så kom hon på att det kanske skulle vara bättre om han själv fick välja när han blev vuxen. Så den hycklande inkvoterade människan borde ingen lyssna två gånger på.

  23. Lorem Ipsum Says:

    @Zzzzzz, dom fanns om det passar agendan, annars så fanns dom inte. Det kan falla åt vilket håll som helst. Men som du skriver det är skrämmande att journalisterna kan skriva sånt där trams utan att ens reagera.

  24. Torstensson Says:

    jämställdhetsministern

    Som jag sagt innan. Det här som Sabuni säger är oroväckande.

    I slutet på mitt inlägg lägger jag fram en idé som jag hade velat ha synpunkter på.

    För det första hur ska det avgöras ifall det är en prostituerad eller en kvinna som har frivilligt sex med en låt oss säga vit man. Det kommer inte vara lätt att utforma en sådan juridik som blir praxis.

    Lägg märke till hennes ordval. ”I behov”. Dvs det behöver inte röra sig om prostituerade. Är det detta man vill nå? Vill man försöka omöjliggöra för svenska män att gifta sig med kvinnor från andra länder?

    Detta kommer ju lägligt när väldigt många svenska män insett att det finns kvinnor utanför Sveriges gränser.

    I övrigt vill jag berätta hur det går till. Jag vet inte om det stämmer men jag pratade med en invandrare på en buss om saken som jag ibland morsar på. Det är tydligen inte så svårt att få en kvinna från ett annat land till Sverige. Enligt honom kommer myndigheter i hennes land kontakta migrationsverket som sedan kontaktar dig med frågor om det stämmer att ni är ihop. Bilder på er tillsammans kan begäras (så gjorde dom i hans fall) och sen ska man hålla reda på lite datum kring när man träffades. Man fick även andra frågor och dessa frågor ställs tydligen inte med er två närvarande utan en och en. Sen är det DU som ska försörja henne tills hon kan stå på egna ben. Dvs hon får inga bidrag under tiden hon lär sig svenska. Men det är just där jag har en idé. För att öka mångkulturen i Sverige och blandäktenskap (som det så förnedrande kallas) så vore det bra om man hade startat en fond. För män. Enbart män.

    Till fonden skänker privatpersoner i Sverige pengar, dessa pengar delas sedan ut till personer som söker ekonomiskt stöd eftersom EN lön i Sverige blir svår att klara sig på under tiden din fru lär sig svenska (som hon får gratis på SFI).

    Denna fond skulle inriktat sig till män som finner det ekonomiskt omöjligt att få sin partner till Sverige. Fonden hade retat upp radikalfeminister nått så in i bomben, men jag ser det som en ytterst humanitär handling. Kärlek över gränsen blir nu helt plötlsigt mer möjligt för svenska män.

    En fråga, hade ni stöttat ett sådant initiativ? Pratar inte rent ekonomiskt såklart, utan rent moraliskt. Synpunkter från panelen. Fonden hade naturligtvis också hjälpt homosexuella svenska män att få ekonomiskt stöd medan deras kille studerade på SFI. Enda haken är att fonden enbart riktar sig till män. Kvinnor har redan redan sin egen lobbygrupp, feminister och kvinnojourer.

  25. omar Says:

    @Jämställdhetsfeministern

    Dina kommentarer är rätt roliga.

  26. Access Says:

    Jag tror det mesta är sagt om både utlandstjänstgöring och sexlekande barn här ovan.

    Däremot kan man ju undra om inte de vuxna som dokumenterade barnens sexlekar borde sättas dit för barnpornografibrott? Det torde väl vara olagligt att inneha sådant material?

  27. Men@Work Says:

    Det finns ingen gräns för moralisternas framfart i regering och riksdag. Totalitär förföljelse och angiveripolitik värdigt en DDR-stat. Sabuni och co borde skämmas! Totalt utskrattade blir de i EU.

  28. JD Says:

    Vilket syfte har GT då man sätter åldern till 7 åringar då detta inte stämmer.
    Varför väljer man att vinkla händelsen genom att intervjua personer som snarare ser barnen som förövare och våldtäktsmän än offer och barn.
    Många läsare klarar inte av att se medias knep och vinklingar vilket man gärna utnyttjar.
    I det här fallet tror jag dock inte att speciellt många är så dumma att man köper journalistens personlig vinkling av artikeln.
    Fullkomligt perverst lågt bottennapp av GT’s journalist.
    En grov missbedömning av GT’s läsare denna gång trots att artikeln var ekonomiskt lönsam för tidningen på kort sikt.

  29. Maskulinum Says:

    Fråga till jämställdhets minister Nyamko Sabuni. Innefattar detta utspel att svenska statsanställda kvinnor förbjuds ha rela-tioner med män utomlands? Pojkar och män i underläge och i behov av mat för dagen.

  30. John Nilsson Says:

    Det ”systerliga” trycket verkar ha blivit för starkt för Nyamko Sabuni, helt klart. Kvotering till styrelser och nu detta. Vad kommer härnäst?

    http://www.newsmill.se/artikel/2011/08/03/d-rf-r-b-r-vi-inf-ra-k-nskvotering-till-offentliga-bolagsstyrelser

  31. Jämställdhetsfeministern Says:

    @Maskulinum

    Var inte löjlig. Vi lever inte på 1800-talet längre. Den svenska staten kan i vårt moderna, feministiska/jämställda samhälle inte förbjuda svenska kvinnor att ha relationer med någon. Kvinnor i Sverige har idag rätt att helt och hållet bestämma över sina egna liv.

  32. Nova Says:

    @maskulinum: jag tar mig friheten att svara för Sabuni; det är naturligtvis en självklar rättighet för statanställda kvinnor att ha en romans på tjänsteresan. Sådana är givetvis alltid ömsesidiga. Det är också vällovligt att kvinnor bejakar sin sexualitet och tar för sig. Detta gäller speciellt förhållanden mellan något äldre statsanställda kvinnor och yngre lokala män.

  33. Pether Says:

    Harry Potter ur en feministisk synvinkel

    haha, alltid lika roligt att få sig ett skratt genom att läsa feministbloggar.

    ”Voldemort personifierar ondskan och är även en symbol för patriarkatet.”

    Lulwhut?

  34. Pether Says:

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article13436889.ab

    Varför ska han betala underhåll? Det är ju inte jämställt.

  35. Matte Says:

    Bissart, är det 1 april flera gånger i veckan nuförtiden eller?

  36. Olle Says:

    Eftersom ingen av de inblandade är straffmyndig så kan polisen inte göra så mycket.

    Däremot finns anledning att kolla på vilket sätt händelsen dokumenterades av kringvarande vuxna, eftersom det kan vara barnpornografi att filma eller fotografera barn i sexuella situationer.

  37. CaseyJones Says:

    Det är för övrigt psykologen som har sagt ”en lek som gått överstyr”, inte Gunnar Jirven från socialtjänsten, om det nu spelar någon roll. Men rätt ska va rätt tycker jag…

  38. Joakim Says:

    Hur lyckas två sjuåringar få en fjortonåring att klä av sig för att sedan olla henne? Är det bara jag som undrar hur pass tafatt denna flicka måste vara? Jag hatar mansgrisar som tycker att lättklädda/flörtiga kvinnor får skylla sig själva, men i det här fallet känner jag mig väldigt förvirrad.

    Och inte för att jag vet vad den övriga nyheten riktigt har med genus att göra, men jag håller absolut med om att det är fullständigt absurt att bestraffa en statsanställd för att h*n gör något som är helt lagligt i ett annat land. Det påminner lite om hur Norge redan fungerar idag, men där gäller detta alla medborgare. Har Nyamko Sabuni möjligen inspirerats av Beatrice Ask?

  39. Aktivarum Says:

    Joakim:

    Det var nog 2st Casanova-Assange pojkar med ”WIkileaks superkrafter” som gav sig på en 14-årig Anna Ardin flicka.

  40. Maskulinum Says:

    Tack för att fler feminister bekräftar det. Då är alla frågetecken uträttade för min del.

  41. JD Says:

    Rasister ser 6 och 7 åringarna som bevis på att s.k blatteungar är blivande våldtäktsmän.
    Feminister njuter över att nu kunna hävda att även småpojkar är våldtäktsmän.
    Pajasjournalister njuter av att ha en politiskt korrekt nyhet att vinkla som man vill.
    Två barn pekas idag ut som värsta förövare och våldtäktsmän i media oxh på bloggar. Barn som oavsett om tjejen själv tog allt eller litet initiativ till händelsen alltid är ett offer, kanske mer än 14 åringen. Sverige är ett sjukt land nu mera med folk och journalister som älskar politiskt korrekta syndabockar.
    GT och annan media ska skämmas för sitt sätt att vinkla denna nyhet. Jag hoppas vettiga journalister vågar visa sitt missnöje innan denna nyhet är gammal inim kort.

  42. Ol Gregg Says:

    Det här kan faktiskt vara fråga om en våldtäkt. Åldersbestämmandet är inte så säkert i Sverige när det gäller invandrare, då många förstör sina pass för att lättare få stämpeln ”skyddsbehov”, eller för att kunna säga att de är yngre.

    Sen kan jag också förtälja att en av mina vänner råkade ut för ett rånförsök av en liten kille som kanske var 8 år gammal och hade kniv. Givetvis gav han inte något till ungen,
    men en rädd 14-åring kanske inte står på sig.

    Så detta borde egentligen räknas som en gruppvåldtäkt av två ungar som emulerar någon äldre, men är för små för att ”tända nog” för att fullborda den.

    DET är det obehagliga.

  43. Jakobsson Says:

    När jag läser artikeln så slås jag av hur absurda prioriteringar psykiatrin gör, man anser att tre barn som lekt en sexuell lek behöver vård, medan människor med depression och andra problem inte får tillgång till vård pga. resursbrist.

    Den hysteriska feminismen har verkligen drivit fram rent förödande prioriteringar av våra gemensamma resurser. Politiker, polis, socialtjänst och sjukvård förväntas satsa obegränsat för att bekämpa ”patriarkalt våld” (oavsett om patriarkerna är 6 år)medan andra grupper underprioriteras och blir utan vård/stöd.

  44. John Nilsson Says:

    Pether, 08 augusti 2011 kl. 23:04,
    Bloggaren feminisstbrud skriver också:
    ”Bellatrix Lestrange: I Harry Potter-böckerna kan kvinnor inte bara vara lika modiga och tuffa som män – de kan också vara lika onda. Bellatrix Lestrange drar sig inte för något och dödar det som hon tycker dödas bör.”

    Sen vet jag inte om hon tycker det är bra (och ett sätt för kvinnor att ”ta plats” kanske) eller om det faktiskt är ett erkännande av att kvinnor också kan vara ”förövare”, inte bara ”drabbade” och ”offer”.

  45. Pether Says:

    Och som vanligt börjar rasismen att flöda. Haha. Jävla tragiska människor.

  46. Hjalmar Says:

    Fullständigt vridet. Bland det sjukaste jag läst, på flera sätt. Det krävs verkligen feministisk pk-media/pk-myndigheter för detta. Sverige är fantastiskt… Var annars skulle denna idioti kunna uppstå?

  47. Itchy Says:

    @Pether
    Var ”flödar” rasismen?

  48. Läsaren Says:

    Itchy,

    Pether är bara en sådan där manisk ”rasist”- rapande vänstertomte. Ignorera. MVH =)

  49. Nils Jungenäs Says:

    Men för i helvete!
    När man är sju år gammal vet man ju inte vad sex är, det vet man däremot när man är 14. 14-åringen har klätt av sig naken och har två sju-åringar som står och gnider sina könsorgan mot 14-åringen… Vem begår ett övergrepp mot vem?!?

  50. Gonzo Says:

    Flickan ”måste” vara psykiskt sjuk eller förståndshandikapad annars är det hon som ska åtalas och dömas.
    Även om flickan är sjuk eller skadad så kan inte två 6-7 åringar åtalas, dömmas eller straffas på annat sätt. Dom är två mycket små barn.

    Precis som någon skrev tidigare så kan det röra sig om äldre syskon till pojkarna eller bara äldre killar som drev på pojkarna och som filmade för att det var roligt. Väldigt osmakligt och i mina ögon straffbart om det är så.

    En annan tanke som rusar genom min skalle var: Barnporr. Tänk om dom vuxna är pedofiler som filmar barnporr men som blivit avbrutna eller avslöjade och nu skyller på att dom blev vittnen till händelsen?
    Om flickan var handikappade spelar nog ingen roll för en pedofil.

    Vilket kön har den eller dom vuxna som filmade händelsen? Vilken relation till barnen?

  51. dolf Says:

    Varför förutsätter alla att ett övergrepp har begåtts över huvud taget? Är det nån som har frågat 7-åringarna och den 14-åriga flickan hur de ser på saken?

  52. Den siste ateisten Says:

    ”Marie Carlsson, barnpsykolog och enhetschef på Sahlgrenskas psykiatriakutmottagning för barn och ungdomar, menar att händelser som denna är ytterst ovanliga. Och att alla tre inblandade nu behöver få vård”.
    Ja, någon behöver vård men det är knappast de lekande barnen. ”Ytterst ovanliga”, lol.

  53. Pether Says:

    Itchy se bara på Ol Gregg. Det är inte 7åriga pojkar som lekt med tjejen, utan två 18+åriga invandrarmän som ljugit som sin ålder som våldtagit den renrasiga svenska flickan.

    Läsaren: så man är automatiskt vänster för att man inte hatar alla som inte är fädda i samma land som jag? Hur fick du till den tankevurpan? OSguld till dig kanske?

  54. Leoliberal Says:

    Det verkar som Sverige sakta börjar skapa sitt eget new speak!

    Jag bloggade häromdagen om vikten vid att använda rätt ord – eller snarare att inte använda fel ord: http://leoliberal.wordpress.com/2011/08/02/att-inte-anvanda-fel-ord/

  55. Ol Gregg Says:

    ”Rasister ser 6 och 7 åringarna som bevis på att s.k blatteungar är blivande våldtäktsmän.”

    Trots att ingen sagt vilken etnicitet det gäller, så gör vi redan detta antagande för att vi vet att det är rätt.

    Jag tror att det är pga kultur,
    du tror att det är gener.

    Vem är isf rasist?

  56. JD Says:

    Ol gregg
    Du jobbar inte som hjärnkirurg va?
    Tack för skrattet i alla fall…

  57. Ol Gregg Says:

    Sen undrar jag också lite varför alla som säger sig se ”rasism” i en tråd aldrig har en fin motivation, eller kan hålla sig borta från personattacker.

    Hoppas iaf att Pethers döttrar aldrig måste råka ut för det som den här 14-åringen råkade ut för.

    För att jag har svårt att tänka mig att en flicka frivilligt klär av sig naken och juckar med två 7-åringar.

    Mer sannolikt är faktiskt att hon blev hetsad till detta, eller att 7-åringarna inte var 7-år, utan hade fejkat ålder för asyl.

    http://politisktinkorrekt.info/2011/08/05/mystiken-tatnar-kring-den-sa-kallade-11-aringen/

    Tro mig, våldtäktslagarna borde ändras i Sverige, jag är helt för att tolkningen av ”våldtäkt” borde skärpas.

    Då jag själv, och många andra definitivt är ”våldtäktsmän” såsom det ser ut idag.

    Men i vissa fall måste man faktiskt stanna upp och tänka ”är det här verkligen rimligt?”

  58. Pether Says:

    Så vi har en rasistisk feminist här. Thats a first.

  59. Jämställdhetsfeministern Says:

    Ol Gregg:

    Exakt! Självklart är det våldtäkt. Vi vet ju hur 7-åriga män från vissa kulturer är – dvs i själva verket 25-åriga knivbeväpnade pedofil-ligister, som ljuger om sin ålder för att få komma hit till vårt feministiska, jämställda paradis och våldta stackars värnlösa ariska tonårsflickor. Konstigt att inte fler än Old Gregg har fattat detta.

    Som jag sa, 7-åringarna ska sättas i fängelse för våldtäkt mot barn. Om det visar sig att de är från något annat land ska de sedan utvisas.

  60. Gonzo Says:

    Ol Gregg:

    Visst kan man ljuga om sin ålder, men att förvandlas från 18+ eller 15+ ner till 6-7 år???

    ”För att jag har svårt att tänka mig att en flicka frivilligt klär av sig naken och juckar med två 7-åringar.”

    Och? Det är många som inte kan tänka sig att vuxna karlar skulle ha sex med barn. Eller att 25 kvinnor deltar i en pedofilgrupp.
    Men bara för att man inte tror det så förekommer det. Öppna ögonen och se verkligheten i stället för att sitta och tro och anpassa allt efter din tro

  61. Itchy Says:

    @Ol Gregg
    ”För att jag har svårt att tänka mig att en flicka frivilligt klär av sig naken och juckar med två 7-åringar.”
    personligen har jag svårare att tänka mig 7-åringar jucka på en fjortoårig flicka.

  62. Moog Says:

    Är det verkligen så svårt som föregående skrev att tänka sig två sjuåriga pojkar jucka mot en flicka? Social reproduktion pågår ständigt, i alla kulturer. Ibland blir det problematiskt. De här pojkarna har en bild av hur saker och ting fungerar, svårare än så är det inte. Ändring!

  63. JD Says:

    Moog
    För mindre än 7 månader sedan var dessa pojkar 5 och 6 år. Möjligen är dom det fortfarande eftersom åldern på pojkarnna har avrundats uppåt av en beräknande journalist för att ge större trovärdighet åt hans egna perversa feministiska fantasier.
    Att kalla dem 7-åringar är fel!
    Varför tar inte media upp detta utifrån att en könsmogen tjej på 14 år kan ha påverkat två småkillar till sexuella lekar istället för att sätta gränser.

    Vill vi ha en situation i sverige där det ses som lagligt att kvinnliga 14 åriga barnvakter ”råkar” ha sex med småbarn bara för att feminister anser att unga kvinnor alltid är offret?

    Undra förresten hur många barnexperter som intervjuades av tidningen innan man fick de svar man ville publicera samt vilka svar från polisen man valde bort.

  64. Jourhavande man Says:

    Denna berättelse är väldigt märklig, ur flera aspekter:
    1.)
    varför var det inte den fjortonåriga flickan som polisanmäldes för våldtäkt, som Christer Persson föreslog (08 augusti 2011 kl. 19:06)?

    Flickan befinner sig uppenbarligen närmare straffmyndig ålder än pojkarna, som väl inte ens borde kunna polisanmälas per definition, eller?

    Det borde i och för sig inte hon heller men om en utomstående har ett val mellan att polisanmäla en sjuåring och en fjortonåring, så känns det för mig YTTERST långsökt att välja den förra.

    Flickan borde, p.g.a. sin ålder relativt pojkarnas, ha betydligt större förmåga att freda sig, kontrollera situationen, o.s.v.

    2.)
    varför ingrep ingen av de utomstående, som tydligen iakttog händelsen?

    3.)
    varför leker en fjortonårig flicka med två sjuåriga pojkar till att börja med och hur kan en sådan lek urarta på detta vis?

    4.)
    m.m.

  65. Jourhavande Man AT Roslagens Mansjour Says:

    Anledningen till att pojkarna, snarare än flickan, ses som förövare finns (såklart?) att hämta i en sorts ”traditionell” syn på sex mellan två individer av motsatt kön.

    Den synen präglar f.ö. våldtäktsdebatten i stort och trots att den är ganska enkel att skärskåda, så tycks inte tillräckligt många (med makt) förmå göra det och/eller förmå att se kopplingen mellan den och förslag på strängare våldtäktslagstiftning, o.s.v.

    Innebörden av den traditionella synen är att män är ”jägare” och kvinnor ”byte”, oavsett övriga omständigheter. Det kan liksom inte förhålla sig på något annat sätt.

    Väl inne i sängkammaren, eller var nu ”akten” kan tänkas äga rum, så är ett slags ”mål” att mannen s.a.s. penetrerar kvinnan, d.v.s. gör ett ett slags intrång i hennes privatliv.

    Sådana kan aldrig vara bra.
    Den sexuella akten mellan två individer av motsatt kön blir därvidlag en sorts våldtäkt, p.g.a. intrånget.

    Mannen anses vara dominant och kvinnan passiv.
    Vad är förresten motsatsen till ”våldtäkt”?
    Är motsatsen: att ”ta en kvinna”?
    ”Ta” hur då? Med storm?

    Det säger i såfall ganska mycket.
    Själva verbet ”våldta” (/ta med våld) ter sig löjeväckande och förlegat. Något som borde förpassas till arkiven och studeras av forskare.

    För några år sedan skrev Svd en artikelserie, om att män och kvinnor är inkompatibla, vilket exemplifierades på olika sätt.

    Mannen och kvinnan tänktes t.ex. vara jämställda överallt i hemmet utom i…sängkammaren, där mannen skulle vara dominant (/ett djur, kort och gott).

    Enl. artikelserien (som jag säkert kan leta upp vid intresse), så ville tydligen många kvinnor har just en sådan man.

    Lite märkligt, kan tyckas, mot bakgrunden av tankar om ett jämställt samhälle.

    Vissa kvinnor fantiserar även om att bli våldtagna.
    Det framstår för mig som ganska fascinerande.
    Har något forskat på det området?

    Det talas ibland om sociala konstruktioner och att ”könet” är en sådan.

    Min fråga lyder:
    är dagens ”jämställdhets”-ivrande en social konstruktion?

  66. Jourhavande Man AT Roslagens Mansjour Says:

    ”Enl. artikelserien (som jag säkert kan leta upp vid intresse), så ville tydligen många kvinnor ha just en sådan man.”

  67. Grodan Boll Says:

    Frågan är hur domstolen hade resonerat om fallet hamnat hos dem. Hittills har rättspraxis satt ett maximalt ”åldersgap” på tre år för att låta unga människor ha sex utan att det klassas som barnvåldtäkt.

    Men sju års skillnad? Och med förövarna som den yngre parten?

    Det ska till en kaxig åklagare för att gå vidare med ett sådant åtal, eller idiologisk. Kanske Claes Borgström är ledig?

Lämna en kommentar