Kvinna skar av penis – kul?

by

Nu har en kvinna skurit av sin mans penis igen. Paret låg i skilsmässa. Hon drogade honom, band fast honom i sängen, skar av organet och slängde det sedan i kökskvarnen. Läs mer här och här. Tack för tipset, Johan!

Det glädjer mig att Aftonbladet denna gång inte anlägger en humoristisk ton när den grova könsstympningen rapporteras, med åsikten om att mannen får skylla sig själv. Det gjorde tidningen en annan gång, i denna artikel. Så här beskrevs då penisavskärningen:

.

Och så här lydde artikeltexten:

Kvinnor kastrerade sina otrogna män

Otrohet kan vara farligt. Det vet Songram, 24, och Amnart, 20. Båda har fått sina penisar avskurna i höst. Efter att ha avslöjats med andra kvinnor är de två unga männen från provinsen Chonburi i Thailand idag mer än ångerfulla.

Hämnades

Songrams vänsterprassel avslöjades för några dagar sedan av den 32-åriga flickvännen. Och hon hade hämnden klar för sig. – Om jag inte kan få den, så ska ingen annan heller ha den, sa hon efter att paret talat ut och lagt sig för att sova. ”Den” är Songrams ädlaste kroppsdel. Klockan två på natten vaknade han av smärtor i underlivet. Flickvännen hade skurit av hans penis med en stor kökskniv.

Samma öde

Och han är inte ensam. För drygt en månad sedan drabbades 20-åriga Amnart av samma öde. Hans svartsjuka 28-åriga flickvän skar av penisen och Amnart vaknade på morgonen och såg sin kroppsdel ligga i en pöl av blod bredvid sängen. Trots en omfattande operation kunde inte läkarna få Amnarts penis att fungera igen.

Aftonbladet beskrev det alltså som om männen fått vad de förtjänat. Det är obegripligt att grov könsstympning kan beskrivas på det viset. Helt obegripligt. Det är nog bara gruppen ”män” som anses stå så lågt att en sådan skrivning är möjlig.

22 svar to “Kvinna skar av penis – kul?”

  1. Artikel om avskuret könsorgan Says:

    […] Källa: Genusnytt […]

  2. Hjalmar Says:

    Jag kommer aldrig, aldrig, köpa Aftonslasken eller Ex-pressen. Lovar!

    Känner inte ”journalisterna” till begreppet ”copycats”? Eller är det meningen att provocera fram liknande ”nyheter” i Sverige? Fy f-n så sjukt!!

  3. Jocke S Says:

    Jag klarar inte av att läsa artikeln. Var hände det?

  4. Katarina Says:

    Nej, det är inte kul. Inte på något sätt och inte på något sätt proportionerligt mot ”bakgrunden” till det. Kan dock tänka mig fall där såväl män som kvinnor som hotats till livet av stalkande f.d. och år av verkninglösa besöksförbud får nog. men det är en annan femma och gäller oavsett – notera oavsett – vilket kön offret har.

  5. Dan Says:

    Det är nästa så att man önskar det ska drabba de själva för att de ska sluta med tarvligheterna och tycka att det är kul eller att ha modet att komentera det negativit som de skulle ha gjort utan mista problem om en man hade gjort nåt likadant.

    Om en man skulle göra det kallas det offatbar grymhet eller djuriskt. En kvinna gör det så heter det ”han förtjänade det”. Varför? för att han var otrogen? Är det inte män som misshandlar otrogna kvinnor som kallas djur, översittare, och män som vill äga sina kvinnor?

  6. Lorem Ipsum Says:

    Tråkigt men föga förvånande att se sånt där i tidningarna nu för tiden. Men det vi bevittnar just nu är dom sista dödsryckningarna hos kvällspressen innan dom får klappa igen för gott.

  7. Jocke S Says:

    Hela början på feministdebatten, ”förtryckta kvinnor, patriarkat” osv och den totalt ensidiag fixeringen vi kvinnligt lidande. Men ”vilket kön har lidit mest”? Förstås en hopplös fråga, liksom feminismen!
    Men förutom män som kanonmat, slavar osv. Hur många eunucker har det funnits, i Kina och Arabien, ja även kastratsångare i Europa för inte så länge sedan?

  8. barfota Says:

    @Hjalmar
    De är väl lika litet nyhetsförmedlare som arbetsförmedlingen är arbetsförmedling. Länk- länk-länk inget tänk-tänk-tänk.

    Bojkotta stollarna!

  9. Man United Says:

    Ursprungligen postat av minipanini
    Varför fortsätter åklagaren att hävda att SW sov? Finns något konkret bevis på att det fanns sanning i twittret från igår där skrevs att SW i ett nytt förhör förtydligat att hon inte sov. Varför håller i så fall åklagaren på med denna formulering.

    Ursprungligen postat av minipanini
    Sen till topic.. eller mer dagens .. tycker också att det är irriterande att veta vad exakt som avgör överlämning eller inte. På vissa håll verkar det som att detaljerna/förhören inte har någon relevans i detta läge och att det är ”EAW-formalian” so to speak som testas.

    Medans på annat håll finns tankar om att det just ligger en för stor skillnad mellan just förhören och det som står i EAWn för att den ska anses gälla som korrekt. Men är det verkligen denna domstols uppgift att se på en sån sak.

    1. alla JA-supportrar är väldigt nöjda med JA’s defense team.
    2. de båda domarna inte lika korkade som den förra, Howard Riddle, som gjorde ett bedrövligt, fegt jobb. De här nya domare tycks jobba med ett öppet sinnelag.
    3. JA verkar också nöjd. Målar smileys och ger till sina vänner.
    4. Monty gjorde ett dåligt jobb och har ljugit sig blå i rätten. Talade t o m om för rätten att ni har inte rätt att ‘untick a tick-box’.

    Optimismen är där:

    NOH8ER WikiLeaksLover
    The game is up, Sweden – you’ve been exposed for the vassal state that you are. In front of the whole world. Disgusting. #wljul
    7 minutes ago
    __________________

    https://www.flashback.org/t1275257p2761

  10. Connor Says:

    På Aftonbladet så är titeln på sidan:

    ”Han förtjänade att få sin penis avskuren”

  11. Matte Says:

    Bojkotta tidningen och protestera mot dumheterna är det minsta man kan göra.

    Jag vet inte vad som är värst? Att de är medvetna om att de ger ut idiotiska texter eller att de är omedvetna och rent utav idioter?

  12. barfota Says:

    @Matte

    ”Bojkotta tidningen och protestera mot dumheterna är det minsta man kan göra.”

    Vilken ”tidning” ?

  13. Jack Says:

    ”Det glädjer mig att Aftonbladet denna gång inte anlägger en humoristisk ton när den grova könsstympningen rapporteras,”

    Faktum är att först beskrevs det humoristiskt, som ”pikant”, vilket sedan skrevs om.

  14. Radikalrealist Says:

    Man undrar ju. Vad tror ni ABs läsare skulle säga om följande ingress:

    ”Tjat om att fälla ner toalettringen kan vara farligt. Det vet Lisa 24, och Anna-Karin 20.

    Båda har fått sina blygdläppar avskurna i höst”

  15. Hjalmar Says:

    Jag noterar nu att båda ”flickvännerna” var åtta år äldre än sina partners, och räknas (ogifta) som tämligen överåriga i Thailand. En bra anledning att undvika äldre thaikvinnor, kanske…Dålig reklam?

  16. ludde Says:

    Kan inte Pär Ström börja anmäla alla uttryck för sexism i samhället/media/reklam etc och låta manshatarna betala

  17. Kvinnor gapskrattar i TV åt avskuren penis « GenusNytt Says:

    […] bloggade jag om en amerikansk kvinna som drogade sin man, band fast honom i sängen och skar av hans penis […]

  18. Nattdjuret Says:

    Håller definitivt med om att det är fel att om så med ironi framställa händelserna som offrets fel. ”Glimten i ögat” känns väldigt osmaklig i en så grov händelse.

    Men detta kan lika väl jämföras med alla de gånger som våldtäktsoffer blir utfrågade om vad de hade på sig, eller vad de utstrålade vid händelsen, som för att rättfärdiga förövarens handling. Det förekommer alltså i den svenska rätten, och det utan någon som helst ironi eller glimt i ögat.

  19. barfota Says:

    @Nattdjuret
    Nej, det kan inte jämställas.

  20. Nattdjuret Says:

    @barfota
    Var så god och motivera!

  21. barfota Says:

    @Nattdjuret
    Det är väl mest det att i ena fallet så ironiserar man över en lemlästning och i andra fallet över en klädsel, jag tycker inte riktigt att det är jämförbart men givetvis är båda förkastliga.

  22. john wayne bobbitt Says:

    kvinneporno? jenter elsker sånne nyheter

Lämna en kommentar