Miljöteknik är alltför manlig – skymmer feminina sociala lösningar

by

 

Jag har beställt nr 2/2012 av tidningen Genus från Nordiska sekretariatet för genusforskning. Där finns en hel del av intresse för oss som är intresserade av genusfrågor.

Man får intrycket att det här med män är rätt problematiskt. Några exempel ur tidningen:

Män planerar och tar plats

Det är främst män som har planerat och byggt städer, och tagit plats i det offentliga rummet. Och så är det fortfarande till stor del. Ändå har staden nästan alltid befolkats av flest kvinnor”.

För mycket män i dataspelsvärlden

Om dataspelande: ”Gemenskapen bygger också på en slags exkludering. Det är främst vana spelare som är välkomna och miljöerna har nästan helt dominerats av män.”

För mycket maskulin miljöteknik

Med socialantropologen Mark Graham har hon bedrivit forskningsprojektet ‘Modellstaden’, och bland annat undersökt Hammarby Sjöstads miljöprofil ur ett klass- och genusperspektiv. De menar att ensidigt fokus på miljöteknik kan ses som en ‘genusfierad’ lösning på miljöproblemen. Teknik kopplas traditionellt till maskulinitet och när allt fokus läggs på teknikutveckling tenderar sociala lösningar, som ofta förknippas med femininitet, att hamna i skymundan.”

Patriarkala strukturer styr bostadsmarknaden

Irene Molina beskriver det som att den svenska bostadsmarknaden präglas av rasistiska, patriarkala och klassförtryckande strukturer”. En lösning är dock i sikte: ”Författaren och debattören Inga-Lisa Sangregorio har skrivit flera böcker om kvinnors villkor på bostadsmarknaden. År 2007 lyfte hon i ‘Kvinnovetenskaplig tidskrift’ fram den feministiska potentialen i kollektiva boendeformer.”

Män myglar i byggprocessen

Stora byggprocesser […] är i hög grad mansdominerade, i Sverige liksom i resten av världen”. Så här säger Micael Nilsson, som dispiterade 2008 på avhandlingen ‘Genusregim i förändring: Jämställdhet, genus och makt i kommunal politik’: ”Män klappar gärna rygg, säger du och jag. Jag kan tänka mig att det kan vara svårt för män att inte dras in i homosociala nätverk. Det kan handla om att strunta i upphandlingar, eller att göra upp om priser. Säger de nej får de inte vara med i det sociala nätverket, och ses inte heller som ‘en riktig karl’, säger han.”

Kiruna är för macho

Kiruna har alltid dominerats av män”, skriver Genus. Staden ska nu flyttas, och i samband med det ska det tas i med hårdhandskarna mot dess manlighet: ”Machostämpeln ska bort. Och vi kommer att lyckas’, säger kommunalrådet Kristina Zakrisson.”

Det finns annat intressant också i tidningen Genus 2/2012. Bland annat en artikel om feministisk arkitektur, som tydligen lever en alltför undanskymt tillvaro. Den godbiten sparar jag dock till ett separat blogginlägg.

Du kan läsa tidningen här.

För övrigt 1: Det ryktas att den norska teveserien Hjernevask, som avslöjar genusforskningens ovetenskaplighet, är på väg till Sverige. Genusnytt skrev om Hjernevask redan innan serien var känd i Sverige – här. Detta efter tips från Genusnytts rapportör i Norge, Johannes. I det blogginlägget kan du också se programmen i serien (som resulterade i att det norska vetenskapsrådet la ned hela programmet för genusforskning).

För övrigt 2: Den 28-30 november håller genusforskarna i Sverige sin stora årliga nationella konferens. Se här. Är det någon som har lust att gå in och titta om det är intressanta ämnen som tas upp, och om deras program är jämställt? Uppdatering: Se nedanstående kommentar:

58 svar to “Miljöteknik är alltför manlig – skymmer feminina sociala lösningar”

 1. Robert Says:

  Man får intrycket att tidningen Genus är som tidningen Bruxanvisningen; ett enda stort skämt. Man kan inte göra annat än att skratta åt dom. De lever i en drömvärld.

 2. Urban Says:

  För att parafrasera Camille Paglia: If civilization had been left in genusvetares händer we would still be living in grass huts.

 3. Jämställdhetsfeministern Says:

  Tidningen Genus har ju helt rätt i sin analys. Män utgör ett stort samhällsproblem. Lösningen är kvinnor. Det har ju feministisk forskning tydligt visat.

 4. Fredrik Says:

  Vid en snabb titt på deltagarlistan räknade jag till 14 män av 185 deltagare, vilket gör en kvinnlig övervikt på 92 % mot 8 % I alla keynotes och rundabordssamtal hittade jag sammanlagt 1 man, så där är den kvinnliga övervikten något större.

  Det blev rabalder på Internetdagarna när man inte lyckats få mer än 31 % kvinnliga talare (mot 69 % manliga), med 50 % kvinnliga huvudtalare. Genusvetenskapen förblir en kvinnlig bastion. Eller är det kanske männens fel att de inte söker sig till genusvetenskapen i högre utsträckning?

 5. Nisse Nyfiken Says:

  @Fredrik
  Jämställt i deras kretsar brukar ju definieras som minst 50% kvinnor och ju fler kvinnor desto jämställdare, så det är nog inget problem enligt dem. Som vanligt nyttjar man sina dubbla måttstockar, vilket ditt exempel med Internetdagarna tydligt visar.

 6. toklandet Says:

  För övrigt 2: Min första tanke var att man lika gärna kan köpa Svensk Gamtidning. Bara kvinnor där också och skvaller och lögner blir även där sanningar för andra kvinnor. Vad är skillnaden?

 7. Bashflak Says:

  Vad är feminin miljöteknik? Kanske ett särskilt filter för att ta hand om nedspolade dambindor på det kommunala reningsverket?

  En polare till mig som jobbar med att sälja vattenreningskemikalier beskrev vad som brukade sätta sig i fastsubstansfiltren. En av hans kunder hade räknat ut att det går ca 200 Topz på varje kondom, så polaren föreslog en ny subtil raggreplik -‘Jag har 200 Topz hemma, ska du med?’ (Höhöhö)

 8. Robin Says:

  Oj, mycket material för Transgenusmotorn i den där tidningen. Så här blir citatet av Micael Nilsson om man byter män mot judar:

  “Judar klappar gärna rygg, säger du och jag. Jag kan tänka mig att det kan vara svårt för judar att inte dras in i judiska nätverk. Det kan handla om att strunta i upphandlingar, eller att göra upp om priser. Säger de nej får de inte vara med i det sociala nätverket, och ses inte heller som ‘en riktig jude’, säger han.”

 9. Rick Says:

  Är du Pär helt säker på att tidningen Genus inte är en återuppstånden Svenska Mad?

 10. Lasse Says:

  Vad ska man säga det feministiska propagandamaskineriet ”maler” vidare och det som tidigare skulle ha ansetts som fullständigt absurt med totalitära (marxistiska) och könsrasistiska influenser anses nu som fullt normalt.

  Gränserna flyttas hela tiden och den stora massan verkar inte förstå vad som pågår.

 11. psodh Says:

  Om man skulle vara generös och anta att det faktiskt finns en och annan genusforskare som vill göra seriös forskning (det vill säga vara objektiv och presentera empiriska resultat utan ideologisk vinkling) så måste dessa ha det oerhört svårt med tanke på alla genusvetare som har sin bakgrund i exempelvis litteraturvetenskap (som just baseras delvis på att göra tolkningar) eller som närmat sig ämnet just för att presentera kunskap de redan vet är sann.

  Men eftersom de inte säger ifrån och kritiserar de forskare som inte presenterar vederhäftiga resultat (utan mer uttrycker sig som de skulle representera Fi) så får de faktiskt skylla sig själv. Men det är det som stör mig mest. Avsaknaden av kritik inom vetenskapen.

 12. Joakim Steneberg Says:

  Här, en ganska bra artikel, ny för dagen på sourze! ”Sverige – Genusvansinnets metropol!”
  http://www.sourze.se/Sverige_genusvansinnets_metropol_10795856.asp

 13. psodh Says:

  Någon som minns detta?

 14. Torbjörn Says:

  Ojojoj så mycket tokigheter i den tidningen. Så undrar feministerna och genusvetarna varför de kallas manshatare. Räcker att byta ut män mot judar eller invandrare i deras tidning för att förstå det!!!

  Hoppas det stämmer att de ska visa Hjernevask på teve snart. Så fler får se hur vridna och manshatiska genusvetare är.

 15. Bengt Says:

  Man kan verkligen undra hur mycket skattefinansierat dravel och rena tramsigheter man skall läsa… ?

 16. Björn Says:

  Hela redaktionen består av kvinnor, och i referensgruppen finns två män och åtta kvinnor. Nästan 100% jämlikt alltså.

  Ang. ”män bygger städer – kvinnor befolkar städer”. Kan man yttra sig på ett mer bortskämt sätt? Att män sett till att infratstruktur, samfärdsmedel, el, vatten, avlopp, köpcentra, strövområden, parker, idrottsanläggningar, säkerhet och skyddssystem och allt som utgör en stad existerar, det är helt ointressant. När staden sen skall befolkas då sablar kan man gnälla över allt man själv inte gjort är fel.

  Ang “Gemenskapen bygger också på en slags exkludering. Det är främst vana spelare som är välkomna och miljöerna har nästan helt dominerats av män.”

  Logiskt felslut. Att det är män (i alla åldrar) som är vana spelare har ingenting med att utesluta kvinnor att göra. Alla vana spelare är välkomna i de miljöer som avses. I synnerhet kvinnor är alltid välkomna, även om de är mer ovana än männen, ty det är ännu ovanligt att kvinnor spelar samma typ av spel som männen gör i sina grupperingar.

  Enl. dataspelsbranschen 2008 (har jag för mig) spelar ca 50% av befolkningen spel, och könsfördelningen är i princip helt jämn 50/50. Kan man tänka sig att kvinnor inte har samma intresse eller behov av att söka sig till olika spelgemenskaper?

 17. Joakim Steneberg Says:

  Björn, exakt, och MYCKET avslöjande. Om våra städer: Män som jobbar och bygger dem, illa. Kvinnor som befolkar dem, bra.
  Vem är det som ”tar plats” egentligen, ”syns men inte verkar”?

 18. Stedt Says:

  psodh ”Någon som minns detta?” Du menar väl påminns.. Är det M Winberg som sitter där!

 19. Liberalen Says:

  Angående våra könsvinklat könshatiska genustanter, som vanligt folk alltjämt tvingas försörja, så pågår för närvarande på SvD brännpunkt ett replikskifte om parapsykologins eventuella pseudovetenskaplighet.

  Det är gott att ifrågasätta när pseudovetenskap sprids okritiskt på befolkningens bekostnad. Vilket dessa nio Lundaprofessorer gör i SvD.

  Vilket naturligtvis, i sin tur, väcker en liten tanke om den könskommunistiska pseudovetenskapen genusvetenskap, som okritiskt tillåts infestera våra universitet, högskolor, skolor och förskolor.

  Så? Var är de nio Lundaprofessorernas ifrågasättande av den för befolkningen, för hela samhället, mycket mera destruktiva och skattemedelsförbrukande könskommunistiska pseudovetenskapen genusvetenskap?

  Är det kanske inte tillräckligt PK att ifrågasätta vänsterns förljugna könskollektivism, den smygkommunistiska pseudovetenskapen genusvetenskap, så de törs helt enkelt inte ännu?

  http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Pseudovetenskap

 20. Grodan Boll Says:

  Jag propagerar fortfarande för att motsvarigheten till ”manliga bastioner” skall vara ”kvinnliga citadell”.

 21. Jocke Says:

  Sedan blir genusvetare och feminister förvånade över att män inte tar dom på allvar. Jag menar, hallå! Det bara skriker av öppet mansförakt och misandri. Allt män gör är negativt. Allt män skapar är destruktivt. Allt som är manligt är dåligt. Kvinnor är däremot är ständiga offer som det behöver daltas med.

  På något sätt är det omöjligt att inte betrakta dessa människor som gravt dysfunktionella i den meningen att de verkar ha hjärntvättat sig själva. De är så fixerade vid att ständigt betrakta män och manlighet som något dåligt att de förlorat fotfästet för länge sedan. De uppvisar tveklös ett sektliknande beteende.

  Att dessa människor sedan ska sitta och få betalt för detta från oss skattebetalare är ärligt talat både skamligt och ett hån oss män. Jag hoppas innerligt att teveserien Hjernevask sänds i Sverige och att det i så fall leder till samma resultat här som i Norge.

 22. Joakim Steneberg Says:

  psodh,
  tack för den, såg hela detta skrämmande, och med denna intervjuade kvinnas virriga men diktatoriska resonemang.

  Man undrar, hur är det med ”könsmaktsordningen” och universiteten idag? Har alliansen gjort något för att rätta till, har inte hängt med här riktigt…Någon?

  Och jag hoppas hela detta med omsorgen och utbildningen av våra barn och ungdomar, hela vägen, kommer upp mer på genusnytt.

  Själv har jag formulerat det så här: ”Genustänkandet gäller idag från dagísnivån till universiteten, med ungefär samma nivå där!” Eller?
  Och som sagt, hur är nivån idag, på själva ”Riksdagiset”?

 23. michael Says:

  Vi får väl hoppas att det inte är svt som köpt hjernevask för att sedan lägga den i malpåse.

 24. Leif Says:

  Undrar om det finns några förutsättning för ryggdunkande på konferensen för genusforskare 28 – 30 november?

 25. Lasse Says:

  OT

  Men känner mig som den här killen. Så trött på den ensidiga fokuseringen ang. bröstcancer / rosa bandet. Har flera nära som drabbats av prostatacancer.

  http://www.emocore.se/starbooii/blogg/399647

 26. JD Says:

  @psodh
  ” Om man skulle vara generös och anta att det faktiskt finns en och annan genusforskare som vill göra seriös forskning (det vill säga vara objektiv och presentera empiriska resultat utan ideologisk vinkling)”

  http://m.youtube.com/#/watch?v=ztVMib1T4T4&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DztVMib1T4T4&gl=SE

 27. Ninni Says:

  @ Alla

  “Män klappar gärna rygg, säger du och jag. Jag kan tänka mig att det kan vara svårt för män att inte dras in i homosociala nätverk. Det kan handla om att strunta i upphandlingar, eller att göra upp om priser. Säger de nej får de inte vara med i det sociala nätverket, och ses inte heller som ‘en riktig karl’, säger han.”

  Ser ni hur man projicerar den kvinnlig homosociala gemnenskapen till gruppen män? Det är precis detta som jag skriver om som jag kallar kollektivismen.

  Hur ofta har ni upplevt att män drar in er i gemenskapen? Hur ofta får ni ryggdunkar för ni är män?
  Män har en helt annan typ av homosocial gemenskap, individualismen. Det är varken bättre eller sämre, det är bara just olika. Det passar oss som indivier olika bra.
  (Kollektivismen har dock inte att göra på yrkesvägen. Där är den direkt olämplig.)

  Det är ett fett skämt att dessa individer inte kunnat identifierat denna skillnad och kallar sig genusvetare och genusforskare. För denna skillnaden är mycket påtaglig.

 28. Ninni Says:

  Om ryggdunkar. Män beundrar varandras(och kvinnors) prestation. Män får och ger varandra(och kvinnor) ”ryggdunkar” om man presterar bra/är duktig på något.

 29. Kristin Says:

  @Lasse

  Nog tycker man att vi i Sverige skulle ha råd med ordentlig skattefinansierad cancerforskning. Om det fattas pengar kan man börja med att ta alla skattepengar som går till genusområdet. Jag är lite tveksam om det finns tillräckligt med cancerforskare för att göra slut på så mycket pengar.

 30. Malte Skogsnäs Says:

  Nationella sekretariatet för parapsykologi heter det väl?

 31. Leif Says:

  @Ninni
  Om ryggdunkar. Håller verkligen med dig. På min f d arbetsplats, där det var fler kvinnor än män, var det mycket utbrett att kvinnorna umgicks privat, medan männen knappast alls gjorde det.

 32. Kristin Says:

  @Ninni
  ”Om ryggdunkar. Män beundrar varandras(och kvinnors) prestation. Män får och ger varandra(och kvinnor) “ryggdunkar” om man presterar bra/är duktig på något.”

  Jag tycker att de flesta män och kvinnor visar uppskattning för andra människors prestationer.
  Min uppfattning är att det är en liten feministelit som syns och hörs i media med de politiskt korrekta som hejar på medan resten av befolkningen faktiskt uppskattar riktig jämställdhet.
  Men jag träffar ju mestadels människor från landsbygden så min bild kanske är skev. Vad tycker ni andra?

 33. Joakim Steneberg Says:

  Bra Ninni, exakt formulerat, och att de kan kläcka ur sig sådant i åratal, utan att vanliga media reagear! Ett sånt land!
  Sedan undrar jag, jobbar du på förskolan? Eller missförstod jag när du luggade (ja inte fysiskt förstås!) Nils Pettersson lite. (Har själv jobbat på fritids, det är decennier sedan, och gav upp).
  Hur ser du isf på det, med klimatet där, förskolans läroplan och allt?

 34. Ninni Says:

  @ Leif

  Ja, tyvärr. Där är en sak jag tycker ni borde lära av kvinnorna. Jag har lyckats få min man att anordna träffar regelbundet ”för grabbarna”(och mig då:P) och det är väldigt uppskattat. Det är ett gäng som träffas bara just för detta.. och man ringer och hör om man inte kan byta dag om man får förhinder och så, för man vill verkligen inte missa dessa träffar. Och vi blir fler och fler, så snart får vi bygga ut vårt hem ;P

 35. Ninni Says:

  @ Kristin

  Jag håller inte helt med. Naturligvis så är det inte svart/vitt, men det finns en skillnad.

  Bland män så är det ”ju bättre ju mer beundrad”(fast skryt går inte hem), bland kvinnor är det mer av ”lagom” som gäller. Avviker man från lagom så är kniven i ryggen inte långt bort.

  Isabella ”Blondinbella” Löwengrip beskriver ”kniven” som avundsjuka. Jag menar att det inte är avundsjuka utan social bestraffning, vars syfte är att få kvinnor att hålla sig på ”lagom”.
  Det är som jag ser det, den viktigaste jämställdhetsfrågan som finns på kvinnosidan. Det handlar om att synliggöra och förklara detta, så kvinnor som avviker från ”det rätta” kan förhålla sig till detta sociala fenomen ”vi kvinnor”.

 36. Aktivarum Says:

  Ninni:

  ”Ser ni hur man projicerar den kvinnlig homosociala gemnenskapen till gruppen män?”

  Absolut! Det här förklarar du himla bra Ninni.

  Min formulering skulle vara att en stor del av genusvetenskapen gör antagandet att män funkar på ett visst sätt FÖR SÅ FUNKAR KVINNOR och genusvetenskapen tar för givet könen normalt är likadana.

  Alltså… män måste (enligt genusforskare) vara homosociaa för i den situationen hade kvinnor varit det.

 37. Gubbklubben Says:

  Psdoh

  Vidriga politiker ska under lupp. Kritik diskussion på internet är det ända som biter
  på radikalfeminism

 38. dolf Says:

  Ryggdunkar man kvinnor åker man dit för sexuella trakasserier.

 39. Ninni Says:

  @ Aktivarum (jag har lärt mig ta bort ”i” nu. Det går att lära gamla hundar att sitta)

  Det här förklarar du himla bra Ninni.

  Tack:)

  Det är ett problem att genus”vetenskapen” är så kvinnodominerad. Men hade man inte varit så religiöst(feminism) övertygad så hade man sett det i sin egen forskning. För jag får mängder belägg för mina teorier i deras forskning, men jag letar än efter stöd för deras egna teorier. Så egentligen är det inte könsfördelningen som är ett problem utan den religiösa förblindningen.

 40. toklandet Says:

  Något som är extra tråkigt med ”Genus” är att de som står för artiklarna är garanterat helnöjda med innehållet! Och sekretariatet är också garanterat helnöjda med själva tidningen! Lite som Femnisitiskt Pärspektiv…

 41. Anders Senior Says:

  @Aktivarum 11:43

  Givetvis är det så de resonerar, glöm inte att könet är en social konstruktion i deras värld, alltså funkar män och kvinnor lika enligt dem!

 42. dolf Says:

  @Liberalen
  enligt artikel i AB så är tjänsten i parapsykologi finansierad genom en donation på 30 millioner från en dansk affärsman, så man kan knappast invända mot det på grund av ekonomiska skäl. Och jag ser inga skäl till att parapsykologi inte skulle vara ett giltigt forskningsämne. Hur just professorn i Lund bedriver sin forskning och om den är av hög eller låg kvalitet vet jag inget om, så jag har inte heller några åsikter om det.

 43. Carl Says:

  Blondinbella är ett enda stort skämt, nu försöker hon framstå som intelligent trots att hon faktiskt ÄR exakt så dum i huve’t som hon blev populär på grund av. Pengar gör korkade bloggtjejer smarta eftersom de har råd att köpa män som driver företagen och så vidare.

  Men våga inte säga det öppet, o nej, Blondinbella är en Stark Kvinna som skapat sin egen framgång. Ifrågasätt och bli medialt avrättad.

  Modereringsorsak: Diskussionen handlar om sociala samspel. Din personliga åsikt om personen ”Blondinbella” saknar relevans. Håll ton.

  – Admin

 44. Joel Bergqvist Says:

  ”Om dataspelande: “Gemenskapen bygger också på en slags exkludering. Det är främst vana spelare som är välkomna och miljöerna har nästan helt dominerats av män.”

  Jag kan med flera års erfarenhet från absoluta toppen av World of Warcraft säga att det enda som värdesätts är kompetens oavsett kön, sexuell läggning, hudfärg, ursprung, ålder eller ens erfarenhet/vana, självklart går kompetens och erfarenhet ofta hand i hand men om du inte presterar i nuet är det inte intressant hur van du är. Jag har aldrig upplevt en miljö som varit mindre diskriminerande än just ett tävlingsinriktat top 20 WoW guild men jag har heller inte upplevt en lika hård och krävande miljö heller, prestera eller stick.

 45. Peter Says:

  Suck. Så genusforsking är folk som i sina avhandlingar får med fraser som ”jag kan tänka mig att…”. Forskning om vad man själv har för funderingar alltså. Vetenskapligt värre!

 46. Torstensson Says:

  Admin

  Jag tyckte carl uttryckte sig rätt illa såklart. Men det ligger något i det där att framgånsrikt bloggande ofta har förutsatt att en av personerna i förhållandet hade ett fast vanligt jobb. Oftast mannen.

  På samma sätt är det ju vanligare att kvinnor engagerar sig i konstverk och hantverk, dom har i regel mer tid till sånt då deras partner jobbar.

  Är män slavar i sin sexualitet?

 47. Joakim Steneberg Says:

  Ninni, jag applåderade också, plus ställde en personlig fråga. Är det inte OK eller har du missat den?

 48. Carl Says:

  Admin: Det var mest en reaktion på att ‘namnet’ nämndes tidigare i kommentarsfältet. Men jag inser att jag gick en aning överbord i mitt något för aggressiva svamlande (även om det finns en djupare poäng där någonstans).

 49. Joakim Steneberg Says:

  Dataspelande är väl ändå en privat sysselsättning man väljer. Tycker det är helt annorlunda med TV, Public Relation då särskilt, som man betalar för.
  Kvinnodominansen är vad jag kan se total, (tittar iofs inte så mycket, just därför).
  Alla dessa morronprogram som mest är ämnade åt de som är hemma eller? Ersättare till veckotidningar? Gamla könsstereotyper duger eller?
  Och nästan alla andra program, även nyheter och sport. Ladies only.
  Får jag nämna TV4?, morronkköret där, å så tråkigt och segt…
  ”I´m only in it for the money…”

 50. Ninni Says:

  @ Joakim Steneberg

  Jag såg det, tack:)
  Nej, jag har inte missat din fråga. Det är det där med säkerheten, du vet.. med tanke på hur hemska vi är som vill ha neutrala lagar och är mot diskriminering så behöver man ju vara försiktig i detta fantastiska land..
  Jag suger på den ett tag till, för att fundera lite till på hur jag ska svara. Ok?

 51. dolf Says:

  @Joakim
  Ninni är astronaut.

 52. Ninni Says:

  @ Carl och Torstensson

  Förvisso sa Admin att vi inte skulle diskutera personen, men jag tänkte att det kanske kan vara bra att säg det jag har i tanke som en motpool till Carls ”aningen överbord”.
  Jag hade precis samma bild av Blondinbella till jag såg ett reportage eller dokumentär för ett bra tag sen nu. Blondinbella är född med guldsked i mun, visst, och vem av oss skulle inte stötta våra barns karriär på alla sätt vi kan? Det är ju knappast något fel i det? Men den Isabella som det programmet visade upp gav mig en helt annan bild än den bild jag tidigare fått från media. I dag har jag egentligen bara åsikten ”jag vet inte” om henne.

  Sen är ju hennes område något som för mig faller under kategorin ”värdelöst skräp”, men det finns ju någon mer person i samhället än just jag som ska ”få sitt”, så det är ju okej att bygga sin karriär på ”värdelöst skräp” också….

  Torstensson skrev: Är män slavar i sin sexualitet?

  När är man en slav? Det är när man inte får någon valuta för sitt arbete, eller hur?
  Min upplevelse är att män oftast inte har problem med att vara huvudsaklig inkomstkälla, utan när uppdraget ”huvudsaklig inkomstkälla” kombineras med att otacksamhet, bestämmande och gnäll är valutan för ens ansträngning. (Och nej, nu säger jag inte att alla kvinnor är si eller så, jag säger inte ens något om hur vanligt det är. Men jag tror att det ökat med dessa feministiska galenskaper. Jag säger inte heller att det är den enas fel. Många män behöver lära sig pratar ur skägget och sluta med ”ta skit och tig” också. Och att jag öht ska behöva skriva en sån här disclaimer för att kunna skriva något som är kritiskt mot kvinnlighet säger mycket om vår samtid. Jag hade inte behövt det om jag bara belastade männens ”ta skit och tig”)

 53. Joakim Steneberg Says:

  OK Ninni…jag förstår

 54. dolf Says:

  Vad jag sett av Blondinbella (om jag nu inte blandar ihop personer, men det tror jag inte) i debattprogram och morgonsoffor och liknande så verkar hon faktiskt (vilket överraskade mig) vara en ganska så skärpt kicka, långt ifrån den blåsta blondin jag trodde. Att hon sen bloggar om totalt ointressanta saker är en annan femma.

 55. Carl Says:

  Ninni: Det märkliga är att Victoria Silvstedt har övertygat mig om att hon är mer än bara några bilder i Playboy, en intressant person. En dag kanske Bella också lyckas visa att hon är mer än det jag för tillfället tror hon är.

 56. Liberalen Says:

  Dolf,

  Ok. Intressant och relevant information om parapsykologi-finansieringen via donation. Och detta skärper ju bara mitt reonemang om att lundaprofessorerna tydligen silar parapsykologi-mygg men PK-fegt än så länge bara sväljer den allra mest illaluktande och dallerfetaste kamelen: pseudovetenskapen genusvetenskap.

 57. robjoh Says:

  Jag vill påpeka att nedanstående text hade jag kunnat använda, om jag ville, för att kvinnor inte hör hemma på Sveriges ingenjörsutbildningar. I princip säger dessa genusvetare att feminitet står i vägen för att bli en bra tekniker. Som doktorand som undervisar både kvinnor och män på chalmers fylls jag med förakt för genusvetenskap av texten nedan, skulle mina elever pga att de är feminina vara sämre på teknik? Här arbetar vi aktivt för att få folk att utveckla produkter med låg livscykel påverkan på naturen och så får vi sån här skit.

  “Med socialantropologen Mark Graham har hon bedrivit forskningsprojektet ‘Modellstaden’, och bland annat undersökt Hammarby Sjöstads miljöprofil ur ett klass- och genusperspektiv. De menar att ensidigt fokus på miljöteknik kan ses som en ‘genusfierad’ lösning på miljöproblemen. Teknik kopplas traditionellt till maskulinitet och när allt fokus läggs på teknikutveckling tenderar sociala lösningar, som ofta förknippas med femininitet, att hamna i skymundan.”

 58. Joakim Steneberg Says:

  googlade på ”könsrasism”, och hamnade som första punkt här:
  Sören Holst, lärare i teoretisk fysik på Sthlms universitet.
  http://www.fritankesmedja.se/en-forradisk-konsrasism
  (Som nr 2 kom min artikel ”Svensk statsfeminism – legitim könsrasism” )

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: