Idag lanseras Mansnätverket

by

Idag lanseras sajten Mansnätverket, som är ett projekt som bland annat Pelle Billing har förberett länge. Det är en portal för mansfrågor. Där finns bakgrundsinformation om mansfrågor, krav från den spirande mansrörelsen och kunskapsöversikter i pdf-format som man kan ladda ned. Med mera.

En jättebra sajt, hatten av för Pelle och de andra som jobbat hårt med den! Jag rekommenderar ett besök per omgående! Du finner den här.

Annons

17 svar to “Idag lanseras Mansnätverket”

 1. Ulf Andersson Says:

  http://www.dads-r-us.se/2011/01/19/mansnatverket-lanserat/

 2. Jocke S Says:

  Vi tackar för detta initiativ! Eftersom staten, samhället, de fega politikerna oavsett parti, den offentliga feminististstyrda sektorn och de flesta svenskar, kvinnor och män också tyvärr, alla dessa skiter i oss män, våra frågor, vårt dilemma. Och skiter i våra problem fastän de utsett oss till själva problemet (det enda!)!
  Alltså måste vi som är medvetna göra detta själva, och stödja alla initiativ i den vägen.
  Jag är för tillfället utomlands, med oregelbunden internet, är socialt misshandlad av socialtjänsten ”där hemma”, men när jag kommer hem så hoppas jag på förändringar, både personliga och för den lilla gruppen tänkande män och kvinnor.
  Och för själva frågan, könsneutral rättvisa mellan män och kvinnor!

 3. Olle Says:

  Inte en bokstav om detta i de stora medierna. Någon som är förvånad?

 4. Manhood United(barn till radikal feminist som gör tok revolt;-) Says:

  Olle, Pär Ström mfl, har vi skrivit in och informerat gammel media om denna smått historiska händelse?

 5. Olle Says:

  Medierna torde hålla koll på vad som händer på de största bloggarna. De har ju åtminstone stenkoll på alla blondinbloggar. Jag tror det handlar om medvetet förtigande.

 6. Ulf Andersson Says:

  @ Olle

  ”Jag tror det handlar om medvetet förtigande.”

  Instämmer till fullo.

 7. EP Says:

  Ja, vi män måste sluta oss samman. Kvinnor håller på att ta över samhället. De är många och vi som protesterar är alltför få.

 8. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ EP

  Saxat från symbolisk diskussion om feminism aka män på fb:

  Ursprungligen postat av micro113
  Man kan alltså inte säga att någon tar kvinnan från mannen – utan det korrekta är att kvinnan inte längre finner det mannen erbjuder så intressant att hon låter honom utnyttja henne villkorslöst.

  Det är det feminismen åstadkommer.

  Det är den effekten du finner så orättvis för mannens del – förstår jag dig rätt då?

  -Nej, kvinnan lämnar mannen för att hon:

  1. Hittar en mer intressant man som hon kan utnyttja.
  2. Blir påverkad av sina vänninors mässtal om att lämna sin man.
  3. Inte klarar av en ekonomisk omställning ifall hennes mans ekonomi försämras.
  4. Inte anser att det finns någon kärlek i förhållandet eller att de är för olika.

  Detta har kvinnan gjort och kunnat göra sedan urminnes tider men det är sött av dig att tro att det är feminismen som ligger bakom.

  Nej, feminismen skapar enbart orättvisor som är grundade på marxistiskt flum. De som är insatta vet att marxismen inte följer normal behaviourism och är skapad utifrån Karl Marx framtidsvisioner/drömmar. Ni kan lika gärna tro på att könsroller är en social konstruktion eller tomtar och troll eftersom ni ignorerar vetenskaplig fakta.

  Feminister är varken bättre eller sämre än de som sysslar med scientologi.

  -Fast då är vi tillbaka till grundfrågan – vem tar kvinnan ifrån mannen?

  Om hon lämnar mannen av de skäl som du anger och har gjort så sedan urminnes tider, så är ju inget förändrat i den delen – och ingen TAR kvinnan från mannen, hon lämnar av eget beslut på egen vilja.

  Jag erkänner också härmed omedelbart min okunskap om scientologerna – det är en ideologi/filosofi som jag saknar kännedom om, och jag kan därmed inte uttala mig om skillnader och likheter med feminismen.

  När det gäller könsroller så är jag personligen av den uppfattningen att de i vissa delar är just sociala konstruktioner – på ont och gott – en del behöver brytas andra bevaras, och i vissa delar är könsrollerna ett resultat av biologi.

  -Feminismen alienerar kvinnor och förstör svensk kultur. Enligt feminismen är kärnfamiljen det största hotet mot kvinnan.

  Feminismen ÄR inte som scientologin men båda inriktningarna väljer att behandla nonsens som fakta.

  Könroller är en stor del av vår kultur och står för varje individs identitet och trygghet. Såg nyss en artikel i Aftonbladets ”Wendela” där det står att svenska kvinnor gillar feminina män. Svenska män är femininast i hela världen och samtidigt är Sverige ett av världens singeltätaste länder. Hur går detta ihop om nu svenska kvinnor gillar feminina män?

  Det går inte ihop och artikeln är ett rent beställningsjobb a la feminismen.

  -Ja, men jag har läst en artikel om just feminina män men hittar inte den just nu. Svenska män ingår i den svenska kulturen och det gör dem mer feminina än män från andra kulturer.

  Nej, kvinnan har alltid haft makten över reproduktionen varesig med eller utan p-piller och jag föreslår att vi håller oss till modern tid för enkelhetens skull. Kvinnan har alltid valt vilken man hon vill ha och valt bort de hon inte vill ha. Att hon sedan haft makten över barnen är bara en bonus.

  Mannen har gett henne dessa verktyg.

  -Är kvinnan ett icke tänkande kolli som bara låter sig stjälas?
  Ja. Kvinnan är världsledande på att ”låta sig stjälas” och iom. rösträtten livsfarlig också. Man röstade t.ex. fram Adolf Hitler i Tyskland och följde nazismen lika mycket som feminismen idag.

  Citat:
  Är kvinnan mannens ägodel som därmed kan stjälas av mannen?

  Det skrev han inte kvinna, läs om. Han skrev att mannen gick med på Hitlers krav och följde hans ideologi för att förlora sin familj. Kärnfamlijen som förövrigt är feminismens största fiende..
  Citat:
  Är inte kvinnor enligt dig tänkande varelser som fattar egna beslut?
  En hund fattar också egna beslut, det betyder inte att dom är bra!

  Citat:
  Ursprungligen postat av micro113
  Den svenska mannen är inte feminin — intala inte dig själv det, du är fel ute där.
  Den svenska mannen är feminin. Det räcker med att jämföra modet men även intressen. Det finns nog inget annat land i västvärlden där det är fult för killar att vara attraherad av kvinnor. Kommenterar man en tjejs röv i Sverige är man en mansgris som objektifierar kvinnan, hatar henne etc och jag är född 1991! 19 år och det är redan fult att titta på tjejer

  För att inte tala om att en man som ligger runt mycket i Sverige kallas för manslampa

  Världens mesigaste män finns i Sverige tätt följd av de nordiska
  länderna och resten av europa.Ju fler singelmammor dessto mesigare män blir det och den som påstår att den svenska mannen är maskulin har aldrig varit utanför det feminina västeuropa.

 9. Marie Says:

  Jippie, nu har kvinnohatet ännu ett forum….

 10. Ulf Andersson Says:

  @ Marie

  ”Jippie, nu har kvinnohatet ännu ett forum….”

  Jassau? Det sär (säger) du.
  Alla forum som tar upp mansfrågor
  är kvinnohatare – enligt dig?

  Det är märkligt vad det kan provocera att
  det finns människor som vågar att ta upp mansfrågor.

 11. Ulf Andersson Says:

  @ Marie

  Du missade med andra ord
  att kvinnor var välkomna som medlemmar?

  Eller så är det något som inte fungerar för dig
  när du läser.

 12. Musse Pig Says:

  Pär, har du postat nyheten på genuslistan?

 13. Orion Says:

  Marie: Ditt uppenbart sarkastiska inlägghar ju hittils varit det som bidragit till mest dålig stämning, du bör kanske rannsaka dig själv lite innan du kommer hit och hetsar igång den eviga hat-debatten…

 14. Marie Says:

  Orion: ungefär som den dåliga stämningen osm dyker upp samtidigt med varenda feministisk artikel i någon av våra nättidningar?

  Det är ni som lägger in ordet ”manshatare” varje gång jämställdhetetsanalysen ens visar en antydan till kvinnoperspektiv. Det är ni som använder ordet feminist som ett skällsord, oavsett hur många gånger man försöker visa på mansfrågot som vi faktiskt driver (föräldraledigheten, någon?) och det är ni som vrålar lögn och fördärv varje gång det påpekas ätt män också är välkomna i feministiska sammanhang.

  Ja, jag sprider dålig stämning, för att jag är trött på det feminist och genusvetarhat som genomsyrar denna sida, och sedan spiller över varje gång vi (jag hyser inga illusioner om att ni kan se mig som egen agent, så varför inte hoppa direkt till generaliseringarna) har forumet, och jag är så trött att jag kan spy på det eviga hycklandet som gör att Ström och Billing kan göra karrär på sin hatkampanj mot feminismen, medan minsta lilla protest resulterar i att man blir lynchad.

  Jag hyser inte minsta illusion om att denna för mig uppenbara dubbelmoral kommer att väcka tankar hos någon här. Jag skulle kunna säga att ojämlikhet inte är ett nollsummespel, jag skulle kunna säga att i alla fall 1% av det som dyker upp i den här dynghögen till blogg är värt att ta vara på, men det örat vet jag av erfarenhet att ni inte kommer att lyssna på. Det är ni som behöver stanna uoo och ta er en funderare, men i vilken värld skulle det hända?

  Så jag säger så här: Motarbetar ni kvinnors kamp för lika rättigheter, när ni vet att feminister driver frågor som är extremt gynnsamma för till exempel pappor, hatar ni oss. Och jag fullkomligt avskyr er för det.

 15. Olle Says:

  Marie: Föräldraledighet är bra, så länge det är en rättighet och inte ett tvång. Men väldigt många bröstpumps-feminister vill att det ska vara just ett tvång, istället för att varje par ska få välja den lösning som passar deras egen situation bäst. Och när utfallet inte råkar bli 50/50 skriks det i politiken och medierna om att det är MÄNNENS fel, trots att det är väldigt vanligt att kvinnor av egoistiska skäl inte vill dela med sig av ledigheten, eller att de flesta kvinnor väljer män som tjänar mer än dem själva, så att parets gemensamma ekonomi blir mer lidande om mannen stannar hemma.

  Men visst är det bra om feminister driver mansfrågor. Finns det någon mer ”mansfråga” du/ni driver? Kvinnlig värnplikt? Könens likhet inför lagen? Rättsäkerhet? Jämlik rapportering i massmedia? Kvinnors våld mot män (som enligt studier i andra länder är vanligare men inte lika grovt som det omvända)? Diskrimineringen av pojkar i utbildningssystemet?

 16. Orion Says:

  Marie: Nej jag har ingen dubbelmoral, jag tycker det är lika patetiskt med antifeminister som skriver en massa skit istället för att komma med något vettigt, har även skrivit det under andra artiklar här på sidan, och tycker att Per Ström allt för ofta gnäller på feminister istället för att framhäva progressiva lösningar…
  Jag förstår inte heller varför du drar in Pelle Billing i det hela, han om någon försöker väl ändå skapa en sansad debatt utan en massa hat och gnäll…

  Men det tar fortfarande inte bort det faktum att det var du som började smutskastandet i just det här inlägget, vill man på allvar bli av med feministhatet bör man även själv sluta upp med maskulinisthatet. hat föder hat…

 17. herregud Says:

  Marie du är inget annat en än liten manshatare. Hur kan det svida så att männen försöker ta upp männens problem? Jag förstår inte. Kan du inte peka på lite specifika artiklar som gör oss till patetiska män som du tycker.

  Jag vill också att du länkar till lite genusvetenskap du tydligen vet så mycket om. Du vet väl att alla ”genusvetenskap” är inget annan än lite ideologi som är helt utan någon som helst vetenskap.

  Visst det finns en eller två frågor feminismen driver som är i fördel till männen, men ska vi tacka och se glada ut tycker du, och vara nöjda med det?
  1.Det är fortfarande diskriminering i skolorna, som vägras tas upp. Det beskylls på en antipluggkultur som inte finns.
  2. Kvinnors våld mot männen.
  3. Alla män beskylls för något ett fåtal män görs, du är en av dem som njuter av att läsa sådant.
  4. Statliga bidrag till tex att starta eget ges enbart till kvinnor
  5. Det är tydligen jämställd när det är 90% kvinnor och 10% män. Då heter det att det är den bästa jämställdheten som finns. Denna syn vill vi ändra på
  6. Väldigt många flera kvinnor än män som avslutar universiteten, detta är inte ok och tas inte upp.
  7 Det kvoteras in kvinnor, men aldrig män
  8. Det heter att kvinnor mår sämre än män vilket är lögn, vill vi också ändra på.
  9. Det finns nog inte en ända mansjour i detta land, iallafall ingen som får statliga bidrag som kvinnorjourerna eftersom mansproblem finns inte.
  10. Männen ses som djur, även av dig. Du tror vi hatar kvinnor när vi är emot feminismen, då vi bara vill ha samma spelregler.
  11. Enligt undersökningar tjänar män och kvinnor lika idag, men ändå är detta feminismen nummer ett fråga, dom grundar alltså hela sin rörelse på några ihoppkokade undersökningar som inte stämmer.

  Så lilla rara Marie jag skulle kunna göra denna lista till 30000 punkter, men jag tror du förstår poängen.

  Faktum är att kvinnor idag har GIGANTISKA mera rättigheter och fördelar idag än männen. Lär dig, inte så förbannat svårt.

  Så att kalla sig feminist idag är utan tvivel per definition att vara en manshatare och en ignorant och även jävligt korkad sådan.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: