Var statsfeminismen verkligen Breiviks främsta mål?

by

Egentligen är detta inte en fråga som är relevant för denna blogg, men av skäl som jag kommer in på längre ned tar jag ändå upp saken.

Idag publicerar Dagens Nyheter i sin bilaga Boklördag en jätteartikel (ett helt uppslag) med nedanstående rubrik:

Det handlar alltså om att terroristen och massmördaren Anders Behring Breivik skulle ha haft statsfeminismen som främsta mål för ditt hat och sina attacker.

Det hävdas i en ny bok som DN publicerar ett utdrag ur – boken heter ”De hatade”, är skriven av Magnus Linton och utkommer den 19  januari. Linton är enligt Wikipedia* en författare och samhällsdebattör med feministisk inriktning som hör hemma på vänsterkanten.

Vi är många som har fått intrycket att det är vänster, socialdemokrati och invandring som är Breiviks främsta hatobjekt. Men nu hävdas det alltså att hans främsta drivkraft för massmord var hat mot statsfeminismen.

I det utdrag ur den kommande boken som publiceras i dagens DN ges inte något vidare starkt stöd för den tesen. Det står att Breivik hatade den förra (kvinnliga) statsministern Gro Harlem Brundtland, och det antyds att han retade sig på att hon hade bildat vad han kallade ”världens första kvinnoregering”. Breivik har också kritiserat feministiska företeelser i politiken. Men en störd person går till attack mot allt möjligt, särskilt inom etablissemanget, vilket också Breivik gjort.

Det är sedan länge känt att Gro Harlem Brundtland var massmördarens främsta hatobjekt och det var främst henne han ville döda på den där ön. Men vi ska inte glömma att hon var statsminister i Norge under lång tid, och därmed ytterst ansvarig för mycket som Breivik kan ha retat sig på, exempelvis invandring. Hon är också arbeiderpartist (socialdemokrat), och Breivik hatar vänstersidan i politiken. Det finns alltså mycket hos Brundtland som ligger högre på listan än feminism bland saker som kan förmodas ligga bakom hans hat mot henne.

Jag betvivlar inte att Anders Behring Breivik uttalade hat mot feministiska idéer, bland hans övriga hat, men jag blir misstänksam när en feministiskt inriktad samhällsdebattör försöker skapa en bild av att ”statsfeminismen” var hans främsta mål. Det skulle vara lite för bra för feministerna om det vore så, för då kan de frossa i offerkoftan, tillämpa ”guild by association”, och med förnyad kraft fortsätta att skrämma sina presumtiva kritiker till tystnad. För vem vill bli associerad med Anders Behring Breivik?

*) Den som tänker kritisera Wikipedia som källa bör först visa eller göra troligt att informationen är felaktig.

84 svar to “Var statsfeminismen verkligen Breiviks främsta mål?”

 1. Glenn Jason Says:

  Vi måste alltså ha mer statsfeminism, för Behring var ju elak och han var emot statsfeminism! Kanske blir det rentav färre massmord i framtiden om vi ökar statsfeminismen?

  Feministernas felslut här, kallas ”fiendens fiende [är min vän]”, en form av negativ bevisföring.

  Jag har aldrig sett ett enda hållbart argument från feministsidan…

 2. Urban Says:

  Det är ju så uppenbart vilken agenda de har: Nu ska vi som kritiserar feminismen buntas ihop med Breivik.

  Det blir ett rafflande år som väntar..

 3. Anonym Says:

  Finns sådana artiklar med i katalogen över härskartekniker?

 4. Ulf Says:

  *) Den som tänker kritisera Wikipedia som källa bör först visa eller göra troligt att informationen är felaktig.

  Ja, och varför inte påpeka det även för Wikipedia? Det är som bekant ett ”community encyclopedia”, och alla som anser sig veta tillräckligt för att bidra kan registrera sig och dyka in i redigeringsarbetet.

  Just när det gäller Linton kan man ju läsa på hans egen blogg:

  Som opinionsbildare och filosofiskt intresserad journalist har Magnus Linton engagerat sig i frågor om hedonism, maskulinteter, feminism, urbanisering, djurrätt, nationalism, svensk narkotikapolitik och på senare år allt mer i teman som rör Latinamerikas nya vänstervåg. Typiska essäer för hans frihetliga vänsterperspektiv är Framtiden stavas hedonism, Tredje sexkriget, Den nationella baksmällan och Metrofobia.

  Från Wikipedias historik om hans artikel kan man bl.a. konstatera att Anders Linton själv varit inne och hjälpt till med redigeringen, t.o.m. i det stycke som nämner att han debatterat om feminism (utan att ändra just den detaljen). 🙂

 5. Anon Ym Says:

  Såg denna på Facebook igår om en pusselbit till Anders Behring Breiviks psykosociala bakgrund, kommer från hans psykiatriska utredning:

  Om Anders Behring Breivik, oktober 1983:

  ‘Det er dermed igjen oppstått en ny situasjon som barnevernet må forholde seg til. Vi står fast på vår opprinnelige konklusjon om at Anders’ omsorgssituasjon er så sviktende at han er i fare for å utvikle mer alvorlig psykopatologi, og vi meddeler herved på ny vår vurdering om nødvendigheten av en endret omsorgssituasjon for Anders, noe vi mener vi har plikt til etter Barnelovens §12, jfr .§ 16a’.

  Det skedde aldrig. Mamman fick fortsatt vårdnad.

 6. Mrs G Says:

  Häromdagen skrev jag ett uppskattat inlägg som lästs av fler än 2000 pers (vilket är mycket för mig) och glädjande.
  Jag berättar om min stora kärlek och varför jag/vi valt ett liv utan barn http://wp.me/p1uIV8-2z0

  Föst i början diskuterades ämnet utiifrån det som skrev, men senare blev det en diskussion om att det minsann alltid är kvinnan som väljer och har fler möjjligheter än vad mannen har att välja i den frågan.
  Håller ni med om detta? Är valet om man ska eller inte ska skaffa barn, leva ett liv utan barn alltid kvinnans?

  Kram Mrs G

 7. Info Says:

  MAGNUS LINTON

  är en välkänd figur och ett stort namn i den mediala vänstersvängen. Hans ännu inte utkomna bok ”De hatade” har fått stor, positiv förhandsreklam i många sjupartitrogna medier, t.ex. i Sveriges radio:

  http://missionxp.webblogg.se/2012/january/magnus-linton-de-hatade-om-hogerpopulisme.html

 8. Backlash Says:

  Olika intressegrupper använder Breivik som slagträ för att smeta honom på sina motståndare, så detta är bara ännu en i raden. Han var emot så många olika företeelser så där finns något för alla som vill göra så här. Bl.a. utnyttjade svenska tidningar situationen för motivera strypning av debatten i sina kommentarsfält, stick i stäv med budkapet i Stoltenbergs kyrkotal om att terrorism ska bemötas med ökad demokrati och ökad öppenhet.

  Jag glömmer inte den svenska västerkvinnan som försökte sälja in SCUM-manifestet till Norska kolleger, några som kanske själva var på ön, bara några månader efter att det hänt. Och som när de blev upprörda, urskuldade SCUM-budskapet med att ‘de förtrycktas våld mot makten är försvarbart’, utan att tänka på att Breiviks mål var just makten, i form av bl.a. statsministern och en massa framtida makthavare. Snacka om självmål.

 9. Lavazza Says:

  Går det att skilja på socialism och statsfeminism? Går det att tänka sig det ena utan det andra?

 10. Lorem Ipsum Says:

  Finns ett enkelt sätt att ta reda på vad han egentligen ville och vilka som var hans primära måltavlor. FRÅGA HONOM!!!

  Ibland undrar jag om människor som spekulerar i såna här frågor överhuvudtaget har slagit på hjärnan eller om den är i energisparläge för jämnan.

  Men det är klart, det är enkelt att kleta på precis den etikett man vill ha på en person som inte kan gå i svaromål. Mycket lågt, men helt väntat.

 11. Backlash Says:

  Att Breivik var motståndare till statsfeminismen betyder inte per automatik att statsfeminismen är bra. Med risk för godwinisering gör jag parallellen – Att hitler var motståndare till judendomen betyder inte per automatik att Israels Gaza-politik är bra.

 12. Jocke S Says:

  Visst är ämnet relevant, eftersom det som nämns ovan, man åter indirekt iaf, buntar ihop kritk mot feminism med Breivik.
  Det väsentliga är ju detta med hans liv, vårdnadsfrågan, och att mormodern var scizzofren samt att familjen togs in för koll när ha var 4 (Stämmer inte det?)
  Att växa upp utan pappa, (som bekant beror detta ofta på mammans beslut, även i Sverige idag ) eller med en styvfar (militär?).
  På min tröja står det:
  ”STATSFEMINISM ÄR KÖNSRASISM!”
  Det står jag för.

 13. Jocke S Says:

  Visst är ämnet relevant, eftersom det som nämns ovan, man åter indirekt iaf, buntar ihop kritk mot feminism med Breivik.
  Det väsentliga är ju detta med hans liv, vårdnadsfrågan, och att mormodern var scizzofren samt att familjen togs in för koll när han var 4 (Stämmer inte det?)
  Att växa upp utan pappa, (som bekant beror detta ofta på mammans beslut, även i Sverige idag ) eller med en styvfar (militär?).
  På min tröja står det:
  ”STATSFEMINISM ÄR KÖNSRASISM!”
  Det står jag för.

 14. Jesuit Says:

  Så det finns alltså en Statsfeminism? En ideologi alltså, snarare än en åsiktsinriktning inom etablerade partier. Intressant att man har en sådan uppfattning. Det är bra att veta att feminism, trots avsaknad av definition, har upphöjts till Statsreligion ui detta sjuka land.

 15. Man & Woman United Says:

  Likasinnade Kollegor i seriöst grävande trådar på Flashback mfl bloggar instämmer i Genus Nytt, Rättssäkerhetsrörelsens, Antikönskrigsrörelsen,Jämställdhetsrörelsens,Pappa-föräldrarörelsen och Mansrörelsens kritik

  Radikalfeminism och radikalfeministisk konsensus har aldrig tidigare i historien varit ifrågasatta,fakta kollade,vetenskapligt granskade och utsatta för kritik som nu. Nu tar radikalfeminister till metoder och ytterligare livslögner där de kommer falla på eget grepp! Från feminism,radikalfeminism till riktig Jämställdhet kan gå fortare än många trott:-)

  Sossarna kan vinna tillbaka manliga väljare nu ;med ärliga ideologiska värdegrunder och säkra opinionsläget, om de klipper av banden (och städar upp) med radikalfeminism (rensa radikalfemimister ur de egna leden som dessutom vill fälla Juholt himself) och öppnar upp för vetenskap och humanism med kunskap om både mansfrågor [Rättssäkerhets, pappa -föräldrafrågor] och kvinnofrågor aka jämställdhet 2,0
  Se Pellebillling.se

  Genus Nytt mitt emellan med kärleksfull Jämställdism;-)

  Läs om Jämställdhet 3,0 Aktivarium,wordpress.com
  i markerna för oberoende (vänster?) liberaler fd piratpartister/fd alliansen väljare

 16. aristo Says:

  Det är vid sådana här tillfällen det känns bra att ha sagt upp prenumerationen av DN.

  För övrigt tycker jag att vi jämställdister på höger- och vänsterkanten borde sluta borgfred och konstatera att feminismens grumliga tankegods har lyckats infiltrera hela den politiska skalan. Hur de båda lägren motiverar sina bekännelser till genuskyrkan utifrån sina ideologier kan säkert Aktivarum reda ut men faktum kvarstår: feminismen är världshistoriens mest framgångrika lobbyrörelse.
  Det är t.ex. således inte främst en representant för vänstern som åker till Norge och propagerar för scum utan en feminist.

 17. Lasse Says:

  Du skrev mina tankar 14 januari 2012 kl. 10:27 Backlash, så det får bli ett word.

  Sen kan man ju vända på steken eller det politiska slagträdet. Feminismen borde tänka på följande, finns det något i vår ideologi eller politik som ”triggar” enskilda (störda) personer att begå desperationsdåd.

  Nedanstående har ingenting med Breivik att göra eftersom det var sådan extrem och isolerad händelse.

  Inom en snar framtid kommer vi se tusentals unga frustrerade män som känner att de blivit svikna av samhället. De får skörda frukten av feminismens politik, en politik där man hela tiden osynliggör män och viktiga mansfrågor. Feminismen kommer se resultatet av att man försöker motverka mäns rättigheter och välbefinnande samtidigt som man ”curlar ” kvinnor. Som det ser ut nu får tjejer mycket bättre förutsättningar att lyckas i livet än killar.

  Feminismen arbetar enträget med att göra män och pojkar till andra klassens medborgare och det kommer ge negativa resultat i form av desperation.

  Det är stor risk att det kommer bli ett rejält könskrig och segregation p.g.a. feminismen. Det kommer att bildas motståndsrörelser till feminismen av ”undergroundtyp” detta p.g.a. rädsla för radikalfeminismens militanta och totalitära attityd.

  De stackare som öppet kritiserar feminismen får en hel ”vargflock” av radikalfeminister efter sig, en vargflock som sliter ”kritikern” i stycken medialt.

 18. Jocke S Says:

  Och å andra sidan som nämns ovan: visst kommer statsfeminismen att ställa till problem. Och hittills har alltid det politiska svaret (som också nämns ovan, vill bara instämma) blivit: ”Detta visar att vi måste ha mer feminism!”
  Här min senaste artikel, från nyligen. ”Svensk statsfeminism – legitim könsrasism!”
  ”Endast kvinnan har probem av politiskt intresse, och problemet är mannen. Alltså fokuserar vi på kvinnans problem och struntar i mannens, förutom skulden…”
  http://www.sourze.se/Svensk_statsfeminism_%e2%80%93_legitim_k%c3%b6nsrasism_10756119.asp

 19. Musse Pig Says:

  Om sossarna skulle gå ut och säga att:

  – OK, vi har tiilfrisknat från det radikalfeministiska, kognitiva viruset och vädrar ut detta tankegods ur vår debatt, våra förslag och, om vi får ert förtroende, ur vår lagstiftning. Vi slösar inga fler skattekronor på denna urspårade lära. Vi ber om ursäkt för att vi inte stod emot detta test på huruvida våra politiska motiv bottnar i de fundamentala medmänskliga, humanistiska och demokratiska värderingar som vi säger oss garantera. Men vi har lärt oss vår läxa och ska äntligen rannsaka vår egen historia i syfte att göra upp med de lögner som korrumperar oss och vilket lett till att maktlystnad fått bestämma agendan och primärt maktlystna medlemmar utan ideologiskt djup klivit fram och fördjupat sjukdomsbilden. De som bekänner sig till radikalfeminismen har inget att hämta hos SAP. Vi ska från och med nu primärt stå för verklig demokrati med en socialistisk inriktning på våra förslag till lösningar på våra gemensamma problem, med bivillkoret att minimera statens makt över medborgarna.

  Då skulle de gå över 50% i ett nafs, eller…….

 20. Man & Woman United Says:

  @ aristo

  Word!

  Vänster extremister,radikalfeminister,militanta djurrättsaktivister, militant svarta blocket afa är lika grunda i sitt tänk som nazister,edl,fotbollshulliganer,-firmor som organiserad brottslighet. Personerna i fråga är så lika i tänket så gränsen är hårfin skrämmandet byt bara ut fienden. Deras Kontakt med empati och intellekt är lika med noll,fullständigt avstängt.
  Den enda kontakt är till de monotont starka dumma känslor av hat vilket är ämne för ytterligare diskussioner. Som enorma undertryckta rädslor vilket skapar otryggt och farligt Samhälle

   Människor hatar ofta varandra därför att de fruktar varandra. De fruktar varandra därför att de inte känner varandra. De känner inte varandra därför att de inte har några förbindelser med varandra. De har inga förbindelser med varandra därför att de lever åtskilda.

  Martin Luther King om Fiender

  Kanske fredliga demonstrationer för rättssäkerhet,rättvisa och jämställdhett inte är så fel. Hur skapa dialog med radikalfeminister på Sthlms teatrar som spelat scum om förståelse hur de sårar och kränker andra medmänniskor. På ett sätt som dom själva kritiserar att dom själva inte vill bli utsatta för. Ser bara det självklara att Solanas psykisk ohälsa,oförrätt och störning gick ut över andra som breiviks. Nu är det dags att ta av dessa samt ovan hatiska personer masken,lära och förhindra fler oskyldiga offer i deras väg,

 21. Man & Woman United Says:

  @ Musse pigg

  Du har också förstått landet:-)

 22. Nils Jungenäs Says:

  Det här tar &#% priset!

 23. Tommy Says:

  ”Lavazza säger: Går det att skilja på socialism och statsfeminism?”
  Ja givetvis. Socialism och statsjämställdism skulle fungera alldeles utmärkt.

 24. Carl Says:

  Håller med aristo, det gynnar knappast jämställdister att göra det till en vänster/höger-fråga. Hur skulle det förakt parterna inte helt sällan visar upp vara till godo när det är ett jämställt samhälle som är målet?

 25. Man & Woman United Says:

  @ Lasse Musse Pigg Aristo och Mrs G

  ”Det är stor risk att det kommer bli ett rejält könskrig och segregation p.g.a. feminismen.”

  Därav vår tids upplysning(bekämpa maktmissbruk och rättsövergrepp),politisk och rättslig insyn transparens, starka tydliga fredliga demonstrationer med Rättssäkerhetsrörelsen,Mansrörelsen,Kvinnorörelsen,Föräldra-pappa-barn rörelsen,Jämställdhetsrörelsen aka Antikönskrigsrörelsen

  Men framförallt kärlek som den gode Luther folkligt proklamerade

  ”Hat kan aldrig fördriva hat, det kan bara kärleken.”

  Misstaget erfarenheten ska inte göras om som radikalfeministerna lyckades med under 70talet när de våldsamt och militant tilläts ta över liberala feminismen och moderata delen av kvinnorörelsen. Den som Doris Lessing och Erin Pizzey förespråkade. Det här finns återberättat i artiklar och böcker.

  Könskrig och våldsamma grupper ska (marginaliseras) besvaras med kärlek och vetenskap;-)

  (Ökad förförståelse och kunskap om varandra.Utan att för den delen behöva vara feminist eller vänster utan genom vetenskapen,konsten,musiken, litteraturen och debatter irl.)

   Den stora tragedin är inte de onda människornas brutalitet utan de goda människornas tystnad.
  Martin Luther King om Politik och Politiker

 26. Man & Woman United Says:

  @ forts.

  Man kan bara hoppas på att fadern och modern till Breivik finns till för sin son och tillsammans genomgår insikt över den hemska och fasansfulla handling som begåtts. Den gemensamma insikten och kärleken kommer bekämpa all världens nazism,radikalfemism könskamp och krig. Det ganska sannolikt att så inte kommer ske annat i skönlitteraturen:

  Likt hur Dostojevskij tecknar en studie i människokunskap och sällan skådad psykologi i Brott och Straff. Raskolnikov med stöd från den väsenlika Sonja böjer sig ner och kysser marken och påbörjar en lång väg mot bekännelse och insikt över sina handlingar

  Desamma kan återfinnas inom de kärleksfulla grundbudskapen i samtliga religonerna bortom fundamentalistisk feltolkningar.

 27. Man & Woman United Says:

  @ Mrs G

  Människan och politikerna är banala…

  Tror du det förekommer några vårdnadstvister med fördel mödernet i sjöhästarnas värld:-P

  ”Hos alla arter tar hanen hand om äggen. Oftast har hanen en yngelpåse, som är bildad av hudveck på buken, i vilken honan lägger äggen. Hos vissa arter är dock yngelpåsen reducerad, och äggen fästs direkt på buken. [1]”

  Kantnålsfiskar – Wikipedia
  Sjöhästarna avviker något genom att ha en 90 graders vinkel mellan kropp och … Underfamilj Syngnathinae (kantnålar) …
  sv.wikipedia.org/wiki/Kantnålsfiskar

 28. Prill Says:

  I likhet med många andra här ser jag de allt mer aggressiva angreppen på oss feministkritiker som ett tecken på att feminismens kollaps är nära förestående. De blir allt mer högljudda, galna, osakliga. Ett exempel är FB-sidan ”Vita kränkta män” vars enda syfte är att mobba Pär Ström. Riktigt obehagligt. De måste vara desperata nu.

 29. Magnus Linton är ett ”reformerat svin” – Liksom mängder av andra Manliga Feminister « Aktivarum Says:

  […] Klart Linton vill stå och säga att det beror på normer och strukturer. Då har det ju inget med han själv att göra vad han själv valde att göra som ung. Och de killar som gjorde helt andra val blir inte ett dugg bättre. Genusnytt skriver nu om Magnus Linton och hans idiotiska teorier om Breivik. […]

 30. Musse Pig Says:

  Man & Woman Unit, jag läste en väldigt intressant artikel av Staffan Ulfstrand i antologin ”Samtida Feminism” (tror jag att det var). ”Kulturvarelsen förblir en naturvarelse” eller något sådant. Det var en intressant kommentar till de ide’er som tycks utgå ifrån att människan står över sin egen biologi. En rad exempel på hur vi egentligen beter oss visade på att det visserligen kommer nya strategier och taktiker i tillvarons ständiga kamp, men att de grundläggande motiven förblir desamma, handfast biologiskt förankrade behoven. Vilka jag antar kan variera på olika sätt.
  Man kan förmodligen undertrycka och kväva kreativa impulser mm, men man kan inte skapa nya ur intet. I det sammanhanget associerar jag till feministernas angrepp riktat mot pojkar och skuld- och skambeläggning av dem utifrån könstillhörighet. Trycker man ned människor och nekar dem utrymme att leva ut, acceptera och bejaka sina impulser (impulser vilka jag hos pojkar finner vara särskilt kreativt inriktade) så kan man driva dem in i djup depression eller galenskap eller till ett explosivt, våldsamt uppror. Betrand Russell skrev fö intressant om människans drivkrafter i boken ”Principals of Social Reconstruction” och berör det även i sitt nobelpristal från 1950 på ett intressant sätt: ”What desires are politically important” http://www.nobelprize.org/nobel_prizes/literature/laureates/1950/russell-lecture.html

 31. Lasse Says:

  OT attack

  http://ajour.se/nar-humor-skriver-sig-sjalv/

 32. Angelina Jolie Says:

  Män som sitter på dessa forum är mer radikalfeministiska än det överhuvudtaget finns radikalfeminister i verkligheten!

  Ni sitter och hjärntvättar er själva. Lasse på åsnan skapar till och med hat mot män. Bra att ni har sådana intelligenta anhängare.

 33. Musse Pig Says:

  Se även Arne Jarricks artikel i Axess nr2 2005:
  ”Natural versus Cultural Man”
  Hittar dock ingen länk.

 34. Man & Woman United Says:

  Om valpen stack ut huvudet från sin pk krets och klubb för inbördes beundran så kanske listan sett lite mer realistisk ut. Män med etniska olika bakgrunder gör verkligen tummen upp för Soc och svenska journalistkårens skildringar av förorterna.

 35. Man & Woman United Says:

  Han glömde Robert Gustafsson Ulf Brunnberg Paolo Roberto Michael Alonzo mfl

  Robert Gustafsson till attack mot feminismen | Utrikes | Nyheter
  Robert Gustafsson till attack mot feminismen. ”Trött så att man kräks.” Robert Gustafsson är en av Sveriges mest
  nyheter24.se/nyheter/utrikes/238348

  @ Lavazza

  Går det att skilja statsfeminismens rättsövergrepp från nya radikalfeministiska partiet alliansen?

  Män diskrimineras vid vårdnadstvister
  13 aug 2007 … Ett av skälen till att en pappa förlorar en vårdnadstvist kan vara att de som utreder vårdnadsfrågor på …
  http://www.s-info.se/page/blogg.asp

 36. Per ström vill ha ensamrätt på kvinnohat | sexistnytt Says:

  […] Läs Pers artikel Rate this: Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken. ← onödiga ingrepp på barn […]

 37. Man & Woman United Says:

  @ Musse Pigg

  ”Man kan förmodligen undertrycka och kväva kreativa impulser mm, men man kan inte skapa nya ur intet.”

  Intressant,där har du biologin,evolutionen och vetenskapens viktiga uppgift.

  I det sammanhanget associerar jag till feministernas angrepp riktat mot pojkar och skuld- och skambeläggning av dem utifrån könstillhörighet.

  Radikalfeminism har varit flitiga i sitt förtryck. Det där med skuld och skam beläggning anspelar på folks,pojkars fundamentala drifter.

  Trycker man ned människor och nekar dem utrymme att leva ut, acceptera och bejaka sina impulser (impulser vilka jag hos pojkar finner vara särskilt kreativt inriktade) så kan man driva dem in i djup depression eller galenskap eller till ett explosivt, våldsamt uppror.

  Här kommer manliga förebilder in som Pelle Billing Arne Wirén skriver och debatterar om. Vikten att få in männen och fäderna i barnens liv igen.

  Att pojkar och män märker läser ser att äldre generationen kämpar för dom skapar behov att göra sig fria och hävda sina manliga rättigheter. Återigen spännande tid vi lever i;-)

  Kompetensen på soc och dito psykologer är skrämmande låg. Jag tror Soc famijerätten kommer försvinna om inte kraftiga reformeringar av rättsväsendet sker snart. Har nämnt det tidigare nya partier,frimurar sammanslutningar och fackförbund föds för att ta till vara på männen och fadernas intresse om inte alliansen och (s) skärper till sig och det j snart. Det kommer bli en chock när de utgått från att männen är lojala och inte behöver rört fiskas med

 38. Man & Woman United Says:

  * Röst fiskas med

 39. Man & Woman United Says:

  OT attack
  http://ajour.se/nar-humor-skriver-sig-sjalv/

  Bloggskribenten glömde Amerikas Mansrörelse och Rättssäkerhetsrörelse,Manwomanmyth.com Eliot Spitzer och alla republikanska politiker som inte åkte fast, Strauss-Kahn, Daddy, Bradly Manning,Julian Assange,svenska journalisterna i etiopien.

  Hannes Råstams journalistiska mod lyser med sin frånvaro bland majoriteten journalister i feminismens saudiarabien

 40. Socialdemokraten, Feministen och Assange-vittnet stal böcker för 1600 kronor – Avgår från alla politiska uppdrag « Aktivarum Says:

  […] om hur flera manliga feminister – som exempelvis Linton och Eherenberg – har en minst sagt tvivelaktig moral, ofta visad i deras bakgrund som ovanligt ofta har kvinnoförtryck och […]

 41. Ebba Says:

  I blogginlägget ”Svårartat gumvälde i allmännyttan i Falun” så skrev jag frågorna:
  Är kvinnan diskriminerad? Hur kan man mäta det?
  och
  Vilka är de vanligaste anledningarna till att diskriminering av kvinnor uppstår? vem diskriminerar, bidrar kvinnorna själva till det?

  Och ja, det var inte rätt av mig att skriva ”och” utan jag borde ha skrivit isåfall. Jag har ännu inte bestämt min åsikt utan kommer bestämma mig för vad jag tycker när min vetenskapliga uppsats är klar och jag ska skriva en slutsats. Och även om jag hade varit feminist tror ni att ni skulle kunna ändra mina åsikter genom att klanka ner på feminismen? Vore det inte bättre om ni berättade vad som talar för att er åsikt är den rätta? En liten tankeställare bara.

  Men tack alla ni som gav svar på mina frågor och inte genast hade förutfattade meningar!

 42. Joakim Says:

  Oerhört fräckt av feministerna att stjäla offerkoftan från invandrarna med tanke på vad Breivik uppgett i förhör.

  @Ebba
  ”Vore det inte bättre om ni berättade vad som talar för att er åsikt är den rätta? En liten tankeställare bara.”

  Är det inte just precis det vi gör? Om man står i opposition till feminismen så är det väl klart att man ”klankar ner på” den? För övrigt hade det kanske varit bättre om du skrev den kommentaren i samma kommentarsfält.

 43. leifer Says:

  Pär Ström

  Det är väldigt talande att stadsfeminismen och vänster i Sverige inte tål att Breivik klassats som psykiskt sjuk. Dom har ju velat påskina att han har högeråsikter, är högerextremist etc och att han symboliserar i åsikt ett helt stort kollektiv (och det är f.ö. även Breiviks önskan). Hela förra sommaren höll dom på som tusan med detta. När han nu klassats som psykiskt sjuk faller hela deras teorier. Dom kan alltså inte acceptera att detta är en ensam sjuk galning!

  För normala människor, för svenska folket t.ex., så framstår just Breivik som en psykiskt sjuk människa. Man blev alltså inte förvånad över psykologernas bedömning!

 44. Ebba Says:

  @ Joakim

  När jag ställer frågor till både antifeminister och feminister så får jag bara tillbaka frågor vilket inte alls är det jag är ute efter. Jag kan inte fylla min uppsats med varför feministerna har fel. Jag behöver era åsikter om varför ni har rätt.

 45. Jocke S Says:

  Ebba, jag tog avstånd från feminismen -77, efter att ha varit lite positiv innan. Precis som många andra.
  Att stimulera kvinnor, sina systrar, är en sak. Att lägga all skuld på mannen är en helt annan.
  Så här: ”Endast kvinnor har problem av politiskt intresse, och det problemet är mannenn. Alltså fokuserar vi på kvinnan och hennes problem (verkliga eller ej). Och struntar i mannen (även vad han åstadkommit) och hans problem, utom skulden.”
  Här har du mina artiklar om kritik mot feminismen, och om att mannen måste vara en del i jämställdheten. Läs t.ex ”Vem skyddar våra söner?” Mottogs väl även av en och anna kvinna…
  http://www.sourze.se/Joakim_Steneberg_10520774_a.asp

 46. ConZor Says:

  OT: Hittade en låt som handlar om att döda sin pojkvän

  Natalia Kills – Kill My Boyfriend

  Låten i text form: http://www.directlyrics.com/natalia-kills-kill-my-boyfriend-lyrics.html

 47. Man & Woman United Says:

  @ Leifer

  Aristo skrev:
  ”För övrigt tycker jag att vi jämställdister på höger- och vänsterkanten borde sluta borgfred och konstatera att feminismens grumliga tankegods har lyckats infiltrera hela den politiska skalan. Hur de båda lägren motiverar sina bekännelser till genuskyrkan utifrån sina ideologier kan säkert Aktivarum reda ut men faktum kvarstår: feminismen är världshistoriens mest framgångrika lobbyrörelse.
  Det är t.ex. således inte främst en representant för vänstern som åker till Norge och propagerar för scum utan en feminist”

  Det är många vänster och sossar som kommit hit och som inte är feminister. Majoriteten av manliga väljarkåren övergav radikalfeministiska (s) två val i rad.

  Till förmån för copycat nya arbetarpartiet som skulle visa sig vara nya radikalfeministiska partiet moderaterna med lama alliansen som svans.

  Män oavsett etnisk bakgrund och inte enbart vita män upplever diskriminering,kränkning och rättsövergrepp i feminismens saudiarabien. Got dat?

  alrighti

 48. leifer Says:

  Ebba, tycker dags att sluta använda f-ordet…

 49. leifer Says:

  det är dags

 50. Ebba Says:

  @ Jocke S

  Tack för att du tog dig tid!

 51. Thomas Says:

  Jo, men visst var det nog så. Kan aldrig tänka mig att någon ställer till med ett blodbad endast på grund av invandring. Jag tror inte Breivik egentligen är det minsta rasist. Man måste leta djupt tillbaka i evolutionsbiologin för att kunna förstå motivet. Där finns en skrämmande men dock naturlig förklaring. Är detta gjort?

 52. Lasse Says:

  AJ skriver:

  ”Män som sitter på dessa forum är mer radikalfeministiska än det överhuvudtaget finns radikalfeminister i verkligheten!”

  ”Ni sitter och hjärntvättar er själva. Lasse på åsnan skapar till och med hat mot män. Bra att ni har sådana intelligenta anhängare.”

  Men, har trollet hamnat även i den här tråden 🙂

 53. Angelina Jolie Says:

  Lasse är som sagt en stor manlig radikalfeminist och kvinnohatare. Är sååå avundsjuk på alla kvinnor som han inbillar sig haft det enklare än honom i livet! Det har ju oftast inte alla kvinnor. Stackaren.

  Han har helt enkelt mindervärdeskomplex. Så han sprider en massa förtal, om kvinnor som nu att jag är ett troll.

  Själv skröt han någon natt om att han skulle köpt en företagshelikopter. Han är förmodligen rädd att hans pengar ska försvinna till kvinnorna…Stackarn.

 54. Man & Woman United Says:

  ”Män som sitter på dessa forum är mer radikalfeministiska än det överhuvudtaget finns radikalfeminister i verkligheten!”

  Javisst, men missa inte fakta att kvinnor och män med varierande etnisk bakgrund också är här;-)

  Vad kärleksfullt att harmoni äntligen kan råda mellan könen och att de över 1000 politiska fångarna aka oskyldigt dömda får prövning i rättsstatens nya resningskommissioner. Samt att många barn återigen ska få återse sina biologiska fäder.

  Rättssäkerhetsrörelsen,Jämställdhetsrörelsen och Mansrörelsen framför krav på reformering av rättssäkerhet och rättvisa då feminismens saudiarabien inte kan garantera objektiva och rätten till rättvisa rättegångar enligt Europakonventionen artikel 6 och deklarationen om de mänskliga rättigheter.

  [PDF] Europeiska konventionen om skydd för de mänskliga rättigheterna
  bestämmelserna i denna artikel skall ha rätt till skadestånd. Artikel 6. Rätt till en rättvis rättegång. 1. Var och en skall, vid
  http://www.echr.coe.int/../SWE_CONV.pdf

 55. Lasse Says:

  Maken till trolleri, provocerande och lögneri har jag aldrig upplevt, gratulerar Angelina dina medsystrar sitter säkert och hejar på dig, nu när Ni försöker sätta nytt Svenskt rekord i härskartekniker och kränkningar.

 56. leifer Says:

  Thomas 14 januari 2012 kl. 18:52

  Förklaringen är att Breivik är psykiskt sjuk. En ensam galning. Hans handlade betyder ingenting och var bara en enorm tragedi.
  Acceptera det.

 57. Gonzo Says:

  Magnus Linton är bara ännu en som vill tjäna pengar på det vidriga terror då som skedde i Norge.

  Vissa går över lik för pengar och berömelse. Fyyyy f…an.

  En galning som Breivik hatar allt och alla, det finns ingen logik i det hela.
  Lås in honom på livstid och glöm bort att han existerar.

 58. Backlash Says:

  Ebba

  När jag ställer frågor till både antifeminister och feminister så får jag bara tillbaka frågor vilket inte alls är det jag är ute efter. Jag kan inte fylla min uppsats med varför feministerna har fel. Jag behöver era åsikter om varför ni har rätt.

  Bra sagt! Här är mina kommentarer:

  I den mån kvinnor diskrimineras i Sverige 2012 handlar det uteslutande om dold informell diskriminering, d.v.s. enskilda makthavare som fattar subjektiva beslut i strid mot lagen. All form av kvinnodiskriminering är olaglig i Sverige. Detta kan ofta vara svårt att bevisa. TV-serien ‘Hjernevask’ av Harald Eia påvisar informell diskriminering av afrikaner i Norge, när en mörkhyad data-ingenjör inte får napp på 200 jobbansökningar trots en skriande brist på behöriga kandidater inom det yrket. Det finns nog en hel del liknande fall för muslimer eller svarta i Sverige. Liknande informell diskriminering av kvinnor är nog inte lika vanlig, men det är väl det din uppsats går ut på att leta fram?

  Det är inte per automatik diskriminering när olika könsfördelning uppnås inom ett yrke, eftersom utfallet baseras på individernas fria val. Tjejer vill t.ex. sällan bli sopåkare eller ställningbyggare, medan killar sällan vill bli undersköterska eller kallskänka. Om detta beror på biologi eller social konstruktion är omtvistat, men att utfallet är som det är torde vara ett obestridligt faktum.

  Formell diskriminering, d.v.s. den som är öppet inskriven i lagar och regler, förekommer endast mot män i Sverige, och är faktiskt ganska omfattande. Pär Ström håller på att skriva en bok om detta, så jag föreslår att du mailar honom och ber om ett utkast på vad han fått ihop hittills.

 59. Joakim Says:

  @Wannabe Jolie
  Vet du, jag tror som sagt att du själv skulle må bra av att sluta haka upp dig på hur hemsk Lasse är. Låt honom inte stjäla din energi med sitt ”kvinnohat” helt enkelt. Om du vill vara kvar här så är det nog snart dags att du lugnar ner dig. Vi kommer att bli allt tröttare på dig och tillslut kommer Pär att blockera dig för den aggressiva osämja du sprider. Tack och hej!

 60. ninnitokan Says:

  @ Carl:
  Håller med aristo, det gynnar knappast jämställdister att göra det till en vänster/höger-fråga. Hur skulle det förakt parterna inte helt sällan visar upp vara till godo när det är ett jämställt samhälle som är målet?
  Word!

 61. Aktivarum Says:

  Aristo:

  ”Hur de båda lägren motiverar sina bekännelser till genuskyrkan utifrån sina ideologier kan säkert Aktivarum reda ut men faktum kvarstår: feminismen är världshistoriens mest framgångrika lobbyrörelse.”

  Jag tackar för förtroendet och instämmer i att feminismen i sig (liksom media) idag är mer oberoende av vänster-höger skalan. Vi ser snarare allt mer opportunistiskt kappvändarbeteende. Jag nämnde i detta inlägg medias kappvänderi. så snart vi är många till antalet så vill media ha konflikter – inte tystnad.

  http://aktivarum.wordpress.com/2011/12/31/gott-nytt-ar-2012-dags-for-en-kursandring-har-pa-aktivarum/

 62. ninnitokan Says:

  @ Lasse (Joakim, m.fl.?)
  Om du läser igenom kommentarerna härså är detta inte första gången metoden används. Ignorera det bara. Det är bäst för alla, inte minst för jämställdismen och Pär Ström.:)

 63. Ebba Says:

  @ Backlash

  Ja precis, jag ska berätta varför eller varför inte kvinnor i Sverige är diskriminerade och hur man kan mäta det.

  Tack!

 64. Argus Says:

  Breiviks mål var inte statsfeminismen explicit utan den s k kulturmarxismen. Kulturmarxismen, ett numera tabubelagt begrepp, omfattar förutom feminismen även invandringen och hbtq-frågan. D v s det som vanligen brukar kallas politiskt korrekt. För att förstå begreppet kulturmarxism så måste man begripa att det exempelvis i Sverige omfattas av i princip hela maktapparaten. Fredrik Reinfeldt och Moderaterna kan t ex kategoriseras som kulturmarxister. Ett faktum många moderater inte förstått (var tredje svensk är moderat numera).

  Att sedan Breiviks dåd var totalt kontraproduktivt och snarast spelade de s k kulturmarxisterna i händerna är en annan historia.

 65. Man & Woman United Says:

  @ Aktivarium

  ”så vill media ha konflikter – inte tystnad.”

  Vilket intresse har ägarna bakom ga:media att det blir konflikt; strategerna i kulisserna, förutom att sälja mer lösnummer?

  I krig sälja mer vapen.

  Vad händer om Mansrörelsen för rättvisa och jämställdhet inte följer ga:medias direktiv. Utan själva publicerar och att tar hjälp från omvärlden och inspiration från arabiska våren som kanske sprids till feminismens saudiarabien. Då är halva framgången uppnådd dvs att utmana fjärde statsmakten korrupta journalister; konsensus radikalfeminism,hindren för jämställdhet och frihet.

 66. leifer Says:

  Argus

  Prata inte om Breiviks mål. Det var en förvirrad galning med en soppa av motsägelsefulla åsikter.

  Sen kan man problematisera det du skriver i övrigt, men blanda inte in galningen Breivik i det. För det är just kontraproduktiv retorik.

 67. Jack Says:

  leifer,

  Det som gör att Breivik anses sjuk av ”hela världen” är att han gick ut på en ”vansinnesskjutning” precis som feministernas Valerie Solanas 40 år tidigare, upphovskvinna till SCUM och som kanske inspirerade honom i valet av metod att nå ut med sitt politiska budskap. För nog lyckades det för henne. Vi har feministerna att tacka för mycket…

 68. JohanG Says:

  leifer säger 15 januari 2012 kl. 0:56 att Breivik var en förvirrad galning.

  Är det din privata åsikt eller utgår du från något av befintliga psykiatriska system?

 69. Jack Says:

  “I’m going now to shoot Andy Warhol and that will make me famous, and that will make the play famous, and you will produce it. You will.””
  – Valerie solanas om scum pjäsen/manifestet.

 70. Man & Woman United Says:

  @ Jack

  ”..kvinnans frigörelse genom det manliga könets utplåning,”

  Solanas,Gärningen skjutningen

  ”… av andra som en ironisk betraktelse med mycket svart humor. ”

  [Vilka?] Dom störda farliga fega radikalfeministerna i kulisserna i bl a feminismens saudiarabien

  Sverige som nation går inte obemärkt från omvärldens fortsatta obekväma granskning av Sverige världens sk mest jämställda land och pålitliga rättsstat

  Solanas,raf och Breivik mfl är lika störda och hot mot mänskligheten.

 71. Elnaz Says:

  Min bedömning är att vad Breivik gjorde är fruktansvärt men det yttersta syftet var att förgripa sig på etik och moral. Därav den utstuderade katt och råttaleken på ön. Jag kan se att denna man blev trött.

 72. Joakim Says:

  @ninnitokan
  Vad jag oroar mig för är bara att vi får en Ullis 2.0. Ullis upprepar alltid samma sak i varje blogginlägg, men kan ändå konsten att ständigt balansera på gränsen. Här har vi däremot att göra med ett äkta troll som varvar gränsen ett antal gånger. Då är det bra att tala om vad som gäller en gång, och så får vi se om hon tar till sig av den varningen eller inte. Jag har redan bestämt mig för att ignorera upprepningar jag redan besvarat en gång, men när det kommer något nytt, då passar jag på att besvara det också för att se om det möjligen kan komma något gott av detta, vilket kanske även minskar hennes frustration. Vi har t ex redan fått ur henne att hon inte är feminist överhuvudtaget, det tycker jag var ett väldigt stort steg.

 73. Lasse Says:

  @Ninnitokan

  Håller med dig och du vet att jag väldigt sällan matar ”forumtroll” men i det här fallet var det så extrema personangrepp och kränkningar att jag beslutade att ge svar på tal och resultatet har du i underliggande tråd. Har aldrig varit med om maken under de år jag skrivit här.

  När det är så här uppenbara fall av ”äkta forumtroll”, precis som Joakim även skriver:

  ”Här har vi däremot att göra med ett äkta troll som varvar gränsen ett antal gånger.”

  Ligger det även ett visst ansvar hos Pär att moderera och ta bort inlägg. Jag önskar bloggen kunde vara lite restriktivare när extremfall som detta inträffar.

  Om det varit en feministblogg i omvänd situation hade man varit utslängd, tjärad och fjädrad för länge sen.

 74. Misslyckande Says:

  De som hoppade på SD om Breivik, varför är de tysta om de 7 skottlossningarna som har kopplingar till kriminella invandrare som inte ska utvisas?

 75. leifer Says:

  JohanG

  Jag utgår från den psykiska bedömningen som gjordes av läkare liksom gärningen i sig. Det utfördes av en sjuk människa och det känns som den rimliga förklaringen för normala människor. Det var alltså ingen frisk människa som gjorde detta. Är det svårt att acceptera detta för dig och varför i såna fall?

 76. Argus Says:

  Leifer: Jag håller mig till ämnet (”Var statsfeminismen Anders Breiviks främsta mål?”). Såvitt jag vet är du inte moderator på bloggen. Då är det heller inte din uppgift att styra och ställa vad andra ska tycka eller inte tycka. Om du tycker att ämnet i sig är olämpligt eller stötande får du vända dig till Pär Ström med de åsikterna så att han kan ta dem i beaktning. Till dess så undanber jag mig självutnämnda censorer.

 77. Man & Woman United Says:

  @ Aktivarium Urban Jack Gonzo Mussepigg

  Saxat från Pelle Billings blogg om
  kryssningsfartyget Costa Concordia

  Har ni mer uppslag och historiematerial om feminism enligt mörker nedan länka gärna.

  ”Ibland har den feministiska rörelsen dragit paralleller mellan sin kamp för frigörelse och de svarta slavarnas kamp i USA. Underförstått är att kvinnor och svarta har mycket gemensamt i det förtryck de varit utsatta för. Men är det någon som tror att det varit gångbart med en regel där svarta fick fylla livbåtarna före de vita?”

  Och så här upplyste oss Mörker om feminismens historia

  ”Bästa att passa på att påminna om feminismens historia: Lynchning av svarta (män och pojkar, oftast) drevs ofta på av vita kvinnor och flickor. Anklagelser om övergrepp var vanliga. Läs om Emmett Till m.fl. Kvinnofrid stod högst upp på agendan och motiverade mord och tortyr av sämre bemedlade män (ofta svarta).”

  Kvinnor gapskrattar i TV åt avskuren penis « GenusNytt
  19 jul 2011 … Med uppföljningar på Genus Nytt för att påvisa vad som är på … på att påminna om feminismens historia: Lynchning av svarta … Och nu är det helvita mäns tur… ….. slavar under någon radikal statsfeministisk inkvisation och …
  genusnytt.wordpress.com/2011/07/19/

 78. leifer Says:

  Argus

  Jag ställde bara en enkel fråga till dig, om du kallar det styra så är det väl så när du ställer frågor till andra. Jag har verkligen ingen avsikt att vara moderator, hur du nu kan tro det.

 79. Argus Says:

  Okej, Leifer. Jag kanske överreagerade något. Låt oss stryka ett streck över det hela. Heders!

 80. Man & Woman United Says:

  Estestisk jämställdist;-)

  som med kärlek och åter-upplysningen bekämpar fascism,nazism,islamofobi,svarta blocket,afa, radikalfeminism,scum,radikalfeministiska rättsövergrepp, fundamentalism, könskrig,krig,fattigdom mm och sorgliga, tragiska händelser i livet som fått Tomas att uttrycka sig som han gör. Hen kan ju också vara här för antijämställdisternas räkning att i kartläggning att bunta ihop jämställdister med massmördaren i norge.

  Hur som kärlek och intellekt besegrar höger vänster extrema och fundamentalisters gemensamma hat.

  By the way. När ska jämställdisterna ha sin nästa pubträff men också första stora föreläsning med premiärfest och egna underground klubb? Följt av Speakers corner,jämställdhets hyss,bus och happening på stan, spelningar,poesi recitationer av Shakespeare,rättshaveristerna Voltaire och Oscar Wilde,Doris Lessing och Simon Weil bjuda in Bob Hanson och bröderna Birro att skriva och läsa poesi,genus battle antijämställdister vs jämställdister och konstnärliga tolkningar av Strindbergs genus pjäser?

  Peace

 81. ParStrom Says:

  Jag har tagit bort en olämplig kommentar.

 82. Stina Says:

  leifer skrev 15 januari 2012 kl. 16:47 till JohanG: ”Jag utgår från den psykiska bedömningen som gjordes av läkare liksom gärningen i sig. Det utfördes av en sjuk människa och det känns som den rimliga förklaringen för normala människor. Det var alltså ingen frisk människa som gjorde detta. Är det svårt att acceptera detta för dig och varför i såna fall?”

  Du refererar till ”läkare”, utan närmare precisering.

  För några dagar sedan diskuterade Johan Cullberg och Niklas Långström på TV om Anders Behring Breivik. De var överens om att man inte kunde sätta någon ”tokig-diagnos” på Breivik.

  Leifer, kan du hänvisa till ”högre expertis” än dessa två som hävdar något annat, hänvisa till definitionerna i något psykiatriskt system – eller kan du ge någon form av argumentation som inte bygger på ordet ”självklart”?

 83. Helena Says:

  Ja, alla vet ju att svenska statsfeminister och talibaner står varandra nära.

 84. Jan P. Says:

  Linton är liberal och liberal är höger.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: