Skattepengar till kollo med pojkförbud

by

Popkollo arrangeras runtom i landet av föreningar som samlas av Riksorganisationen Popkollo. Det är ungdomsverksamhet i form av musikkollo – för tjejer. Popkollo är delvis finansierad med offentliga medel (skattepengar). Så här beskriver de sitt syfte:

* nå fler unga tjejer och få dem att börja spela/fullfölja sitt musikintresse

* vara en nationell samarbetsplattform för föreningar som jobbar med unga tjejer och musik

* implementera jämställdhetstänkande och jämställdhetsarbete på lokal och regional nivå

Popkollos huvudsponsor är Skandia. De förklarar sitt stöd så här:

”Vi väljer att satsa på Popkollo därför att projektet så tydligt riktar sig till tjejer och för att alla får vara med och skapa musik, vilket står i skarp kontrast till många andra musikarrangemang för unga. […] ”

Jaha, Skandia kanske inte gillar manliga kunder då? Kanske något att ta i beaktande för eventuella bloggläsare som funderar på att bli kund hos Skandia.

Det finns ett antal olika verksamhetsgrenar. Så här beskrivs verksamhetsgrenen Dagkollo:

”Är du musikintresserad tjej? Har du aldrig spelat innan eller bara spelat lite grann? Har du spelat en hel del men saknar ett folk att spela med? Vill du bara få lite inspiration, träffa andra som delar ditt intresse och ha sjukt kul i några dagar? Då är vårt dagkollo En Smak Av Popkollo något för dig!

Så här beskrivs verksamhetsgrenen Popkollo Madame:

”Popkollo Madame är en kortversion av våra populära sommarkollon och väner sig till tjejer och kvinnor i åldern 18 och uppåt. Under tre dagar får man lära sig grunderna på minst ett instrument, skriva låtar, bilda band och repa, ha workshops med inspiratörer från musikbranschen och slutligen stå på scen vid en avslutningskonsert.”

Det pratas så oerhört mycket om jämställdhet i samhället – och så läggs skattepengar på ungdomsverksamhet som det ena könet spärras ute från. Det är svårt att förstå. Jag tycker detta är mansdiskriminering, eller snarare pojkdiskriminering. Det är inte alls jämställdhetsarbete.

Läs mer här. Tack för tipset, Leif!

36 svar to “Skattepengar till kollo med pojkförbud”

 1. barfota Says:

  Nå pojkar, gubbar och gubbslem tycker ni inte att tiden är mogen för att sluta prata och börja göra någonting konkret t.ex. uppvakta våra politiker och ställa krav. Men det är ju så populärt att ”prata om” allting i Sverige.
  Nu har jag pratat färdigt! Har ni?

 2. Ung kvinna Says:

  ”Vi väljer att satsa på Popkollo därför att projektet så tydligt riktar sig till tjejer och för att alla får vara med och skapa musik, vilket står i skarp kontrast till många andra musikarrangemang för unga. […] ”

  Hm… I dessa ”alla” verkar visst inte killar ingå. Märkligt hur vissa resonerar. Åtminstone menar jag 100 %, inte 50 %, när jag säger alla.

 3. Fredrik Says:

  asa.johnsen@popkollo.se

  Hon är högsta hönan.

  Gör som jag.
  Maila och klaga.

 4. JD Says:

  ”Vi väljer att satsa på Popkollo därför att projektet så tydligt riktar sig till tjejer ”

  Så tyyyyyydligt riktar sgi till tjejer.
  Menar Skandia att det är mer ekonomiskt lönsamt att profilera sig i sådana sammanhang? Använder Skandka tjejerna för att tjäna pengar?

 5. Mats Says:

  Är det inte bättre att klaga hos Skandia än Popkollo?
  Popkollo är jag inte inblandad i och tänker inte bli det heller. Tyvärr har jag försäkringar i Skandia.

 6. Matte Says:

  Men detta var ju för j*vligt, jag känner många som jobbar på Skandia och ska fråga om de står för detta. Förmodligen inte. Är inte kund hos Skandia och kommer inte bli det heller.

 7. lisa s Says:

  Men ta sharafs hjältar, ett fantastiskt projekt i fryshuset i stockholm som enbart siktar sig till pojkar. Som är på väg att hamna snett. Det är ett otroligt framgångsrikt projekt. Vill ni stänga projektet för att tjejer inte får vara med? Det är ju diskriminering, inte jämställdhet.

 8. JD Says:

  @ lisa
  Det jag enbart riktar mig mot är att det ser så otroligt kommersiellt ut.
  Fryshuset har inte samma vinstintresse.

  Det är många företag som profilerar sig feministiskt bara för att tjäna en extra hacka. Nästan jämförbart med prostitution i tycker jag!

 9. lisa s Says:

  Pär tyckte inte att lägret var ok ur ett jämställdhetperspektiv. Därefter tog han upp skandias roll. Så det var diskriminering. Så tag bort grupper för pojkar. Rätt ska vara rätt. Ni vill ju inte förtrycka kvinnor?

 10. Manne Says:

  @Lisa S, fryshuset har även united sisters som enbart riktar in sig till tjejer.

 11. Manne Says:

  @ Lisa s Läste precis att gruppen heter Sharafs hjältar och hjältinnor, och de vänder sig till både pojkar och flickor. Så ta fram ett annat exempel på en skattefinansierad verksamhet där flickor är exkluderade i Sverige och där det ej heller finns en motsvarighet för dem att delta i.

 12. Trio Says:

  Jasså Skandia riktar sig tydligen bara till kvinnor. Bäst att undvika dem då. Bra att veta.

 13. Gonzo Says:

  Kvinnlig elitidrottare filmade nakna småtjejer
  http://www.aftonbladet.se/nyheter/article8543246.ab

  ”När han bad henne filma flickorna när de duschade i träningslokalen vågade hon inte säga nej, skriver Metro.

  – Han ville se hur de utvecklades och jag ville inte förlora honom, säger hon i polisförhör enligt Metro. ”

  Värst vad vissa kvinnor tar lätt på övergrepp mot barn.
  Det låter snarare som en väldigt dålig ursäkt från hennes sida. Hon är medveten om att kvinliga pedofiler ”inte existerar”, så hon kan spela ut offerkortet.

 14. DrKejs Says:

  Old Mutual äger Skandia. Det är läge att kontakta pr-avdelningen på Old Mutual och fråga vad de anser om denna könsapartheid som deras dotterbolag sysslar med. skickar mail till dem senare idag, vore bra om vi är många som gör det.

 15. PabloHoney_4 Says:

  Jaha, vi ser även på länken till Popkollot att radikaleministerna The Knife är inbjudna.

  http://www.popkollo.se/aktuellt/the-knife-till-sommarens-popkollo/

  http://www.expressen.se/nyheter/val2010/1.2010233/the-knife-skanker-50000-kronor-till-fi

 16. leifer Says:

  Hur förhindrar man ”spring” på kvällar mellan barackerna med separerat kvinnor och män, när det bara är kvinnor?

 17. HannaD Says:

  Jag tycker inte alls att det är orimligt att man anordnar aktiviteter som är riktade till antingen tjejer eller killar. Det finns många bra orsaker för en förening att göra en sådan grej. Och att färre tjejer vågar sig på att bilda popband är väl ganska känt. Alltså ett gott initiativ. Att sedan Skandia sponsrar är väl trevligt. Då blir det ju inte skattepengar.

  Orimligt blir det om man i det stora hela ser att företagssponsring slår väldigt snett. Men då är det ju sådan statistik man får analysera. Inte ge sig på enskilda behjärtansvärda projekt. Det finns ju faktiskt aktiviteter för enbart killar också. Samhället blir ju bisarrt om vi står och hindrar alla initiativ med att ropa ”diskriminering”. En klar sossefälla om du frågar mig. I ett liberalt samhälle så kommer initiativen underifrån och värderas av de som äger medlen.

 18. betto Says:

  Men jag förstår inte riktigt den här kritiken. Menar du Per att alla enkönade satsningar är av ondo? Och jag frågar inte så där ironiskt-spydigt nu, utan verkligen uppriktigt nyfiket. Jag kan på rak arm komma på flera potentiella projekt som jag tror skulle gynna män väldigt mycket: tex samtalsgrupper för unga killar som mår dåligt, pappagrupper för män som vill träffa sina barn mer och har ett behov av att träffa andra män i samma situation, samtalsgrupper för blivande pappor osv osv. Är dessa också fel att lägga pengar på? I så fall, vilka konkreta förslag tycker du skulle kunna vara bättre insatser än de jag räknat upp för dessa grupper?

  jag är i grunden halvskeptisk mot könssegregerat arbete, men som tillfällig metod att använda på vägen tror jag den kan fungera utmärkt. Tror inte du det? Eller är du emot satsningar som Popkollo bara på grund av princip?

 19. Musse Pig Says:

  Kan hålla med om att det kan vara OK om det finns motsvarande satsningar på pojkar. Gör det det? Hur ser det map satsningar att erbjuda infrastruktur för typiska pojksporter som ishockey och fotboll? Balanseras de redan av stöd till exvis ridsport?

 20. Manne Says:

  @ Hanna D och Betto
  Ta fram ett exempel på en skattefinansierad verksamhet där flickor är exkluderade i Sverige och där det ej heller finns en motsvarighet för dem att delta i.

 21. Ko Says:

  Hanna D:

  Det är naturligtvis inget fel i sig, att anordna events för enbart flickor eller pojkar.

  Vad vi ser är dock en fullkomligt förkrossande majoritet speciella arrangemang för flickor, tjejer och kvinnor. Där pojkar och män utestängs. Och där det inte finns något motsvarande arrangemang för pojkar och män.

  Kan du verkligen inte se det? Håller annars med om uppmaningen att hitta och presentera detta!

  Vi vet ju sedan tidigare att t o m kvinnodominerade områden (som vården), erbjuder speciella träffar, möten och kurser för bara tjejer och kvinnor, i uttalat ”karriärstöd” eller för allmän inspiration.

  Som så många gånger blir det märkligt att man måste understryka detta – att man alltså inte är emot det ena bara för att man påvisar att något är ojämställt.

  Att lyfta fram mansfrågor och diskriminering mot pojkar och män betyder inte att man är emot att kvinnofrågor och verklig diskriminering mot tjejer och kvinnor lyfts fram, inte minst i andra delar av världen.

 22. AV Says:

  När det gäller musik, spela i band osv har både studieförbund och kommuner ofta en gammal ensamstående villa eller andra isolerade lokaler för de som vill starta ett band. Det är egentligen bara att ro ihop ett antal kompisar och söka plats. Har haft det blandade nöjet att ha en studiecirkel i angränsande lokaler. Ibland är det riktigt bra, ibland hellre än bra. Men jag tycker det är helt ok att det går lite skattekronor till det. Hellre lira gura än hänga på stan och göra ofog. Samhällsekonomiskt är det en vinst.

  Av någon anledning tilltalar det fler killar än tjejer att lira rockmusik i en sunkig gammal villa. Istället för att göra en verksamhet som utesluter grupper och skriver tjejer på näsan att de måste ha specialarrangemang, så svaga de är, borde man fråga tjejer varför de inte spelar i band. Orsaken är viktigare än det skeva utfallet. Bristande intresse, vi får inte vara med, får tjejbanden avslag, vill ha finare lokaler etc etc. Är orsaken verklig diskriminering skall den åtgärdas, är det bristande intresse kan man inspirera genom förebilder och är det orealistiska krav får man skylla sig själv.

  Men är då detta kollo inte att just inspirera? Visst, men på ett exkluderande sätt. Två fel gör inte ett rätt. Ta reda på vad musikintresserade tjejer efterfrågar och erbjud det, men uteslut inte de killar som har liknande intressen. Vad finns det för möjligheter för de killar som inte vill lira rockmusik?

 23. betto Says:

  Manne: På det formella planer har du rätt. Jag kan på rak arm inte komma på särskilt många projekt som riktar sig enbart till pojkar där det inte finns någon motsvarighet för flickor. Ett av få är http://www.pojkprojektet.se/index.html som först efter sju år tog in flickor i verksamheten.

  Men det är väl det här som är stöttestenen. Du menar (tolkar jag det som) att det på grund av att så få projekt öppet och uttalat riktar sig direkt till pojkar/män råder diskriminering av pojkar och att flickor gynnas. Jag menar att allt inte handlar om de formella besluten och det som syns på ytan.

  Jag kan ta min hockeyförening som jag arbetar ideellt för och varit engagerad i i över tio år. Föreningen har både flicklag och damlag och på skridskoskolan välkomnas flickor. Formellt råder jämställdhet. Bakom kulisserna ser bilden annorlunda ut. Damlaget får ge upp istider för P12, damernas U-lag får alltid sämsta tiderna och en gång gick de utan istider i fyra veckor eftersom U16-laget hade en viktig cup bland annat. Några av tränarna för de yngre pojklagen har flera gånger framfört åsikten att ”tjejer borde inte spela hockey”. Inte så konstigt att tjejerna slutar spela hockey och att flickföräldrarna gärna väljer en annan sport.

  ”Det är väl inte så farligt” och ”det var ett jävla gnäll” kanske du tänker. Jag tänker att det är precis samma känsla av att vara iutanför som vissa av mina killkompisar ger uttryck för efter att de varit på BVC eller öppna förskolan. ”Det snackas bara förlossningar”, ”det står att pappor är välkomna, men det är ju bara mammor där, så jag tappade sugen” har jag hört flera gånger. Formell jämställdhet på ytan, men i verkligheten är mammorna norm på allt för många BVC, öppna förskolor osv.

  Jag antar att du inte håller med mig för fem öre, men det är i det här ljuset jag tycker att Popkollo är ett jättebra initiativ eftersom jag efter att ha hängt i replokaler sett liknande mönster som jag gjort i hockeyföreningen.

 24. Hanna D Says:

  Tack Betto, precis så. För att ta ett exempel ur min branch så lockar körsång till 90% bara tjejer. Därför skapas material och studiedagar om pojkars sjungande och särskilda pojkkörer, gosskördagar och gosskörsfestivaler ordnas. Förut vände jag mig mot det, eftersom tjejer uteslöts. Idag kan jag verkligen se behovet av den verksamheten där killarna slipper konkurrera med tjejer, som har så annorlunda förutsättningar för sång (inte bättre, eller sämre, men olika). Ännu viktigare är det sen att stötta pojkarna genom målbrottet, då många slutar sjunga för att det känns pinsamt och otäckt att använda rösten.

  Tjejerna har tydligare förebilder hela bägen. Så ser körkulturen i Sverige ut idag. Därför stöttar vi gärna de pojkar som vågar. Med rockband är det tvärtom, precis som hockeyn. Tjejer som vill måste bryta mot normer, och det är inte lätt. Jag väntade själv på att få ”bli inbjuden” som tonåring, men det hände ju aldrig….

 25. AV Says:

  Hanna o Betto: Om det råder sådan stämning i klubben att dam/flick-lagen får sämre tider och prioriteras ned, är då lösningen att göra en förening endast för tjejer? Eller tar man diskussionen inom klubben? Om det då görs en klubb endast för tjejer, är det då ok för den andra klubben att utesluta tjejer, för nu har de ju en egen klubb att gå till?

  Jobbar man med symptomen eller orsaken?

  ”Tjejer som vill måste bryta mot normer, och det är inte lätt. Jag väntade själv på att få ”bli inbjuden” som tonåring, men det hände ju aldrig….”

  Händer det någonsin i livet, på någon punkt? Eller lär man få sitta kvar på sitt glasberg. Kanske något att lära våra ungdomar, tjejer som killar. Skall du någon vart i livet får du gå själv…

 26. Vackra kvinnor får schackspelare att ta risker « GenusNytt Says:

  […] övrigt 2: Igår bloggade jag om Popkollo, ett delvis skattefinansierat musikkollo som bara tar emot tjejer. Idag såg jag i […]

 27. rjohansson Says:

  För fem år sedan mejlade jag till Jämo och frågade om det kunde vara rätt med Popkollo. Jag fick följande svar:

  Hej,

  det är möjligt att ”popkollo” kan betraktas som en tjänst i den mening som avses i 9 § lagen om förbud mot diskriminering (2003:307). Könsdiskriminering är enligt den bestämmelsen förbjuden vid yrkesmässigt tillhandahållande av varor, tjänster eller bostäder. Det finns dock ett undantag i andra stycket ”om olika behandling kan motiveras av ett berättigat mål och de medel som används är lämpliga och nödvändiga för att uppnå målet”.

  JämO har nyligen avslutat ett ärende där Göteborgs stad tillhandahöll ett särskilt kort enbart till tjejer för att gratis prova på fritidsaktiviteter under tre ggr. för att öka tjejers idrotts-/fritidsintresse. Göteborgs stad ansåg att kortet behövdes bl.a därför att tjejer i lägre grad än killar utövade (idrotts)aktiviteter på sin fritid. JämO gjorde bedömningen i det ärendet att det aktuella kortet föll inom undantaget i 9 § i lagen.

  För att kunna ta ställning vad gäller popkollo för tjejer krävs att JämO får in en anmälan från en kille som anser sig vara missgynnad. Jag kan inte föregå en utredning och prövning i det ärendet men det är ju möjligt att JämO gör en liknande bedömning som i det tidigare ärendet.

 28. Manne Says:

  @Betto
  Problemet med ditt svar är att det är en anekdot och universella ”sanningar”. Faktum är att det år 2003 gjordes en undersökning i Stockholms stad huruvida pojkar fick det bästa träningstiderna. Undersökningen gjordes mot bakgrund av klagomål i media att flickor diskriminerades.
  Undersökning visade däremot att det var pojkarna som fick de sämsta träningstiderna.
  Länk: http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:JGla-8u0em0J:www.stockholm.se/Global/Om%2520Stockholms%2520stad/F%25C3%25B6rvaltningar%2520och%2520bolag/Fackforvaltningar/Idrottsforvaltningen/Forskning/F%25C3%25A5r%2520flickor%2520de%2520s%25C3%25A4msta%2520tr%25C3%25A4ningstiderna.pdf+b%C3%A4sta+tr%C3%A4ningstider+pojkar/flickor&hl=sv&gl=se&pid=bl&srcid=ADGEEShYJd-oJWySjxsYnBEQEUUGlKKIxEnbSbV7PpINbz2w1M1K4SxSILM2SoAXGOVmSaxBApuhi17zGha-VyPEwf8NgO5eZi7cwnuADrs21uOOw4bqPN3K80_2k5HRSqXvz_NBTiv2&sig=AHIEtbSkHfJjvEomOb3UzTNIwww7r1gwHg

 29. Manne Says:

  @Betto
  Problemet med ditt svar är att det är baserat på en anekdot och universella ”sanningar”. Faktum är att det år 2003 gjordes en undersökning i Stockholms stad huruvida pojkar fick det bästa träningstiderna. Undersökningen gjordes mot bakgrund av klagomål i media att flickor diskriminerades.
  Undersökning visade däremot att det var pojkarna som fick de sämsta träningstiderna.
  Länk: http://docs.google.com/viewer?a=v&q=cache:JGla-8u0em0J:www.stockholm.se/Global/Om%2520Stockholms%2520stad/F%25C3%25B6rvaltningar%2520och%2520bolag/Fackforvaltningar/Idrottsforvaltningen/Forskning/F%25C3%25A5r%2520flickor%2520de%2520s%25C3%25A4msta%2520tr%25C3%25A4ningstiderna.pdf+b%C3%A4sta+tr%C3%A4ningstider+pojkar/flickor&hl=sv&gl=se&pid=bl&srcid=ADGEEShYJd-oJWySjxsYnBEQEUUGlKKIxEnbSbV7PpINbz2w1M1K4SxSILM2SoAXGOVmSaxBApuhi17zGha-VyPEwf8NgO5eZi7cwnuADrs21uOOw4bqPN3K80_2k5HRSqXvz_NBTiv2&sig=AHIEtbSkHfJjvEomOb3UzTNIwww7r1gwHg

 30. Sida kunde inte hittas « GenusNytt Says:

  […] fokus på kvinnornaNy statistik – pojkar betygsdiskriminerasSkärp er kvinnor, skriver chefredaktörSkattepengar till kollo med pojkförbudNu behöver jag hjälp igen!Nu avslöjar världen svensk statsfeminismSchyman tycker kvinnor […]

 31. Anders B Westin Says:

  Per Det är något fel på din nya om Popkollo.

  Förresten så ser jag det så här.

  Det är naturligt att kvinnor och män vill skapa vissa arenor som är enkönade. Så har det nog alltid varit.

  Popkollo och andra kvinnligt könade organisationer och företag skapar en kulturell och social acceptans för oss män att göra samma sak. Utan att behöva oroa oss för extern kritik.

  Det är således fullt möjligt att starta ett manligt företag eller en manlig HIFI-klubb utan att bry sig om genusdiskursens kritik.

  Dvs ett friare och mer flexibelt samhälle.

  Att göra kön är återigen en socialt accepterad sysselsättning.

 32. Manhood United(barn till radikalfeminist som gör tok revolt;-) Says:

  @ Barfota

  lite ot,

  ” Conincidence? I dont´t believe in those.
  This case has become a ray of hope for the people of sweden. But it will be just as hard to get rid of our bastards here as it is in Egypt. Maybe even harder. At least in Egypt most people understand that they are run by corrupt assholes.”

  Word!

  WikiLeaks-GenusLeaks

  Julian Assange supporters plan protests worldwide/- demonstration in support of Julian Assange against his extradition to Sweden.

  * Resources
  * Global events
  * Argentina events
  * Australia events
  * Austria events
  * Belgium events
  * Brazil events
  * Belarus events
  * Canada events
  * Columbia events
  * Denmark events
  * Dominican Republic events
  * France events
  * Greece events
  * Germany events
  * Ireland events

  * Mexico events
  * Northern Ireland events
  * Netherlands events
  * Poland events
  * Portugal events
  * Romania events
  * Peru events
  * Romania events
  * Scotland events
  * Spain events
  * Sweden events
  * Switzerland events
  * Turkey events
  * United Kingdom events
  * United States events

  http://wlcentral.org/events-protests

  Free Assange T-shirts

  http://freeassange.org/shop

  http://free-julian-assange.com/wp/

  Vad gäller Sverige, Namninsamling för upprättandet av oberoende Resningskommisioner i Sverige med start 2011.

  http://www.riksdagen.se/webbnav/index.aspx?nid=410&dok_id=GY02Ju376

  http://freeassange.org (go in and sign the petition!)

  http://www.daddys-sverige.com/3/post/2011/02/julian-assanges-accusers-sent-texts-discussing-revenge.html

 33. barfota Says:

  @Manhood United
  Följer cirkusen med intresse och har däremot ingen aning om vad som verkligen hände i sänghalmen, det vet väl egentligen bara de inblandade parterna. Däremot om det skulle komma fram rena oegentligheter så får Sverige vackert ta på sig dumstruten och ställa sig i skamvrån samtidigt som det kan bli nådastöten för extremfeminismen.

 34. betto Says:

  Manne: Det är en intressant undersökning du tar upp (jag hade inte sett den tidigare), men den förändrar ju inte det faktum att saker kan se jämställda ut på ytan, men att dolda strukturer och andra faktorer kan visa en annan bild. Jag hävdade aldrig att exemplet från min förening är giltigt för alla sportföreningar i Sverige, jag ber om ursäkt om jag var otydlig där. Anledningen att jag tog upp det här var för att visa hur dolda strukturer kan se ut. Dessutom var ju just tilldelningarna av träningstider bara en sak jag berörde. Attityden från andra tränare och det faktum att tjejernas u-lag ofta flera gånger har fått ge bort sin tid nämnde du inte med ett ord.

  Om jag tar de kompisar jag känner som varit aktiva i lagsporter och berättat att de fått ställa in träningar pga av att ett lag av motsatt kön ska ha dem tiden, så har det enbart drabbat tjejer. Inte alla tjejer, nog inte ens hälften, jag känner har varit med om detta, men noterbart är att inga killar berättat om detta. Detta verkar däremot nästan aldrig ske (utifrån min erfarenheterna i min bekantskapkrets) i individuella idrotter, där man i tex simning och längdåkning faktiskt ofta tränar tillsammans.

  Bara för nyfikenhetens skull: Vad tycker du om det Hanna D berättar om? Att det görs mer specialsatsningar på killar som sjunger i kör än på tjejer som sjunger i kör. Är det också fel? Och i så fall, varför skriver du inte någon kommentar om det?

 35. Manne Says:

  @ Betto
  Nej det är inte fel men i det fallet så utestängs inte flickorna. Du kan göra en jämförelse med satsningar med att uppnå jämställdhet inom en rad områden där det satsat extra på flickor. T ex Datorspelsutveckling, tekniska utbildningar, brandmansutbildning, polisutbildning. Alla områden där män är majoritet så sker det extra insatser på på flickor och kvinnor Det enda område jag har hört det omvända är körsatsning för pojkar. Tycker inte att det är jämställt. Ärligt talat tycker du inte att satsningarna är skevt fördelade?

 36. Musikverksamhet för ungdomar – dock ej killar « GenusNytt Says:

  […] har tidigare bloggat om den pojkdiskriminerande verksamheten Popkollo, som är ett rikstäckande koncept. Nu skriver […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: