DNA-register över män, ej kvinnor, föreslås

by

Han föreslår uppbyggande av ett nationellt DNA-register. Där ska alla män – men inga kvinnor – finnas med. Orsak: Män våldtar. Kvinnor är offer.

Jag häpnade när jag tog del av förslaget, som idag presenteras på Aftonbladets debattsida (här). Det är juristen på Länsstyrelsen i Sörmland, Måns Cederberg, som skrivit artikeln.

Han börjar med att hänvisa till statistik som tyder på en våldtäktsvåg i Sverige, och som har gjort Sverige till världens våldtäktstätaste land efter afrikanska Lesotho. Som jag tidigare bloggat om är jag tveksam till den statistiken. Jag tror de höga siffrorna beror på ett starkt vidgat våldtäktsbegrepp i Sverige och ett samhällsklimat som i större utsträckning än i andra länder uppmuntrar till anmälan.

Missförstå mig inte – våldtäkt är ett vidrigt brott och förövare av det brottet ska jagas och straffas hårt. Men det innebär inte att rättssäkerhet (för män) och grundläggande principer som människors likhet inför lagen kan åsidosättas.

Nu kräver i alla fall juristen Cederberg att alla svenska män tvingas lämna DNA-prov. Dessa prover ska lagras i vad som blir ett nationellt DNA-register för män. Kvinnor ska inte vara med i registret. Orsaken är, kan man läsa mellan raderna, att Cederberg anser att män begår brott medan kvinnor minsann är godhjärtade.

Att kollektivt utmåla alla män – det manliga könet – som våldsverkare är inte bara orättvist och ojämställt, det är osakligt och fel. Att utmåla män som ”det skyldiga könet” är ett utslag av manshat. Män ska inte behandlas som andra klassens medborgare.

Att underförstått utmåla alla kvinnor som helgon, som aldrig gör något fel men är desto mer utsatta som offer, är lika fel. Det finns gott om exempel på mycket grova brott som har begåtts av kvinnor – mord till exempel (se här) – där ett DNA-register över kvinnor hade kunnat hjälpa till att lösa brotten.

Jag tycker inte att kvinnor ska inkluderas i ett nationellt DNA-register. Jag tycker inte vi ska ha något nationellt DNA-register alls. Det räcker att DNA-prov tas i vissa fall, såsom vid grova brott. Vad tycker du? Skriv gärna kommentar.

Läs debattartikeln här.

Uppdatering: Till min stora häpnad, och förfäran, ser jag efter ett halvt dygn att det finns en visserligen knapp men dock majoritet bland dem som nätröstar på Aftonbladets sajt för ovanstående förslag. När ca 15.000 röster avgivits var ställningen 50,4 procent för och 49,6 procent mot förslaget (se här). Så långt har alltså den feministiska indoktrineringen gått. Man baxnar. Som tur är kan jag dock notera att en företrädare för regeringen, Henrik von Sydow, säger nej med motiveringen ”vi kan inte betrakta halva Sveriges befolkning som potentiella våldtäktsmän” (här). Han nämner dock ingenting om det mansförakt förslaget ger uttryck för, vilket han egentligen borde ha gjort.

54 svar to “DNA-register över män, ej kvinnor, föreslås”

 1. SixDays Says:

  Om det skulle finnas ett sådant register för det specifika ändamål som puckot föreslår så skulle det inte dröja mer än max en vecka innan det skulle utsättas för ändamålsglidning och användas till något helt annat.

 2. Andreas Says:

  Är trött på att hela tiden läsa och se att det alltid är kvinnor som är ”offer” för alla brott och att män aldrig drabbas av något.

  Dem pratar så mycket om jämställdhet i Sverige, men jag tycker dem drar ner män mer och mer

  Män våldtar, Kvinnor våldtar. Män misshandlar, Kvinnor misshandlar

  Om det ska vara jämställt så ska antingen både män och kvinnor finnas med eller slopa hela det här registret

 3. Musse Pig Says:

  De kan dra åt h-e! Vi vet ju alla att detta är förslag som bottnar i ett blint manshat och hängivenhet till den radikalfeministiska agendan. Om sådana DNA-register ska överhuvudtaget föreslås så ska det gälla för att klara upp brott i allmänhet och omfatta alla, såväl män som kvinnor. Varför inte operera in ett GPS-chip på alla män som hela tiden sänder alla mäns position till en central databas? Varför inte ge havande kvinnor något som hindrar pojkfoster att uppta testosteron? Det kan säkert några fiffiga forskare inom läkemedelsindustrin ta fram. De blir då en sorts kvinnor med XY-kromosomer, men utan att kunna få barn. Eller varför inte abortera pojkfoster? Fördelen vore ju att ”kvinnor” med XY-kromosomer skulle kunna åläggas att ordna samhällsförsörjningen. Vissa manliga feminister skulle ju kunna hållas som avelsdjur.

 4. Stoppa våldtäkterna – dna-testa alla kvinnor | Tankeställares Blog Says:

  […] Bloggar: GenusNytt […]

 5. Magnus Hansson Says:

  Tycker man får vara konsekvent =)

  Om vi ändå ska ha ett nationellt DNA-register så skall min själ kvinnorna också vara med…om inte annat för att verkligen få känna hur det känns att utan minsta anledning bli misstänkliggjord.

 6. Maria Says:

  Otroligt korkat förslag. Antingen ska hela befolkningen vara med i ett DNA-register eller så ska nuvarande ordning behållas där enbart de som dömts till fängelse DNA-testas, med motiveringen att en liten del av befolkningen står för en stor del av brottsligheten. Möjlighen skulle DNA-registret behöva utvidgas till fler personer än de som dömts till fängelse för att fånga upp fler potentiella gärningsmän så att brott kan lösas snabbare. Den här frågan har diskuterats tidigare:
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article249178.ab

 7. leifer Says:

  Om det hjälper för att man ska slippa ifrån kollektiv skuld för dumheter som vissa män hittar på, så kan jag tänka mig vara med i ett DNA-register som omfattar alla invånare oavsett kön. Samtidigt blir det väl då lätt att plantera ”bevis”. Finns DNA-spår är det väl närmast omöjligt att hävda att man är oskyldig, om man är det och blivit utsatt för en komplott.

 8. Trocadero Says:

  Så… han föreslår att alla män misstänkliggörs och stigmatiseras för att de föddes med en penis? Var det inte feministernas största önskan, att få bort skiten som kvinnor utsattes för just för att de inte föddes med penis? Ska bli intressant att se om någon feminist attackerar debattartikeln, annars så… ”The oppressed become the oppressor.”

 9. Torstensson Says:

  Den killen (Mans Cederberg hette han visst) kan glömma detta förslag om DNA-register. Över min döda kroppa tt jag lamnar DNA till ett land som hatar karlar. Jag hade inte lamnat DNA till nagot annat land heller.

  Det har uttalandet gör han för att göra karriar. Den javla sopan.

  Fy fan vad upprörd jag blir. Vilket as !

 10. Robban Says:

  Antar att det är främst vid överfallsvåldtäkter som spårning via DNA används. Överfallsvåldtäkterna i Sverige begår nästan till 100% av invandrare och medborgare till länder i mellanöstern och Afrika. Men radikalfeministen hade aldrig vågat säga att man ska DNA registrera alla män från MENA-länderna.

  ”Det var i oktober 2006 som Oslopolisen beslutade att kartlägga samtliga överfallsvåldtäkter mera systematiskt, vilket gav resultat – flera fall har klarats upp tack vare metoden. För ett drygt år sedan gick Rohde ut offentligt med uppgifterna. I samtliga 41 fall hade gärningsmannen ickevästlig bakgrund. Sedan dess har ytterligare 20 överfall skett och fortfarande är gärningsmännen till 100 procent invandrare av ickevästlig härkomst.”

  Det är uppenbart att sålänge det bara är den västerländske vite mannnen som får ta skulden och behandlas på detta viset.

 11. Oskar Says:

  Med folks DNA så kan staten göra precis vad dom vill för att sätta dit en person när dom behöver en synda bock och denne har dömts i media och måste sättas dit för att annars blir svenska staten utskämda. Riktigt smart förslag… not.

 12. Steffo Says:

  Kvinnor kanske skulle tvingas lämna in protokoll på vilka dom har sex med till polisen så att myndigheterna får koll på potentiella förövare, och kan meddela berörda kvinnor om tidigare brottsregister och misstänkta beteendemönster etc?

 13. Jack Says:

  Att acceptera ett sådant övergrepp är också att nedvärdera sig själv, det är att misslyckas i sätta sig emot det brott mot mänsklig status som antimanspropagerare fortsätter driva mot män.

 14. Torstensson Says:

  Steffo

  Som jag sa, blir det verklighet i framtiden sa kommer jag inte lamna mitt DNA.

  inte ens om polis kommer och hamtar mig. Dom hade fatt sla mig medvetslös isafall. Jag litar inte pa vad myndigheterna gör med min DNA i framtiden. Speciellt inte i radikalfeministiska Sverige.

  Har man tillgang till nagons DNA kan man göra mycket för att fa oskyldiga att framsta som skyldiga.

  Vad hade hant tex om en kille hade valdtagit en tjej som var berusad. Vid polisförhöret sa sager tjejen att det KAN ha varit 2 killar som valdtog henne samtidigt. Om hon da hade kvar DNA i underlivet fran en tredje kille fran kvallen innan som inte valdtog henne sa hade han kunnat aka ditt för detta, speciellt om aklagaren har vanner inom Hilda eller bara ar offer för allman hets kring valdtakt. Offret kanske till o med tror att det var den trejde killen eftersom hon inte kommer ihag sa bra.

  Vidare sa kan tjuvar sprida nan annans DNA pa brottsplatser.

 15. JD Says:

  Registret ska alltså inte kunna sökas av om det handlar om Mord eller annat allvarligt brott!

  Det vi ser nu är desinformation och propaganda för att upprätthålla människors syn på våldtäktsanmälningar då Assangeaffären skulle kunna resultera i att människor börjar ifrågasätta att allt går rätt till varje gång en anmälan kommer in.
  Tystnaden i Media är i total trots att hela världen står och skakar på huvudet och undrar hur det står till med detta präktiga land egentligen och orsaken till tystnaden beror på att vi har vaggats in i en uppfattning under de senaste årtiondena som inte får rubbas eller ifrågasättas.

  Jag tror att alla män idag instinktivt känner att vi alla är våldtäktsmän på olika sätt. I alla fall tills motsatsen har bevisats!
  Vilket är svårt då anklagelsen bara är svepande och presumtiv.
  Anklagelsen blir bara konkret och sann då någon kvinnan specifikt har pekat ut den som skall betala den kollektiva skulden av att vara man.

 16. Jack Says:

  Faktum är att Sverige lägger ner stora pengar på att forska kring hur man får folk att acceptera integritetskränkningar. Än så länge visar forskningen på att det är syftet med kränkningen som får folk att mjukna mest.

  Reagera på detta!

  Vad verkar vara fallet med denna situation där att fälla våldtäkare framläggs som syfte om man ser det mot bakgrunden att svensk forskning skett som visat att ett slugt påstått syfte är det bästa sättet att få folk att godta integritetskränkningar?

  Tyvärr är det de som håller i megafonerna som styr folks medvetanden. Om alla kände till detta skulle få vara så godtrogna. Detta är en fruktansvärd offensiv mot män.

  Och kvinnor som gillar detta bör betänka vad ”härska genom att söndra” innebär i förlängningen.

 17. Jack Says:

  Jag tror inte att det är några som tror sig vara onda som så att säga driver detta, nej de tror sig vara goda och ser inga problem så länge de själva har makten. För övrigt menar jag att ett signum för ondska (dåliga saker) är att tro sig veta för mycket, t ex att det inte kommer missbrukas.

 18. Rickard Says:

  Var inte så ogina, vi män kan kompromissa lite. Vi kan ställa upp på det här registret ifall kvinnorna ställer upp på ett DNA test som säkerställer faderskapet på varenda barn.

  Några feminister här som ställer upp?

  /Rickard

  OBS: Det var ett försök till ‘ironi’.

 19. Vivi Says:

  Jag håller med om att både kvinnor och män borde finnas i registret, personligen anser jag att om ett sådan register hade funnits hade nog det verkat i avskräckande syfte och jag hade gärna registrerat mitt DNA och det kunde hjälpa till!
  Är er integritet verkligen värd mer än en männsikas lidande?
  Sedan blir jag så trött på ”genus debatten” ja visst så våldtas både män och kvinnor, men procentuellt är det ljusår i skillnad !
  Dessutom finns det alltid ett mörker tal som säkert är lika stort som ”falska anmälningar”.
  Vi har ett stort problem i samhället och jag hyllar dem som kommer med förlag på vad vi kan göra åt det !

 20. Torstensson Says:

  Jag kan bara instamma med vad en av lasarna till artikeln i Aftonbladet skrev i kommentatorfaltet. Sa har skrev han eller hon.

  ”Vår tids häxjakt! Det är ingen skillnad på dagens människa och medeltidens häxprocesser. Det är bra att AB tar upp vansinniga medeltida processer som kränker oskyldiga människor. Masspsykos!”

 21. Jack Says:

  Rickard,
  Dåligt försök, ett test och ett register är inte samma sak. Men du har ju en poäng, män har intresse av att alla kvinnors DNA registreras så att testar av faderskap lätt kan göras.

 22. Torstensson Says:

  Det börjar kannnas valdigt obehagligt nu faktiskt. Hur kanner ni andra? Jag blir tex inte bara arg och ledsen langre utan jag kanner ett obehag. Radsla.

  Det har ar ju blivit en sorts masspsykos och det blir ju varre och varre. Aftonbladet pumpar ut nyheter om valdtakter hela tiden. Media paverkar folks medvetanden.

 23. Steffo Says:

  Måns Cederberg får nog en stjärna i himlen och en klapp på huvudet av sveriges feminister för att han har varit så ridderlig. Han sover nog väldigt gott nu, ty ett gott samvete är den bästa huvudkudden har jag hört.

 24. Musse Pig Says:

  Det finns en särskild ondska som kommer av att man håller systemet som viktigare än individerna som lever i det. Som tänker i termer av kollektiv rättvisa istället för individens rätt och rättigheter. Dessa kollektivister torde ha svårt att se poängen med demokrati, exvis en människa en röst.

 25. Musse Pig Says:

  Sedan finns det ju en annan ondska som exploaterar syndabocksfenomenet och hatobjekt som politiskt enande kraft. Feministerna står för båda typerna av ondska.

 26. SixDays Says:

  @vivi

  ”Jag håller med om att både kvinnor och män borde finnas i registret,”
  Jag ser ingen poäng med registret. Det kan missbrukas alldeles för enkelt.

  ”personligen anser jag att om ett sådan register hade funnits hade nog det verkat i avskräckande syfte”
  På vilket sätt då? Folk som genomför övervåldsvåldtäkter _VET_ vad de gör. De anser oftast inte att de gör något fel eller att offret får skylla sig självt. De bryr sig heller inte om fängelsestraff då det antingen inte finns i deras sinnevärld att de kommer att åka fast eller så är de helt enkelt inte rädda för att sitta av ett straff.

  ”och jag hade gärna registrerat mitt DNA och det kunde hjälpa till!”
  Varsågod. Du får lämna ditt DNA bäst du vill, men mitt det får varken du eller ”staten” tillgång till.

  ”Är er integritet verkligen värd mer än en männsikas lidande?”
  Ja. Då ett register inte hjälper. Vad är det du inte fattar? Eskalering av tvångsmetoder etc leder till grövre brott. Dvs, en person som får livstid för våldtäkt har helt plötsligt inget emot att döda och bränna offret om det gör att han kan komma undan.

  Sedan blir jag så trött på ”genus debatten” ja visst så våldtas både män och ”kvinnor, men procentuellt är det ljusår i skillnad !”
  Ursäkta? Är du så imbecill att du ställer dig och helt sonika pissar våldtäktsoffer i ansiktet bara för att de i dina ögon har ”fel” kön?

  ”Vi har ett stort problem i samhället och jag hyllar dem som kommer med förlag på vad vi kan göra åt det !”
  Det kan jag hålla med dig om. Men vi minskar inte antalet våldtäkter genom att låta staten och dess mörkermän polisen, få våldföra sig på folk för att avtvinga dem deras DNA. Staten äger inte mig eller någon annan.

  Problemet är snarare att icke-medborgare står för en viss procent av våldtäckterna och då oftast för de råa överfallsvåldtäkterna. Även om de åker fast blir de oftast inte utvisade utan släpps ut i samhället, ofta utan straff vilket är vanligt i ex. Upplands-Bro där beslutsfattarna för övrigt verkar vara en bunt idioter (enda kommunen med regnskatt). Men även om man löser problemet delvis genom att kasta ut folk så kommer det finns sådana som Haga-mannen. För att inte tala om den vanligaste typen av våldtäkt, den som utförs i hemmet av någon inom familjen eller vänkretsen och som sedan är svår att bevisa.

  DNA är heller ingen ”magic bullet” som per automatik löser allt. Beroende på användning/fall bevisar det bara att en person varit på en plats eller haft kontakt med en annan person. Inget mer än så.

  Hett tips Vivi, läs på lite.

 27. Jack Says:

  Vivi,

  ”Vi har ett stort problem i samhället ” Detta är inte sant jämfört med andra problem. Våldtäktsideen som har en så hög psykologisk aktivering på människor när vi tänker på den kommer att få väldigt mycket diskussion och förefalla väldigt stort i förhållande till de faktiska skadorna, lägg därtill att begreppet ständigt urvattnas så att nästan allt rankas som våldtäkt i statistiken och kvinnor dessutom uppmuntras till att anmäla, eller starta allmänt åtal, vid osäkerhet eller galenskap så att statistiken ytterligare höjs säger en del. Läste om en kvinna som anmält 500 våldtäkter t ex. Jättebra för statistiken. Har även träffat psykiskt skadade som kallar alla män för våldtäktsmän. (nej detta var ingen feminist, men de är ju också skadade, men på ett annat sätt)

 28. Andreas Says:

  Att vi har mellan 500 och 1000 oskyldigt dömda i fängelse i Sverige i dag varav kring hälften för sexbrott borde ju mana till omtanke tycker jag.

 29. Torstensson Says:

  viva

  en grov valdtakt av en kvinna ar inte varre an en grov misshandel av en man.

 30. Christopher Says:

  Det är sant att män är överrepresenterade i brottsstatistiken. Invandrare är också överrepresenterade i brottsstatistiken. Vad sägs om att upprätta ett DNA-register för alla invandrare?

  Nej, just det. Det vore ju rasismen. Manshat däremot är politiskt korrekt.

 31. leifer Says:

  Rickard, det där är ett bland flera förslag jag har för att ge män 50-50 makt inom reproduktionen. DNA-test på BB för att säkerställa faderskap skulle då vara obligatoriskt.

 32. Janne Says:

  Upprätta DNA-register på alla invandrare !

 33. (M)askulism Says:

  Insider information från äldre Kriminal/-frivårds utredare i Västra Sverige. Diskussioner fördes om ”Hur det kunde bli så här med kvinnorörelsen och radikal feminism som fått fäste i Rättsväsendet,HILDA, kvinnans ord som total sanning vid brottmål, att Rättssäkerhet inte finns i Sverige för Män, Eva-Lundgren, Margareta Winberg, Svts dokumentär könskriget, roks/genus/feminismens miljardsatsningar, medias skuld i att vinkla artiklar radikal feministiskt och medias påverkan att dömma på förhand i uppmärksammade mål, Medialocket, att utrota tesen ”ställt utom allt Rimligt tvivel” och ”principen hellre fria än fälla”, felaktigt och oskyldigt dömda män, att allt började med målet Catrine da costa där rädslan för feminismen avgjorde målet, lagändringar och satsningar på Våldtäkt, Operation kvinnofrid i hela Samhället utan bevis bara kvinnans ord och hörsägen/-skvalller vittnen, Politikernas ansvar för hur kvinnor missbrukar rättssystemet och anmäler falskt och går fria ostraffade, ansvaret hos alla kvinnor att göra ett upprop mot de kvinnor som anmäler falskt och förstör för alla och slutligen varför inte Sverige har samma satsning som England på att straffa kvinnor som anmäler falskt?

  Den äldre Kriminalvårdaren: ” Det var som med Hitler, människorna i Tyskland visste inte vilken dold agenda Hitler och hans anhang hade och vilka dolda avsikter med utrotningen av judar och kriget, de kunde inte agera, de visste inte innan,sen var det var försent”.
  ” Man kan se ett mönster, för ett tag sedan var anklagelser om incest i samband med vårdnadstvister statistiskt i topp, nu helt plötsligt har den sjunkit i dramatiskt och det som är i topp nu är grov kvinnofrids kränkning i samband med smutsiga vårdnadstvister.

  Detta är en mycket viktig reflektion och uttalande från en Man som jobbat inom kriminalvården i hela sitt liv och som anförtrodde sina inre tankar och reflektioner annonymt.

 34. Gonzo Says:

  Måns Cederberg känns inte riktigt rätt vaggad, han skriver

  ”Ett register av det här slaget är inte invändningsfritt. För att undvika tänkbara nackdelar bör lagstiftningen utformas så det tydligt framgår att uppgifterna endast får användas för att utreda våldtäkter där gärningsmännen är okända. ”

  Registret får alltså enbart användas vid våldtäkter, inte mord, misshandel eller andra övergrepp som framförallt drabbar män.
  Det vanligaste mord offret är en man och det vanligaste misshandelsoffret är en man. Då ska vi tydligen låta gärningsmannen eller gärningskvinnan komma undan?

  Bland kommentarerna till artikeln skriver sign HenkeHell, 34 år, ”CELEV, 41 år, Idag 14:42 Till de som är emot förslaget: vad skulle ni föreslå för att få stopp på mäns våld mot kvinnor och barn? ” en statligt ägd kamera med ljudupptagning i varje hem såklart. Den som har rent mjöl i påsen… ”

  Tydligen är det bara mäns våld mot kvinnor som upprör och som måste stoppas, våldet mot män, som är mycket vanligare, upprör inte. Jag skulle gissa på att det är han manliga stolthet som hindrar honom att se sig själv som ett pontentielt offer.

  Sign CELEV, 41 år skriver ”Och så länge kvinnor inte har samma rörelsefrihet och kan känna sig trygga ute på gatorna så är kvinnor inte jämställda män.”

  Faktum är att kvinnor kan känna sig mycket tryggare när dom går ut än vad vi män kan. Det absolut vanligste brottsoffret är en man. Dessutom reagerar alla mot våld som drabbar kvinnor, få reagerar mot våld som drabbar män. Det är Måns Cederberg ett levande bevis. ”DNA får bara användas vid våldtäkter”…..mord eller en svår misshandel på en man är tydligen ingenting i Cederbergs ögon. En karl kliver upp och borstar av sig.

  Vi män är det vanligaste brotts offret, det är vi som borde vara rädd när vi går ut. Det är män som borde ta taxi hem från krogen.
  Men tack vare att media gillar att skriva om våldtäkter och brott mot kvinnor så är det kvinnorna som går runt och är rädd, ivrigt påhejade av patetiska karlar med macho längtan.
  Män med behov av att beskydda kvinnor, trotts att dom själva är den som behöver beskydd.

 35. Trio Says:

  Sverige blir ett allt obehagligare land att bo i för varje dag som går. Feministetablissemangets syn på män börjar allt mer likna nasiternas syn på judar. Har bott utomlands ett par år, men är tyvärr tillbaka i Sverige för tillfället, Jag arbetar dock för att så snart som möjligt flytta bort härifrån för gott – till ett land där män och kvinnor anses lika mycket värda…

 36. jhn1 Says:

  Typiskt att rädsla och moralpanik måste gå före frihet och kunskap. Den som vill offra en liten del av våran frihet för en gnutta säkerhet, förtjänar inget av det – som en vis man en gång sade.

 37. Gonzo Says:

  Det skulle vara intressant att hör hur långt Måns Cederberg är beredd att gå för att stoppa våldet mot män, som trotts allt är det vanligaste formen av våld.

  Skulle han kunna tänka sig att lämna sitt DNA till ett register som bara får användas vid tex mord på en man eller i fall där män blivit svårt misshandlade?

 38. AV Says:

  Gonzo: Helt rätt. De som borde vara rädda för att råka illa ut (unga män) är inte det. De som faktiskt löper minst risk att råka illa ut (kvinnor och pensionärer) är mest otrygga.

  Undrar om det är någon som tjänar pengar på att underhålla denna rädsla?

 39. Register över alla av manligt kön i Sverige stoppar våldtäkterma ?!? « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] GenusNytt har ett inlägg om Måns Cederbergs förslag, det hittar du här. […]

 40. Lorem Ipsum Says:

  Det många kommer dragande med i såna här diskussioner är ”rent-mjöl-i-påsen”-argumentet. Problemet med det argumentet är att det faktiskt inte är DU som individ som bestämmer om du har rent mjöl i påsen.

  Måns verkar vara en ”nyttig idiot” i det här sammanhanget, och går nog någon annans ärende. Men det verkar som om det kritiska tänkandet är något så när intakt hos allmänheten.

 41. Patrik (PP) Says:

  Något överraskad läste jag att både bodströmmarna och askarna säger sig vara mot förslaget. Kanske att Genusnytt, Piraterna mfl trots allt gör skillnad, dock ännu så länge i marginalen.

 42. Gonzo Says:

  Patrik (PP)

  Det är val tider och då vill dom inte riskera att ”gunga båten” för mycket.
  Vänta några månader tills allt lugnat sig en smula.
  Framåt våren och nästa sommar kommer det här förslaget vara som en skumbanan för våra politiker.

 43. Patrik (PP) Says:

  ”Framåt våren och nästa sommar kommer det här förslaget vara som en skumbanan för våra politiker.” 🙂

  Klokt att inte skruva upp förhoppningarna för mycket.

 44. Patrik Says:

  Om någon har svårt att förstå vilken oerhörd integritetskränkning detta förslag innebär kan man alltid ta till ett utilitaristiskt argument: Faan va dyrt det blir! Och sen så faller alltihop på att våldtäktsmannen använder kondom.

  Ett annat problem är att när det gäller många individer, låt oss säga femmiljoner i detta fall, finns alltid en reell möjlighet för att två personer har identisk DNA-profil. Kanske har just du samma DNA som en våldtagande turist ,som alltså inte finns i registret. Har du sedan inget alibi ligger du risigt till.

 45. Roffe Says:

  En sak jag funderar på är om det är samma människor som förra veckan skrek sig röda av indignation över Åkessons ”våldtäktsvåg” och hittade det ena krystade argumentet efter det andra för att bortförklara.
  Är det samma människor som nu tycker att det vore bra med kollektiv dna testning av män för att stoppa samma ”våldtäktsvåg”?

  Sedan lång tid har det ju från främst radikalfeministiskt håll framgångsrikt lobbats för att utvidga våldtäktsbegreppet att även gälla sådant som inte innehåller våld överhuvudtaget för att inte tala om de rent statistiska skamgreppen som gör en rak jämförelse med andra länder omöjlig.

  Det håller i så fall helt enkelt inte ihop.

  Jag vill poängtera att jag inte på något sätt sympatiserar med Åkessons kollektiva skuldbeläggande av invandrargrupper lika lite som feministiskt ihop klumpande av män till en enda stor förtryckarstruktur.

  Aktivarum har rett ut detta bättre än jag förmår göra.

 46. (M)askulism Says:

  @ Helt rätt Gonzo!

  Sänd en humanistisk reporter från Genus Nytt och kabla ut filmen på youtube, fram med tops pinnen och fråga om mannen, juristen på Länsstyrelsen i Sörmland som kom med förslaget. Är villig att ställa upp? Någon Genus Nytt läsare som bor i Sörmland som göra ett redaktionellt arbete och posta till Pär? Pär gör samtidigt en kort intervju med Leif GW Person och Jan Gulliou vad de anser? De skulle faktiskt vara ganska intressant att ha en intervju med dessa två rakryggade herrar som varit med ett tag och sett eländet och kan ge sin syn med lite pondus och inte som några nazi feministiska män som inte talar för majoriteten av oss Män.

 47. Mrs X Says:

  Ok detta avgör mitt val 19 september. Det blir Alliansen. För vinner rödgröna kan man ge sig blanka fanken på att dom driver igenom denne advokat klännings feministiska poängplockande.

 48. Daniel Cramer Says:

  Helt sjukt förslag!!!!

  Varför är alla män skurkar? Sitter brottskromosomen i kuken eller vad är det som gör att alla män är svin?

 49. Majoritet FÖR mansregister – man baxnar! « GenusNytt Says:

  […] FÖR mansregister – man baxnar! Av parstrom Tidigare idag bloggade jag om ett förslag om att bygga upp ett DNA-register med alla Sveriges män, men inga kvinnor, […]

 50. ludde Says:

  Kontra med obligatorisk dna prov för fastställande av faderskap!

 51. Om nu framtiden blir som Måns vill « Ann-Mari's Blogg Says:

  […] att detta register som juristen Måns Cederberg skrev om på Aftonbladet Debatt om blir verklighet, kan vi då KRÄVA att alla kvinnor som fött barn eller […]

 52. Gonzo Says:

  Kommer invandrade män kunna neka till att lämna DNA?
  Dom kan uppleva det som rasistiskt och det kan vi väll inte aceptera?

 53. Vill vi ha ett rättsväsende med rent mjöl i huvudet? « No size fits all Says:

  […] nationellt DNA-register, men ett minimikrav från henne är att det inte är könsdiskriminerande. Pär Ström är inne på samma spår. LUF-Adam tycker att integriteten inte får glömmas bort i ivern att […]

 54. Lina Says:

  ALLA människor borde finnas med i ett världsomspännande DNA-register. Hur kan någon vara så egoistisk att man tycker att ens egen ”integritet” är mera värd än att brottslingar får sitt välförtjänta straff!? Jag tror nog att ni skulle ändra er om ni själva blev offer för ett brott som hade kunnat lösas med hjälp av ett DNA-reg. Om någon vill skaffa fram ert DNA så gör de väl det lätt som plätt ändå. Vad har ni att dölja…?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: