Brott Mot Feminismen – ej värre tänkas kan

by

Har du tänkt på att Brott Mot Feminismen har en särställning i dagens samhälle? Inget kan vara värre. Straffet blir benhårt, utan eftertanke och utan möjlighet till ånger eller förlåtelse. Nyligen bloggade jag till exempel om två sportkommentatorer i England som fick sparken för att de sa att kvinnor inte förstår offsideregeln.

Nu har VD på Örebro Läns Taxi fått sparken, skriver DN. Vad har han gjort sig skyldig till? Jo, han skickade ut en julhälsning till personalen med bilder på nakna kvinnor i. Företagets växeltelefonister hade ombetts att ställa upp på julhälsningen där VD:n utlyste en tävling i att para ihop rätt kropp med rätt växeltelefonist.

Jag tycker själv att det var en ganska olämplig form av julhälsning. Men motiverade det verkligen avsked?

Läs mer här och här. Tack för tipset, Mats, som i sitt mejl till mig skrev att hade den där VD:n gjort sig skyldig till exempelvis mordbrand hade han nog fått behålla jobbet.

42 svar to “Brott Mot Feminismen – ej värre tänkas kan”

 1. warm winds of swedish state feminism Says:

  Det var olämpligt anser jag med. Men vem gav oss rätten att bestämma över enskilda människors smak?
  Ned med totalitarismen och Free Julian Assange!!!

 2. AS Says:

  Tja. Denne chef verkar ju inte direkt smart, taktisk eller eftertänksam. Fast det kanske inte krävs så mycket av en manlig chef. De kanske ska få bete sig lite hur som helst? Han är ju man och kompetent… eller…?

  Hur skulle PS resonerat om det var en kvinnlig chef som skickat nakna mansrumpor som julkort?

 3. JohnM Says:

  @AS

  Har inte Pär Ström redan svarat på den frågan?

  ”Jag tycker själv att det var en ganska olämplig form av julhälsning.”

 4. AS Says:

  JohnM: Varför gnäller PS på att denne chef fick sparken då?

 5. Trio Says:

  @AS

  Pär Ström: ”Jag tycker själv att det var en ganska olämplig form av julhälsning.”

  En kvinnlig chef som skickat nakna mansrumpor som julkort hade för övrigt definitivt inte fått sparken i det feministiska Sverige…

 6. AS Says:

  Trio: Men vilken analys hade PS gjort om en kvinnlig chef skickat mansrumpor som julkort? Hade han då tyckt att hon skulle fortsätta vara chef?

  Skulle inte tro det va…

 7. Trio Says:

  @AS

  Tja du får ju så klart tro vad du vill. Som sagt har Pär Ström varit tydlig med att han tycker att det var ett olämpligt uppträdande, som dock knappast bör leda till uppsägning. Och till skillnad från feminister är Pär för lika rättigheter, skyldigheter och behandling för alla människor – oavsett kön.

  Men feminister ogillar ju som bekant att möta meningsmotståndares argument och åsikter, utan föredrar att fantisera ihop egna idéer om vad motståndarna står för… Lite som du gör nu alltså.

 8. JohnM Says:

  @ AS

  Så länge ingen har tvingats göra något mot sin vilja så förtjänar han väl ändå inte att få sparken? Han verkar ju mest bara vara väldigt smaklös.

  Som jag förstår är det bara bakdelar som visats upp, och såna skickar ju folk som vykort till varandra från badsemestern…

 9. Athur Says:

  Det pratas ofta om att kvinnor får lämna jobbet bara för det är kvinnor, typ ministrar som tvingats avgå. Det är betydligt vanligare med det omvända, män som får lämna p.g.a. att brytit mot något av de feministiska 10 budorden och det kan vara väldigt små saker. Tolerans är något som snart inte existera i Sverige. Så jävla tråkigt

 10. André åkerlund Says:

  Vänta nu, jag kanske läser precis som jag vill men endå här kommer det.

  ” Vad har han gjort sig skyldig till? Jo, han skickade ut en julhälsning till personalen med bilder på nakna kvinnor i. Företagets växeltelefonister hade ombetts att ställa upp på julhälsningen där VD:n utlyste en tävling i att para ihop rätt kropp med rätt växeltelefonist.”

  Jag läser det som att kvinnorna gjorde detta av egen vilja. Så va i helvete är problemet? Vi ska väl leva i ett samhälle där vuxna är vuxna nog att kunna göra egna beslut.

 11. leifer Says:

  Visst har Pär rätt, allt som kan uppfattas som diskriminering mot kvinnor är hyperkänsligt.

  Kvinnor ses som svaga offer som måste skyddas mot de svinaktiga vita männen.

 12. Erik Says:

  Helt rätt att den gubben fick sparken, kan man inte se det olämpliga i det där beteendet så bör man inte vara chef. För övrigt tycker jag att det är helt rätt av Genusnytt att kritisera feminismen, men varför man håller på att försvara muppar som den här gubben har jag ingen förståelse för…

 13. JohnM Says:

  @ Erik

  Jag tror inte det handlar om att försvara gubben ifråga. Vi är nog alla överens om att han verkar vara rätt så smaklös.

 14. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  AS säger:
  28 januari 2011 kl. 22:10

  JohnM: Varför gnäller PS på att denne chef fick sparken då?

  As, har själv och flertal manliga och kvinnliga bekanta som kan intyga detsamma. Tjejer och kvinnor kan skicka bilder på snoppar kukar på grupp mail,intranätet utan vare sig repressalier eller avsked. Det är klart som fan att någonting är sjukt och helt j… tok fel i Samhället!

  Männen i Sverige är lika förtryckta som svarta män i Usa under medborgarrätts kampen på 40/-50 talet. Tror dessvärre inte feministerna,statsfeministerna och radikalfeministerna kommer sluta förtrycka (män)niskor och få stopp på det könsrasistiska beteende som smygit sig in i Samhället. Pär Ströms bevingade ord: ”Jag har en dröm…”

  I Am a Man!

 15. Erik Says:

  Just vad jag pratade om med en god vän tidigare ikväll.

  Vad är det för knäppskallar som sparkar en person på jobbet för något som överhuvudtaget inte har någonting med jobb-kompetens att göra? Snacka om att skapa ett samhälle av räddhariga ynkryggar och ögontjänare som alla är rädda för sin egen skugga. Nästa gång är det gubben som sparkade honom som själv blir anklagad för att vara pedofil och då får han sparken osv osv…

  Påminner mig om BDSM-fallet. Då skrev jag ”brott mot jämställdheten” men jag kunde lika gärna ha skrivit ”brott mot feminismen”

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/01/19/hanne-kjoller-vs-katarina-wennstam-offerfeministers-personangrepp/

 16. leifer Says:

  Manhood United, många svenska män är hjärntvättade och tänker inte på att det är så, dvs att det är ojämställt på det sätt du beskriver. Har sagt det förut, tror att ett anledning är att vi har en blandning av patriarkaliska värderinga och feminism i samhället. Man måste förstå att många män och kvinnor är skolade i såna roller, speciellt äldre generationer som fotfarande ju har mycket makt i samhället. Då ingår sån moralsyn vad gäller sex.

  Sen handlar en VD om att ha förtroende och då ingår att ha koll på det politiskt korrekta, oavsett hur korkat det är.

 17. Erik Says:

  AS:

  ”Trio: Men vilken analys hade PS gjort om en kvinnlig chef skickat mansrumpor som julkort? Hade han då tyckt att hon skulle fortsätta vara chef?”

  Då hade Pär Ström frågat vad som hade hänt om det var en manlig chef som skickade kvinnorumpor och precis som nu ifrågasatt att män får gå för just sådana här saker som har ingenting med hur de sköter jobbet att göra.

  Erik (2):

  Vad sjutton menar du med att man inte passar som chef om man inte ser det olämpliga i det beteendet? En chef måste kunna göra misstag som alla andra, personer som inte kan göra misstag gör aldrig extraordinära resultat någonsin. Med personer som inte får göra misstag får man bara medelmåttor och räddharar som motiveras mer av att skydda sin rygg än att göra ett bra jobb.

  Ungefär som svenska regeringen under Tsunami-katastrofen: genom att inte göra någonting så hade de skyddat sig från att bli kritiserade för att ha gjort något fel. Samma beteende såg vi vid försöket till Terrorbomb mot Stockholm vid nyår. De vågar göra ingenting – vilket visar att de är allt annat än bra chefer.

 18. Jack Says:

  leifer,

  Att en vd ska ha koll på det politiskt korrekta stämmer, och helt möjligt hade både VD:n det, samt telefonisterna som var med och skapade julpresenten.

  Vad man känner till och hur man handlar är inte samma sak.

  Faktum är att om är så tvingad av det politiskt korrekta att man sparkas om man inte följer det så måste man tillstå att det som är PK i Sverige är i svensk kultur så pass etablerat och känsligt att ett brott mot PK genererar följder av samma slag som en brott mot den skrivna juridiska lagen!

  Dvs i Sverige finns ett flertal lagsystem. Juristerna sitter på det ena. Men ska vi säga media eller feministerna har ett annat system! Ett som är mer svårgranskat eftersom inget finns nedskrivet på samma sätt som i juristernas lagbok. Det är heller ej nedskrivet hur en medborgare motionerar om en ändring och medborgnarnas rättigheter är de facto inte alls etablerade i deras system. Detta borde borde bedrivas forskning på. s

  Hur liknar och skiljer sig det mediala PK-lagsystemet med dess påföljder gentemot det juridiska lagsystemet med dess påföljder. Vilka rättigheter har en medborgare gentemot PK-lagsystemet. Hur är transparensen? osv…Juristerna tror jag har kommit bra mycket längre än media där. Och ändå anses rättssäkerheten bristande i Sverige. Hur är PK-säkerheten i Sverige?

 19. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  leifer säger:
  29 januari 2011 kl. 0:27

  Manhood United, många svenska män är hjärntvättade och tänker inte på att det är så, dvs att det är ojämställt på det sätt du beskriver. Har sagt det förut, tror att ett anledning är att vi har en blandning av patriarkaliska värderinga och feminism i samhället. Man måste förstå att många män och kvinnor är skolade i såna roller, speciellt äldre generationer som fotfarande ju har mycket makt i samhället. Då ingår sån moralsyn vad gäller sex.

  Sen handlar en VD om att ha förtroende och då ingår att ha koll på det politiskt korrekta, oavsett hur korkat det är.

  F…. PK!! Intressanta reflektioner, men jag anser inte att pk och feminism är något en vd behöver följa om han/-hon är modig,har ryggrad. Sverige är toppstyrt sedan historia av monarki och vi är väl fortfarande någonstans slavar. Nu tror sig feministerna listat ut detta och kan styra och kontrollera människor. Not! Det behövs fler,modiga och starka individer. Starka ledare så faller resten på. Det är bara feghet ynklighet och rädd om det egna skinnet som gör svenskar,inklusive mig själv,till patetiska offer i hamster hjulet.
  En VD för mig har förtroende och respekt om han/hon har mod att säga ifrån ifall något inte stämmer är fel oavsett om det är könsrasism, feminism eller nazism. Motsatsen blir att bli delaktig att soppa problemen under matten som till slut dyker upp vare sig man vill eller inte. Historien hinner ikapp. Patriakala värderingar blandat med feminism kanske också handlar om en generationsfråga och generationsväxling med män och kvinnor som inte är pk och feminister.
  Det jag har märkt som är typiskt för oss svenskar, att alla ser och hör men vågar inte säga ut vad dom innnerst inne tänker. Men det finns där inne. Jantelagen, sveriges feghet under andra världskriget jag vet inte vad det beror på. Men det är uppenbart. Men håll med om att äldre konservativa Män reagerar på om kvinnor skickar porr bilder på jobbet.
  Sammantaget får dom modiga och rättrådiga som vågar en helt ny roll och innebörd som te x PS vapendragarna Pelle Billing,Tanja Bergkvist, Camilla Lindberg, Erik,AnnaF och alla GS sympatisörer mfl.

 20. Mrs X Says:

  Brott mot den tungt kriminellt belastade feminismen och dess självutnämnda försvarare som gapar och skriker högt här och på andra ställen är allvarligt. Det är så de täcker över kriminaliteten som feminismen själv håller på med. Operation flytta fokus brukar det kallas. Mera rakt på sak är det dock feminismen som är kriminell, en upprepad brottslighet, ständigt pågående brott mot fundamentala folkrättsliga regler som den basala mänskliga rättigheten ”ALLAS lika rättigheter”, dvs förbud mot diskriminering. Men diskriminering är helt okej för att först får 50/50, sen 100/0. De som försvarar denna kriminella ideologi kan därför inte ses som annat än tungt kriminellt belastade medbrottslingar, feminister är kriminella mao, neurotiskt tvångstänkande kriminella återfallsförbrytare.

 21. Gubbe Says:

  Minns ett radioprogram där ett antal kvinnor pratade om ”snoppar” utan att någon reagerade negativt. Snoppinnehavarna, männen fick inte vara med i programmet. Det är inte alls ovanligt att män utestängs. Ofta när det gäller barn och när det talas om känslor. Fram för jämställdhet.

 22. trollan Says:

  När det gäller domarna så kan jag hålla med att det var löjligt att de blev avstängda.

  Men i det här fallet var det en CHEF inte en anställd som skickade ut en sådan kränkning om sina anställda. Han påstod att det var nakenbilder av anställda. Jag hade inte velat arbeta under en sådan chef. Lika lite som jag tror jag skulle vilja jobba under en kvinnlig chef som skulle skämta då och då om att ”en bra man är en död man”.

  Visst ska jobbkompetensen vara viktigare när det gäller en person – men en julhälsning till företaget ingår liksom i jobbet för chefen.

 23. Clabbe Says:

  Rätt ska vara rätt. Bilden föreställde faktiskt inte tjejerna i växeln – chefen skrev bara så i mejlet ”på skoj”.

  Här kan man läsa hela brevet och se bilden. Dessutom namnges chefen:

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8476665.ab

 24. Jack Says:

  Clabbe,

  Tack för länken. I artikeln nämns att även andra orsaker låg bakom avskedet.

 25. Håkan Says:

  Jag håller med Trollan, denna person är inte lämplig som chef oavsett kön.
  Sen så skulle jag i och för sig gissa på att resultatet blivit ett annat om det varit en kvinnlig chef. Det är här man skall lägga tyngdpunkten i debatten, det skall vara samma toleransnivå för kvinnlig sexism som det är för manlig sexism!

 26. Musse Pig Says:

  Uselt tilltag av denne vd. Endast om kvinnorna i växeln var med på det hela skulle jag acceptera det (med ett stort frågetecken i kanten), om jag var ägare eller satt i styrelsen.

 27. Musse Pig Says:

  Säkert hade det bara blivit uppskattande skriverier om denna vd om det hade varit kvinna och rumporna manliga.

 28. barfota Says:

  @Erik (Aktivarum)
  Kan du inte ta och skaffa dig en Gravatar http://sv.gravatar.com/ så slipper vi denna störiga sammanblandning av alias?

 29. JD Says:

  Varför skickade inte chefen en nakenbild på sig själv som julhälsning till sina anställda?
  Det hade garanterat varit mycket roligare!

 30. Hasse Says:

  Omvänd situation fast mycket värre och till och med brottslig= Kvinnan endast omplacerad.

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/05/21/kvinnlig-chef-forsokte-hota-sig-till-sex/

  Den kvinnliga chefen på arbetsförmedlingen krävde sex av den manlige underställde, när han inte ville hotade hon med att hans nekande skulle få allvarliga konsekvenser.
  Straffet blev omplacering, vad hade straffet varit om situationen vore det omvända?

 31. Klas Says:

  ”– Hans anställning avslutas nu på måndag den sista januari. Det här är inte den enda saken som hänt, utan det har inträffat andra saker tidigare också som gjort att vi tillsammans kommit fram till denna slutsatsen. ”

  Sista droppen.
  Personligen tycker jag att hans försvar ”det skulle inte gå ut till alla, råkade göra fel” i sig räcker rätt jävla långt för att förbruka förtroende.
  Inte nog med att han tycker att det effektivt är kul att driva med sina anställda bakom deras ryggar, han är inte ens kompetent nog att hålla skämtet för sig själv.

  Om jag fick höra att det gick runt skämt och baktal av mig på hög nivå och jag hoppades avancera inom företaget skulle jag då veta att det nästan garanterat vore kört att avancera eftersom att jag då skulle veta att ledningen inte tog mig seriöst.
  Vilket vore jävligt tråkigt, det skulle få mig att börja söka annat jobb.

  Så, ja, visst fan förtjänar han kicken, skit samma i om det var just telefonisterna som blev utsatta, det visar på en personlighetstyp som inte inkluderar alla i företaget.

 32. JD Says:

  Att det fanns fler lik i garderoben var föga förvånande.
  Jag tänkte mest på tv-serien the Office då jag läste artikeln och undrade över vilka andra saker som måste ha hänt.
  I verkligheten känns julhälsningen bara bisarr.

 33. leifer Says:

  @Jack
  ”Faktum är att om är så tvingad av det politiskt korrekta att man sparkas om man inte följer det så måste man tillstå att det som är PK i Sverige är i svensk kultur så pass etablerat och känsligt att ett brott mot PK genererar följder av samma slag som en brott mot den skrivna juridiska lagen!”

  Det där väcker mycket intressanta frågar även i perspektivet mångkultur och det mångkulturella samhället som ju även feminister säger sig stå bakom.

 34. LEW Says:

  Jag är definitivt mot feminismen men i det här fallet tycker jag att julhälsningen var olämplig och påföljden helt korrekt.

 35. Hasse Says:

  Omvänd situation fast mycket värre och till och med brottslig= Kvinnan endast omplacerad.

  https://genusnytt.wordpress.com/2010/05/21/kvinnlig-chef-forsokte-hota-sig-till-sex/

  Den kvinnliga chefen på arbetsförmedlingen krävde sex av den manlige underställde, när han inte ville hotade hon med att hans nekande skulle få allvarliga konsekvenser.
  Straffet blev omplacering, vad hade straffet varit om situationen vore det omvända?

 36. trollan Says:

  @Hasse, Jag håller helt med dig att det fallet du beskriver är ännu värre. Lustigt nog så tycker jag bara att det är chefer på offentliga myndigheter som kan bete sig hur fan de vill utan påföljder, bara med omplacering. Jag tror oftast skillnaden ligger där.

  Finns även fall av män som jag funderat varför de är kvar. Kanske handlar det om att de inte är vinstdrivande? Det finns inget krav på att de behöver ha ett högt anseende utåt? Ett företag med en chef som beter sig på ett visst sätt (till exempel som denna) kan råka ut för dålig PR och att personer då väljer andra företag för den service man önskar.

 37. leifer Says:

  LEW
  ”Jag är definitivt mot feminismen men i det här fallet tycker jag att julhälsningen var olämplig och påföljden helt korrekt.”

  Ja men tänk dig om det varit tre män med kalsonger och julhälsning på skinkorna. Då finns ju inte samma moment av ”objektifiering” liksom synen på att kvinnor är offer. Jag tycker det luktar unken moralsyn när det gäller sex här, låt vara att det även kanske gäller VDn. Men är man av manligt kön så tycker man ju ofta att kvinnligt kön är roligare på bild.

 38. trollan Says:

  @Leifer
  Försöker se framför mig mailet där en kvinna skickar ut en bild på sexpack på ett flertal män och säger att det då är några av chaffisarna som ställt upp.
  Saken är att det kanske finns de i växeln eller som chaffis som kanske inte har denna rumpa eller sexpack för den delen. Så resultatet av mailet kommer då vara att folk tittar på den här i växeln eller chaffisen och tänkter, ”yeah sure”…. Även om folk inte tänker det, så skulle åtminstone jag tänka att det är många som tänker det när man ser mig efter en sådan bild.

  Jag skulle alltså inte tycka att det var så roligt om en kvinnlig chef heller skulle skicka ut sådant som skulle kunna skapa dålig känsla för taxichaufförer heller.

  Hade däremot en av taxichaufförerna/växeltelefonist på samma nivå skickat ut det så hade jag kanske tyckt att det varit dålig smak att påstå att det är någon speciell person, men hade inte reagerat lika starkt. Men att utsätta en underställd för det. Om du inte ser problemet i detta, så kan jag väl vara tacksam att du inte är min chef i alla fall 🙂

 39. leifer Says:

  trollan, jag sa inte att det var ett bra beteende. Samtidigt handlar det om olika värderingar. Det du säger är ju att monokultur är det rätta i det här dvs att alla ska ha exakt samma moralsyn i dessa frågor. Och att straffet ska vara hårt för den som avviker.

 40. Är det ok att skoja på underställdas bekostnad? « Trollan's Tankar om stort och smått Says:

  […] håller jag inte alls med Genusnytt i hans inlägg. Det handlar då om den manliga VD för ett taxichauffören som skickade ut följande bild som […]

 41. leifer Says:

  Trollan, är du för eller emot mångkultur i Sverige?

 42. trollan Says:

  @leifer, svår fråga att svara på rakt av. Eftersom jag anser att alla människor är individer framför grupperingar som kön, ras etc så tycker jag att det per automatik innebär att det alltid kommer finnas många kulturer.

  Jag ser heller inga problem med att utöka vår befintlig kultur med dalmasar, norrlänningar, stockholmare med nya svenskar som vi gjort i urminnes tider. Men jag vill ändå att vi någonstans blir en gemensam kultur med samma bas i språk och lagar.

  Dvs jag är emot att ta in kulturer som anser att tvångsgifte är ok, eller gifta bort minderåriga. Jag är även emot den radikalfeministiska kulturen som finns i Sverige där jag tycker man förminskar män och pojkar i alla sammanhang. Jag upplever detta är som en ganska svensk företeelse även om det verkar finnas spår i andra länder med, och kanske inte något av de bästa kulturyttringarna som jag ser det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: