Landsting underhöll kvinnor med manliga strippare

by

Ett antal landsting har använt skattepengar till en konferens för 400 undersköterskor och läkarsekreterare (huvudsakligen kvinnor, alltså) där manliga strippare uppträdde. Detta avslöjar Expressen. Det hela skedde i Karlstad i slutet av september.

Jag citerar Expressen:

”Plötsligt gjorde showgruppen ‘Ta kaffe nu’ entré. – Där satt vi och åt och plötsligt kom det nakna karlar i trosor av läder och svarta huvor, säger konferensdeltagaren Helena.”

Så här försvaras anlitandet av stripparna av Anna Öhman Flynn, som är en av två projektledare bakom konferensen:

Vi fick jättemycket bra respons

Stripparna kostade skattebetalarna 10.000 kronor.

Nu till mitt resonemang kring detta. Vilka hade reaktionerna blivit om ett antal landsting hade använt skattepengar för att anlita kvinnliga strippor till en konferens för nästan enbart män? Hörde jag någon säga ”jordbävning i media”?

Och vilken hade responsen blivit om en manlig projektledare sedan hade försvarat anlitandet av stripptjejerna med förklaringen ”vi fick jättemycket bra respons”? Hörde jag någon säga ”sparken” eller i allra bästa fall (för projektledaren) rullande i tjära och fjäder efter världens grundligaste pudel?

Nu var det ju istället manliga strippare och kvinnlig publik. Jag ser fram emot jordbävningen.

Tack för tipset, Sara, Marianne, Tomas, Thomas och Magnus. Här kan du läsa ett tidigare blogginlägg där en så kallad mansforskare säger att kvinnor som strippar för en manlig publik inte är acceptabel på grund av sin kontext medan manlig striptease för en kvinnlig publik är i sin ordning.

För övrigt 1:

Uppsala Nya Tidning skriver om det framväxande kvinnosamhället Amazonia, dock utan att använda det ordet. Jag kan inte låta bli att citera ett stycke som visar inställningen hos en annan känd mansforskare:

Om nu trenden ändå går mot att killar tappar mark. Vad händer då? Måste kvinnors framgång leda till att männen förlorar? Nyligen tillsatte jämställdhetsminister Nyamko Sabuni en utredning som ska ge svar på om män diskrimineras i Sverige, särskilt inom skolan. Bakgrunden är att det redan satsats resurser på att komma till rätta med ojämlikheten som är till kvinnors nackdel. Ingemar Gens tror att det rent politiskt är det svårt att få gehör för en sådan satsning, ‘män har ju redan allt’, som han uttrycker det.

Tack för tipset, Sara!

 

62 svar to “Landsting underhöll kvinnor med manliga strippare”

 1. dragontrumpetare Says:

  Tnkte bara slnga till detta. Expressens Anna Bsn skriver om saken. Och hon skriver faktiskt ngot liknande. Jag kan citera, men skickar ven lnken: ”Dremot kan jag tycka att underhllningen kunde valts betydligt klokare.

  Ur ett jmstlldhetsperspektiv r det ett klavertramp. Fr tnk om det var tvrtom: att manliga kommunpolitiker festat upp skattepengar med kvinnliga strippor?”

  http://www.expressen.se/halsa/anna-basen/basen-vardhjaltarna-ar-varda-att-fa-partaja/

  MvH

  Jerry Berglund

 2. Lasse Says:

  Som jag brukar säga

  ”Dubbelmoralen är en norm inom den feministiska läran”

 3. David8 Says:

  Svensk feminism och svensk media är kanske de största hycklarna i världshistorien.

 4. Joakim Steneberg Says:

  Det där med ”jättemycket” -”bra, ”-stort” ”-roligt” osv, är en feministkvinnlig måttstock som visst kan förklara allt som man inte kan/vill utveckla vidare.
  Med ”jätte” så behövs det visst (ofta) ej mätas och förklaras något…
  Eller kom det något mer?

 5. PeterO Says:

  Personligen upprörs jag inte speciellt av vare sig manliga eller kvinnliga strippor, så länge de som har jobbat har vettiga villkor. Men det är onekligen väldigt symptomatiskt för samhällsklimatet när en konferens kan ha manliga strippor som underhållning och inte ens fatta att det kan ses som kontroversiellt.

  Om Anna Bäséns krönika om hur fantastiska undersköterskor är som är värda allt och lite till. Jag motsäger inte de alls. Men själv hade jag ett jobb i min ungdom där jag reste hemifrån på söndag kväll och kom hem på fredag kväll (när det var som värst). Under veckorna låg jag i husvagn på en tråkig byggarbetsplats eller parkering eller liknande. Jag kan inte riktigt se att jag levde livets glada dagar då direkt och hade nog inte stämt in i hyllningskören över hjältarna i vården. Jag mådde skit helt enkelt över att aldrig få vara riktigt ledig. Brukade kalla det för rena prostitutionen. Det vara BARA pengarna som lockade, men till vilket pris.

  Så jag skulle vilja hylla de som kommer att gå på rekryteringsmässan till nedanstående jobb. Som offrar sig för att få mat på bordet till fru och barn.

  http://www.arbetsformedlingen.se/For-arbetssokande/Stod-och-service/Hitta-din-arbetsformedling/Kontorssidor/Region-Vastragotaland-Halland/Vastra-Gotaland/Uddevalla/Aktiviteter/4-30-2012–.html?occurence=1336464000000

 6. JustMe Says:

  Ja Gens har nog rätt. Män har ju redan allt. Det är bara det att vi är så ”anti”. Att pojkar får sämre betyg än flickor i skolan beror ju på en antipluggkultur. Att män är överrepresenterade i självmordsstatistiken beror väl på att vi har en antilivskultur helt enkelt. Det behövs ju inte forskas på oss som redan har allt.

  *suck*

 7. michael Says:

  Ja det är intressant att läsa hur överslätande feministen Anna Bäsen är och börjar blanda in att undersköterskor behöver partaja.
  Vi vet alla vad hon skrivit om det varit en mansdominerad utbildning det feministiska hyckleriet har inga gränser.

 8. dolf Says:

  Över huvud taget tycke jag inte att saker som strippor skall bekostas med skattemedel, oavsett om det är manliga eller kvinnliga. Fest eller tillställning skall från det offetligas sida vara av okontroversiell karaktär. Typ god middag, ett glas vin, en komiker som underhåller eller något sådant. Dans eller liknande efteråt. Festdeltagarna kan själva, när man når den informella avslutningen på programmet (typ ”dans”) släppa lös på individuellt ansvar och råsupa, ha gruppsex, tävla i att äta hårpaj, gå på strippklubbar eller vad sjutton de vill, men då sker det på deras eget initiativ och till egen bekostnad.

 9. Håkan Says:

  Problemet är att vi idag har en syn på vissa företeelser som fördöms hårt när män gör det men hyllas som normbrytande och frigjort då kvinnor gör samma sak.

  Showen ”Laidies night” marknadsförs hårt men jag tror knappas att en show kallad ”Gentlemens night” med bara kvinnliga artister hade accepterats i dagens samhälle.

  Hur kunde det bli så snett?

 10. FV Says:

  Vi vet ju att ”Chippendales” är OK som manliga strippor. Inte en enda feminist har klagat när de varit i Sverige. Manlig striptease är det ju ändå.

 11. Taste in men Says:

  Orättvist mot Urban och access!

 12. René Says:

  Ett sexfritt samhälle och amazonia är redan här för många män. Sexualitet vad den var meningen att vara har kriminaliserats eller gjorts motbjudande. Jag tror inte ens de mest inbitna feministerna kommer uppskatta scum-utopin och amazonia. Jag såg ett program där vetenskapsmän rankade de största hotet mot vår framtida existens. Första plats intogs av biologisk krigföring och längre ner kom klimathotet, artificiellt fientligt intelligens, konstgjorda svarta hål och annat. Frågan jag ställer mig är om kvinnorna kommer kunna överleva på egen hand eller vilken plats det är tänkt att vi män ska få.

 13. Liberalen Says:

  Jag *upprörs* naturligtvis inte det minsta av striptease. Oavsett könet på den som strippar och könet på stripparens publik.

  Men då är jag ju som bekant inte heller feminist. Ni vet en sådan där tragiskt svartsjuk, fanatiskt trångsynt och bitter, gnälligt manshatisk och dogmatisk genustant. Navelskådande och Iklädd sin förljugna offerkofta. Tack och lov =)

  Däremot kan man ju verkligen ifrågasätta det lämpliga i att försöka kåta upp sjukhustanterna på just skattebetalarnas bekostnad.

 14. David8 Says:

  DN-rubriken lyder: ”Barns munnar tejpades igen”. Misstänker att det var pojkars munnar som tejpades igen av en kvinnlig pedagog.

  http://www.dn.se/nyheter/sverige/forskolebarn-fick-munnarna-igentejpade

  Pojkar som drabbas heter barn och män som drabbas heter personer. Och då spelar könet aldrig någon roll. Inte blir det heller några efterföljande förklaringar om strukturer, problematiseringar, påståenden som saknar grund osv. Tänk om det alltid kunde vara så – att objektivitet var en stor del av mediarapportering.

 15. Jämställdhetsfeministern Says:

  Feministisk forskning har visat att den är en helt annan sak när kvinnor strippar för män, än när män strippar för kvinnor. Forskningen har tydligt visat att när kvinnor strippar för män, så är det avskyvärt kvinnoförtryck. När män strippar för kvinnor är det en kul grej. Dessutom fick de manliga stripporna ju jättemycket bra respons från kvinnorna i publiken.

 16. Lorem Ipsum Says:

  Jag ser att Ingemar Gens återigen har fått åsikta sig lite. Problemet är inte att män har ”allt”. Problemet är att det bara finns en av staten godkänd åsikt i frågan. Därför är det svårt att få gehör.

 17. Biologist? Says:

  Jag säger som jag sa under en annan bloggpost på ett liknande ämne: män och kvinnor är olika varandra och kräver olika måttstockar i vissa situationer.

 18. Biologist? Says:

  ”Feministisk forskning har visat att den är en helt annan sak när kvinnor strippar för män, än när män strippar för kvinnor.”

  Det har du faktiskt helt rätt i.

 19. Ninni Says:

  @ David8
  Det framgår i artikeln att minst två av de fyra barnen är pojkar.
  I artikeln står att barnen ”var högljudda”. Av erfarenhet från förskola vågar jag satsa en betydande slant på att alla de misshandlade barnen är av samma kön.

 20. PeterO Says:

  Kan vi gissa på att ”den unga nyutexaminerade förskolläraren” har fått en rejäl dos genuskunskap på sin nyss avslutade utbildning.

 21. Ninni Says:

  @Biologist?
  Jag säger som jag sa under en annan bloggpost på ett liknande ämne: män och kvinnor är olika varandra och kräver olika måttstockar i vissa situationer.

  Det är naturligtvis en helt legitim åsikt. Men då bör du inse att vi jämställdister(m. fl.) är dina åsiktsmotståndare.

 22. René Says:

  Vi ser ett Europa på väg tillbaka medan mellanöstern och asien växer sig starkare. Inte ens USA som länge sågs som demokratins garant klarar länge till att hålla mot och det är frågan om jag ens vill det. Kanske lika bra eller bättre att någon annan med mer vett ersätter innan feminismen helt hinner gå överstyr. Men sen börjar väl samma visa även där. Man ser redan idag att tom burkorna börjar göra motstånd, vilket initialt inte är negativt ur ett jämställdhetsperspekiv men förödande på längre sikt. Jag tror inte eller rättare sagt vet att den västerländske mannen inte är stark nog att stå emot kvinnan. Han går under. Kanske blir Saudiarabien jämställdhetens sista utpost och vad Sverige var för tjugo år sedan. Men det lär ju knappast stanna där. Vi är på väg mot amazonia, det är bara att konstatera. Min gissning är att något europiskt land inom en snar framtid börjar abortera pojkar ungefär som man gör med mongolider idag eller att de flesta barn tillkommer via insemination. De allra flesta inser inte faran utan de fortsätter tjata om invandring, kärnkraft och koldioxid.

 23. Joakim Steneberg Says:

  Ninni,
  Har själv sett på fritids hur kvinnlig personal örfilade en 7-årig pojke, två gånger. Ingen reagerade. Hade motsatsen varit möjlig? Icke!
  Men just nu går isbjörnsprogrammet i repris. Kanske snart slut dock.

 24. Biologist? Says:

  ”Vi är på väg mot amazonia, det är bara att konstatera.”

  Äh. Pojkar och män kommer fortsätta att vara drivna och göra bra ifrån sig. Kanske kommer framtida pojkar och män göra bättre ifrån sig än dagens generationer. Huruvida det blir balans eller inte beror förstås på en lång rad faktorer (vem vet hur samhället kommer se ut om 50 år?) men att kvinnor skulle fortsätta att öka sin dominans i all evighet behöver du nog inte vara orolig för.

 25. Jämställdhetsfeministern Says:

  @Biologist?

  Tack! Alltid trevligt att få medhåll från andra kloka och kunniga feminister på denna patriarkala näthatarblogg.

 26. Bengt Says:

  Hyckleriet vet inte några som helst gränser!

 27. Niko Says:

  Bra att du lyfter detta, Pär!

  Vi vet ju att radikalfeminister använder ett nyspråk för att ”förklara” allting så att själva grundtesen att kvinnor är goda och män onda aldrig rubbas.

  Så här förklarade t ex radikalfeministen Fredrik Bondestam detta att det kan vara ett problem när vissa elever smörar för en lärare av motsatt kön (och får högre betyg som inte är baserat på resultat).

  ”Tjejer använder sig av ett heteronormativt kontrakt när de charmar en manlig lärare medan killar erotiserar en underordning gentemot den kvinnliga läraren”

  Så istället för att försöka ta itu med problemet så skall givetvis en maktanalys utifrån ett feministisk perspektiv vara utgångsläget…

  (Lägg också märke till att ”Tjejer använder sig av…” (alltså är de i någon mening utsatta för en struktur), medan pojkar bara gör (de erotiserar – och är själva ansvariga).

  Om detta med aborterade foster: Vi vet ju idag att i västvärlden vill folk i allmänhet ha döttrar och när man kan ta reda på fostrets kön, så är det pojkfostren som aborteras. Är det någon som vet om detta framkom förra veckan i samband med att nyheten om att danska kvinnor åker till Sverige för att göra abort (baserat på kunskapen om fostrets kön)? Borde ju egentligen vara en oerhörd nyhet – i tanke på upprördheten vi ser i världen kring det omvända i Kina (att flickfoster aborteras).

 28. Ninni Says:

  Jag hittade isbjörnsprogrammet på svtplay. Ska kolla det när jag hinner:)

 29. Niko Says:

  Jämställdhetsfeministern: Du är helt enkelt bäst! När allt detta känns som mest deprimerande är det du som får en att skratta! Du måste ge ut en bok!

 30. Joakim Steneberg Says:

  Niko intresant om den där figuren Bondestam. Hur blir just män sådana. Känner sig mäktig som kön? Har behov av det?

  Skall man spetsa till det om aborter, så kan man ju påstå att det är viss skillnad om de i ett U.-land, som Kina är på många områden, ser pojkar som försörjningsgaranti.

  Jämfört med ett välmående hyfsat ”jämställt” land som Danmark, som av ”känslomässiga skäl” (eller propagandistiska?) väljer bort ena könet!

 31. David Says:

  ”Vi fick jättemycket bra respons”

  Jag undrar vad hon egentligen syftar på där. Om all respons var i stilen ”Detta var vidrigt” så är det ju också ‘bra respons’ för det är värdefult att veta att man inte ska göra om det.

 32. Niko Says:

  Joakim Steneberg:

  Ja, jag undrar det själv ibland. Men kanske måste man se dessa män i den värld de befinner sig i. Jag har lyssnat på Bondestams föreläsningar på universiteten och sett de hyllningar och ändlösa applåder han fått (av främst feministiska kvinnor).

  Jag såg även Claes Borgström när han var inbjuden talare vid Fi’s kongress på Södermalm i Stockholm. Applåderna ville liksom aldrig ta slut. Ju mer manshat, ju fler applåder. Det såg nästan ut som att mannen hamnade i ett slags rus (tänk dig 1000 kvinnor som ställer sig upp och applåderar i extas).

  Jag inbillar mig att det kan handla om ganska basala biologiska mekanismer.

  Det här med aborter tycker jag är förfärligt – men jag kan tänka mig att det här framöver kan bli en ögonöppnare för många. Hur står det till med ett samhälle där ett kön har demoniserats så till den grad att man väljer att abortera bort fostren?

  Och ändå – det är ju inte konstigt när man vet hur denna feminism har etablerat sig här. Vilken kvinna vill föda ut det som hon lärt sig är fienden?

 33. Hjalmar Says:

  Ja, det är ju viktigt att undersköterskor och läkarsekreterare får ”unna sig litet” striptease. På skattebetalarnas bekostnad.
  Grattis Sverige! (ironi)
  Och sedan har vonoben-politiker och proffstyckare mage att åka runt i världen för att tala om hur bra Sverige är.

  ”Sila mygg och svälja kameler.” Det där var en ovanligt ful kamel.

 34. Lövet Says:

  @David8: Jodå visst var det pojkar! Och rektorn tyckte att det stora felet var att förlädrarna informerats!!!

  Och Gens, Thomas Wetterberg m fl (Sabuni, Björklund, hela DEJA….) anser förstås fortfarande att ”anti-plugg-kulturen” är något som pojkarna skapr själva…

  Sorry Admin men jag kan inte få fram något mer adekvat än ”Fy fan!!!”

 35. Joakim Steneberg Says:

  Niko, man blir lite mörkrädd över ditt vittnesmål…
  Om Bondestam och Borgström. Låter som ren masshysteri!
  När jag lyssnar på Fi:s kampsång, så tänker jag på grupptryck. Att många ändå tycker detta var skit, (poetisk smörja). Men för sakens skull, applåder. Lika allvarligt.

  Och just grupptryck/masshysteri, ger ju mörka associationer till mörkare, iaf brunare tider. Bristen på civilkurage. Grupptryck är kusligt, har skrivit om det i min profil på sourze.
  Sedan hoppas jag verkligen inte att det finns kvinnor som vill ha barn, men som hatar små pojkar…

 36. anna Says:

  Niko: Om man läser danska medier när det gäller just fallet danska kvinnor som gör könsrelaterade aborter i Sverige så rör det sig om flickfoster och kvinnorna är inte etniskt danska så det blir lite fel att använda det som exempel för att pojkar får allt mindre värde i västvärlden (något jag dock håller med om).

 37. Joakim Steneberg Says:

  Kollade lite om Bondestam. Och herregud, hur många finns det? Jalmerts, Gens, och han. Och journalister och politker, manliga. Och felet är ju inte alls deras intresse för frågorna, det delar de ju med oss här!
  Utan felet är den totala könsrasistiska vinklingen, för feminism – mot män. Av dem som själva är män?

 38. Niko Says:

  Anna: Bra att du informerar, jag var själv osäker (vi vet ju att man i första hand väljer att abortera pojkfoster i USA och Europa bland caucasians), men det kan ju mycket väl vara fallet att man när det gäller aborterna i Sverige från Danmark har att göra med en helat annan kontext.

 39. Hurtbullen Says:

  ”män har redan allt” Kan den där Gens – figuren sluta vara talesman för alla män någongång . Det kommer inget annat än trångsynta floskler från den där pajasen.

 40. vagner Says:

  @ René

  Jag tycker du målar upp en onödigt deprimerande framtidsbild. Jag tror inte att en enkönad värld klarar sig särskilt länge. Även i en sådan värld kommer det att finnas förtryckare och förtryckta, partier, konflikter mm. Det är bl.a. därför jag opponerar mig mot den allmänt spridda missuppfattningen att feminism skulle vara kommunism bara hon blir av med mannen och återgår till ”hon” eller ”hen”?

  Vidriga tider vi lever i. Man känner hur hjärnan klibbar ihop sig mer och mer för varje dag. Alla ord och begrepp har hamnat huller om buller i det här landet; språket är helt uppåt väggarna. Och nu har man äntligen också slitit av ögonbindeln på fru Justitia. Usch.

  Jag skulle inte ens bevärdiga feminismen med en ideologins status. Anti-feminism är den enda logiska vägen för alla som avskyr all form av totalitarism.

  Många som i själva verket tillhör ekonomisk eller andlig underklass i det här landet envisas med att sätta likhetstecken mellan feminism och vänster. Men det är knappast så att man klev in hos Reinfeldt och hotade med blodbad om inte han bekände sig till feminismen

  Hälften av huvudinläggen på denna blogg består av återkommande nyheter om den råa, hejdlösa feminiseringen av företag, storföretag, statsapparat i halva världen (för att inte tala om media). Om detta är kommunism, då vet inte jag vad kapitalism är. Kan någon förklara?

  Det har till och med förekommit lagförslag på ojämställt rättsväsende. Då, säger jag, är det nästan kört. (tillbaka till medeltiden)

  Kommunism är en horisont bortom vilken trollkarlen Oz bor. Han är den oroliga tidsandan som beskriver alla de steg människan har tagit mot en alltmer civiliserad värld. Ta bara som ett av miljontals exempel: man bestraffar inte folk genom schavottering (fastän Ask gärna vill ta oss tillbaka till sådana tider). Vår roll på jorden är att hjälpa trollkarlen enligt den modell som kännetecknade den klassiska liberalismen eller socialdemokratin när den var obefläckad. Därför BEHÖVER vi ett nytt parti.

  Men så fort någon tar över Oz’ roll (kvotering à la Stalin) och alltså vill spela Gud, då börjar det bli skrämmande. Först då omvandlas hela ursprungsidén till fascism.

  Så här säger Chomsky angående den formen av ”kommunism” och några andra ord i ”Att förstå makten” (obs. Jag är inte chomskian)

  ”Den terminologi som används är ju alltid tungt ideologiskt laddad. Ta en term vilken som helst: om den har någon som helst mening – i motsats till ”och” eller ”eller” – har den normalt två betydelser, en lexikalisk och en betydelse som används för ideologisk krigföring. ”Terrorism” är ju bara sådant som andra utför. Det som kallas ”kommunism” sägs vara ”extremvänster” trots att det enligt min åsikt ligger långt åt höger och i grund och botten inte kan skiljas från fascism. Varje konservativ skulle vända sig i sin grav vid åsynen av dem som alla kallar ”konservativa” – de är extrema statsanhängare, inte ”konservativa” i någon traditionell innebörd av ordet. ”Särintressen” betyder arbetare, kvinnor, svarta, fattiga, gamla, ungdomar- det vill säga folk i allmänhet. Det finns bara en befolkningssektor som aldrig nämns som ett särintresse och det är bolagen eller näringslivet i allmänhet – för de är ett ”nationellt intresse”. Eller ta ”försvar”: jag har aldrig hört talas om en stat som erkänner att den utför en aggressionshandling, den sysslar alltid med ”försvar” oavsett vad den gör – kanske ”förebyggande försvar” eller något i den stilen.”

  etc.

  Värt att påpeka att ”höger” och ”vänster” är enligt honom artificella kategorier.

  Det är hög tid för neutrala forskare i ekonomi att börja analysera ekonomins feminism för att slutligt bekräfta vad hela den feministiska sörjan i själva verket går ut på (med ”osynliga strukturer” och sådant tjafs som sina svepskäl)

  Ändå tycker jag att feminismen på sätt och vis har fört med sig något gott (det onda i olika skepnader brukar göra det), nämligen det här: framtidens moderna människa kommer att få ett slutligt belägg för att ”kvinnor verkligen kan, de också”, dvs. bete sig som de värsta svin som existerat förr. Så ingen ska behöva fortsätta tvivla på den saken.

  För varje tabbe feministen begår brukar jag därför säga ”bravo”. Ju fler desto bättre. Men snabba på, för guds skull. Vi är urless på sk*

  Har ni inte förstört tillräckligt? Jag vill åter höra orden ”solidaritet”, ”omsorg”, ”mänsklig värme” ”värdighet” ”vänskap”. Allt som känns som så läääänge sedan.

 41. Ninni Says:

  @ Hurtbullen (m. fl.)

  Klart män har allt! Jag har sett det flera gånger när jag går genom stan. Uteliggarna har minsann både skor och jacka! Och dom är alla män.

 42. Bashflak Says:

  Är Camilla Henemark en kaffetant nu när hon är medelålders?

 43. Bashflak Says:

  Killarna fick alltså ett skattefinansierat mansbidrag på 10.000 kr. Men först var de tvungna att bokstavligen bevisa att de verkligen var män.

 44. Gubbklubben Says:

  ”Ingmar Gens: ..män har redan allt”

  Vilka män syftar Ingmar Gens på?

  Grovarbetande män ur arbetarklass

 45. Noterat Says:

  Vad är det för larviga karlar som ställer upp på sådana jippon???
  Vi män måste börja hålla ihop (precis som kvinnorna gör) och våga säga nej!

 46. Robin Says:

  @Biologist?

  ”män och kvinnor är olika varandra och kräver olika måttstockar i vissa situationer”

  Tack för klargörandet att din ideologi bygger på olika måttstockar.

  Kvinnor som strippar för jublande män för skattepengar: dubbelplusdåligt?

  Män som strippar för jublande kvinnor för skattepengar: dubbelplusbra?

 47. hereticisright Says:

  Jag tycker det är oprofessionellt att ordna striptease för undersköterskor. Det är ju de som bl.a. tvättar och duschar människor av båda könen. Klart olämpligt att diskutera stripteasen kvällen före om patienterna skulle höra.

  Men undersköterskorna är mycket mer professionella än administratörerna som köpte in showen, hoppas jag.

 48. Biologist? Says:

  Jämställdhetsfeministern

  ”Tack! Alltid trevligt att få medhåll från andra kloka och kunniga feminister på denna patriarkala näthatarblogg.”

  Jag vet att du inte är på riktigt. Det spelar ingen roll.

  Robin

  ”Tack för klargörandet att din ideologi bygger på olika måttstockar.”

  Jag är inte feminist. Se mitt användarnamn. Jag tycker man ska vara öppen med att män och kvinnor är olika byggda och har olika roller i biologi och samhälle. Därför är det inte samma sak när en kvinna tittar på en man som strippar som när en man tittar på en kvinna som strippar.

  Varför låtsas som att män och kvinnor är precis likadana, har samma biologi och går in i varje situation samma förutsättningar? Det stämmer inte.

 49. Biologist? Says:

  Fråga er själva: fungerar mäns och kvinnors sexualitet likadant?

 50. Ninni Says:

  @ Biologist?
  Du gör samma feltänk som vanligt. Ja, det finns skillnad mellan kön på kollektivnivå
  Skillnaden/spridningen på individnivå är större än skillnaden mellan kollektiven.

  Att det finns skillnad på kollektivnivå ger olika utfall. Därför är sexköpare oftast män. Men det finns även sexköpande kvinnor, eller hur?

  Skulle du försöka beskriva manlig och kvinnlig sexualitet, så kan jag lova dig att jag hamnar på den manliga delen, mitt könsorgan till trots.
  Den kvinnliga måttstocken är ett skit, för mig. Jag är ingen madonna och jag kommer aldrig bli det. Och det vill jag ha tolerans i samhället för, så får andra kvinnor vara som dom vill.

  Vi ska inte ha olika måttstockar, vi ska ha samma måttstockar. Skillnaden mellan könen kommer synas i utfallet. (som tex fler manliga sexköpare. Det kommer alltid vara dyrt att köpa sexuell tjänst av kvinna, då tillgång och efterfrågan ger priset osv. osv.)

 51. marreutanpardon Says:

  Oj vad laddat detta var… Själv tycker jag det är OK att män strippar för kvinnor och att kvinnor strippar för män så länge ALLA inblandade parter är med på det och tycker att det är roligt.

 52. Ninni Says:

  @ Marreutanpardon

  Lägg till ”inte betalas av skattemedel”, så är du ense med majoriteten på denna sida.

 53. Biologist? Says:

  Ninni

  Du gör inte skillnad på män och kvinnor i några som helst sammanhang, alltså? Du ser alltid samma sak när du en kvinna utföra en handling som när en man utför den?

  Jag tror att det i allmänhet är stor skillnad på manlig och kvinnlig sexualitet, och jag tror att de flesta män är väl medvetna om detta.

 54. Biologist? Says:

  Oj, vad jag misshandlade språket. Jag försöker igen: ”Du gör inte skillnad på män och kvinnor i några som helst sammanhang, alltså? Du ser alltid samma sak när en kvinna utför en handling som när en man utför den?”

 55. marreutanpardon Says:

  Så gärna: lägger till till mitt föregående inlägg: ”inte betalas med skattemedel”.

 56. Ninni Says:

  @ Biologist?

  Du gör inte skillnad på män och kvinnor i några som helst sammanhang, alltså? Du ser alltid samma sak när du en kvinna utföra en handling som när en man utför den?

  Det beror på på vilket plan du menar. På ett helt personligt plan, där det handlar om mina preferenser, så är det stor skillnad.
  Men jag försöker att döma individers handlingar könsneutralt i övrigt, ja.

  Jag tror att det i allmänhet är stor skillnad på manlig och kvinnlig sexualitet, och jag tror att de flesta män är väl medvetna om detta.

  I allmänhet, ja. Men inte på individnivå.
  Jag brukar skoja ibland med min bäste vän med att säg ”Det är bara för du har mindre kuk än mig” när vi diskuterar sex. För han har en sexualitet som är betydligt ”kvinnligare” än den jag har. Han är en hopplös romantiker, som blandar ihop sex och kärlek i en mess, och det är inte jag.

 57. Treve Says:

  @marreutanpardon

  Jag tycker heller inte att detta med stripshower, oavsett vilket kön som strippar, är så mycket att orda om, förutsatt att det inte betalas med skattemedel.

  Det riktigt allvarliga i det här fallet är den stora tystnaden från övriga media. Tänk tanken om det varit tvärtom, kvinnliga strippor inför en manlig publik, allt betalat med skattemdel. Vilket ramaskri det skulle blivit och vilka diskussioner det skulle blivit i TV-soffor, radioprogram och på ledarsidor. Vi är långt från riktig jämställdhet i Sverige!

 58. Robin Says:

  @marreutanpardon

  Håller med dig. Det är moralpanik att vara emot strippor tycker jag.

  Och att uppröras över kvinnliga strippor men tiga eller jubla om manliga strippor är hyckleri.

 59. Biologist? Says:

  Ninni

  Det finns faktiskt belägg för att män blir förälskade både lättare och djupare/fortare än kvinnor. Så på det viset är din vän inte nödvändigtvis omanlig. Men du har rätt i att sex och kärlek är delvis olika saker.

 60. Ninni Says:

  @ Biologist

  Det finns faktiskt belägg för att män blir förälskade både lättare och djupare/fortare än kvinnor

  Har absolut inget med det jag pratade om att göra. Som en parantes kan jag säg att jag har skrämmande lätt att bli förälskad och jag tokälskar min man, trots 28 år med ”samma gubbe”. Så det kändes passande för mig det med.

  Men du har rätt i att sex och kärlek är delvis olika saker.

  Det här är vad jag syftar på.
  Du säger det är delvis olika saker(precis som min vän) vilket jag tror är vanligast för båda kön(varje sak har ett stort överlapp), för mig är det helt olika saker och jag fattar inte poängen med man slänger dessa i mixern och gör en gröt av det.
  Och det finns dom som absolut ser sex och kärlek som helt samma sak eller två sidor av samma mynt och det tycks vara vanligare bland kvinnor.

  (Inte för ni har med det att göra, men folk brukar tolka in massa saker i det jag skriver när ämnet sex är på tapeten. Jag har sex med min man. punkt. Han vet vad jag gillar och han gör det bra. Varför gå över ån efter vatten?)

 61. Biologist? Says:

  Ninni

  ”Du säger det är delvis olika saker(precis som min vän) vilket jag tror är vanligast för båda kön(varje sak har ett stort överlapp), för mig är det helt olika saker och jag fattar inte poängen med man slänger dessa i mixern och gör en gröt av det.”

  Jo, visst. Jag menar egentligen bara att det går att dra många linjer mellan dem. De leder båda till barn.

 62. Hans Says:

  Innan ni springer iväg och skriver metervisa texter kring detta, betänk att hela diskussionen grundas på en rubrik/artikel som Expressen publicerat. Vet vi inte hur de har för vana att vrida sanningen några varv och sedan sätta en rubrik som säljer så många lösnummer som möjligt? Hur är det med källkritiken egentligen?

  Gärna diskussioner om jämställdhet, men när de grundas på en av Expressen fabricerad nyhet så faller den platt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: