Ekvationer och matematik ska övervakas av Tiina Rosenberg

by

Universitetsstyrelsen vid Lunds Universitet fattade år 2007 beslutet att tillsätta en projektgrupp (med Tiina Rosenberg som ordförande) för att arbeta med ”genuscertifiering” av bland annat utbildningsprogram och kurser. Målsättningen är att  genusperspektivet ska vara integrerat i all utbildning. I detta syfte ska kurserna vid varje institution ”genuscertifieras” , dels genom en ”utvidgad självdeklaration” från institutionerna sida, och dels bör ”en tredjepart finnas som kontrollenhet för att ge trovärdighet och stöd i arbetet med genuscertifiering på institutionsnivå.” Observera att den där oberoende tredje parten, det är Tiina Rosenberg.

Läs mer om den här galenskapen på den nya och väldigt intressanta bloggen Tanja Bergkvist’s blogg, direktlänk till inlägget här. Ännu en kritisk genusblogg! Det börjar hända saker på genusområdet!

Twitter, Jaiku och Bloggy. På alla dessa tre mikrobloggar kan du följa mina nyheter och kritiska tankar i genusfrågan under användarnamnet GenusNytt –  bli gärna “följare”. För en förhandstitt, klicka på på mikrobloggarnas namn först i detta stycke. Mina nyheter om övervakningssamhället kan följas i alla tre under användarnamnet StoppaStorebror. Diverse samhällsfrågor skriver jag om i alla tre mikrobloggar under användarnamnet ParStrom.

4 svar to “Ekvationer och matematik ska övervakas av Tiina Rosenberg”

 1. Utforskaren Says:

  Som de i Lund bäddar, får de sannolikt också ligga.

  Det är ju verkligen ingen hemlighet att Tiina Rosenberg är en feminist, en manshatande kommunistflata.

  Lyteskomiken i Lund är därmed fulländad. Oberoende tredje parten… =)

 2. Wagner Says:

  Nu skjuter jag visserligen från höften. Men det här med ”genus” är väl inget som uppmärksammas i övriga världen? Typiskt Svenskt som man brukar säga..

 3. VEB Says:

  Wagner:

  Helt fel, genus är inte alls typiskt svenskt utan finns framför allt i USA på liberal-arts-universities; det som är typiskt svenskt är dock att hegemoniskt köpa hela skiten. Det finns mycket mer radikalfeminism och genusgalenskap i USA än i Sverige men de är större andel av diskursen i Sverige eftersom vi utbildar högre andel av befolkningen och de som idag sköter utbildning är till stor del flummare från 68-vänstern som fortfarande vill inbilla sig de är rebeller.

 4. Rune Says:

  Har lyckats komma över ett ex av ett MYCKET hemligt dokument från Tiina Rosenbergs skrivbord:

  Kursutbud våren 2009 – Kurser för kvinnor

  Lunds Universitet, institutionen för genusforskning, våren 2009

  Kurs 1: Att umgås med andra kvinnor
  Vi försöker sätta ihop grupper med fler än 2 kvinnor som ska umgås utan att tala illa om varandra på rasterna, då vi sitter två och två i cafeterian. Dolda mikrofoner på damtoaletten, dit deltagarna släpps i mindre grupper.
  Tyvärr är kursmaterialet något försenat. Enligt Berit på tryckeriet är det för att ”den där jävla subban på korrektur, som tycker hon är så snygg, inte kom i tid med grejerna”.

  Kurs 2: Navigering
  Att läsa karta utan att vända den upp och ner när man kör söderut.
  Spännande övningar, vi träffas på Ödeheden utanför Pajala och tar oss hem till Göteborg själva. Fastklistrad, rättvänd karta på instrumentpanelen monteras. Överlevnadspaket för 3 veckor, nödraketer, 8000 meter snöre (fästs i bakre kofångaren vid starten) och för er som kommer helt fel i början – parlör på ryska, finska och norska och 22 mobiltelefonbatterier ingår.

  Kurs 3: Skopackning
  Vem säger att en garderob inte kan förmås att lagra 50 par skor till?
  Lagom till vårsäsongens nya modeller kommer lär vi oss skyffla undan högarna med de där asgamla och pinsamma skorna som köptes in förra kvartalet. Samling hos Jönssons Hydrualikpump & Press, Kävlinge, som också lånar ut verktygen.
  Under hösten kommer en liknande kurs för badrumsskåp och damväskeförrådet.

  Kurs 4: Finn 55 fel
  För nykära/nygifta kvinnor som har svårt att våga tala ut om de där sakerna som Han Ska Ändra På. Vi lär er hitta både det ena och andra som ni inte ens tänkt på.
  Kursen leds av rutinerade kvinnor med flera kraschade förhållanden bakom sig och vi har bokat Gudrun Schyman att ställa upp med
  sitt alltid aktuella föredrag ”Har du snopp? Då har du fel!”
  Kursdeltagarnas äkta män får sedan 5 % rabatt på alla inköp över 50.000 kr hos plastikkirurgen Dr Skära Å Karva, dito på weekenduppfostringskurs hos Kustjägarna i Vaxholm och samma rabatt på herrklädinköp på Hansa (kläderna väljs naturligtvis av hustrun), rabatten kan dock tas ut i form av damskor istället.

  Kurs 5: Parkering på 10 minuter
  Känns det frustrerande att alltid komma för sent till era möten för ni glömmer räkna in den där halvtimmen ni måste lägga på att fickparkera varje gång? Vi lär er att på bara 10 minuter få in en Nissan Micra i en 8 meters P-ficka utan mer än två kofångartouchar.
  Samling Bulltofta Flygfält. Ta gärna med handskar och sportdryck så undviker ni blåsor på händerna och blodsockerfall.
  För er som har mer pengar än tid kan vi istället erbjuda en Hummer Crusher med extra stora kofångare för 938.000 kr, då behöver ni inte bry er så mycket om andra bilar vid parkering.

  ==========

  Om nu ingen begrep det (tex Tiina Rosenberg) så var detta satir 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: