Krav på feminism även på gymet

by

Vänsterpartisten Linda Snecker kräver nu feminism och genusperspektiv även på gym. Bland annat ska tjejerna förmås att träna biceps (vilket mest killarna brukar göra) medan killarna ska förmås att stretcha (vilket mest tjejerna brukar göra). Så det blir Jämställt och bra!

Inte kan man låta könen springa omkring och träna olika! Vi ogillar ju olika! Jag citerar Sneckers blogg:

Till Friskis & svettis Norrköpings årsmöte i söndags hade jag skrivit en motion angående att F&S ska utreda möjligheten och jobba för ett genusperspektiv i gymmet, samt att de ska införa billigare träningskor för ekonomiskt utsatta grupper.

Jag kunde själv inte vara med på årsmötet, men jag har fått rapporterat att genuspespektiv på gymmet bifölls och billigare träningskort blev avslaget.

Jag hoppas att F&S kommer att arbeta för att minska den stora uppdelning som just nu råder i gymmet, där killarna hänger vid de fria vikterna och tjejerna i stretchdelen. Jag vill se killarna strectha och tjejerna träna bicepscurls! Typ.

Feminism och genusperspektiv behövs i alla sammanhang – även på gymmet!

.

Tack för tipset, Fredrik!


Annons

44 svar to “Krav på feminism även på gymet”

 1. Info Says:

  NORMÖVERSKRIDANDE TRÄNING, FÖRSKOLOR OCH BARNBÖCKER

  Har ni uppmärksammat, att krönikören Julia Caesar i Snaphanens blogg nyligen skrivit om det hos GenusNytt flera gånger behandlade barnboksförlaget Sagolikt Bokförlag:

  http://snaphanen.dk/2011/03/26/s%C3%B8ndagskronik-i-latsaslandet/

  ”PÅ EGALIA FINNS INGA POJKAR OCH FLICKOR

  På daghemmet Egalia på Södermalm i Stockholm finns det inga pojkar eller flickor. Här har man avskaffat könen. Könsbestämmande ord används inte. Istället för hon eller han kallas barnen ”hen”. – – –

  Traditionella barnböcker ratas. Målet är att erbjuda mångfald. – ”Vi väljer gärna böcker med ensamstående föräldrar eller samkönade föräldrapar. Heterofamiljsböckerna får de ändå överallt. Det kan verka överdrivet, men vi måste hela tiden vara en motvikt till ett könssegregerat och konservativt samhälle.” – – –

  Alla tygdockor är mörkhyade och exakt likadana – förutom en detalj; könsorganen. De är – hör och häpna – olika. Möjligen har personalen insett att barnen ändå så småningom skulle upptäcka att de är olika.

  BARN SOM MEDEL FÖR IDEOLOGISKA MÅL

  På daghemmet Egalia använder man alltså barn som medel för att uppnå vuxnas ideologiska låtsasmål. Barn kan inte försvara sig, de är helt utlämnade. Hjälp att tidigt indoktrinera barnen till könlösa låtsasvarelser finns bland annat i böcker av Anette Skåhlberg och Katarina Dahlquist som också använder barn som medel för ideologiska mål och har en HBT-agenda: ”Jösta och Johan”,”Kalle med klänning” och ”Vem kan älska Ella?”.

  ”Kalle med klänning” är slutsåld. Det finns tydligen ett omättligt behov av litteratur om små pojkar som vill gå klädda i klänning. Jösta och Johan är två homosexuella giraffer. De vill så förfärligt gärna ha barn, men det kan de ju inte få eftersom de är likadan och likadan. – – –

  Till all lycka hittar de homosexuella girafferna ett ägg ur vilket det kläcks en krokodil som omedelbart utropar ”Pappa!” vid åsynen av dem.

  I samma författares bok ”Vem kan älska Ella?” är propagandamegafonerna påslagna på full volym. I Låtsaslandet har ju alla lika värde. En uteliggare som bevisligen inte klarar att ta hand om sig själv framställs som genom ett mirakel kapabel att ta hand om ett litet barn. Ella är ett övergivet spädbarn som hittas i en trappuppgång av den 91-åriga (!) uteliggaren Elvira, som sover i tält och trappuppgångar. På dagarna drar hon omkring på gatorna och tigger med allt hon äger i kassar staplade i en barnvagn. Detta liv framställs som lämpligt att släpas omkring i för ett litet barn.

  ”Ella gnyr i hennes famn. Hon är blöt av kiss och behöver bytas på. Elvira bygger blöjor av gamla tygtrasor, disktrasor och plastpåsar. Sin sportflaska gör hon om till nappflaska och fyller med ljummen mjölk.”

  Uteliggare blir aldrig 91 år. På grund av sitt hårda leverne blir de sällan mer än högst 50. När uteliggaren dör går Ella omkring med en skylt på sig där det står ”Vem kan älska Ella?”. Ett par bögar tar hand om henne.”

 2. AV Says:

  JA men självklart kan vi inte tolerera att människor själva väljer hur och vad de vill träna. De bara tror att de väljer själva, men det gör de inte. De är fast i patriarkatets förväntningar. De är inte medvetna och behöver informeras om sina ofrivilliga val av medvetna genuscoacher/tidsstudiekvinnor/politiska kommissarier. Om en kille stått med de fria vikterna för länge kan coachen vänligt men bestämt rekommendera att strecha som de inte tar ansvar för (som vanligt). Och kvinnorna som strukturellt är uteslutna från bicepsträning får vi kvotera in. Alternativt kan vi införa en rosa uppsättning fria vikter endast för kvinnor.
  Och varför stanna vid gymmet? F&S har ju både gympa och spinning också. Vilka har sned könsfördelning. När man gått på tio pass intensivgympa måste man gå två gånger på gym (hårdpump) innan det får studsas mera. Hälften av cyklarna på spinningen skall vara blå och hälften rosa, alternativt att det införs speciella tjejpass.

  Så, nu blir det roligt att träna. Träna nu då, medan du får. Sen måste en kvinnotid i bänkpressen. Sen får du köra ett gympapass innan du får gymma mera! Ett två ett två så vandrar vi framåt med högt lyft panna i den ljust grynande framtiden. På varje gym sitter ett porträtt av våra chefsideologer Gudrun, Tiina och Valerie. På varje torg sätter vi upp statyer som pekar med hela handen åt framtiden.

  hepp hepp hepp!

 3. Pether Says:

  Notera att hon även ljuger.
  Hon la en motion om att de skulle sälja billigare kor, men sedan bashar hon dem för att de sedan inte röstade om kort istället.

 4. Zzzzzz Says:

  @Info
  Staffan Westerbergs Syster yster och lillstrumpa! Kom tillbaka allt är förlåtet! Med tanke på den utveklingen på de dagis som Info radar upp kommer vi om 20 år få höra en generation som fanimej får ångest och hjärtklappning när de tänker tillbaka på dagisperioden i sitt liv.

 5. AV Says:

  Zzzzzzz: Syster Yster och Lillstrumpa var väl de snällaste karraktärerna han hade. Jag säger bara: Böört, böört, böört. Här kommer Storpotäten i Pannkakan. Är det förlåtet?

 6. Liberal Says:

  Vänsterns genusvetenskap sätter klorna i ett gym. Och könsförnekelsens likhetsfanatism, det kommunistiska myrstackstänket, lägger sig som en våt filt över människorna.

  Great idea? Wrong species!

 7. Lars Says:

  ”Målet är att erbjuda mångfald…….Alla tygdockor är mörkhyade och exakt likadana”
  Men vad gäller dumhet och egoism är i alla fall feminismen konsekvent,
  och släktskapet med nazismen blir allt mer påfallande och pinsamt.
  Vore intressant att få deras förklaring på skillnaderna mellan ideologierna

 8. Matte Matik Says:

  Det är bara att vara tacksam – då människor kommer med orden ”feminism och genusperspektiv” i de här sammanhangen kommer vanligt folk bara att skaka ännu mer på huvudet.

  För övrigt – dagens DN – reportaget om JAS-piloterna som riskerar sina liv är satt under rubriken ”det är nog alltid värre för de anhöriga”: http://mattematiksblogg.blogspot.com/2011/03/man-riskerar-livet-varre-for-de.html

 9. André Says:

  Nej men vad bra, Linda verkar ju anse att män och kvinnors kroppar är precis likadana med muskelfästen och annat förutom små skillnader (bröst och genitalier). Kanske dags att slopa damfotbollen då och låta damerna spela med herrarna? De har ju precis samma förutsättningar!
  Att flera feminister verkar anse att den enda rätta vägen till ett bra samhälle är att alla kvinnor ska ha maktpositionerna och männen ska vara hemma och ta hand om barnen är inte nytt, det är ju dessutom en åsikt och kan inte vara ”fel”, även om jag nu tycker att åsikter borde kunna vara fel om de är tillräckligt dumma som i det fallet, men ändå. Detta är något helt annat och helt otroligt korkat, det är inte åsikter utan ren fakta. Män och kvinnors kroppar är byggda på olika sätt Linda, titta ut genom fönstret på den verkligen världen (som du uppenbarligen inte spenderar så mycket tid vid), jag tror du behöver det.

 10. robjoh Says:

  Jag har lite svårt för hela tanke gången, jag tränar därför att jag tycker det är kul att träna. Om någon hade börjat ge order om vad jag får träna så hade jag helt enkelt slutat träna, och jag tror att detta skulle gälla de flesta jag känner oavsett om det är kvinnor eller män.

  Däremot tycker jag att det är bra att fanatikerna visar sitt sanna ansikte, man behöver liksom inte längre argumentera om de fortsätter så här.

 11. AV Says:

  OT:

  En ogenusvinklad artikel, men den rör ju bara döda byggjobbare, varav de flesta är män. Det dör alltså nästan lika många byggjobbare per år som det mördas kvinnor av man/ex. Intressant hur stort mediautrymme dessa händelserna får, speciellt med tanke på hur många byggjobbare respektive vuxna kvinnor det finns. Risken att dö för att man är byggjobbare är ungefär 28 ggr större än att mördas som kvinna. (Utan att för den skull minska allvaret i dessa mord)

  http://www.svd.se/naringsliv/arbetsmiljoverket-granskar-byggen_6050841.svd

 12. Hanen Says:

  Här har vi alltså en människa som anser sig ha rätten att bestämma över andra människors fria val. Med en unken kommunistisk grundsyn à la Sovjet ska HON tala om för oss andra hur vi ska göra.

  Jag kan inte hitta ord för att beskriva hur mycket jag avskyr den här sortens åsikter. De får mig att äcklas.

 13. Ursus Says:

  Människor tränar väl olika, eller hur? Bara i min kompisgrupp som går på gym (vi är fyra stycken) är vi olika. Jag föredrar cykelmaskinerna, en annan kör knappt något annat än bröstmuskler, en annan bara magmuskler – bara en av oss som gör lite olika beroende på hur han känner sig.

  Vi alla stretchar innan vi kör igång också. Är inte stretching för att värma upp kroppen och förbereda den på lite arbete? Eller har det fått en ny mening numera?

 14. Lasse Says:

  Följt er under en lång tid och även chattat med er. Med det som bakgrund kan jag konstatera följande.

  Ni arbetar ej för mäns jämställdhet, de enda Ni gör är att förespråka feminismens totalitära och ojämställda ideologi.

  Tycker Ni skall vara ärliga och byta namn till feminister för jämställdhet. Er propagandaliknande upplägg upplevs bara som patetisk för de som ser igenom ert verkliga uppdrag.

  ********************************************************

  Var mitt inlägg

 15. Anders Says:

  Man kan ju gymma för flera olika orsaker. T ex hälsa, idrottsprestation, eller för att få en kropp som uppfattas som mer attraktiv.

  Kvinnor gillar män med välutvecklade muskler, och män gillar kvinnor med smidiga kroppar. Så det är klart folk tränar därefter.

 16. Morret Says:

  Jaha är det pga tjejerna bara stretchar på gymmet som gör att killarna är starkare? Skönt att få klarhet i den frågan iallafall =)

 17. David Holman Says:

  Gud vilken dum människa. Inte elak, utan bara korkad. Fast det som är mest korkat är nog ändå F&S som röstade igenom förslaget!

  Dumma människor finns överallt, men inom feminismen och genusindustrin finns det en än högre grad av dumhet, eller lägre grad av IQ kanske man borde säga?

 18. Lisa S Says:

  Heja! Uppmuntra alla människors sanna och lika värde i sann liberal anda och ge alla människor möjligheten att bli det de vill utifrån individer, inte utifrån kön!

 19. Zzzzzz Says:

  @AV
  När det gäller Westerberg är allt förlåtet i dagisperspektivet som Info radade upp.

 20. Linda Snecker Says:

  Underbart att ni debatterar min motion. Och nej, mitt förslag om billigare kort röstades ned, absolut ingenting jag mörkar.

  Den som då anser att jag inte kan så mycket om människorkroppen är varmt välkomna till mitt spinningpass på F&S Norrköping, där kör jag mina feministiska spinningpass, både män och kvinnor är varmt välkomna!

  Kärlek, feminism & revolution kamrater!

  /Linda Snecker

 21. Leif Says:

  ”Feministiska spinningpass”? Man häpnar.

 22. Leif Says:

  Efter passet en feministisk fika kanske?

 23. AV Says:

  Lisa S: Och det gör man väl bäst genom att ha ett gym med en massa olika sätt att träna, öppet för alla, där alla själva får välja hur de vill träna och där instruktörerna ger relevanta råd utifrån vad individerna har för mål med sin träning. Om det då råkar vara fler killar som satsar på biffiga överarmar och fler tjejer som vill ha slankare kropp, så får de väl träna det? Givetvis skall kvinnor som vill träna ”manligt” och män som vill bli slankare inte heller ifrågasättas.

  Jag tycker inte det är gyminstruktörens sak att försöka få folk att bryta könsmönster. Kommer en kille och frågar efter hur man blir starkare och får markerad överkropp ska inte instruktören ifrågasätta det och rekommendera steppmaskinen. Om en kvinna vill få bättre kondis och tona låren, skall hon inte ifrågasättas och skickas till bänkpressen.

  Det går att jämföra med dagis. På ett dagis ska det finnas en massa olika leksaker från dockvrå till innebandyklubbor. Sen får barnen välja fritt utan att ifrågasättas. Oavsett om de väljer som de flesta traditionellt eller bryter mönstret. Målet kan inte vara att hälften av killarna gillar dockvrå och hälften av tjejerna gillar bilbanor, utan att man skall få göra ett fritt val oavsett och varken förutsättas göra ett val utifrån kön eller tvingas bryta mönster.

 24. Zzzzzz Says:

  Fan, idag sker allt med ett förtecken, och det stavas feminism- eller genus-. När får vi läsa om genusperpektiv på mäns och kvinnors avföring? I dagens absurda förkärlek till dessa förtecken, feminism-, genus-, och med tanke på att det finns ett genusperspektiv om Kalle Anka då måste det fanimej finnas ett genustänk om män och kvinnors avföring. För visst är det väl så att det även inom denna fråga måste finnas en ojämställdhet. *ja, jag är ironisk*

 25. Kim Says:

  Heja Snecker! Fler bicepsbrudar och stretchande män. Inte ska väl folk få upprätthålla patriarkatet genom att välja hur de vill träna.

  Könssegregeringen i omklädningsrummen är för övrigt särskilt upprörande.

 26. AV Says:

  Linda Snecker: På vilket sätt skulle just dina spinningpass vara feministiska? Att alla är välkomna? Det kan väl knappast vara särskilt feministiskt eftersom det görs en massa könssegregerade verksamheter för endast kvinnor lite överallt i just feminismens namn.

  Då måste det vara något annat? Vad? Det är väl bara att envar får ställa in motståndet efter eget tycke och sedan trampa på utav bara h-e. Om det sedan råkar vara lite fler kvinnor som vill trampa och fler män som vill pumpa, spelar det någon roll?

  Du får nog förklara dig vad som är så speciellt med just dina pass.

 27. Trio Says:

  Hahaha kommunist-feminismen blir allt mer korkad och absurd. Finns det ingen gräns för hur lågt den kan sjunka?

  Människor ska alltså inte ens få träna som de har lust på gymmet? Nej är du kille ska du tvångskommenderas till stretchingen och är du tjej ska du minsann träna biceps, vare sig du vill eller inte. Linda Snecker vet vad som är bäst för dig – ty hon tillhör den kommunist-feministiska samhällseliten.

 28. Hjalmar Says:

  Ojoj, på bara några timmar hittar Snecker hit, GenusNytt is teh sh*t!

  Uppenbarligen har tokfeministerna viss koll på vad som försiggår här…

  Statsfeminismen hade nog sin peak under Persson, då ingen vågade ifrågasätta. Nu utsätts feministerna dagligen för spott & spe, hur känns det? Som att vara en man?

 29. totte Says:

  Roligast är ju att friskis stretch inte fungerar och diskussioner om att minska vikten utav den har funnits i riksorganisationen sedan i alla fall 2007.
  Aktiv stretch kan funka men då väldigt många fler tjejer än killar är överrörliga i sina leder så är det rent av skadligt för dom att utföra sådant.

  mer riktig träning för att stabilisera tjejers leder och mindre stretch för alla!
  Alla behöver mer fria vikter, oavsett kön.

  /steg 3 instruktör för friskis och år 2 sjukgymnaststudent.

 30. Stina Says:

  Liberal skrev 30 mars 2011 kl. 10:07: Vänsterns genusvetenskap sätter klorna i ett gym. Och könsförnekelsens likhetsfanatism, det kommunistiska myrstackstänket….

  Männens genusdebatt är väl något för männen själv att ta han dom….

  Jag kan väl bara beklaga att ni inte grejer den saken bättre – utan blandar in partipolitik hela tiden.

  Annars skulle ju ni killar kunna bidra med nå’t i alla fall.

  Men ni förefaller ha en lång väg att gå.

 31. Stina Says:

  Ja, det finns fler.. Trio skrev 30 mars 2011 kl. 16:15: ”Hahaha kommunist-feminismen blir allt mer korkad och absurd.”

  Ingen av de feminster jag känner har extrema vänstersympatier. Några är liberala. Några är sossar. De flesta vet väldigt lite om politik.

  Jag blir lite ledsen för Pär Ströms skull. Han försöker ju i alla fall.

 32. Lasse Says:

  @Stina

  Statsfeminism = parti politik = politisk korrekt = likrikting = totalitär ideologi.

  Vilken fruktansvärd nedlåtande och nedvärderande ton du har, kan du möjligtvis vara feminist ?

 33. Lasse Says:

  @Stina

  Du måste jobba lite mer på ditt förlöjligande av män, tycker du börjar tappa stinget 😉

 34. Lasse Says:

  Tre gyllene öppningsfraser från en feminist, när man debatterar.

  1.

  Jag känner flera feminister………

  2.

  Har Ni inte läst genusvetenskap förstår inte, Ni är inte tillräckligt upplysta…..

  3.

  Du måste förstå att du har fel………..

 35. Gorby Says:

  Linda skriver:
  ”Jag hoppas att F&S kommer att arbeta för att minska den stora uppdelning som just nu råder i gymmet, där killarna hänger vid de fria vikterna och tjejerna i stretchdelen. Jag vill se killarna strectha och tjejerna träna bicepscurls! Typ.”
  —-
  ”Den som då anser att jag inte kan så mycket om människorkroppen är varmt välkomna till mitt spinningpass på F&S Norrköping, där kör jag mina feministiska spinningpass, både män och kvinnor är varmt välkomna! ”

  Varför föregår hon som ett gott exempel med pass vid de lösa vikterna i stället för spinning.
  Eller gäller den regeln bara ”de andra” gymdeltagarna.

  Tur att det finns andra gym där man får bestämma själv hur man ska träna. Än så länge…

 36. Lars I Says:

  Hur uppnår mansrörelsen jämställdhet med ett gnällande B-lag som motpart med lika mogen rättviseuppfattning och människosyn som en tidig tonårings. Med samma egotrippade självuppfattning ?
  Hur för man ett resonemang med en motpart utan kommunikationsförmåga på ett vuxet plan ? När hörde vi senast en kvinnlig debattör på den här bloggen med mer än kvinnlig grälsjuka och könsord på repertoaren ?

  Så länge ena parten febrilt jobbar på sin underordning med hjälp av sin offerkofta lär könsmaktsordningen med det underordade kvinnliga könet bli självuppfyllande. Men inte på grund av männen.
  Aldrig tidager har kvinnan framstått som så svag och med så stort ego som den svenska kvinnan år 2011. I världens kanske mest kvinnovänliga land.

  Så om om någon kvinnlig läsare därute med seriös vilja och förmåga till diskussion är hon mer än välkommen. Jag tycker Stina verkar behöva assistans.

 37. Stina Says:

  Lasse, du skriver om förlöjligande (av män).

  Jag förlöjligar inte män.

  Den temen har du introducerat själv.

  Jag har istället försökt ställa upp på er sida och uppmanat er att undvika de personer här som försöker plocka partipolitska poängar.

  Redan Caesar sa: Splittra och härska.

  Ska ni män börja träta på partipolitisk basis, då går det åt h-vete för er.

  Både män och kvinnor har något att komma med.

  Försök att lyssna på dem som söker samförstånd.

  Både bland (blandade grupper av) feminister och (bandade grupper av) män finns de som söker plocka helt andra poänger.

  Det vore fint om sådant ogräs kunde rena ut.

 38. Stina Says:

  Det skulle stå:

  Det vore fint om sådant ogräs kunde rensas ut.

 39. Stinas mormor Says:

  Ojsan. ”Ogräs”? Hmmm. Jasså det känner du. Men vad tycker du samhället borde göra åt feministiska _samhällsparasiter_ som dig?

 40. Morret Says:

  Alla riktiga män vet ju förstås att stretching inte motverkar träningsvärken så därför skiter vi i det efter gympasset!

 41. krakel Says:

  ”Peacetecknet tillägnar jag bloggen Genusnytt, en blogg av män för män om hur hemska kvinnor och feminister är. En sådan som jag med andra ord!

  Jag kan självfallet inte bli annat än smickrad och glad, det är en komplimang och en härlig bekräftelse på att min feministiska kamp påverkar och uppmärksammas av andra. Genusnytt har reagerat på min motion till F&S Norrköping om genusperspektiv på gymmet.”

  http://www.nt.se/bloggar/bloggentry.aspx?blogg=6209505&entry=6738734

 42. Lasse Says:

  @Stina

  Du ska få ett ordspråk av mig. Ett ordspråk som gäller de flesta diffusa feminister inkl. dig.

  Allt krig är vilseledning
  -Sun tzu-

  Sen gör du självmål och avslöjar din agenda angående ”utrensing”.

  Känns avskyvärt och gör att jag föraktar dig för din sjuka människosyn.

  Enligt min mening skulle man lika gärna byta Fi logon mot en Swastika eftersom era metoder att tillämpa en totalitär ideologi är densamma.

  (historiskt är ju du i gott sällskap)

 43. SOA Says:

  Stina är en man som ganska frekvent uppträder under sitt riktiga namn här på bloggen.

  Man kan ju bara spekulera i varför han har ett behov av att göra detta.

 44. gealach Says:

  Nämenvaf… jag är väl en konstig kvinna då, som tränar biceps och som allt som oftast glömmer att stretcha. 🙂

  Sedan kan man väl fråga sig vad det spelar för roll för någon annan vad jag eller någon annan kvinna eller man tränar? För vem kan det vara viktigt om jag tränar biceps eller om min man stretchar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: