Kvinnor verkar trivas i denna fälla

by

Man ser ofta i media att deltidsarbete är en så kallad kvinnofälla (se exempelvis här och här och här). Med det menas att kvinnor egentligen vill jobba heltid, men hindras att göra det.

Titt som tätt dyker dock information upp som tyder på att verkligheten är en annat. Många kvinnor vill uppenbarligen begränsa sitt förvärvsarbete till deltid.

Nu visar exempelvis en undersökning som Ekot på Sveriges Radio har gjort att all fler sjuksköterskor väljer att jobba deltid. På grund av stressiga arbetsförhållanden, säger Ekot.

I en undersökning som Vårdförbundet själva har gjort pekar resultatet i samma riktning. Där uppger 40 procent av förbundets medlemmar som jobbar heltid och är under 29 år att de egentligen helst skulle vilja jobba mindre. Detta skriver Sveriges Radio.

Intressant nog säger Johan Larsson, vid Vårdförbundet i Västerbotten, så här:

”Elva procent av våra medlemmar är män och jag känner nästan inte till någon man som jobbar deltid.”

Det är som sagt inte första gången tecken dyker upp på att intresset för deltid är könsberoende – kvinnor gillar deltid.

Om det nu är ”stressiga arbetsförhållanden” som får sjuksköterskor att vilja gå ned på deltid – drabbar den stressen inte män? Är det lugnt kring manliga sjuksköterskor? Eller tål män stress bättre?

Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!

Här bloggade jag nyligen om en internationell undersökning som visade att två av tre kvinnor helst vill begränsa sitt förvärvsarbete till deltid.

En tanke: Jag undrar om kvinnors förkärlek för deltid kan tänkas påverka deras genomsnittliga framgång i karriären?

För övrigt 1: Apropå kvinnofälla – vi har blivit vana vid att få veta att kvinnor drabbas värst av det mesta. Nu har jag råkat se att kvinnor drabbas värst av mardrömmar också. Se här. Och i psykvården är kvinnor mest utsattahär. För övrigt har en forskare hittat ännu ett plågoris för kvinnor – de tvingas klä sig efter sin ålder (här). Det är väl patriarkatet som tvingar, kan man förmoda. Visste du förresten att kvinnor tvingas in i alltför trånga kostymer (här)? Och Räddningsverket säger att kvinnor hindras från att bli brandmän, så därför måste kraven sänkas (här).

För övrigt 2, en helt annan sak: Två unga tjejer tog taxi från Stockholm till Örebro, där de lämnade taxin springande istället för att betala. De åtalades för bedrägligt beteende, så kallat snyltningsbrott. Nu har dock tjejerna frikänts i både tingsrätten och hovrätten, med motiveringen att tjejerna sagt att en ”kille” i Örebro skulle betala resan (vilket han uppenbarligen inte gjorde). Jag undrar – hade bedömningen blivit densamma om det varit två killar som tagit springnota? Läs mer här. Tack för tipset, Fredrik!

39 svar to “Kvinnor verkar trivas i denna fälla”

  1. Ullis Says:

    Kvinnor vill jobba deltid för att männen inte delar hemarbetet och det tidskrävande ansvaret för barnen. Kvinnor vill inte offra barnen och det ska hela sammhället vara ”Dj&(/)-igt” tacksamma för.

    Kvinnor lever tyvärr felaktigt i den tron att männen tar på sig sin könsroll som familjeförsörjare när kvinnor tar på sig sin könsroll som moder men ack, nej, nej. Män som är för ”jämlikhet” vill bara bli av med sin könsroll men utövar känslomässig utpressning via barnen för att kvinnor ska stanna kvar i sin könsroll.

    Det finns ingen ”kvinnofälla” om männen tvingades beltala underhåll ordentligt samt slutade att kräva varannan veckas boende med barn. Kvinnor som tar det större ansvaret för hem och barn ska naturligtvis ha kvar det ansvaret efter en separation. Feminismen daddar för mycket med näm.

  2. Jack Says:

    Hörde på tunnelbanan en kanske 16 årig kille berätta för en tjej att han stött något arbete mot trafficking och att bli tagen från sitt hem för att arbeta som slav någon annanstans var det värsta man kunde bli utsatt för som männniska.

    Det slog mig att för bara 10-15 år sedan var det nästan exakt vad han själv snart skulle råkat ut för genom värnplikten. Likheten är inte helt exakt dock, värnplikt är ofta värre genom att det är designat för att bryta ner en, innehåller stora mängder av misshandel (ex tvång att springa en mil under hot om fängelse (visst precis som med misshandel läker kroppen ihop sen, även om det kan krävas kirurgi om något gått av)) och att den är normaliserad på nationell nivå (95% i de normaliserade länderna förebrår dig för svaghet som klagar, istället för att 95% ser att du varit utsatt för övergrepp).

  3. Jocke S Says:

    Pär, ett tips jag funderat på ett tag, till en bok eller ett litet häfte?
    ”Våra vanligaste kvinnofällor – så upptäcker du dem, så undviker, ähum, så utnyttjar du dem!”
    Ett sådan litet häfte kunde man skicka ut till allsköns feministföreningar, politiska, kanske Riksdagen, DN-kultur, AB-kvinna, ja hela rasket…Med någon slags effekt…
    Utan ”kvinnofällor” stannar feministSverige!

  4. Matte Says:

    @Ullis

    Alla deltidsarbetande kvinnor som inte har barn då?

    Är det inte lika mycket ansvar att se till att mamman och barnen har mat på bordet, som för mamman att vara hemma? Jo det är det om man tänker ett varv till.

  5. Martin Says:

    Ullis,
    Det framgick att det inte enbart är kvinnor med barn som vill jobba deltid. Även singelkvinnor utan barn vill jobba deltid eftersom de ”prioterar andra saker än jobbet”.

  6. Access Says:

    Ullis,
    Jag rekommenderar dig att läsa följande artiklar.
    http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article10720018.ab
    http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/dags-att-gora-foraldraskapet-jamstallt_6088333.svd
    http://www.aftonbladet.se/wendela/article7583202.ab

    Det är bara att konstatera; Män vill men motarbetas både av kvinnor och institutioner.

  7. Jocke S Says:

    Ullis:”Det finns ingen ”kvinnofälla” om männen tvingades beltala underhåll ordentligt samt slutade att kräva varannan veckas boende med barn. Kvinnor som tar det större ansvaret för hem och barn ska naturligtvis ha kvar det ansvaret efter en separation. Feminismen daddar för mycket med näm.”
    Sån total okänslig dumhet, eller ren elakhet! Vet du vad det innebär att som pappa bli nedvärderad först av feministsamhället, allt är fel hur han än gör, sedan genom ”genuspedagogik” i sina barns förskola/skola, och sedan av sin f.d.?
    Som alltför ofta tillåts av samhället/soc kontrollera barnen med hjälp av sin biologiska och sociala könsroll, ibland genom lögner eller vinklingar om allt från ”mäns våld mot kvinnor”, till att ”det finns alkoholiserade pappor” (Reinfeldt, f.n statsminister)

  8. Dan Says:

    @ Ullis

    Så män ska tvingas betala underhåll och INTE ha rätten att bo med sina barn. Är det här jämlikhet? Vad är manen i ekvationen? En arbetsåsna?

  9. vmm Says:

    Ullis skrev: ”Kvinnor vill jobba deltid för att männen inte delar hemarbetet och det tidskrävande ansvaret för barnen.”

    Eller så kan man se det som att männen tvingas jobba heltid för att kvinnorna ska ha möjligheten att kunna jobba mindre för att ha förmånen att kunna vara hemma mer med barnen.

  10. Jämställdhetsfeministern Says:

    Ullis har helt rätt. Kvinnor vet inte sitt eget bästa. Kvinnor vill egentligen inte alls jobba deltid, utan de tvingas vara hemma på deltid med sina barn för att män inte tar sitt ansvar. Män tar aldrig sitt ansvar och det drabbar kvinnorna. Dessutom utövar männen känslomässig utpressning mot kvinnorna, med de stackars barnen som vapen. En av tusentals manliga härskartekniker.

    Självklart ska de deltidsjobbande (dvs ansvarsfulla och duktiga) kvinnorna ha minst lika hög lön och minst lika bra karriärer som de övertidsjobbande (dvs oansvariga och förtryckande) männen. Så att det blir jämställt.

    Män måste för övrigt också betala mer underhåll sluta kräva att få träffa sina barn. Så att det blir jämställt.

  11. Per Says:

    Allmän värnplikt är alltså värre än att säljas som slav och tvingas utstå sexuella övergrepp flera gånger dagligen under resten av sitt liv, du är så härligt nyanserad och vettig, Jack!

  12. Jämställdhetsfeministern Says:

    @Jocke S
    @Dan

    Som Ullis säger. Män och kvinnor är olika. Kvinnor är duktiga, ansvarstagande och samhällsbärande. Män är inkompetenta, ansvarslösa, lata, själviska och förtryckare. Män orsakar alla problem i världen och kvinnorna drabbas värst. Så är det.

    Män är simpla varelser som finns till för att hålla upp dörrar, betala räkningar och betala underhåll till kvinnor – och i övrigt ska män hålla käft. Ni borde genast finna er i detta och sluta förtycka kvinnorna genom att begränsa deras valfrihet och möjligheter till självförverkligande genom en påtvingad könsroll.

  13. Johan Says:

    Jag är själv sjuksköterska och arbetar heltid, vilket många av mina kvinnliga kolleger inte gör. Yrket är punktvis stressigt, men ibland är det också ganska lugnt. Det som är jobbigast är rörigheten i sättet att organisera arbetet. Det blir lätt flytande gränser och oklar ansvarsfördelning på en kvinnodominerad arbetsplats… Och dolda konflikter…

  14. Jack Says:

    Per,

    ”Allmän värnplikt är alltså värre än att säljas som slav och tvingas utstå sexuella övergrepp flera gånger dagligen under resten av sitt liv,”

    Tycker inte du gör en rättvis liknelse. Du har valt ut ett extremfall av civil trafficking när du jämför med den statliga.

  15. Matte Says:

    Jag har en del vänner på Facebook som är småbarnsmammor som jobbar i Stockholm men bor i andra delar av Sverige, de veckopendlar alltså. Deras statusuppdateringar börjar på tisdagskvällarna och ser ut ungefär såhär: ”Jag vill hem nu!”. ”Usch det är inte kul det här, undrar vad som händer hemma”. Osv..

    Sen på fredag är det glädjeyttringar. Dessa kvinnor hade nog offrat sitt lillfinger för att få vara hemma istället.

    Så jag tror denna ”fälla” är ett privilegie.

    En pappa har garanterat samma hemlängtan men tänker nog på att ge sin familj de bästa tänkbara ekonomiska förutsättningar, med det negativa att närheten i tid till sina barn påverkas.

    Vinnarna på detta? Mammor eller pappor? Fråga dem vid deras dödsbädd vad de ångrar!

  16. Pether Says:

    Per: De flesta traffickingoffer är pojkar som används som svart arbetskraft. Du verkar ha gått i den feministiska fällan och tror att trafficking endast är när flickor säljs som sexslavar.

  17. JockeH Says:

    Om jag vore du Pär så hade jag döpt artikeln till ”vissa kvinnor verkar trivas i denna sk fälla” för att undvika missförstånd. Därför att jag tror att rubriken är avgörande för hur andra tolkar ditt inlägg! (sk = så kallade)

  18. Matte Says:

    Håller med JockeH, allt kollektiv ihopklumpande är ju något av det jag själv ogillar från feminismen.

  19. Lövet Says:

    Jag trodde att tag att Jämställdhetsfeminsitern bytt nick till ”Ullis”, men det visade sig att han fått en copycat…

    …va, nej ni skämtar – menade hon allvar alltså, var hon på riktigt, finns det sådana?

  20. Aktivarum Says:

    JockeH:

    Att säga ”kvinnor” betyder inte samma sak som att säga ALLA kvinnor… Det börjar ärligt talat bli tjatigt med folk som har köpt den kritiska teorins hjärntvätt och tror de måste påpeka… ”hej han sade hästar…. ALLA hästar är inte sådana heeeeeej heeeeeeej! Det är superviktigt att slösa allas tid och påpeka sånt om och om igen som om kritiska teorin var gud”

    Matte:

    Problemet med feminismen är inte kollektivt ihopklumpande av män utan det faktum att de faktorer som hänvisas till män är extremt ovanliga. Hade man klumpat ihop saker som vanligen stämde hade bilden av män varit både mer positiv och mindre belamrad av gangsters och rika styrelsesnubbar.

  21. Aktivarum Says:

    Lövet:

    Ullis är på riktigt, läs vad hon skrev på Aktivarum som kommentar till inlägget om radikalfemism

  22. zoega59 Says:

    De flesta vill nog jobba heltid
    Men de flesta kvinnoyrken är slitsammare än de manliga.
    Sen är det många män som inte klarar markservicen.
    Jag har själv jobbat heltid över 23 år inom vård och omsorg.Javisst, vissa dagar slet man arslet av sej, medan andra dagar var lugnare

    Läste igår om en 24 årig tjej som jobbat 2 år som syrra och hon var redan utbränd. Så man undrar hur det står till med dagens ungdomar – orkar ni ingenting eller?

  23. Matte Says:

    @Zoega59

    är de flesta kvinnliga yrken mer slitsamma? Skulle inte tro det 🙂

  24. Olle Says:

    Hustrun, som jobbar heltid, rapporterar att de flesta av hennes väninnor gör sitt yttersta för att gå ner på deltid när de hittar ett deltidsjobb. För oss vore det otänkbart.

  25. AV Says:

    zoega59:
    Jamen självklart är kvinnliga yrken slitsammare än manliga. Alla vet ju att alla män håller till i luftiga direktörsvåningar, åker på trevliga konferenser medan deras kvinnor kör markservicen och snuskar runt på strippklubbar för bonusar och skattepengar.

    Typiska kvinnliga slityrken är takskottare, gruvsprängare, byggnadsarbetare, vägbyggare, lantbrukare, svetsare, gjutare, skogsarbetare, anläggningsdykare, räddningsdykare, sopgumma, saneringsarbetare, maskinreparatör…

    Yrken som gör att kvinnor med råge dominerar arbetsskadestatistiken i allmänhet och dödsstatistiken i synnerhet. Eller hur? Nä, just det!

    Prova coffeinfritt nästa gång.

  26. blomrabatten Says:

    Kvinnor i vården tvingas till deltidsarbete därför att arbetet är så tungt och stressigt så för att orka något annat än jobba, äta, sova är det en nödvändighet att arbeta färre timmar än fulltid. Det är det som diskussionen i Vårdfokus handlade om. Med eller utan barn eller sammanboende man. Kvinnor tar i regel ett större ansvar än männen i vården Ofta tar de få männen i vården liksom i hemmen inte ansvaret fult ut. Det är kvinnor på alla nivåer som står för grundarbetet. Det är kvinnorna som ser till att det finns mat hemma, som ser till att det finns finns lakan att bädda med på en vårdavdelning. Det är sjuksköterskorna de kvinnliga som ser till att det finns läkemedel på vårdavdelningarna. Det är mycket man kan säga om männen och deras förmåga att smita från ansvaret. Det är därför inte kvinnorna orkar arbeta heltid. Eftersom det under de senaste fyrtio åren mest funnits deltidsarbete i vården har detta inte synts förut. dvs att arbetet på en vårdavdelning kräver så mycket av den anställde så de inte orkar mer än deltid. Det är roligt för en sjuksköterska att någon gång träffa vänner och släktingar. men även ha tid att träna och sköta om sig själv. Därför väljer kvinnor som har råd att gå ner i arbetstid.
    Läs artikeln i Vårdfokus den finns på biblioteket eller hos Vårdförbundet

  27. Ritsurei Says:

    Var man jobbar och hur man jobbar samt vad man jobbar med är frivilligt. Har man problem med sin arbetssituation så löser man problemet, antingen genom ett nytt jobb eller genom att ta diskussionen. Varför skulle det vara synd om människor som inte är förändringsbenägna? Skärp er för fan!

  28. AV Says:

    blomrabatten:

    Inga dåliga uttalanden du kastar ur dig. Män är alltså snyltande latmaskar som därför orkar heltid? Och så hänvisar du lite allmänt till vårdfocus. När skall man få en riktig källa? Eller skall man tro dig på ditt ord?

    Jamen då ser vi vad vårdfocus skriver om deltid:

    Unga sjuksköterskor UTAN barn stressar och väljer deltid.
    https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/tidningen/2011/Nr-8-2011-8/Deltid-enda-sattetatt-orkajobba/

    Män straffas hårdast lönemässigt om de arbetar deltid, genom att inte hänga med i löneutveckling. MÄN DRABBAS VÄRST! Är det för att de är lata eller för att det finns dolda strukturer som förväntar att män skall jobba heltid?
    https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2011/Juni/Minst-lonsamt-for-man-att-deltidsarbeta/

    Hur mycket man förlorar på deltid med olika pensionssystem. Könsneutralt.
    https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/tidningen/2011/Nr-8-2011-8/Exempel-Sjukskoterska-som-borjar-jobba-vid-/

    Jobbet är inte stressigare än andra yrken. män jobbar heltid, kvinnor deltid. Orsaker: Arbetsfördelning hemma, könsroller (Dra hem kött till grytorna, annars handtralla i ensamhet?), att kvinnor värderar fritid högre, att jobbet blivit specialiserat så man måste vara mer på.
    https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/tidningen/2011/Nr-8-2011-8/Varden-inte-jobbigare-an-andra-yrken/

    Här gör F! och vårdförbundet gemensam sak om att kvinnodominerad vård belönas mindre än sopåkare och busschauförer. Dock inget om att även manliga sjuksköterskor isf är lika diskriminerande eller att om man är missnöjd kan ta ett lån på 50 lakan och ta CE-kort eller att även t ex gymnasielärare där många män jobbar faller efter.
    https://www.vardforbundet.se/Vardfokus/Webbnyheter/2011/3/Internationell-kvinnodag–och-lonegapet-mellan-kvinnor-och-man-bestar/

    Ingenstans hittar jag stöd för dina påståenden att män skulle vara frifräsare i vårdyrket. Mer att män drabbas värst lönemässigt. Så antingen får du hosta upp med en källa eller erkänna att det var dina egna fördomar som tittade fram.

    Tips: Överdriv inte kryddningen med malört.
    http://linnaeus.nrm.se/flora/di/astera/artem/arteabs.html

  29. Anna Says:

    @Jack: Jag skulle också bli upprörd om någon försökte tvinga mig mig att springa så korta distanser som en mil. Det är först efter första milen det börjar blir roligt ju. 🙂

  30. Jämställdhetsfeministern Says:

    @Lövet

    Jag, Blomrabbatten och Ullis är helt seriösa. Faktum är att vi är de enda seriösa personerna på den här bloggen. Vi är de enda som har satt på oss genusglasögonen och ser värden som den är – dvs att män är lata, oansvariga, förtryckande avskum.

  31. Stahlin Says:

    @Lövet/Aktivarium

    Ja, ”Ullis” är uppenberligen den typiska feministen. Den typiska störda, våldsamma kvinnan som vi har så oproportionerligt många av i detta land.

    Hon vill förstås inte jobba heltid. Att hon redan till 100% är försörjd av män bekommer henne inte. Hon är så stolt över att hon plockar ur diskmaskinen och dammsuger ibland att det får räcka som motivering till de sjuka privilegier hon gör anspråk på. Vi kan anta att hon antingen vägrat dela föräldraledigheten, eller helt enkelt sett till att göra det ekonomiskt omöjligt för hennes nu splittrade familj att dela lika. Hon har helt enkelt skaffat en tät snubbe, och sett till att maxa deras utgifter så att han inte kan vara föräldraledig. Men det har hon förträngt nu efter separationen.

    Hon försöker istället hitta alla vägar att genom samhällets diskriminering av män, fortsätta misshandels av ex och barn. För henne är det underhåll hon varje månad får från sitt ex en självklar del av hur hon fortsätter övergreppen. Hon vill inte att barnen ska få bo hos sin pappa. Genom att höja underhållet vill hon göra det ekonomiskt omöjligt för honom att ha barnen.

    Så, ”Ullis”, har du något att anföra till ditt försvar? Kanske någon svordom eller förvillning du vill dela med oss? Vi ser rakt igenom dig, förstår du. Så fortsätt gärna att förse oss med exempel, så att vi kan förklara för allmänheten hur det verkligen ligger till med sådana som du, och det mansdiskriminerande system som de rödgröna infört, och som Moderaterna och Folkpartiet vägrar göra något åt.

  32. ph Says:

    @ JockeH

    Ja, den där djävulska kritiska teorin som avslöjar våra motsägelser

    Vi behöver en kulturrevolution som utrotar den kritiska teorin en gång för alla

    Det är inte muslimers sak att hata väst.
    Ingen utom oss har rätt att hata västkulturen (och dess oförtjänt kända idiottänkare som i århundraden har förgiftat den västerländska miljön med den kritiska teorin) lika mycket som vi gör

    Den kritiska teorins hjärntvätt kan få dig att tro att vi är högerextremister
    Men vi är inga nazister. Inget är mer idiotiskt än att ställa nazismen som kommunismens motsats
    Utan nazism förlorar ju högerextremism sin betydelse
    – det vet väl alla som är någorlunda okritiska
    Därför kan högern aldrig vara extrem eftersom det inte existerar någon nazism
    Det finns alltså ingen högerextremism utom i vänstertomtens huvud

    Det förhåller sig naturligtvis annorlunda med vänsterextremismen

    Beviset är ju att vi ALLTID, närsomhelst kan och har tillåtelse att ställa Sovjet som kapitalismens motsats för att därmed visa hur sjuk varje socialistisk eller socialdemokratisk idé i grunden är – dvs. en vänsterextremism är i högsta grad verklig

    Vänstern är ett vänsterprojekt som vill kvotera bort kapitalismen (hahaha!)

    Lär dig vetenskap!
    Empiri!

    När ska du fatta allt det här?

  33. ph Says:

    * Feminism är ett vänsterprojekt som vill kvotera bort kapitalismen.
    Alliansen är därför en kommunistisk koalition

    Lär dig lite empirisk vetenskap…

  34. Aktivarum Says:

    ph:

    ”Ja, den där djävulska kritiska teorin som avslöjar våra motsägelser”

    Som är helt irrelevanta eftersom vi aldrig eftersträvat perfektion. Vi har eftersträvat att vara lite bättre än alla andra (Tradeoffs, checks and balances). Medan kritisk teori motsvarar idioten som klagar på Usain Bolts springstil och sålunda får killen som kom sist att låta som ett bättre alternarnativ än killen som vann – han kom sist – ja men han sprang på rätt sätt, Kritisk teori är och har alltid varit helt hjärndöd retorik.

    ”Vi behöver en kulturrevolution som utrotar den kritiska teorin en gång för alla”

    Precis som Kina behövde en kulturrevolution?. Nej vi behöver ingen sådan. Däremot har vi en som pågår redan och den behöver vi verkligen ha slut på.

    ”Det är inte muslimers sak att hata väst.”

    Det är knappast flyktingar från kommunistländers sak att hata väst, varför det skulle vara muslimers sak att hata väst återstår för KT-förespråkare att förklara – den dag de någonsin behöver argumentera utifrån bevis alltså.

    ”Ingen utom oss har rätt att hata västkulturen (och dess oförtjänt kända idiottänkare som i århundraden har förgiftat den västerländska miljön med den kritiska teorin) lika mycket som vi gör”

    Såklart ni har rätt att hata västkulturen – företrädelsevis kan ni demonstrera hur mycket genom valet av land ni bor i. Tänk så mycket enklare saker varit om Foucault inte bara förespråkade Iran över väst utan även valde att bosätta sig där. Ingen tror att folk som riskerade livet för att fly över Berlinmuren letade efter ett land som var precis som det som de flydde från men den detaljen tycks din sort ha missat i några decennier.

    ”Den kritiska teorins hjärntvätt kan få dig att tro att vi är högerextremister”

    Fortsätt inbilla dig upprepning av det ordet har nån som helst betydelse här. Dumma människor ger respons på repitition så en och annan dum nog att gå på din retorik kan du nog hitta med tillräckligt mycket upprepning.

    ”Men vi är inga nazister. Inget är mer idiotiskt än att ställa nazismen som kommunismens motsats”

    Möjligen är det sant för en generation där 95% känner till Auschwitz men där 90% inte känner till Gulag.

    ”Utan nazism förlorar ju högerextremism sin betydelse”

    Som retoriskt redskap? Nääääää tror du det. Jag som trodde det var för att folk bara mååååååååste bli tillsagda vad de skall göra från den intellektuella vänstern som representanter för ”the generall will of the people”

    ”Därför kan högern aldrig vara extrem eftersom det inte existerar någon nazism”

    Klart högern kan vara extrem. Problemet är när personer som anklagas för att vara högerextremister är mer extrema än de har något att göra med högerdeologiska påståenden.

    ”Beviset är ju att vi ALLTID, närsomhelst kan och har tillåtelse att ställa Sovjet som kapitalismens motsats för att därmed visa hur sjuk varje socialistisk eller socialdemokratisk idé i grunden är – dvs. en vänsterextremism är i högsta grad verklig”

    Ovan summeras felet med den vänsterpolitik som numera förespråkas perfekt. Hela argumentet kan sammanfattas i ordet ”TILLÅTELSE” som i att det enligt personer som ph är helt irrelevant om något är LAGLIGT eller inte.

    På samma sätt så behövde Londons affärer mobbens tillåtelse att syssla med affärsverksamhet och de slog sönder, brände ner och stal saker som ”politisk maktutövning” därav orsaker journalister på BBC kallade dem ”demonstranter”

    Jo visst, i deras fall var det polisen som märkligt nog sköt ner en beväpnad gangster utan tillåtelse.

  35. Jack Says:

    Anna,

    ” Jag skulle också bli upprörd om någon försökte tvinga mig mig att springa så korta distanser som en mil. Det är först efter första milen det börjar blir roligt ju. ”

    Hahhahaha, jo men olika personer är olika. Det är faktiskt hemskt att springa en mil för en del, ont i kroppen en vecka efteråt, missfärgade naglar i ett år och kanske ett utslitet knä för livet, plus att det under fängelsehot dessutom förloras pengar gentemot det arbetet de annars haft sin begränsade energi till och för en del som tvingades springa i lumpen innebar det stora ekonomiska förluster även genom att de inte kunnat sköta sina redan investerade pengar, t ex i en fallande aktiekurs osv som man helt enkelt inte hade möjlighet att följa som i det civila.

  36. Ph Says:

    @ JockeH
    ”Om jag vore du Pär så hade jag döpt artikeln till ”vissa kvinnor verkar trivas i denna sk fälla” för att undvika missförstånd.”

    Varje dag får män höra hur de som kön är och tyvärr inte är
    Som man talar får man svar..

    Det är i alla fall vad min kritiska teori säger om det hela

    Vad ”den kritiska teorin” annars är vet jag inte. Tydligen är det ett vänsterprojekt som kvoterar bort kapitalismen.
    Ge killen ekonomipriset för det uttalandet!
    Hehe

    Och jag som trodde att det är du och din pojke som kvoteras bort för mer och mer kapitalism.
    Där ser man hur lite man kan

  37. Stahlin Says:

    @ph

    Jag tycker inte att brun socialism är något att skämta om. Vi vet att den inte längre är lika populär hos medelklassen som röd socialism är. Det är bra. Nu vill vi även be er sluta dyrka den röda socialismen, och all annan totalitarism, inklusive feminism.

    Det är inte en fråga om ni är höger och vänster. Det är en fråga om intellektuell och känslomässig mognad.

  38. Helena Says:

    Stahlin, vad ska vi göra med centerextremisterna?

  39. Aftonbladet vevar feministiska myter om löner « GenusNytt Says:

    […] Som du finner information om här och här är det påfallande hur vanligt det är att kvinnor vill arbeta deltid. Att hela tiden hävda att […]

Lämna en kommentar