Film- och musikprojekt bara för tjejer

by

No Remorse är ett film- och musikprojekt i Haninge för tjejer. Det stöds av Studieförbundet Vuxenskolan, Allmänna Arvsfonden och Stockholms filmskola.

Två kvällar i veckan är alla tjejer mellan 13 och 20 år välkomna för att prova på att spela rockmusik ”utan att störas av killar”. För dem som ”har lite seriösare avsikter” finns också möjligheten att starta band, få tillgång till replokal och gå filmutbildning.

Det finns funderingar på att i framtiden kunna öppna en motsvarighet också för killar. Men att man kommer att behålla åtminstone två kvällar i veckan för enbart tjejer är det ingen diskussion om, enligt Studieförbundet Vuxenskolans information:

– Tjejerna ska få lugn och ro att utvecklas tills de har så pass mycket självförtroende så att de kan spela med vilka som helst. Det är målet, säger Kenneth Alutoin, en av grundarna.

Och vad anser tjejerna själv om det här? Alutoin svarar:

”Många säger att dom uppskattar att det är bara tjejer och att dom kan slappna av… Skulle det vara killar här skulle det bli en annan stämning.”

Läs mer här och här. Tack för tipset, Nils!

För övrigt 1: Apropå Allmänna arvsfonden: En gammal nyhet, men här kan du läsa om hur Allmänna Arvsfonden stöder tio projekt för att stärka flickors självbild. Tack för tipset, Nils!

För övrigt 2: Fastighetsbolaget Gotlandshem utbildar i dagarna sin fastighetspersonal i hur man hanterar problem om hot och våld. Fastighetsskötarna har fått ”fördjupade kunskaper om mäns våld mot kvinnor och barn”, skriver Hela Gotland.

52 svar to “Film- och musikprojekt bara för tjejer”

 1. Terje Says:

  No Remorse – tjejprojekt

  Där tjejerna GES plats

  Återigen ett prov på att tjejer inte kan ta för sig.

  De tillhör det serverade könet, som ständigt behöver sondmatas med gräddfiler.

  Fy f*n säger jag bara!

 2. maukonen Says:

  Jag har för mig att det finns eller fanns ett Brittiskt neo-Nazi rock band med namnet No Remorse.

  Det känns ju väldigt genomtänkt att ha samma namn på ett projekt som utestänger en grupp människor pga deras könstillhörighet.

 3. Clabbe Says:

  Sexistiskt att gruppen killar målas upp som störande individer.

  jag reagerade också på att No Remorse är ett känt brittiskt vit makt-band:

  http://en.wikipedia.org/wiki/No_Remorse_%28band%29

 4. Hjalmar Says:

  maukonen:
  Googlar man på ”no remorse”, så får man upp både Metallica och Motörhead. Därtill ca 14 miljoner träffar till…

 5. maukonen Says:

  Hjalmar,
  Du missar det jag vill ha sagt med min reflektion angående detta projekts namn.

  Läs om, tänk till och så kanske trillar poletten ned!

 6. Hjalmar Says:

  maukonen:
  Om jag ska förtydliga mig, så förstod jag nog poängen från början.
  Det stinker könsrasism lång väg.

  Men namnvalet på projektet har kanske mer med Metallica eller Motörhead att göra, än ett engelskt neo-naziband?

 7. AV Says:

  Och återigen hur kommer tjejerna reagera när de kommer utanför sin bubbla där ”de gets plats”. Blir de bättre på att ta plats då, eller blir det en chock när de själva får tigga om gig och saluföra sig själva.
  Hur känns det att utmålas som svagare som måste ges plats och servas med egna lösningar? Inser tjejerna inte själva hur dumförklarade de blir? Eller är de så vana att serveras att de anser att det är helt naturligt? ‘Cos you’re worth it!

  Jag blir imponerad när människor med riktiga funktionsnedsättningar överkommer dem och vägrar låta dem bli ett hinder. de hittar speciallösningar att ta sig fram. Att vara kvinna är inget handikapp. Tjejer kan precis lika väl som killar. Ibland verkar det som vissa i jämställdhetens namn vill ha mer ridderlighet och privilegier än i ett Viktorianskt kostymdrama. Ledsen flickor, ridderligheten dog med jämställdheten. Man kan inte äta kakan och ha den kvar. Med manliga rättigheter (vilka kvinnor såklart ska ha) följer också skyldigheter, att klara sig själv och betraktas som fullt ansvarig individ. Då står man sist i kön som alla andra. Eller borde iaf.

 8. barfota Says:

  Allmänna arvsfonden?
  Shit, då får jag tänka ut en ny strategi…
  Undvika att dö och spöka för feminister kanske kan vara en lösning

 9. Backlash Says:

  Nu väntar vi på skattefinansierade satsningar på att killar ska kunna modeblogga utan att störas av tjejerna.

 10. barfota Says:

  @AV

  ”Och återigen hur kommer tjejerna reagera när de kommer utanför sin bubbla där ”de gets plats”. Blir de bättre på att ta plats då, eller blir det en chock när de själva får tigga om gig och saluföra sig själva.”

  Jag skall vara ironisk, fördomsfull, vidrig och osaklig.
  Enkelt: De kastar av sig kläderna 😀

 11. Lasse Says:

  Allmänna arvsfonden ?!

  Man slutar aldrig förvåna sig vilka vägar de här människo/mäns förnedrande sakerna kan gå.

  Feminismen spottar på oss rakt i ansiktet som en andra klassens medborgare.

 12. Lorem Ipsum Says:

  Jag kan tycka att ibland så får de tjejer som deltar i dessa projekt klä skott för något de själva inte kan styra över. Att de tackar ja till att deltaga är kanske inte det största problemet. Det största problemet är att erbjudandet har gjorts från första början.

  @barfota, enklare lösning på problemet är att se till att ha arvingar eller inte en spänn kvar när du checkar ut. Hela spökgrejen kan nog bli trist i längden 🙂

  Allmänna arvsfonden sitter på stora pengar och det är snudd på att de inte vet vad de skall göra med dom. Exakt samma problem har nykterhetsrörelsen i Sverige idag. Så min gissning är att nästa infiltration kommer att ske i nykterhetsrörelsen. Feminister och genusmuppar kan lukta sig till lätta pengar från flera mils håll.

 13. Ulf Andersson Says:

  Feminismen visar återigen sin samhörighet
  med den nazistiska ideologin.

 14. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/08/30/feministiskt-vit-makt-projekt/

 15. Stahlin Says:

  Kan hålla med om att tjejerna blir offer för missriktad välvilja. Killarna får sitt utanförskap återigen bekräftat och lär sig kämpa. Tjejerna lär sig att de ska ges förtur och att man inte behöver kämpa, eller ens försöka. Dessutom så skapar segregeringen attityder mot den andra gruppen, och samarbetsformer inom grupperna, som kan visa sig omöjliga att överskrida senare.

  Värt att notera i sammanhanget är att studieförbunden betalar ut högre bidrag till tjejband som inte innehåller några killar. Resultatet är att band med en eller ett par killar i låter bli att registrera killarnas deltagande, eller sparkar dem för att de är killar. Tre tjejer får mer stålar än tre tjejer och en kille.

 16. Hjalmar Says:

  Stahlin:
  Det känns som om det finns alldeles för mycket skattepengar att dela ut…Tänk att det ska vara så lätt att göra av med andras pengar!
  Skattemedel som därtill används på könsapartheid…

 17. Klara Says:

  För tjejer med ”lite seriösare avsikter” med sitt musicerande, men som ändå inte vågar spela med vem som helst (läs: killar), hur fick de ihop det…?

  För övrigt är studieförbundet ett jävla skämt.

 18. Connor Says:

  Var är alla unga killar? Dom finns inte med i media (mer än som onda förövare) och får aldrig uttala sig om vad dom tycker. Sitter dom och är tyst förbannade eller är dom så hjärntvättade att dom tycker att det är ok att bli behandlad så här, kanske t.o.m. hjälper till. Eller gömmer dom sig på sina rum och spelar spel för att stänga ute verkligheten?

  Finns det några unga killar under 20 som kommenterar här? Unga tjejer är ju beviserligen här och trollar dagligen.

  För varje inlägg med efterföljande kommentarer här, så påbörjas 20st sådana här projekt m.m. eller modifieringar och tillägg i lagboken som vänder sig mot killar och män.

  Snacka om att pissa i motvind!

 19. profanum_vulgus Says:

  Roligt i sammanhanget att No remorse är ett rasistiskt rockband.

 20. Jonna Says:

  No Remorse är defnetivt INGET RASISTISKT rockband. Det är JÄMSTÄLLT, en j*vl* skillnad. Nåt som dock ÄR RASISTISKT är era ständiga grova påhopp på kvinnor och kvinnors rättigheter. DET är KÖNSRASISM …..

 21. Jonna Says:

  Härligt för övrigt att se att tjejer vågar ta mer plats i vårt ”jämställda” samhälle. Då en del kvinnorättsaktivister läser här också ofta så är ett tips till här:

  Låt lagen om hets mot folkgrupp gälla kränkningar av oss tjejer också. Ingen ska behöva stå ut med att kallas hora personligen eller kollektivt.

 22. profanum_vulgus Says:

  Jonna:
  No Remorse var ett av de mest kända rasistiska banden i Europa på 90-talet. De var definitivt rasister, eller rent av nazister. En av deras första stora låtar heter ”This time the world” och syftar på ett fjärde rike, en senare låt heter ”Race Traitor” som handlar om vita kvinnor som är ihop med svarta, Andra talande låtnamn är ”One Folk One Faith”, ”Withe Country” och ”Final Solution”.

  INGEN som är musikintresserad får någon annan association när de hör ”No Remorse” än just rasism.

  Det är såklart inte en tillfällighet att ett sexistiskt rock-musikprojekt tagit namn från ett rasistiskt rockband.

 23. Johannes Westlund Says:

  @Connor: Jag är exakt 20, student och chalmerist. Yngre ungdomar håller sig på stan och manifesterar sitt missnöje med hjälp av fickknivar och sprayburkar. Eller så sitter de och ”levlar” i WoW. Jag vet inte. Det är nog samma sak som tjejerna. Många fattar inte vad som händer för att man inte är intresserad av politik utan av något lättsammare. I killars fall är det ofta datorspel eller nått liknande…

 24. Backlash Says:

  Jämställdhetsfeministern har visst en lillasyster också 🙂

 25. Ulf Andersson Says:

  @ profanum_vulgus
  ”Det är såklart inte en tillfällighet att ett sexistiskt rock-musikprojekt tagit namn från ett rasistiskt rockband.”

  Helt rätt!

 26. Jonna Says:

  ”profanum_vulgus säger: ”

  Nej inte om vi pratar om det här projektet där tjejer tar plats. Var snäll och håll dig till ämnet för tråden i stället va.

 27. Jonna Says:

  Ulf Andersson:
  ”Det är såklart inte en tillfällighet att ett sexistiskt rock-musikprojekt tagit namn från ett rasistiskt rockband.”
  Va fasiken menar du egentligen med ”inte en tillfällighet”. Tjejerna vill väl avdemonisera namnet men ska väl ha Ditt och alla andra ”Jämställdisters” godkännande först då eller?

 28. Jonna Says:

  ”Jämställdhetsfeministern har visst en lillasyster också”

  Ja du verkar ju passa bra på den platsen faktiskt. Sjukt bra!

 29. Ulf Andersson Says:

  @ Jonna
  Hitlers hantlangare visade ingen ånger, No Remorse.
  Det gör inte feministerna heller, No Remorse.

 30. Jonna Says:

  Ulf Andersson:
  Hitlers hantlangare passar bättre som beskrivning på ”jämställdister”. No Remorse som sagt.

 31. AV Says:

  Jonna:
  ”Låt lagen om hets mot folkgrupp gälla kränkningar av oss tjejer också. Ingen ska behöva stå ut med att kallas hora personligen eller kollektivt.”

  Och hur vore om man dessutom utvidgade det till att gälla män också? Att slippa bli kallad gubbslem och andra fina invektiv som du och dina medsystrar slänger sig med. Om man har sin gloria som horisont ser man inte längre än näsan räcker.

 32. Jonna Says:

  ”Att slippa bli kallad gubbslem och andra fina invektiv som du och dina medsystrar slänger sig med.”

  Det förtjänar ni då ni själva slänger er med olika nersättande invektiv

 33. Ulf Andersson Says:

  @ Jonna
  Inge jämställdist skulle få för sig att kalla något för No Remorse,
  som är namnet på ett rasistiskt rockband från England.

 34. Ulf Andersson Says:

  Sorry, missade ett ”n”: INGEN ska det vara.

 35. Jonna Says:

  ”Inge jämställdist skulle få för sig att kalla något för No Remorse,
  som är namnet på ett rasistiskt rockband från England.”

  det behöver ni iofs inte, det räcker med att ni öser er vredes skålar över oss kvinnor hela tiden. Långtidsparkerade i bloggosfären som ni verkar vara.

 36. Ulf Andersson Says:

  @ Jonna
  ”det räcker med att ni öser er vredes skålar över oss kvinnor hela tiden”

  Det är skillnad mellan kvinnor och feminister.
  En kvinna som kallar sig för feminist,
  räknar jag inte som kvinna.
  Vrede? Nä, inte vad jag har märkt…
  Ni? Kollektiv bestraffning. Tar inte åt mig.

 37. Jonna Says:

  ”En kvinna som kallar sig för feminist,
  räknar jag inte som kvinna.”

  Vilket kön är de då enligt din uppfinningsrikedom?

 38. Ulf Andersson Says:

  Troll, kanske?

 39. Källkritik Says:

  *Vissa förändringar har skett sen artikeln skrevs. No Remorse fininasieras idag av Haninge kommun och på torsdagar är No Remorse öven öppet för killar.

  Detta läser jag på länken till den 7 år gamla artikeln som länkas i detta inlägg. Finns det inget intresse för informatör Nils eller blogägare Ström att ta reda på de faktiska förhållandena som gäller idag?

 40. Valeria Says:

  ”Många säger att dom uppskattar att det är bara tjejer och att dom kan slappna av… Skulle det vara killar här skulle det bli en annan stämning.”

  Kanske dags att börja jobba på sin relation till det andra könet…

 41. Backlash Says:

  Öppet för båda könen på torsdagar? 6.5 mot 0.5 alltså? 93% jämställt!

 42. Ulf Andersson Says:

  @ Källkritik
  Det händer och har hänt mycket skit i Haninge.

  Vid rätt tillfälle kommer jag själv att presentera
  komprometterande saker om myndigheter i Haninge.
  Den som väntar på något gott (feministisk ondska exponerad)
  väntar aldrig för länge…..

 43. barfota Says:

  @Källkritik

  ”Detta läser jag på länken till den 7 år gamla artikeln som länkas i detta inlägg. Finns det inget intresse för informatör Nils eller blogägare Ström att ta reda på de faktiska förhållandena som gäller idag?”

  Jag tror det finns en gemsam sak här med feminismen, kanske glömmer man att se hur samhället ser ut i dag. Nå hur ser det ut i Haninge kommun idag har man infört verklig jämställdhet och slutat upp med kvoteringar och särbehandling av kvinnor.
  Berätta, jag tror att många är intresserade att få veta hur det ser ut.
  Är det så att Haninge kommun tagit till sig av kritiken och behandlar båda könen lika i alla sammanhang så lyfter åtminstone jag på hatten och gratulerar. Berätta!!

 44. barfota Says:

  @Lorem Ipsum

  ”enklare lösning på problemet är att se till att ha arvingar eller inte en spänn kvar när du checkar ut. Hela spökgrejen kan nog bli trist i längden 🙂

  Man riskerar bli ”dödstrött” i längden. Men visst kunde det vara kul att skrämma en och annan feminist 😀

 45. Jonna Says:

  Ulf

  Troll? Är det ett kön det? Vilket torrt svar.Har full förståelse för att såna som du råkar illa ut i processer. Lika gott åt dig faktiskt.

 46. Ulf Andersson Says:

  @ Jonna
  ”Har full förståelse för att såna som du råkar illa ut i processer. Lika gott åt dig faktiskt.”

  Tack 😉
  Du har just sett till att mitt nästa inlägg på hemsidan
  kommer att bli ännu råare mot feminister (”kvinnor” som ”män”),
  och att jag kommer rapportera oftare utomlands om det som händer
  i Sverige. Och Gud give att jag inte kommer ner till den femte
  pappakongressen i Tyskland nästa år…………

 47. barfota Says:

  @Jonna
  Du sitter inte inne med de senaste feministiska forskningsresultaten (host host) kring Troll och kön. Troll är helt enkelt det nionde könet… Något man kommit fram till med hjälp av feministisk pysselsättning åt genusforskare!
  Det finns hela ”bibliotek med feministisk forskning som bevisar” detta!

  Att du sen tycker det är lika gott åt någon att hon blir våldtagen eller råkar illa ut för att hon inte kan skilja det ena trollet från det andra är vidrigt.
  Här stöder jag mig åter igen på ”bibliotek med feministisk forskning som bevisar” detta!

 48. Jämställdhetsfeministern Says:

  Kvinnor och tjejer är oerhört förtryckta inom film och musik. Grabbslemmen armbågar sig fram och tar all plats. För att vi ska uppnå jämställdhet inom film och musikbranschen måste vi helhjärtat satsa på kvinnor och tjejer. Det är helt sjukt att killar och män fortfarande får arbeta inom film och musik. Hur länge ska detta gubbvälde få fortsätta? Släng ut alla män ur svensk film och musik i minst 10 år framöver. Då blir det äntligen jämställt och så slipper vi pedofiler och våldtäkter också.

 49. Man United Says:

  AB GOTLANDSHEM. Fastighetsförvaltning i VISBY

  TJELVARVÄGEN 15
  621 39, VISBY

  Telefon:

  0498 – 203 900

  Fax:

  0498 – 203 923

  E-post

  info@gotlandshem.se

  Webbadress

  http://www.gotlandshem.se

  Orgnr: 556066-0523
  VD/Högst Ansvarig:
  Carl-Gustaf Eklund

  Någon som kan sända sex feministiska myter som pdf och Pelle Billings artikel ”myten om mäns våld mot kvinnor”.

 50. Nils Jungenäs Says:

  Till alla:
  Sluta mata trollet nu!
  Kommentarsfälten på bloggen blir bara förstörda av dessa låga inlägg.
  Debattera med seriösa individer istället.
  Jag tycker det skulle vara tråkigt om Pär blir tvungen att börja ägna tid åt att sitta och städa bort Troll, sabotörer och barnungar från kommentarsfälten.

 51. Joakim Says:

  Varför ska de som inte har ”seriösare avsikter” få delta överhuvudtaget? Förresten hade det lika gärna kunnat så följande:

  ”Många säger att dom uppskattar att det är bara etniska svenskar och att dom kan slappna av… Skulle det vara invandrare här skulle det bli en annan stämning.”

 52. Marius Says:

  Inte nog med att No remorse otvetydigt och oförlåtligt är en nazi-referens: är detta http://www.imdb.com/title/tt1315216/ verkligen något som feminister vill förknippas med? Skamligt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: